Blend Club Aqua Resort (ex. Golden Five Club)

Hotel czysty i spokojny. Pokój wymaga remontu. I wymiany umeblowania.

Hotel budżetowy ale z duszą. Sercem są pracownicy którzy naprawdę się starają.Dobra organizacja pracy. Teren hotelu przytulny a oferowane baseny i plaża hotelowa na medal. Do plaży z 500 metrów ale dowożą nieodpłatnie busiki prawie cały dzień.Drineczki na lokalnych alkoholach więc szału nie ma ale tragedii też nie😉Słabą stroną podawanie piwa w bardzo małych kubeczkach.

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Obsługa pomocna i raczej nienachalna. Hotel oraz obejście zadbane. Pokoje czyste i codziennie sprzątane, choć lata świetności mają za sobą. Jedzenie smaczne, choć raczej monotonne. Duży plus za podgrzewane baseny i aquapark, który naprawdę dał dzieciom dużo frajdy. Zaskoczyła nas duża aktywność komarów, dlatego polecam zabrać też coś na taką ewentualność, ale w recepcji można poprosić o oprysk pokoju przeciw komarom, a z odpowiednim ubezpieczeniem hotelowy doktor przepisał i wydał skuteczne preparaty.

Hotel niestety na zdjęciach przedstawiony pięknie a w rzeczywistości jest tam brudno i to jest taki zaniedbany długoletni brud. Widać że hotel lata świetności ma za sobą choć sporo miejsc jest po próbach odnowienia.. Aquapark fajnie usytuowany przy plaży na którą co 15 min kursuje busik. Bardzo smaczne jedzenie choć podawane w warunkach mało estetycznych i czystych broniło się bardzo świetnym smakiem i za to plus dla hotelu.

Tydzień temu wróciliśmy z pobytu w Blend Club Aqua Resort w Hurghadzie i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jedzenie było naprawdę bardzo dobre — duży wybór, codziennie świeże potrawy, a dodatkowo mieliśmy okazję skorzystać z dwóch kolacji tematycznych: włoskiej i orientalnej, które były rewelacyjne. Największą atrakcją dla najmłodszych jest aquapark — kolorowy, duży i świetnie utrzymany. Nasza córka była zachwycona i mogła spędzać tam całe dnie.

Nazwa  Blend Club Aqua Resort (ex. Golden Five Club)
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, nurkowanie

Aquapark z basenem i zjeżdżalniami

Rozległy kompleks hotelowy z prywatną plażą

Dużo udogodnień dla dzieci: plac zabaw, dzienne animacje, basen oraz zjeżdżalnie

Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami

Wyświetlono 429 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Listopad 2025

Hotel czysty i spokojny. Pokój wymaga remontu. I wymiany umeblowania.

Zalety

Fajnie usytuowany.

Wady

Pokój wymaga remontu.

Bernard

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Lokalizacja, czystość i personel sprzątajacy,busiki i ich kierowcy dowożący na plażę. Obsługa restauracji serwującą kuchnię włoską. Animatorzy hotelowi

Wady

Beznadzieja obsługa dodatkowych zamówień typu tort urodzinowy czy zapisy na kolację Ala carte. Ta pani nie nadaje się do pracy.

Jarek

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Świeżo przygotowywane makarony i pizze. Podgrzewana woda w basenach i aquaparku. Zawsze wolne miejsca na leżaku i w restauracji (byliśmy w listopadzie) Hotelowy doktor bardzo uprzejmy i pomocny Plac zabaw dla dzieci zaraz obok sceny, dzięki czemu mieliśmy na oku dzieci będąc na programie animacyjnym

Wady

Raczej słaba jakość drinków, robione na szybko, niedokładnie Drobne usterki w pokoju, np. zacinające się drzwi szafy, ułamana noga łóżka lub ułamany uchwyt na słuchawkę prysznicową Bardzo słabe darmowe wifi

Aleksandra

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Bardzo smaczne jedzenie. Duży aquapark zaraz przy piaszczystej plaży. Smaczna pizza na plaży wypiekana w piecu opalanym drewnem. Miła obsługa kelnerska i świetni ratownicy. Hotel przy głównej ulicy pełnej sklepów i bazarków więc swobodnie można chodzić na zakupy poza hotel. Duża piaszczysta plaża. Podgrzewane baseny. Siłownia na plaży.

Wady

Brudno, łazienki bardzo zaniedbane. Ciężkie i wielkie krzesła w restauracji mało wygodne i aż się kleiły z brudu…. Słaby standard hotelu. Napoje typu coca-cola z automatu okropna. Stare zniszczone ręczniki a nawet podarte.

Wiktoria

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Obsługa w całym hotelu bardzo miła i pomocna. W pokoju wprawdzie widać już upływ czasu, ale był czysty, zadbany, a codziennie dbano o porządek. Personel robił nawet urocze dekoracje z ręczników, co bardzo cieszyło nasze dziecko.

Natalia

Pobyt - Październik 2025

Niestety , świeżo po przyjeździe okazało się , że hotel nie ma dla nas pokoju- spore zamieszanie, wiele godzin czekania (...)

Zalety

Piękna plaża , urozmaicony aquapark , jedzenie urozmaicone

Wady

Zaniedbane łazienki,

Pobyt - Październik 2025

Polecam gorąco. Spokojny hotel dla rodziny z dziećmi. Miły personel począwszy od kucharzy kończąc na kierowcach busika na plażę. Duża czysta prywatna plaża i duży aquapark. Ratownicy zawsze pomogą znaleźć wolny leżak. Posiłki smaczne choć nieco monotonne. Pokoje i stołówka czyściutkie.

Zalety

Najlepszy personę jaki spotkałam. Wielki plus za tort urodzinowy dla synka😘

Wady

W pokoju świeżo malowane meble ale wymiana pokoju to nie był problem.

Przemek

Pobyt - Październik 2025

Pokój wymagający remontu, co do okolicy to po wyjściu z hotelu pełno śmieci i brudno na ulicach. Na pewno jedzenie na plus, bardzo dużo, smacznie i urozmaicone. Obsługa również miła, animacje ciekawe, a w hotelu jest czysto. Alkohole mocne trzeba pić z dużą ilością napoju, inaczej nie da się tego pić. Natomiast piwo całkiem dobre. Przy plaży jest rafa koralowa.

Zalety

- jedzenie - obsługa - rafa koralowa przy plaży

Wady

- pokoje wymagające remontu

Lilia

Pobyt - Październik 2025

Hotel ma swoje lata, ale czysto. Pokoje schludne i czyste. Obsługa przemiła. Jedzenie jest ok, każdy znajdzie coś dla siebie.

Zalety

Jednorazowe kubki, bez żadnego mycia plastiku. Aquapark Kierowcą autobusu na plażę 😅

Wady

Jak za tą cenę uważam że hotel się spisał na super. (...)

Magsa

Pobyt - Październik 2025

Hotel zadbany, rewelacyjna obsługa - życzliwa, pomocna, pyszne rozmaite jedzenie. Fantastyczna atmosfera, świetne animacje i atrakcje. Hotel idealny dla dzieci. Pachnąco i czysto, kucharz dba o gości i jedzenie wysokiej jakości. Polecamy z całego serca

Zalety

Obsługa, czystość, atrakcje, Aqua park, baseny, jedzenie, położenie hotelu

Wady

Nie było nic co by mi się nie podobało

Pobyt - Październik 2025

Hotel ,bardzo przyjemny, duży ,z dużym zapleczem gastronomii ,basenów i różnych atrakcji.Codziennie animacje i w hotelu i na olaży.Obsługa n najwyższym poziomie uśmiechnięta i pomocną.

Karolina

Pobyt - Październik 2025

Hotel bardzo czysty i zadbany ! Obsługa super ! Minusy to plaża która jest bardzo daleko od hotelu ok 1 km pieszo idzie się od 15 do 20 minut ale jeździ busik co 15 minut . Drugi minus to animacje i brak muzyki na plaży i przy basenach . Duży plus to jedzenie które jest przepyszne z ogromnym wyborem ! Oraz warto się wybrać w ciągu pobytu na dwie kolacje które są w cenie jedną włoską drugą orientalną na plaży ! Aquapark bardzo fajny chociaż niebezpieczny ! Myślę że dużo zjeżdżali które tam są w europie nie dostałoby pozwolenia do użytku . Zaraz obok hotelu jest bardzo dużo sklepików i restauracji i dyskotek .

Zalety

Rafa - najciekawsze ryby można zobaczyć z samego rana albo na koniec dnia Jedzenie pyszne Obsługa Czystość Odległość od lotniska

Wady

Animacje Odległość plaży od hotelu

Łukasz R.

Pobyt - Październik 2025

Mysle ze bez sensu jest się rozpisywać...wszystko było super, na duzy + !!!!

Zalety

Obsługa, dobre jedzenie, super aqua park (jak również fajne dojazdy). Ogólnie wszystko nam się podobało i było super !

Wady

Nie zauważyliśmy :)

Pobyt - Październik 2025

Hotel dla mało wymagających. Październik to już czas po sezonie, a niekiedy brakowało leżaków wolnych na plaży. Animacje nic specjalnego, animatorzy sami w sobie też bez większego zaangażowania. Trzeba bylo szukać informacji czy wgl coś sie wydarzy z ich strony. Ewidentnie rywalizują między sobą. Jedzenie ok, każdy powinien znaleźć coś dla siebie. INTERNET... prawie go nie ma. Trzeba wykupić na miejscu lub kupić kartę sim. Aquapark ok, plaża i morze też. Rafa znikoma.

Zalety

Aquapark, plaża, bar na plaży

Wady

INTERNET - w teorii jest, w praktyce jakby go nie było Słabe animacje 2 małe wody w pokojach

Dzmitryi

Pobyt - Październik 2025

Bardzo podobał mi się Hotel. Był w wielu 4 i 5 i chcę powiedzieć, że hotel jest solidny, Zasłużony 4. Tak, stary fundusz, wszystko wymaga naprawy. Ale bardzo fajna obsługa i personel, co w barach, co na plaży, co animacja. Wspaniałe jedzenie, duży wybór. Codziennie dwa trzy rodzaje kurczaka, wołowiny, dużo warzyw, słodyczy. Chciałbym więcej owoców morza. Piwo jest zaskakująco butelkowane, co jest bardzo zaskakujące, wino jest również wspaniałe. Mocny alkohol złej jakości, jak we wszystkich innych egipskich hotelach.

Wady

Nie podobała się duża liczba pijanych turystów narodowości polskiej, którzy nie zawsze zachowywali się odpowiednio.

4.3
Dawid

Pobyt - Październik 2025

Bardzo słaby hotel Warto tu przyjechać tylko wtedy, gdy masz dzieciaki, które chcą się wyszaleć w aquapark, masz dużą tolerancję na brzydotę otoczenia, i nie stać cię na lepszy hotel. I tak - można się tu dobrze bawić, w miarę dobrze zjeść, restauracje lacarte są poprowadzone całkiem profesjonalnie, ale tylko wtedy, gdy nie ma innego wyjścia, a cena zakupu wycieczki była naprawdę niska.

Zalety

dostęp do świetnego aquapark w miarę smaczne jedzenie miła obsługa

Wady

stary, brzytki, wymagający generalnego remontu jadalnie ciasne baseny małe ( z wyjątkiem aquapark, który jest świetny)

Milena

Pobyt - Październik 2025

Przed wyjazdem naczytałam się opinii na grupach facebookowych i byłam… lekko przerażona. Opinie o Blend Club Aqua Resort były jak sinusoida: od „nigdy więcej” po „było super”. Szczerze? Na miejscu okazało się, że prawda – jak to zwykle bywa – leży pośrodku. Ale bardziej po stronie „naprawdę było dobrze”, niż po stronie katastrofy. To nie jest hotel dla kogoś, kto wcześniej był w Jungle Aqua Park i spodziewa się tego samego w mniejszej cenie. Tam masz ogrom i luksus, tu masz spokój i normalność. Ale różnica w cenie też jest jak przepaść – i właśnie dlatego uważam, że Blend wypada uczciwie. W tej półce cenowej to naprawdę solidna opcja. Zameldowanie od 14:00 – i to świętość, nie ma zmiłuj. Jak ktoś przylatuje o 8 rano i myśli, że go wpuszczą wcześniej, to… nie. Ale da się to obejść. Walizki w lobby, rzeczy i dalej w świat. My od razu pojechaliśmy na wycieczkę - na parasailing – i to był genialny ruch. Zamiast siedzieć w holu, mieliśmy pierwsze wrażenia z Morza Czerwonego już przed południem. Ale ogromny plus jest taki, że opaski dostaje się od razu, więc można korzystać ze wszystkiego: basenów, baru, restauracji. Wystarczy mieć przy sobie rzeczy plażowe i od razu można wskoczyć do wody, napić się kawy czy coś zjeść. Jedynie karty na ręczniki wydają dopiero przy zameldowaniu - ale po co komu ręcznik jak jest 40 stopni - wysychasz od razu. Pokój mieliśmy budżetowy – czysty, klimatyzacja działała, codziennie sprzątany, świeże ręczniki, woda. Nie luksus, ale w pełni wystarczający, żeby się wyspać i odpocząć. Pokoje deluxe z tarasem wyglądają lepiej i mają więcej przestrzeni, więc jeśli ktoś planuje spędzać więcej czasu w pokoju – warto rozważyć dopłatę. Wymeldowanie jest o 12:00, co ważne – po wymeldowaniu nikt nie zabiera bransoletek, można dalej korzystać z całej infrastruktury hotelu: restauracji, basenów, baru, plaży, wszystkiego. Walizki zostawia się w lobby, więc nie trzeba siedzieć na walizkach i patrzeć w zegarek. Dla nas super opcja, bo mieliśmy lot dopiero o 22:00. Jedzenie – duży plus. Różnorodne, świeże i dobrze doprawione. Śniadania: jajka, naleśniki, warzywa, pieczywo, owoce. Obiady i kolacje: makarony, mięsa, ryby, lokalne potrawy, grill. Dla dzieci: pizza, frytki, spaghetti i oczywiście lody – codziennie. Godziny posiłków dobrze rozplanowane, nigdy nie było tłoku ani kolejek. Obsługa restauracji błyskawiczna, czysto, stoliki sprzątane na bieżąco. Na miejscu są też restauracje à la carte – można się zapisać i zjeść coś w spokojniejszej atmosferze, bez gwaru bufetu. Obsługa to ogromny atut hotelu. Serio, dawno nie spotkałam tak uśmiechniętych i pozytywnych ludzi. Pomocni, sympatyczni, zawsze zagadają, żartują, dopytają, czy wszystko w porządku. Nie ma tej udawanej grzeczności, tylko zwykła ludzka życzliwość. Czuć, że im się chce. Widać, że robią wszystko, żeby goście byli zadowoleni. Plaża – czysta, z łagodnym zejściem do morza. Na miejscu leżaki, parasole, bar z napojami. Kursuje busik z hotelu – co kilkanaście minut, więc nie trzeba maszerować w słońcu. Przy brzegu jest malutka rafa koralowa, ale idealna, żeby dziecko mogło popływać z maską i podejrzeć rybki, spokój, bez tłumów, bez plastiku w wodzie. Aquapark dzielony z hotelem Calimera – naprawdę fajny. Dużo zjeżdżalni, różne poziomy, ratownicy pilnują, woda czysta i ciepła. Nasz 11-latek był zachwycony, a i mi się podobały zjazdy na pontonach (w zeszłym roku byliśmy w jungle aquapark - nie ma co porównywać, ale jest naprawdę spoko) Internet – działa jak w całym Egipcie, czyli raczej symbolicznie. W lobby coś łapie, w pokoju bywa różnie. My kupiliśmy karty SIM na lotnisku i mieliśmy spokój. Położenie – hotel jest dobrze zlokalizowany, Uber działa bez zarzutu, więc można łatwo i tanio dostać się do centrum Hurghady, portu czy Senzo Mall. Dla nas to był duży plus, bo nie byliśmy uwiązani tylko do hotelu. Podsumowując – Blend Club Aqua to nie hotel dla osób, które szukają przepychu i „instagramowych” wnętrz. To hotel dla ludzi, którzy chcą dobrze zjeść, odpocząć, wykąpać się, pośmiać z obsługą i nie przepłacić. My wróciliśmy zadowoleni. Ja, mimo że jestem wymagająca i lubię porządek, jestem zadowolona. Za tą cenę? - Wszystko działało, jak powinno. To nie jest hotel z folderu, to jest hotel dla ludzi, którzy chcą po prostu spędzić fajne wakacje. Bez napinki, bez nadęcia, z uśmiechem i luzem. Za te pieniądze – warto. I jeśli ktoś mnie zapyta, czy pojechałabym tam znowu – tak, z czystym sumieniem. Jeśli ktoś szuka miejsca na spokojne wakacje z dzieckiem, z dobrym jedzeniem, aquaparkiem, świetną obsługą i przyjaznym klimatem – Blend Club Aqua jest strzałem w dziesiątkę.

Zalety

Świetna, uśmiechnięta i pomocna obsługa, zawsze z humorem. Jedzenie świeże, różnorodne i dobrze doprawione. Opaski dają od razu po przyjeździe, więc można korzystać ze wszystkiego przed zameldowaniem. Po wymeldowaniu też można dalej jeść i kąpać się. Czyste pokoje, codziennie sprzątane. Fajny aquapark z ratownikami, Dobra lokalizacja i super stosunek jakości do ceny.

Wady

WiFi działa słabo, więc lepiej kupić kartę na lotnisku. Check-in dopiero od 14:00, ale można korzystać z hotelu wcześniej. Karty na ręczniki wydają przy zameldowaniu

1.0
Adam

Pobyt - Październik 2025

Fatalny wystrój wszystko w kolorze miętowym chyba dostał w promocji w Castoramie farbę za dolara litr.Klimatyzacja ledwo co albo wcale nie działa.Jestem tu kilka godzin i już chcę wracać do domu.Na pokój czekaliśmy od rana do 14 godziny w lobby.Pokoje brudne fugi,lodówka taka że ja turystyczną do auta za 500zł z temu to mam na poziomie i chłodzi do -15 tutaj wątpię czy w ogóle działa.Mam nadzieję że jutro zaledwie coś z rezydentem bo jak nie to wracam do domu i (...) na te 5tys złotych które (...) na darmo.Ja się zastanawiam kto tu piszę te dobre opinie,mam nadzieję że po spotkaniu z rezydentem zmieni się to na lepsze.Jedzenie skromne i ludzie czekają przed zamkniętymi schodami na obiad żeby chyba coś złapać co lepsze.(...) myślałem że mnie takie coś nie spotka w życiu. (...)(...)

Zalety

Nic ,żadnych zalet.

2.0
Mateusz

Pobyt - Październik 2025

Hotel bardzo stary , można wziąć na raz jedną butelkę wody do pokoju , trzeba dzwonić na recepcję i przyniosą ci tyle ile jest osób w pokoju. Nad toaleta miałem wieszak na ręczniki , wstawiając uderzało się o niego głową , bo 4 razie uszkodziłem sobie głowę , a oni kazali zapłacić 50 dolarów za wieszak .(...)

Wady

Jak wyżej.

Aga

Pobyt - Wrzesień 2025

Ogólnie oceniam pobyt za bardzo udany, super plaża, kierowcy busików rewelacja, co do jedzenia.. jestem wybredna jak dla mnie wszystko tłuste, mąż za to chwalił, córka 10 lat jadła przeważnie płatki, frytki lody nic innego też jej nie podeszło, obsługa bardzo miła szczególnie przy basenie kuchni włoskiej, przy każdym basenie ratownik, na aquaparku także, woda w morzu bardzo ciepła piękna rafa- polecam zabrać maski i buty do wody, nie słuchajcie opiekunów biura, że za hotel lepiej nie wychodzić bo niebezpiecznie … wychodziliśmy kilka razy wystarczy być miłym i grzecznie podziękować za oferty sklepów, (...) w hotelu spoko animacje, najlepszy był pokaz 🔥 Co do pokoju ogólnie spoko z tym że woda w łazience leciała z pod wanny, problem zgłaszany 3 razy bez rezultatu Odradzam z korzystania jazdy na wielbłądach po za bramą hotelu, polecam jazdę na plaży za 15$ jazdę na koniach wieczorną porą, bądź w ciągu dnia na wielbłądach, opiekunowie zwierząt cudowni

Zalety

Plaża, aquapark, super obsługa

Wady

Tłuste jedzenie, zero reakcji na zgłaszany problem w łazience

Blend Club Aqua Resort (ex. Golden Five Club)