Blue Fish

3.9

Tragedia, brudno, brak wody butelkowej, praktycznie wszyscy Polacy którzy byli mieli zatrucie które często kończyło się pobytem w klinice, my również przeszliśmy zatrucie. Obsługa nie uprzejma już na wstępie Panie na recepcji się krzywią i nie są ani uprzejme ani pomocne, barmani ciągle wyłudzają napiwki, jedzenie fatalne cały czas to samo jakby gotowane było jednego dnia tygodnia i tylko było to odgrzewane na każdy następny dzień, żadnych nowości. Naczynia brudne, stoliki brudne, obrusy również nie zmieniane. Soków ani innych napoi nie da się pić, plaża również z brzydkim zejściem zamiast plaży są skały. Zdecydowanie odradzam pobyt w tym hotelu

Hotel ok. W miarę czysty, jak na Turcję, ciasta dobre, owoce w porządku. Baseny fajne, nie trzeba nigdzie stać w kolejkach. Nic nadzwyczajnego, ale nie ma też na co narzekać. Jedyną dziwną sprawą hotelu jest wirus-który dopadł niemal każdego Polaka-jeden dzień biegunki i wymiotów. Dzień wycięty z życia wakacyjnego. Plaża brudna, kamienista i zejście z pomostu-ale to wyczytaliśmy z opisu. Animacje dla dzieci-mega słabe-widać że już nikomu się nie chciało. Pani animatorka gdy widziała że są w pobliżu dzieci zamykała mini klub i gdzieś szła.

Czytając opinie naprawdę miałam obawy, ale Blue Fish to naprawdę bardzo dobry hotel. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, baseny zadbane. Jedzenie wg mnie nie było monotonne, bardzo dużo warzyw, mięsa w różny sposob przygotowane, nawet pierś z kurczaka grillowana w ogrodzie hotelu. Mój 3,5 letni syn to niejadek, zawsze martwię sie czy znajdzie cos dla siebie (w Bułgarii rok temu jadł tylko same bułki przez 7 dni), a tutaj zawsze znalazl cos dla siebie, ewidentnie niektóre dania przygotowane pod dzieci, krążki rybne, takie kotleciki z uśmiechniętą buźką, tosty, zupy, makaron sam bez oliwy czy dodatków. Kawa z automatu, ale bardzo smaczna i tutejsza mocna herbata, pychota. Woda z dystrybutora, miałam obawy czy ją pić, ale piliśmy i nic nam nie było. Na wakacjach byliśmy 2+1 oraz kuzyn z córką, wszyscy zadowoleni. Obsługa miła, widać, że dbają o komfort gości. Hotel budżetowy, ale naprawdę nie było sie do czego doczepić. Myślę, że te opinie biorą się z tego, że Turcja słynie z bardzo dobrych hoteli, a ten jest budżetowy przy tamtych, niemniej jednak warty polecenia.

Na pierwszy rzut oka hotel wydaje się OK, ale do momentu dopóki nie popatrzy się na hotele obok, wówczas wypada słabiutko. 4* są przesadzone mocno, to raczej B&B lub słabe 3*. Windy pozostawiają wiele do życzenia, są maleńkie, jeżdżą bardzo powoli, trzeba długo czekać. Obsługa jest miła, pokoje czyste, choć wystrój pokoi i łazienek to późny PRL. Na kilka dni może być, ale allinclusive to nie jest na pewno...

Pobyt oceniamy jako udany, jednak jak zawsze znajdą się aspekty, które nam nie odpowiadały. Polecam przed wyjazdem czytać opinie, bo wszystko się sprawdziło. Byliśmy przygotowani na fakt,że hotel znajduje się na odludziu oraz,że zejście do morza jest fatalne. Kilka osób w drugim dniu pobytu l, my również miało problemy żołądkowe, prawdopodobnie bakteria w basenie.

Nazwa  Blue Fish
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Konakli
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness

Długa plaża z widokiem na Góry Taurus i leżakami

Bazar z odzieżą, przyprawami i lokalnym rękodziełem

Spokojne kurorty idealne dla rodzin i par

Sąsiedztwo Alanyi z zamkiem i jaskinią Damlataş

3.9

Wyświetlono 179 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.0

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Żadnych

Wady

Cały hotel jest wadą

5.1
Agata

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Ciasta, owoce, baseny i zjeżdżalnie. Wymieniają ręczniki i pościel. Pokoje sprzątane. Możliwość nalewania sobie napoi gazowanych.

Wady

Brak wody butelkowej. Słabe animacje dla dzieci-a raczej ich brak. Wymioty i biegunka, dopadająca wszystkich Polaków.

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Czystość, uprzejma i pomicna obsługa, pyszne jedzenie, dobra kawa i herbata, fajne baseny dla dzieci, mini disco dla dzieci, kącik zabaw dla dzieci przy basenie

Wady

Brak dobrej klimatyzacji w restauracji, brak klimatyzacji na korytarzach i w windzie, zapach grzyba na siłowni

Agata

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Kompaktowy, czysty.

Wady

Windy, wystrój.

Barbara

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Pokoje zadbane, czyste Jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie Cena

Wady

Kamienista plaża, brak bezpiecznego zejścia do morza Wokół hotelu brak sklepów, restauracji itp

Kornelia

Pobyt - Lipiec 2025

Wybraliśmy ten hotel na pierwszy wyznań za granicę. Dwie osoby dorosłe. Oboje jesteśmy bardzo zadowoleni, jedziecie na naprawdę fajnym poziomie, chociaż często bardzo podobne. Co do pokoju nie mamy żadnych zastrzeżeń ale nie oczekiwaliśmy też luksusów, pokój służył nam tylko za miejsce odpoczynku, większość czasu spędzaliśmy poza nim. Cały hotel czysty i obsługa bardzo sympatyczna, niektórzy nawet mówią w języku polskim. Hotel położymy dość daleko od centrum ale u nas nie stanowiło to żadnego problemu, jeżdżą busiki. Codziennie wieczorem były też animacje dla dzieci

Zalety

Super atmosfera, czystość, przyjemny personel, dobre jedzenie

Wady

Kamienista plaża hotelowa, ale kawałek dalej są plaże ze żwirkiem

Wika

Pobyt - Lipiec 2025

Ogólnie najlepsze wakacje mojego życia super wspominam

Zalety

Świetny basen dostęp do plaży jedynie szkoda że były skały zamiast piasku ale jak się odeszło kawałek dalej to był już żwir

Wady

Jedzenie średnie, ciężko dogadać sie z recepcja po angielsku i zepsuła się klimatyzacja

Marek

Pobyt - Lipiec 2025

Czysty hotel, czyste pokoje, obsługa przemiła i pomocna. Jak na hotel 4* to super standard. Barmani leją alkohol "od serca", solidnie. Z minusów jedzenie nie było najsmaczniejsze, ale dało się zjeść i człowiek głodny nie chodził. Na plażę baaardzo blisko. Hotel położony trochę na uboczu, co jest jego plusem i minusem, zależy kto czego szuka. Nie ma tam za wiele straganów, ale te które są mają asortyment w bardzo niskich cenach. Do Alanyi blisko, jeżdżą co chwile autobusy. Jedyny poważniejszy minus to zainstalowane na drzewach "straszaki" na owady, brzmiące jak bardzo głośne świerszcze. Mi przeszkadzało, ale żona się szybko przyzwyczaiła. Hotel można polecić, jak ktoś szuka tanich, fajnych wczasów, ale nie oczekuje złotych klamek i marmurów to jak najbardziej.

Zalety

-blisko plaża -dobry alkohol w dużych ilościach -czysto -tanio i dobrze

Wady

-głośna instalacja odstraszająca owady -jedzenie takie sobie -skalisty brzeg na hotelowej plaży, ale 100m dalej już jest ładne zejście -brak piwa w barze na plaży

Norbert

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel to takie 3.5 gwiazdki , pokój schludny , bez rewelacji , łazienka wymaga już odświeżenia ,

Zalety

Zaletą hotelu były zjeżdżalnie bo byliśmy z dziećmi więc miały co robić , przejście na plaże tez było fajnym udogodnieniem ,

Wady

Wada hotelu jak dla mnie to to że nastawiony jest na Ukraińców (...) , recepcja słabo mówiła po angielsku , wieczorne eventy prowadzone przez dj były po(...) / ukraińsku , panie od masażów też słabiutko po angielsku mówiły

Łukasz

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel wywarł na nas spore zaskoczenie i to pozytywne. Przylecieliśmy z małym dzieckiem i pomimo ogólnie średnich komentarzy mogę śmiało powiedzieć że hotel jest mega czysty . Może nie jest tak luksowo jak w 5 gwiazdach ale bez przesady . Wszystko czyste , jedzenie codziennie inne i urozmaicone , owoców sporo . Baseny mega czyste i zadbane . Obsługa hotelowa na 5 na każdym kroku sprzątają . Polecam wszystkim ten hotel co się zastanawiają nad nim . Plaża obok blisko 50m i jest bez kamieni.

Zalety

Baseny , czystość , jedzenie

Wady

Standard 4 gwiazdkowy bardziej 3

Iza

Hotel ogolnie w porzadku, nie jest zbyt zmodernizowany, lazienki w starodawnym wyposazeniu.

Zalety

Obsluga hotelowa pomocna, pokoje sprzatane codziennie

Wady

Wymagalby troche wiecej unowoczesnienia, nowoczesnego umeblowania

Sandra

Niby ok, ale drugi raz bym nie wybrala tego hotelu. Hotel napewno nie ma 4 gwiazdek. O duzo zawyzone te gwiazdki. Na recepcji malo kto mowil po angielsku. Baseny ok, ale zajecia w mini klubie czy areobik w wodzie to nie bylo. Czesto brakowalo napoji na aqua parku - wypadaloby, zeby np sprawdzic dziennie czy wszystko jest. Toalety przy basenach seednio sprzątane a ta przy recepcji to masakra. Jedzenie ujdzie, szalu nie robiło ale brakowalo wyboru owocow bo tylko jablka, madarynki, grejpfruty, śliwki i melon - choc podkoniec juz melona nie bylo. Mogli by dodać tez jakies dania dla dzieci, bo czasami bylo ciezko nam wybrac danie dla synka- dania nie byly podpisane i np wzielismy jakis makaron , ktory okazal sie zbyt pikantny dla synka. Bylismy 10 dni i np ani razu nie bylo baklavy. Plaża betonowa, ale mozna przejsc na plaze hotelow obok.

Zalety

-duzy pokoj -zjeżdżalnie

Wady

Plaża Jedzenie na jedno kopyto Animatorzy Brud

Martyna

Rodzina 2+2 (dzieci 2 i 4 lata), wyjazd oceniamy ok. Nie jesteśmy wymagający. Pokój: Pokój był mały, ale ok. Łóżka były wygodne. W pokoju jest lodówka natomiast nie ma żadnego minibarku. Internetu w pokoju nie ma. Jest telewizor nawet jaki polski kanał się znalazł. Baseny: Baseny są z dwóch różnych stron hotelu. Z jednej jest cześć bardziej dla dorosłych z brodzikiem, dużym basenem, obok jest bar. Z drugiej strony jest basen dla dzieci ze zjeżdżalnią małą + osobo basen z dużymi zjeżdżalniami (są 3). Obok baseny dla dzieci jest mini klub, za dużo to w niem nie ma, głównie kredki i klocki. Obok jest malutki plac zabaw (ścianka do wspinaczki i zjeżdżalnia, generalnie słabo wygląda) i boisko do siatkówki. Jedzenie: Śniadania, obiady i kolacje są dobre. Jedzenie smaczne, zawsze jakiś wybór: raz był świeże mięso kebab, raz grill. Na śniadania też np. Pani robiła na świeżo jajka na miękko. Jedzenia i miejsca jest wystarczająco. Nie rozdają wody butelkowanej, tylko trzeba sobie nalewać z dystrybutora. Dla dzieci: Brak animacji (może przyczyną było, że byliśmy poza sezonem), plac zabaw to mała ścianka wspinaczkowa i zjeżdżalnia, a mini klub to głównie kredki i klocki. Alkohol: Na barze: piwo, wino białe i czerwone, gin i wódka. Brak drinków. Dostępne w innym barze wieczorami za 10 euro za drinka. Organizacja i internet: Wyrobienie karty do pokoju 10 euro za kartę. Internet ogólnodostępny w lobby i w barze, brak w pokoju. Można wykupić internet w pokoju np. 7 dni 15 euro. Czystość: Szału nie ma, jest tak przeciętnie, ale widać że pracownicy się starają. Nie śmierdzi w pokojach, korytarzach czy k terenie hotelu. Okolica: W okolicy są głównie tylko inne hotele. Żeby coś zobaczyć trzeba kochać busem lub taksówką. Plaża: Plaża przy hotelu dramat. Składa się ze żwiru + bardzo śliskie płyty kamienne. Przy hotelu brak zejścia bezpiecznego do morza. Bar na plaży to miejsce gdzie możesz sobie nalać wodę lub sok + kilka stolików.

Zalety

Największą zaletą byla #Cena

Wady

Największą wadą była Plaża

Teresa

Pobyt oceniam pozytywnie - zarówno hotel jak i otoczenie spełniły moje oczekiwania. Kamienista plaża z wejściem z pomostu nie stanowiła problemu. Wspaniała ciepła woda w morzu (nie korzystamy z basenu) bliskość, darmowe leżaki oraz barek z zimnymi napojami i kawą stanowiły niewątpliwy atut. Na pewno nie polecałabym tej plaży dla rodzin z dziećmi - zbyt niebezpieczne wejście do wody. Pokoje czyste, wieczorna muzyka i tańce do godz. 23-ej jak najbardziej OK

Zalety

- bliskość plaży - darmowe leżaki i parasole oraz barek na plaży - sympatyczny personel - sporo ciast (jak zazwyczaj w Turcji) - wieczorna muzyka - dwukrotnie zaserwowano łososia do obiadu

Wady

- brudne, nie sprzątane na bieżąco toalety ogólnodostępne (przy basenie i recepcji) - napoje często podawane w małych plastikowych jednorazowych kubeczkach

1.0
MAŁGORZATA

Najgorszy hotel w jakim byłam.Dramat,pokoje sprzątane po łebkach,potargane ręczniki,drinki płatne 20 euro,w barze tylko wódka,wino,piwo i niedobry dżin jedzenie zimne jak nie byłeś na 13 jadłeś to co zostało nie dokładali jedzenia.

Zalety

Brak zalet.

Wady

Hotel na odludziu,niema możliwości pospacerowania.Plaza z betonowych płyt, ludzie połamali nogi, ręce nie mówiąc o drobnych urazach.Nigdy tam nie wrócę.

Daniel

Hotel taki akurat, jeśli się nie szuka złotych klamek. Bardzo czysty i spory basen, dla dzieciaków z tyłu hotelu dodatkowe 2 ze zjeżdżalniami. Sporo bufetów z napojami i wodą 1 bar z alkoholem i 1 z przekąskami. Pokoje takie akurat (tam się śpi, nie mieszka) łazienka czysta (jak się docenia obsługę chociaż 1$) Jedzenie za takie pieniądze co daliśmy super ( nie liczyłem na krewetki i szampan) sery, owoce i smaczne surówki .

Zalety

Baseny (spory duży i mniejsze z tyłu hoteli dla dzieci) Napoje w barach i na plaży gazowane i soki Usytuowanie hotelu 1$- 10min. do Konakli i 1$-10 min. do Alanyi Przemiła obsługa ( z niczym nie mieliśmy problemów)

Wady

Zdecydowanie plaża ( moim zdaniem tylko dla pływających z pomostów innych hoteli i tych co nie wchodzą do wody) We wrześniu już animacje tylko o 21.00 dla dzieci!!! zero "water gym" o 11.30

Weronika

Cena do jakości całkiem dobrze wypada. Pokój w porządku z dobrze działającą klimatyzacją i lodówką. Pokoje są sprzątane codziennie i jest możliwość codziennej wymiany ręczników. Jedzenie w miarę dobre. Wystarczający wybór, aczkolwiek często jedzenie bywało zimne. Dobre deserki :) Obsługa miła lecz ciężko się porozumieć w języku angielskim. Słabo działające darmowe wifi w lobby, najlepiej działa na basenie. Basen przyjemny, w tym terminie dużo dostępnych leżaków i parasoli. Plaża znajduje się bardzo blisko, również dostępne leżaki z parasolami. Plaża dość mała i wąska z niełatwym wejściem do wody (ze względu że jest bardzo ślisko), lepszym wyborem dla umiejących pływać jest wejście z molo.

Zalety

Dobra klimatyzacja, biska odległość do morza,

Wady

mała plaża, ograniczona komunikacja z personelem, chłodne jedzenie, słabe wifi w lobby.

4.9
Iwona

Pokój znośny,ale sprzątany po łebkach. Lodówka w pokoju pusta. Jedzenie to porażka. Na obiad i kolację do wyboru tylko dwa dania mięsne i to nie zawsze zjadliwe. Ciągle słyszało się o zatrucich pokarmowych wśród gości. Nie było butelkowanej wody, tylko z dystrybutora. Ogólne toalety to masakra, wchodząc do tej przy recepcji miałam odruch wymiotny. Plaża mała, kamienista trzeba iść wcześnie, żeby zająć leżak.

Zalety

Bliskość Alanii i Konaklı.

Wady

Bardzo słabe jedzenie, czystość w ogólnodostępnych toaletach.

Wojtek

Cena do jakości wychodzi bardzo fajnie. Pokój mały ale wszystko co potrzebne było albo w pokoju labo dostępne w okolicach lobby. Obsługa pomocna i sympatyczna, co do jedzenia to ogromny wybór, a uważam tak pomimo, że cała rodzina na diecie wege. Dla jedzących mięso oczywiście był jeszcze większy wybór. Baseny czyszczone codziennie wieczorem, dużo leżaków i zawsze jakiś wolny się znalazł. Do plaży około 45 sekund od hotelu. Plaża faktyczne słaba jeśli chodzi o zejście ale są dwa triki. Jeden to wejście z molo dla dobrze pływających. Drugi trik dla sprawnych wędrowców. Około 15 metrów w prawo patrząc w morze, plaża z piaskiem i fajnym zejściem. Trochę dalej, około 300 metrów plaża praktycznie na wyłączność. Mało ludzi a można znaleźć miejsca z lepszym zejściem do morza. Lepiej mieć ze sobą buty do pływania bo skały śliskie i czasem ostre. Generalnie polecam na pobyt z dzieckiem. Dla imprezowiczów raczej będzie nudno. Wieczorami są animacje dla dzieci i jakieś potupajki ale raczej spokojne (albo ja tak trafiłem)

Zalety

Sporo świeżego wege jedzenia, czyste baseny, animacje i piątkowy pokaz tańców, pomocna obsługa i bliska odległość od plaży.

Wady

Można coś znaleźć ale ja byłem tydzień w trzy osoby z przelotem i ubezpieczeniem poniżej 5 tysięcy złotych. W tej cenie było naprawdę sporo więcej niż sam oczekiwałem. Małe wpadki mogę spokojnie wybaczyć, zwłaszcza, że gdy coś niepożądanego się działo, obsługa sprawnie na to reagowała.

Adrianna

Do hotelu przyjechaliśmy dość dużą grupą i wszyscy uważamy pobyt w tym hotelu za udany. Pokoje schludne i czyste, z balkonami. Łazienki dość duże. Niestety, przydałoby się im lekkie odświeżenie lub zaangazowanie tzw. złotej rączki, aby dokręcić luźną baterię nad umywalką, lub naprawić drzwi od kabiny prysznicowej. Jedzenie smaczne i dużo dań do wyboru. Każdy znalazł coś dla siebie i nikt nie chodził głodny. Napoje gazowane oryginalne, nie rozcieńczane. Jedyny minus za brak lodów dla dzieci. Córka chodziła niezadowolona z tego powodu. Dużo leżaków przy basenach, nie było więc konieczności rezerwowania miejsc. Na terenie hotelu są 2 baseny, z czego jeden wyposażony w zjeżdżalnie i brodzik dla dzieci z wodnym placem zabaw. Codziennie były animacje dla dzieci, a dla dorosłych zabawy taneczne przy polskich i rosyjskich piosenkach ( ze względu na liczną obecność Polaków i Rosjan). Hotel położony jest w spokojnej okolicy, do miasta Alanyi lub do Konakli na bazar można dojechać busem, który kursuje spod hotelu. Żwirowa plaża znajduje się bardzo blisko hotelu. Ze względu na występujące przy niej śliskie skały nie było możliwości wejścia do morza z dzieckiem. Korzystaliśmy więc z wejścia na plaży przy sąsiednim hotelu. Woda w morzu cudownie ciepła. W Blue Fish spędziliśmy tak naprawdę 5 z 7 dni, ponieważ zakwaterowanie w hotelu było dopiero ( o zgrozo!) o 22.30 i nie otrzymaliśmy żadnego posiłku a zbiórka przy recepcji w dniu powrotu o 2.00 w nocy ( samolot startował o 9.15). Co do Wifi- najlepiej działało w barze przy basenie lub w snack barze, a nie przy recepcji tak jak jest w opisie hotelu.

Zalety

Baseny Smaczne posiłki. Bliskość morza. Dobre połączenie autobusowe z większymi miastami. Miła obsługa.

Wady

Plaża z półkami skalnymi, nie nadająca się do bezpiecznego korzystania. Pokoje bez napiwku nie były sprzątane. Brak lodów dla dzieci.

Blue Fish