Stare Miasto z wenecką fortecą i brukowanymi ulicami
Port z latarnią morską i klimatycznymi tawernami
Plaża miejska z czystym piaskiem i barami
Tradycyjne targi i lokalne produkty na każdym kroku
Bardzo przyjemny hotelik, niewielki dla osób, które cenią spokój i chcą odpocząć od gwaru , bez głośnej muzyki, animatorów. Jedzenie bardzo dobre, suer pomysł z tymi posiłkami, bo nakładały Panie z obsługi - i bardzo dobrze. Jak się widzi ludzi w tych wszystkich hotelach jakie góry jedzenia sobie nakładają to się dziwię gdzie oni to zmieszczą i przeważnie połowa ląduje do śmieci, a tutaj super. Może powinny być trochę póżniej śniadania, np od ósmej chociaż do dziesiątej, tutaj były do dziewiątej i z córką chyba tylko raz udało nam się wstać. Na miejscu jest basen - niewielki ale wystarczający, obojętne o której godzinie się wyszło to zawsze były leżaczki wolne i można było sobie wybrać albo cień albo słoneczko. Otoczenie hotelu bardzo ładne, dużo roślin, takie bardzo klimatyczne. Pokoje ok, chociaż w wyższym standardzie są te rodzinne dla czterech osób lub dla max trzech z antresolą, najlepsze z widokiem na basen. Wiem, bo miałyśmy przyjemność być w trzech. Właściciel przemiły, do każdego turysty zwraca się po imieniu. Jak na taką cenę to warto wykupić pobyt.
Otoczenie hotelu, bliskość plaży, właściciel bardzo przyjazny, bardzo dobre i wystarczające posiłki,
śniadanie mogłoby być trochę później
Nieduży hotel znajdujący się na przedmieściach Rethymno. Tworzą go dwa oddzielne budynki oddalone od siebie o kilkaset metrów. Przy każdym z budynków hotelowych jest basen i miejsce do wypoczynku. Jest czysto. Teren hotelu jest zadbany. Wszytko jest sprawne i dobrze utrzymane. Jeśli nie trafią się głośni sąsiedzi to jest cisza i spokój. Hotel jest położony blisko plaży, na której dla hotelowych gości są dostępne leżaki w dużej ilości. Nie trzeba było rano chodzić i ich zajmować, tylko o każdej porze dnia jakieś wolne leżaki były. Właściciel jak i personel hotelowy byli bardzo uprzejmi i pomocni. W hotelu jest dostępny samochód, który można wypożyczyć w korzystnej cenie żeby zwiedzić samodzielnie coś więcej niż Rethymno. Przy okazji można dostać wskazówki co warto zobaczyć po drodze jadąc w jakieś określone miejsce. Są zapewnione 3 posiłki w trakcie dnia (śniadanie, obiad, kolacja). Piwo i wino jest dostępne w trakcie obiadu i kolacji. Śniadania po kilku dniach stają się monotonne, ale przy tygodniowym pobycie jest w porządku. Obiady i kolacje może nie w jakichś dużych ilościach jeśli chodzi o możliwość wyboru, ale spokojnie za każdym razem można sobie posiłek skomponować. Jedzenie było świeże i smaczne. Pokoje są przestronne i czyste. W pokoju mieliśmy lodówkę z zamrażarką, sejf, TV, czajnik elektryczny, szklanki, talerze, sztućce, zlewozmywak. Z tygodniowego pobytu wróciliśmy wypoczęci i zadowoleni.
Położenie - cisza i spokój Blisko plaży Smaczne posiłki Przestronne czyste pokoje Możliwość wypożyczenia samochodu Uprzejmy i pomocny właściciel oraz personel hotelowy Duża liczba należących do hotelu leżaków na plaży Basen przy każdym hotelowym budynku
Bardzo przyjemny hotel. Spaliśmy w drugim budynku, który był idealnie położony - około 100 metrów od plaży, obok również był basen, leżaki. Pokoje przestronne, czyste, bardzo wygodne. Bardzo przyjazny i pomocny gospodarz obiektu. Jedzenie smaczne, chociaż nieco monotonne. Na plaży są bezpłatne leżaki, restauracje w pobliżu.
Położenie, czystość, gospodarz
Hotel niewielki, dobrze usytuowany, do pięknej plaży ok 200 m przechodzac przez ulicę. Do dyspozycji basen dla ochłody np. po plażowaniu nad morzem. Posiłki bardzo smaczne i te na gorąco i te na zimno. Dużo swieżych warzyw, owoce do obiadu i kolacji. Do pięknego starego miasta Rethymno ok 10 km, autobus co kilkadziesiąt minut ( 20-30), na przystanek blisko. W bliskiej okolicy market bardzo dobrze zaopatrzony.
Mały, przytulny, pokoje duże z balkonem, sprzątany.
Hotel czysty i fajny . Jak dla mnie jedzenie było ok, ale dla moich dzieci to troch za mało wyboru , więc na obiady stołowaliśmy się w tawernach. Basen spoko bez tłoku a właściciel na prawdę bardzo pomocny.
Spokój i cisza , na prawdę można odpocząć.
Jedzenie jak dla mnie było ok ale moje dzieci chodziły głodne. Ale jak za tą kasę to i tak było nieźle.
Malutki hotelik, bardzo czyste pokoje, sprzątane codziennie, fajne otoczenie na terenie posesji, leżaczki, niewielki basen, w zupełności wystarczający dla takiej ilości gości. Niesamowita obsługą począwszy od właściciela- Dimitrisa, po Nataszę - kucharkę czy Panie sprzatajace. Na każdym kroku można było się czuć zaopiekowanym. Bardzo smaczne jedzenie - dużo warzyw, kuchnia typowo domowa, bez fast-foodów, pyszne warzywa, sos pomidorowy - poezja🤗
Wspaniałą obsługa, indywidualne podejście do każdego turysty. Niesamowicie ciepła i przyjazna atmosfera.
Hotel butikowy, nieduży. Teren czysty, zadbany. Pokój 2 os. bardzo duży z widokiem na morze/basen oraz wyposażony w balkon. Łazienka niestety bardzo słaba. Opadająca nieco deska toalety, prysznic z zasłoną. Bardzo nieduża półka nad umywalką. Hotel mały, przyjazna, rodzinna atmosfera. Właściciel mówił do wszystkich po imieniu. Angielski bardzo dobry, bez problemu z dogadaniem się. Ręczniki na osobę w ilości 2 szt., w ogóle nie zmienione przez nasz 4-dniowy pobyt, choć w recepcji widniała informacja, że co 3 dni zmieniają. Klimatyzacja w porządku, bez zarzutów działała. Nieco głośno. Odległość blisko morza, morze czyste. Leżaki bezpłatne do skorzystania. Właściciel miał też drugie apartamenty kawałek dalej, można było korzystać również z tamtego basenu. Jedzenie w niedużej ilości jak na mały hotel przystało. Na śniadanie niezbyt duży wybór. Na obiad/kolację porcje były nakładane przez pana, bez stricte samoobsługi czy bufetu. Smaczne. Owoce - banany i jabłka. Z alkoholi piwo, wino czerwone oraz białe, bez drinków. Przekąski - suche typu paluszki, pałki z sezamem, sucharki, itp. Od razu przy hotelu przystanek, bilet za 2 euro do kupienia w sklepie, aby podjechać do miasteczka Retymno - ok. 20 min. W okolicy również 2-3 sklepy. Przyjemnie, spokojnie, bez dużych tłumów. Jeśli chodzi o łóżko, czułam nieco pod sobą sprężyny. Pościel w postaci cienkiego prześcieradła, ale nie stanowi to problemu w taką gorącą porę. W szafie dostępne również koce. Plaża - piasek z kamyczkami drobnymi, ale woda dość przyjemna jak na tę porę (koniec maja/początek czerwca). Woda całkiem przejrzysta, czysta. Miejscami śmieci (nasyp z morza). Podatek klimatyczny - 2€ za pokój/doba. Podsumowując, bardzo miło i klimatycznie, zwłaszcza dzięki właścicielowi, który we wszystkim pomoże i poradzi. Drobne mankamenty, które jednak nie wpłynęły znacząco na jakość wypoczynku:)
Przyjazny właściciel, odległość do morza, spokojna okolica, kameralne otoczenie.
Mała łazienka