Atrakcyjna lokalizacja: w dzielnicy Qawra, blisko promenady nadbrzeżnej, ok.. 400 m od centrum St. Paul's Bay z barami.
Dobra baza wypadowa do zwiedzania wyspy: blisko hotelu pętla autobusowa skąd można dojechać do Valletty czy Mdiny.
Udogodnienia dla najmłodszych: 2 oddzielne brodziki, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.
Valletta z barokową architekturą i bogatą historią
Odwiedziliśmy Hotel Canifor w marcu 2025 roku. Wybraliśmy pobyt 5-cio dniowy z opcją all-inclusive. Podróżowaliśmy w dwie pary. Przyjechaliśmy do hotelu o godzinie 11:00, pokoje nie były gotowe, ale mogliśmy skorzystać z przechowalni bagażu. Hotel zlokalizowany jest blisko morza, w centrum mnóstwa restauracji, barów, pubów oraz pętli autobusowej. Pokoje otrzymaliśmy na tym samym piętrze, jednak na dwóch końcach hotelu. Pokojów jest ponad 150, dwie windy obsługują 6 pięter. Nasz pokój był przestronny, z wąskim balkonem bez stolika i małą łazienką. Pokój drugiej pary był mniejszy. W naszej łazience była wanna, u znajomych prysznic. Ręczniki były wymieniane codziennie podczas ogólnego sprzątania pokoju. Klimatyzacja pracowała bardzo głośno. Telewizor był dostępny za opłatą. Na minusowym piętrze znajdowała się główna restauracja, basen zewnętrzny i wewnętrzny oraz bar, w którym unosił się zapach chloru basenowego. W barze podstawowe alkohole, nieoryginalne, słabsze. Śniadania monotonne. Obiady i kolacje różnorodne, ale często niedoprawione - niesłone. Nie było owoców. Do kolacji, obsługa proponowała napoje. Obiady i kolacje były nakładane z bufetu przez obsługę. Na dachu budynku było jacuzzi, ale nieczynne zimą. Na poziomie recepcji także znajdował się bar - większy, przestronny, wygodniejszy niż piętro niżej. Przez dwa wieczory przychodziły do niego osoby starsze z zewnątrz na tańce. Muzyka lokalna. Nie wróciłabym do tego hotelu ze względu na jedzenie (i smak i formę podawania przez obsługę), ciemny, nieprzyjemny bar na piętrze minusowym, płatny telewizor oraz wieczorki taneczne, które nam jako gościom przeszkadzały.
Jedzenie, nieestetyczny, nieprzyjemny bar, płatna telewizja, wieczorki taneczne nie dla gości.
Hotel nie najnowszy, dobrze zlokalizowany, czysto ale już jakby z minionej epoki.Mila obsługa, smaczne jedzonko, nie drogo....
Lokalizacja, miła obsługa.
Basen nie do użycia, były usterki w pokojach, wg mnie hotel juz do remontu, odmłodzenia...ale w sumie fajnie było.
Hotel oceniam na dobry plus.Pokoje czyste, codziennie sprzątane.Sniadania skromne.Na duży plus jest jego lokalizacja .Polecam każdemu kto przyjezdza na Maltę z myślą o codziennym jej zwiedzaniu a nie siedzeniu w hotelu.
Lokalizacja jest rewelacyjna
Śniadania skromne
Hotel oceniam na dobry plus.Pokoje czyste sprzątane codziennie.Hotel ma idealne położenie przy petli autobusowej co daje możliwość wybieranua sie codzuennie w inny kierunek Malty.Serdecznie polecam
Śniadania skromne
Super miejsce, przemiła obsługa, jedzenie w dużych ilościach i bardzo smaczne.
Czysto, zawsze miła obsługa i uśmiechnęta
Hotel średni. Pokoje wymagają remontu, ale za to sprzątane codziennie. Jedzenie co najwyżej mocno średnie.
Super położenie, blisko zajezdni z której dojedziesz w dowolne miejsce Malty. Obsługa bardzo miła.
Słabe jedzenie, hotel wymagający remontu.
Hotel dla mało wymagających. Niskobudżetowy. Jako bazą wypadową do zwiedzania super 👍 pod względem lokalizacji. Pokoje czyste, sprzątane codziennie z wymianą ręczników. Śniadania typowo angielskie, ale każdy znajdzie coś dla siebie i głodny nie wyjdzie. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne.
Lokalizacja, codzienne sprzątanie wraz z wymianą ręczników, basen kryty, sauna i jaccuzi. Smaczne śniadania, dwie windy. W Polakach wanna, jak ktoś lubi poleżeć i się zrelaksować.
Brudne krzesła na stołówce, tapicerka wymaga wyprania. Słabe wyciszenie drzwi od pokoju, słychać wszystko co się dzieje na korytarzu.
Hotel spełnił nasze oczekiwania, dostaliśmy przestronny pokój dla nas i dwójki dzieci.
Hotel ma idealne położenie, blisko do dworca autobusowego, blisko do morza i promenady. Hotel posiada mały kryty basen dla dzieci w sam raz. personel uprzejmy, pomocny. Śniadania wystarczające.
Wieczory taneczne, po nich hałas w nocy do 2 nad ranem, nikt nie panował nad pijanymi gośćmi, a sen trudno.
Hotel lata świetlności ma już za sobą. Ogólnie bez szału. Biedne allinclusive. Jedzenie średnie w smaku. Obsługa na recepcji fatalna, nie miła i nie sympatyczna. W pokojach odpadające płytki, nie działająca słuchawka od prysznica. Hotel położony przy ruchliwej ulicy, za ścianą budowa drugiej części hotelu, także hałas jest cały czas. W pokoju przechodzą również rury od pionów kanalizacyjnych także spokojny sen wykluczony bo ciągle kapie woda, w toalecie a w pokoju słychać jak non stop leci woda. Ogólnie nie polecam.
czystość
jedzenie, położenie, obsługa
Budżetowy hotel, położony blisko pętli autobusowej.
Słabe śniadania, bardzo mały strumień wody w prysznicu.
Świetna lokalizacja, blisko Narodowego Akwarium i Promenady,mnóstwo sklepów,blisko pętli autobusowej,czyste pokoje,sprzątane codziennie,nawet w niedziele,pyszne ,różnorodne jedzenie.
Swietna lokalizacja, blisko Narodowego Akwarium i Promenady,mnostwo sklepow,blisko pętli autobusowej,czyste pokoje,sprzatane codziennie,nawet w niedziele,pyszne ,roznorodne jedzenie.
Zalety: - bardzo dobra lokalizacja ( bardzo blisko przystanków, sklepów, restauracji, morza) - pokoje duże i przestronne Wady: - śniadania w bardzo okrojonej formie (m.in. znikoma ilość warzyw i owoców) - basen i jakuzzi w bardzo złym stanie Hotel dla osób, którzy nie mają zbyt wysokich wymagań i raczej czas na wakacjach spędzają aktywnie
Hotel jest urządzony w klasycznym stylu. Pokój zdecydowanie wymaga odświeżenia a meble naprawy lub wymiany. Łazienka to jajsłabszy element podejrzewam że nie remontowana ze 20 lat. Na plus lodówka w pokoju i klima ale na chłodniejszych ustawieniach chałasuje. Po za tym czysto i codziennie sprzątane. Jedzenie średnie pod względem smakowym jak dla mnie słabo przyprawiane, mało owoców tylko arbuz. Ogólnie jak za tę cenę to ok.
Hotel położony dogodnie pod względem komunikacyjnym blisko pętli autobusowej gdzie odjeżdża masa autobusów w kilku kierunkach. Blisko do plaży. Spora ilość barów i restauracji w okolicy.
Stary wystruj, mały basen.
Hotel przyzwoity, czysty. Pokoj w porządku, w lazience grzyb na wannie (ale ponoc to częste na Malcie). Lokalizacja bdb. Blisko do wody, do pętli autobusowej to się zgadza. Jedzenie - w porządku, bez rewelacji, troche pod angielskich klientow. Niestety obok budowa hotelu, a prace zaczynały się już od 3 rano. No, nie po to się jedzie na urlop. Druga rzecz, a bylsm na 5 nocy, od połowy pobytu, na drugim piętrze, byłam tylko ja z córką i obozy dzieciaków więc możecie sobie tylko wyobrazić jak glosno bylo do 1 w nocy. Jednak wyjazd uznaje za udany. Staram się cieszyć, tym czym mogę.
Blisko do pętli autobusowej
Hałasy budowy, lokowanie wczasowiczów z młodzieżą obozową
Nie polecam tego hotelu! Brud ,brud i jeszcze raz brud wszechobecny! Jedzenie fatalne ,obsługa nie miła! Przy wymeldowaniu zabierają opaski! Nie ma możliwości przedłużenia doby hotelowej! Brak klimatyzacji! Dzieci kolonijne przejmują basen,bez opieki ! All-inclusive pomyłka! OMIJAC TEN HOTEL SZEROKIM ŁUKIEM!!!! JEDYNY PLUS TO POŁOZENIE HOTELU!!!
Bardzo dobre położenie hotelu w mieście, blisko do centrum, zajezdni autobusowej. Polecam ten hotel do opcji HB, jeżeli ktoś szuka noclegu na dalsze wypady po wyspie. Jest to tani hotel więc nie ma co oczekiwać luksusów jak w Tureckich all inclusive
Pokoje ok. Jedzenie znośne przy opcji HB. Gniazda w pokojach są w wersji miejscowej i europejskiej, więc nie jest potrzebne brania przejściówki.
Jedyna wada hotelu to widok na pobliski plac budowy, ale to nie wina hotelu, że akurat ktoś się z boku buduje. Przy tak niskiej cenie nie ma się czego czepiać. Obsługa hotelu i czystość pokoju ok.
W dużym skrócie hotel turystyczny+. Dla miłośnikó zwiedzania nie powinien to być problem. Pościel czysta, ręczniki czyste, jedzenie dobre. Trzeba tylko pamiętać, że kontakty na Malcie sa inne i trzeba zabrać ze sobą adapter.
Wielką zaletą hotelu jest jego położenie niedaleko pętli autobusowej., z której odjeżdżają autobusy do wszystkich najciekawszych miejsc na wyspie.
Wystarczająco jak na swój standard :) ale mi wiele nie trzeba. Jedzeniem byłem zaskoczony bo spodziewałem się czegoś gorszego
Lokalizacja Jedzenie Obsługa
Do renowacji (chociaż z zewnątrz)
Wystarczający standard . Odpowiednie warunki do wypoczynku.
Umiejscowienie, uprzejma obsługa, wyżywienie, blisko plaża i atrakcje. Bliskość pętli autobusowej .
Brak.
Hotel spełnił wszystkie wymagania moje i mojej rodziny. Czystość i obsługa na bardzo dobrym poziomie.
Dobra jakość usług, jedzenie, komfort pokoi.
Śniadania mogłyby być nieco bardziej urozmaicone, serwowane są tradycyjne angielskie śniadania, które są pożywne, ale codziennie jest dokładnie to samo. Mi osobiście to nie przeszkadzało, ale moje córki trochę narzekały.