Ruiny teatru rzymskiego i świątyni Apolla nad morzem
Stare Miasto z bazarami i brukowanymi uliczkami
Plaże z łagodnym zejściem i licznymi leżakami
Muzeum w dawnych łaźniach z antycznymi eksponatami
Nowoczesny hotel, przestronny pokój nowocześnie urządzony, polecam pokój z widokiem na rzekę i góry, duża łazienka i balkon, lodówka codziennie zapełniana, częste sprzątanie pokoju i wymiana ręczników, bezpłatny sejf, dobry hotelowy internet, miła, pomocna obsługa i nienachalna jeśli chodzi o napiwki, duży wybór alkoholi i drinków dobrej jakości, blisko plaży ( możliwość podziwiania zarówno wschodów jak i zachodów słońca), na który ci chwilę wozi meleks, dobra lokalizacja zarówno do plażowania jak i zwiedzania ( często jeżdżą busy do i Magnavat),
Różnorakie i pyszne jedzenie, lokalizacja,nowoczesny styl, przestronność pokoju, bezpłatny sejf i dostęp do saun
Plamy tłuste na sofie pozostawione przez wcześniejszych gości
Hotel niestety mocno rozczarował, ale od początku. Zacznijmy od tego, ze dojazd tam trwał blisko 3h, (lądowanie ok. 13, w hotelu byliśmy o 17) Po przekroczeniu drzwi jest wielkie wow, marmur, światła, dekoracje, witanie szampanem, naprawdę robią wrażenie. Budynek jest w bardzo nowoczesnym stylu zupełnie inny niż wszystkie w okolicy. Pokój spory, z pięknym widokiem na morze-warto dopłacić (za to z drugiej strony widok na krzaki i plac budowy) Łazienka-czytałam o niej w innych komentarzach - dosłownie jest w pokoju, oddzielona tylko półprzezroczystą szybą - równie dobrze mogłaby tam być zasłonka -efekt ten sam :) dla mnie to nie był duży problem, dla innych może być. Na pierwszy rzut oka wydaje się czysto, ale jak przyjrzałam sie elementom przy podłodze, w toalecie, pojemnikom na mydło pod prysznicem to ewidentnie dawno nikt tam nie zaglądał. Bary - jest ich kilka. Przy barze jest zniszczona, ledwo czytelna rozpiska drinków, szkoda tylko, że połowy z nich nie ma (albo nie chce się ich robić). Barmani pracują jak za karę, niechlujnie, alkohol leje im się dosłownie po rękach. Jeśli pijesz w hotelu dostaniesz drinka w szkle (na plus) jeśli przy basenie- plastik, często popękany. Basen spory choć tylko mała cześć jest podgrzewana więc i tak większość osób kumuluje się w tym jednym basenie. Leżaków jest wystarczająco dużo, nie zauważyłam słynnej walki o leżak. W restauracji duży wybór jedzenia, dużo warzyw, nie można narzekać. Część się powtarza, część to nowe propozycje, 3x w tygodniu było sushi co dla mnie jest ogromnym atutem. I to by było na tyle plusów Wszechobecny brud, resztki jedzenia na stołach w restauracji, obsługa z wielką łaską poda Ci napój do obiadu Przy leżakach mnóstwo kubków i szklanek, nie ma też co liczyć na przyniesienie drinka na leżak (nie, napiwki w tym nie pomogą 😀 ) W ciągu dnia monotonna, usypiająca muzyka przy basenie, dopiero po południu zaczyna fajnie grać. Obsługi jest bardzo dużo, ale mało kto jest pomocny (najlepiej wspominam Panie barmanki) W hotelu i przy basenie wszechobecny, nieprzyjemny zapach wilgoci Drabinka do basenu oderwana Obsługa niby sprząta pokoje, a w rzeczywistości tylko wymienia ręczniki i dokłada Papier toaletowy. Serwis sprzątający na każdym kroku, ale chyba tylko robią sztuczny tłum. Na korytarzach, w windzie, na barach po prostu brud. Jest starbucks, ale tu też nie ma co liczyć na coś więcej niż kawa czarna, biała i latte *średniej jakości. Mimo ze w menu mają większy wybór to większości nie ma, jak twierdzą - skończyła się. Uważam że hotel ma ogromny, niewykorzystany potencjał i najzwyczajniej jest źle zarządzany Miałam już okazję bywać w hotelach 4 i 5*, all inclusive i ultra, póki co to najsłabsze miejsce.
- nowoczesny, industrialny styl - widok na morze - duży wybór jedzenia - spa -
-czystość, a właściwie jej brak, zapach wilgoci, bardzo pobieżnie sprzątanie pokoi - Brak drinków które widnieją w karcie, konieczność chodzenia id baru do baru żeby dostać napój o który nam chodzi - Brak kaw w starbucks które są w menu, dostępne są tylko podstawowe, a smak jest daleko od oryginału - Brak kelnerów przy
To najlepszy hotel, w jakim kiedykolwiek byliśmy! 🌟 Lokalizacja jest idealna – bardzo blisko do morza, a na terenie obiektu znajduje się kilka dużych basenów, w tym jeden podgrzewany. W środku również dostępne są kryte baseny, więc pogoda nigdy nie psuje planów. Jedzenie jest przepyszne, świeże i różnorodne, a dużym plusem jest to, że na plaży można skorzystać z baru i zjeść obiad bez konieczności wracania do hotelu. Sam obiekt jest nowoczesny, przestronny i pięknie urządzony. Kilka wind ułatwia poruszanie się, a wnętrza prezentują się naprawdę zachwycająco. Warto także skorzystać ze strefy spa – jest świetnie wyposażona i znajdują się w niej trzy różne sauny, idealne do pełnego relaksu. W hotelu nie można się nudzić – codziennie organizowane są atrakcje, koncerty, muzyka na żywo czy występy. Dodatkową zaletą jest obecność Starbucksa oraz pysznych deserów i ciast dostępnych na miejscu. Okolica jest zielona i malownicza, a dojazd do miasta, bazaru czy lokalnych atrakcji jest szybki i wygodny. Nie znaleźliśmy tu żadnych wad – to miejsce idealne na wypoczynek. Z całego serca polecamy ten hotel i z pewnością tu wrócimy, bo naprawdę warto! 🌴✨
Blisko do morza (5 minut spacerkiem) Bardzo dobre jedzenie, duży wybój Miła i pomocna obsługa Podgrzewany basen Strefa spa, sauny Blisko do miasta, atrakcji
Super hotel, wszystko na wysokim poziomie.Pokoje czyste,duży wybór jedzenia,importowane alkohole ,ciekawe animacje ,muzyka na żywo.Po prostu super!
Pokoje czyste, codziennie sprzątane, duży wybór jedzenia,importowane alkohole.
Nie mam
Witam piękny hotel czysty i super jedzenie super obsługa
różnorodność jedzenia oraz pełny wachlarz napojów wyskokowych , super obsługa
nie było żadnych ...
5/10 Hotel jest bardzo przereklamowany, Olbrzymi plus za jedzenie, które faktycznie jest po prostu smaczne oraz za drinki chociaż tutaj trzeba zwracać uwagę czy alkohole leją importowane czy tutejsze. Do tego miła obsługa i na tym Koniec moich plusów. Brud, brud, brud i jeszcze raz brud. W hotel jest po prostu brudno i o tyle o ile bardzo brudzą turyści to no niestety obsługa nie jest dokłada, wszystko idzie po łebkach, w pokoju wymieniane ręczniki, papier toaletowy i to na tyle, na pewno nie można nazwać tego sprzątaniem. Plamy powstałe na początku wakacji zostały z nami do końca, nawet zlew nie bywał przecierany. Porządek utrzymany jest tylko w dwóch holach - tam gdzie wychodzą fancy instagramowe zdjęcia. Hotel jest zużyty i tutaj znowu w holach super elegancja poza no niestety - brak kratek przy basenie, ruszające się schodki, w pokojach odpadające elementy, podklejone tapety od napraw, tu czegoś brakuje, tu czegoś nie ma a tam co innego jest oskrobane no po prostu widać, że lata świetności ma za sobą. Nie jesteśmy z tych osób co to się czepiają bo czy oderwana kafelka czy plama na stoliku nie zepsuła moich wakacji ale standardu to tutaj wysokiego nie było. Za dużo ludzi za mały basen co za tym idzie za mało leżaków. Najbardziej dało się to odczuć na basenie gdzie o godz 9 nie było już szans na miejsce (tak wszyscy rezerwowali je z rana ręcznikami), leżak dosłownie przy leżaku ile dało się ich wcisnąć tyle tam ich było, leżąc dosłownie czułaś oddech sąsiada na plecach. Nad morzem również full, ale tam już trochę luźniej z leżakami. Kolejny minus to dzieci! Serio, hotel nie jest przystosowany do dzieci, owszem jest jakiś mini klubik nawet i mini plac zabaw, ale nie jest to hotel dla dzieci. Natomiast na „palcach jednej ręki” Można było policzyć osoby bezdzietne. Średnia wieku dzieciaków to 0-5 lat, więc wiadomo dzieciaczki jak dzieciaczki piski, wrzaski i płacze. Ponieważ nie było za wielu atrakcji dla nich to wszyscy byli w basenie głównym i tak na 50 Osób 30 to maluchu i serio no było to uciążliwe. Patrząc też na to, że wschodnie wychowanie i zachowanie różni się od naszego no to uwierzcie lekko nie było. Nastolatki również zostawione same sobie robiły co chciały a jak wiadomo w tym wieku pomysły ma się różne i takie też były ich zabawy. Basen dosyć głęboko niby 140 cm ale zdecydowanie było głębiej. Animacje były codziennie. Rano zajęcia w basenie, na plaży, wieczorne show no tutaj wszystko się zgadzało. Z info ogólnych zameldowanie o 14 chociaż my dostaliśmy szybciej pokój, wymeldowanie o 12 tutaj dokupiliśmy sobie kilka godzin (1 godzina - 10€) Hotel kociolubny, kociaków dużo, są zadbane, mają swój domek. Hotel na typowym pustkowiu ale pod hotelem stoją busiki 1,5€ w jedną stronę do np Side - polecam warto pozwiedzać. W hotelu są sklepiki ceny „normalne” idzie tam kupić dosłownie wszystko. Wrzesień pogoda cudo - bardzo ciepło ponad 30stopni I to tyle, byłam w o wiele fajniejszych hotelach i do tego na pewno nigdy nie wrócę!
•Jedzenie •drinki •miła obsługa
•brud •za mały basen, za mało leżaków •hotel jest zużyty,
Fantastycznie ładny hotel, serwis na wysokim poziomie, dobre jedzenie i duży wybór oryginalnego alkoholu. Posiada wszystko niezbędne dla wypoczynku.
Interier, obsługa personelu, duży wybór jedzenia i alkoholu, atrakcje wodne, czystość w pokoju, wystarczająco miejsca na basenie oraz nad morzem
Przezroczysta łazienka w pokoju
10/10 polecam jak najbardziej, szczególnie gdy chcecie poimprezować.
basen, plaża, jedzenie, drinki
głośna muzyka przy basenie
Fajny hotel, pokoje przestronne. Jedzenie monotonne, ale to wszędzie tak jest. Cały tydzień jemy to samo :), ale każdy znajdzie coś dla siebie. Drinki pierwsza klasa, lody, churrosy, kebab, pizza mega dobra w ciągu dnia.
Walka o leżaki :)
Sam Hotel 4/5, minus jeśli chodzi o basen bo jeśli chcesz z niego skorzystać to musisz przyjść przed 8 położyć ręcznik w celu "rezerwacji" bo chociaż w regulaminie hotelu jest napisane, że takie rezerwację nie są dozwolone to niestety ale o 8;30 już 100% leżaków ma niewidocznego właściciela. Jedzenie, czystość pokoi, czy obsługa bez zarzutu, no może poza obsługa, której zdarza się zaczynać z tobą rozmowę po rosyjsku/ukraińsku? Jak komuś to nie przeszkadza to spoko ale mnie osobiście przy 2/3 razie zaczęło to irytować ;). Na plus również plaża, bardzo blisko, przyjemnie się odpoczywa. Jak komuś nie przeszkadzają rosjanie, ukraincy i inne takie stwory to polecam a jak przeszkadzają to wiadomo.. :)
Hotel ładny, nowoczesny Położenie hotelu na obrzeżach miasta. Bardzo głośna muzyka do 23.30, którą było słychać w pokoju. Bardzo dużo rosyjskich turystów, którzy nie potrafią się zachować, w kostiumach kąpielowych w lobby i w restauracji, personel nie zwracał Im uwagi Nie polecam tego hotelu.
Nowoczesność, dobre jedzenie.
Głośna muzyka. Rosyjscy turyści, którzy nie potrafią się zachować kulturalnie.
Jedzenie super smaczne,drinki oryginalne. Obsluga przyjazna.
Trzy duże baseny.
Nie bylo niczego co mi się nie podobało. Menu mogłoby być napisane w jezyku polskim tak jak w innych językach.
Bardzo fajny chotel , można zawsze przyczepić się do jakiś drobnostek, ale ogólnie wszystko jest na wysokim poziomie ,bardzo miło i obsługa miła . Jedzenie bardzo dobre i wielorodnosć ,nie zauważyłem by ktoś miał problemy żołądkowe, wszysko podane estetycznie i walory smakowe b.dobre
Sam wygląd zewnetrzy i jego ppodświetleniem zmieniających się barw
Wady zawsze i wszędzie można znaleźćale to są drobnostki gdzie występują jednostkowo w każdym hotelu
Rewelacja!!! Polecam, najlepszy hotel. Jedzenie super, obsługa przemiła. Same plusy.
Hotel polecam z całego serca! Pokój sprzątany codziennie i uzupełniana lodówka Atrakcje wieczorne jak i animacje w dzień wspaniałe Obsługa uśmiechnięta i pomocna Jedzenie i drinki wspaniałe zarówno w hotelu jak i na plaży Plaża 200m od hotelu (jeździ meleks jak ktoś nie chce iść na nogach) Na plaży leżaki i parasole za darmo Autobusy przed hotelem też cały czas jeżdżą by dostać się gdzieś dalej Z pewnością jeszcze wrócę do tego hotelu!
Byliśmy w hotelu Bosphorus Sorgun i byliśmy bardzo zadowoleni 😊 Hotel jest nowoczesny, czysty, pięknie zaprojektowany i zadbany. Pokoje są przestronne, sprzątane codziennie, ręczniki i pościel były regularnie wymieniane. Okno otwierało się na zachwycający widok na morze. Jedzenie jest zróżnicowane, na pewno nie będziecie głodni. Na śniadanie, obiad i kolację zawsze był dobry wybór dań, owoców, deserów, dużo mięsa, ryb, dań z grilla. Animacje są dyskretne, ale ciekawe: joga w ciągu dnia, aqua aerobik, gry przy basenie, pokazy i muzyka na żywo wieczorem. Personel jest uprzejmy, wielu mówi po rosyjsku, zawsze gotowy do pomocy. Plaża jest czysta, z leżakami i parasolami, wejście do morza jest łagodne, idealne dla dzieci. Plaża znajduje się 5 minut spacerem wzdłuż pięknej alei lub można skorzystać z autobusu. Polecam Bosphorus Sorgun na relaksujące rodzinne lub romantyczne wakacje. Na pewno wrócimy! 😍
Pobyt wspominamy bardzo dobrze. Pokój duży z tarasem. Serwis sprzątający dba należycie o czystość pokoju jak i codzienną wymianę ręczników i uzupełnianie barku. Jedzenie bardzo dobre i w ilościach ponad miarę. Bardzo chwalimy sobie również salon Spa i masaże.
Pomimo, że hotel nie leży w pierwszej linii brzegowej to dowozi gości malakserami na plażę, co nie stanowi problemu z szybkim distępem do plaży. Możliwość spożycia obiadu na plaży.
Bardzo słabe i krótkie animacje, jeżeli w ogóle można byłoby je tak nazwać. Hotel na odludziu.
Nowocześnie urządzony.
hotel ok, pokój przestronny, posprzątany dobrze codziennie , szeroki balkon, prysznic dość duży, nie przeszkadzało mi brak odrębnej łazienki (zlew oddzielony od pokoju bez drzwi) WC za szklanymi drzwiami; jedzenie powtarzalne co dzień ale duży wybór, brak animacji-dla mnie na plus, w niektóre wieczory muzyka na żywo, leżaki przy basenie codziennie zajmowane, czasami można znaleźć cos wolnego, ale na plaży zawsze były wolne, bus do Side przed hotelem nr 10 (3euro/os) ok 30 min polecam ten hotel
sejf oraz wifi w cenie all (wifi zasięg na plaży);do plaży ok 200 m przejściem podziemnym- do wykorzystania meleks, czas oczekiwania max 2 min, nie trzeba mieć butów do wody! bar na plaży (piwo w butelce, drinki, proseco, soki; pizza, ryby, kebap.. owoce), woda butelkowana nestle dostępna wszędzie; muzyka na żywo max do 23.00, potem cisza nocna; przepyszne drinki, ścieżka do biegania, jazdy na rolkach wzdłuż wybrzeża przy hotelu; czysta, dobrze wyposażona siłownia (pani pilnująca),
Pobyt w tym hotelu był bardzo udany moim zdaniem spełniał oczekiwania wyżywienie bardzo dobre nie jest w stanie się spróbować wszystkiego obsługa super pokoje Sprzątane codziennie alkohol oryginalny niema do czego się przyczepic
Nowoczesny
Niema takiej rzeczy