Zamek Santa Bárbara z widokiem na całe miasto
Promenada Explanada otoczona palmami i mozaiką
Plaża Postiguet w samym centrum miasta
Kolorowe domy i bary w dzielnicy El Barrio
Hotel jest bardzo ładny, z przestronnymi pokojami, czysty, sprzątany codziennie, ze świeżym jedzeniem (my poza sezonem przy małej ilości osób mieliśmy pyszne kolacje z karty). Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna. Niestety lista minusów też spora: basen kryty płatny, hotel na absolutnym bezludziu (Bonalba to kompleks golfowy 5 km od Mutxamel, trasa bez chodnika, autobus 4 dni w tyg co 1,5 godz do 13.30, większość car rentów nie chciała dowieźć auta albo akurat nie miała i jechaliśmy prawie 2 h na lotnisko po auto). Nie jest dostosowany do dzieci - na basen kryty nie mają wstępu, o kids clubie dowiedzieliśmy się w dzień wyjazdu, mimo, że pytaliśmy wcześniej, na pierwszą noc nie mieliśmy dostawki dla dziecka i spaliśmy w 3 os na 1 łóżku, plac zabaw to jedna mała ślizgawka obok basenu. Mieliśmy HB - kolacja zaczynała się wg nas zbyt późno - od 21.30. Ogólnie fajnie, ale nie na nasze potrzeby, jak ktoś lubi zostać w hotelu i nie zwiedzać, to polecam, jak ktoś chce ze względu na bliskość Alicante albo z dzieckiem, to polecam szukać dalej.
Bardzo ładnie, czysto, świeże jedzenie, miła obsługa.
Odległość od cywilizacji, niedostosowanie do potrzeb dzieci, basen kryty płatny, otwarty jeden duży, raczej dla dorosłych.