Caretta Beach (Payallar)

4.2

wg mojej oceny hotel 3,5 gwiazdki, wybrałem jako ofertę last minut , jakbym miał polecić jako spełnienie marzeń o tureckich wakacjach , nie polecam

Polecam goraco . Miła obsługa dobre jedzenie :) Blisko plaży

Hotel bardzo przyjemy, śniadanie obfite i smaczne, tak samo jak obiady i kolacje, codziennie pojawiało się coś nowego. Hotel idealny dla dzieci, sporo animacji, animatorzy bardzo aktywni i mili. Również dla dorosłych znajdą się atrakcje. Pokoje w.sam raz. Pogoda też gwarantowana. Bardzo blisko plaża i do tego bardzo ciepla woda. Ogólnie Hotel fajnie połączony z basenem i morzem. Bardzo polecam.

Bardzo smaczne jedzenie, mila obsługa i swietni barmani. Dużo animacji i basen ze zjeżdżalniami i ogólnie wiele atrakcji dla dzieci. Hotel nad samym morzem chociaż plaza żwirowa i wejście do morza nie zbyt wygodne

Wspaniały hotel dla rodzin, było w nim wszystko, czego potrzeba. My czyli 2 osoby dorosłe i 6 latka. Na terenie hotelu duży basen z 4 zjeżdżalniami, oraz brodzik z wodnym placem zabaw i 2 zjeżdżalniami dla najmłodszych. Nasza 6 latka korzystała z wszystkich zjężdżalni, nawet tych dla dorosłych (zjeźdżała z nich samodzielnie z kołem dmuchanym). Ogólnie te zjeżdżalnie były super. Na basenie zawsze 2-3 ratowników. Dodatkowo 1 raz w tygodniu rozsatawiany na basenie jest dodatkowy plac zabaw dmuchany tor przeszkód coś w stylu Ninja. W ramach animacji korzystali z nich naprzennie najpierw dzieci, potem mogli dorośli. Na torze wodnym odbywały się wyścigi w parach i drużynach. W hotelu są animacje zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych: dodatkowo działa mini club z placem zabaw na ogrodzie, jest wieczorne mini disco każdego dnia dla maluchów, a po nim codziennie inne wytępy, akrobacje, tańce, pokazy dla rodzin itd, ponieważ hotel ma swój własny amfiteatr. Ma również swoją plażę. Animatorzy zabawiają i tańczą również na basenie w trakcie dnia, odbywa się w basenie gra drużynowa piłka wodna, aqua aerobic, zabawy i konkursy na wodzie, ćwiczenia na tarasie przy barze, tańce, gimnastyka. Jedzenia bardzo, bardzo dużo i wszechstronne, zawsze jest miejsce przy stolikach i jest mega czysto, a obsługa wszystko sprząta na bieżąco. Oprócz głównej restauracji, jest kawiarnia i kilka barów. W barze na ogrodzie są lody każdego dnia, w barze przy plaży, są snacki, kebab, hamburgery, stół z owocami (arbuzy, melony), oraz małe stanowiska z popcornem, nugetsami, churosami, plackami pita z mięsem, pieczonymi ziemniakami z masłem i serem. Jest też pizza i chlebki tureckie pieczone na blasze. Dodatkowo w restauracji głównej są też chlebki i placki z pieca. Przekąski są czynne w różnych barach i o określonych godzinach w ciągu dnia, zawsze coś jest. Na basenie i przy plaży dj puszcza muzykę. Na plaży była też dyskoteka w pianie i pokaz akrobacji dla dwóch hoteli. W hotelu jest zawsze czysto, każdego dnia dostarczano do pokoju za darmo wodę, przemiłe panie sprzątające. Sejf w pokojach jest za darmo. Internet miałam z polskiej sieci t-mobile wykupiony pakiet, więc nie korzystałam z wi-fii. Obok basenów jest wspaniały ogród z leżakami oraz eleganckimi wiatami (te też były za darmo). Na terenie hotelu jest też fotograf (płatny), oraz spa z masażami (płatne). Na ogrodzie biegały kotki, a obsługa się nimi zajmowała, był też lekarz, który do nich przychodził przemywać oczka i podawać leki, jeśli jakiś kotek miał problem. Obsługa dbała o te zwierzaki, a one odwdzięczały się głaskami. W hotelu był też lekarz dla ludzi (2 osoby) i codziennie byli widocznie w holu. Pod samym hotelem mnóstwo sklepów, a kilometr dalej (w lewo jest centrum Konakli) obok Mc Donalda jest większy bazar z popularnymi podróbkami, tureckimi specjałami oraz centrum handlowe ze sklepami z tureckimi markami modowymi np. LC Walkiki, Koton itp. czyli super sklepy tureckie sieciowe. Do samej Antalii jest bardzo bliziutko, busikiem nr 50 wsiada się przy głównej drodze, zaraz nieopodal hotelu i 1,5 euro za osobę wiezie do samego centrum, gdzie liczne bazary, plaża Kleoparty i port z licznymi statkami pirackimi. Na mieście również wiele biur podróży, również pod samym hotelem. Jest też objazdowy wielki bazar i jest on w Konakli w środę, a w Alanyi czyli tyeż blisko ten sam bazar rozstawia się w piątek. Dodotkowo są liczne bazary stałe. W większości sprzedawcy mówią podstawy w języku polskim więc osoby nie znające języka, bez problemu sobie poradzą. Na lotnisko z Antalyi jedzie się do tego hotelu jakieś 2,5 godziny. Autokar klimatyzowany, podróż jest komfortowa. Ogólnie jesteśmy zadowoleni bardzo, w hotelu codziennie nowe atrakcje i animacje, dali radę. Pogoda 37 stopni w tym rejonie w sierpniu, było odczuwalene więcej i bardzo gorąco, ale urlop udany i super. Polecam ten hotel. Leżaki trzeba było zajmować, ale około 9 jak się szło, jeszcze były także luzik.

Nazwa  Caretta Beach (Payallar)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Konakli
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, sporty wodne, tenis, bez paszportu, rozrywka i życie nocne, parking

Długa plaża z widokiem na Góry Taurus i leżakami

Bazar z odzieżą, przyprawami i lokalnym rękodziełem

Spokojne kurorty idealne dla rodzin i par

Sąsiedztwo Alanyi z zamkiem i jaskinią Damlataş

4.2

Wyświetlono 218 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Adam

Pobyt - Październik 2025

Zalety

blisko plaży, tereny zielone wokół hotelu, darmowy sejf, pokoje sprzątane codzienne , ręczniki wymieniane co 3 dni, w pobliżu hotelu sporo sklepów , czarna herbata parzona w imbrykach

Wady

dość często w restauracji potrawy były zimne, stosunkowo mały wybór przy dłuższym pobycie, brak herbat smakowych na śniadanie np. herbaty zielonej , taka sobie kawa z automatu brak kawy z ekspresu w kawiarence hotelowej , niedomyte talerze, sztućce i filiżanki , małe talerze obiadowe, sztućce noszone w tylnej kieszeni spodni przez niektórych kelnerów !, wi fi płatne, wymiana ręczników basenowych 2 razy w tygodniu , stosunkowo mało leżaków przy basenie

Pobyt - Październik 2025

Polecam goraco . Miła obsługa dobre jedzenie :) Blisko plaży

Zalety

Dobre jedzenie

Wady

Jak dla mnie nie ma

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Blisko plaża, idealne miejsce na ciepłe wakacje

Wady

Nie znalazłem takich

Kamil

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Bliska odległość do morza. Dużo atrakcji dla dzieci, profesjonalna obsługa

Wady

Pokój w którym mieszkałem już trochę przestarzały

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Duża ilość animacji dla dorosłych i dzieci. Duża ilość snack barów, lody, pizza, kebab itd., każdego dnia. Wszystkie napoje cały dzień w cenie, w tym woda. Super aquapark 6 zjeżdżalni (4 na dużym, 2 na małym) i tor zabaw ninja. piękny ogród. Zawsze było miejsce do siedzenia we wszystkich barach. Sejf za darmo. Przemiła obsługa. Bardzo czyściutko, dosłownie wszędzie w sierpniu, w szczycie sezonu.

Magdalena

Pobyt - Sierpień 2025

Wszystko zgodne z opisem, hotel przyjazny, czysty, duży wybór jedzenia - każdy znajdzie coś dla siebie, nikt nie chodził głodny.Drinki jak drinki, czuć alkohol a nie sama woda. W pobliżu dużo sklepików, zaraz obok apteka. (...) Dzieci zadowolone z pobytu i my również. Polecamy

Zalety

Super basen, miła obsługa - bezpiecznie.

Wady

Tłoczno, kolejki do przekąsek

Marzena

Pobyt - Sierpień 2025

Pobyt w hotelu oceniam bardzo pozytywnie,teren bardzo ładny ,idealny na pobyt dla rodzin z dziecmi ,napewno nie będą sie nudzić,super animacje,

Zalety

[podobało nam się wszystko,jedzenie urozmaicone i każdy znajdzie coś dla siebie,basen ok ,plaża duża i przy hotelu to dla nas duży plus,pokoje sprzątane codziennie ,wymieniane ręcziki i nawet poszewki jak były zabrudzone przez dzieci duży plus

Wady

jedyne do czego bym się przyczepiła to bardzie do czystości na basenie ,

Marek

Pobyt - Sierpień 2025

Wakacje udane, jak zawsze, nie jestem z tych narzekających

Zalety

Wodny plac zabaw, blisko plaży, zjeżdżalnie n których zjeżdżałem nawet z 2latkiem

Wady

W wodnym placu zabaw woda powinna być zmieniana dużo częściej, w jeden dzień tak śmierdziało, że nie dało się wejść. Jak ktoś przyzwyczajony na śniadania typu boczek, omlety, sadzone i naleśniki to się zawiedzie, jedna pani robi albo sadzone, albo naleśniki w zależności od dnia, boczku nie ma ;)

Nataliia

Pobyt - Sierpień 2025

Miejsce ładnie usytuowane,przyjazne dzieciom.Wiele atrakcji.Hotel czysty,zadbany.Różnorodne jedzenie.Kultura i poziom obsługi wysoki.Cały pobyt uważam za udany

Zalety

Fajny aquapark.Fajnie animatorzy .Dobre jedzenie.Wentylowane restauracja.Dziecko się bawiło dobrze.

Wady

Jak dla nas brak.

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel w porządku, standard jak na 4 gwiazdki ok, wiadomo, że na luksusy nie ma co liczyć. Pokój sprzątany codziennie, ale pobierznie. Ręczniki wymieniane często, raz nawet w trakcie pobytu zmieniono pościel. Klima działała bez zarzutu. Jedzenia dużo i różnorodne, każdy sie naje. Do posiłku woda, słodkie napoje, cola, herbata, kawa, piwo. Barmani przy basenie i plaży dawali radę. Internet dodatkowo płatny i działał raz lepiej, raz gorzej. Duża plaża zaraz przy hotelu, przy plaży Beach bar. Leżaki bezpłatne, ręczniki plażowe też, ale zmieniane tylko 2x w tygodniu. Plaża piaszczysto- kamienista, są to drobne otoczaki, po których można chodzic boso. Wrażliwym zalecam buty do wody. Zaraz przy hotelu pasaż ze sklepikami, apteka, itp. Ogólnie biorąc pod uwagę ilość gwiazdek i cenę ja jestem zadowolona.

Zalety

Fajna plaża. Basen dla dzieci i plac zabaw. Dobre jedzenie

Wady

Standard pokoju średni, ale to tylko 4 gwiazdki, więc mnie nie dziwi. Pokoje sprzątane codziennie, ale pobierznie. To, że to bardzo duży hotel i z windy do dalszych pokoi trzeba było kawałek dojść- piszę to dla narzekających leniuchów, bo my mieszkaliśmy na 4 piętrze na które wchodziliśmy bez korzystania z wind😉

3.3

Pobyt - Sierpień 2025

Pobyt oceniam zle z.powodu pokoju. Złożyłam reklamację. Nie polecam.

Zalety

Hotel 4 gwiazdki, przeciętny.

Wady

Mrowki i smród kanalizacji w pokoju po włączeniu klimatyzacji. Wada odpytuje. Nic nie można bylo naprawić oprócz zmiany pokoju. Ostrzegam!!!!

Ula

Pobyt - Sierpień 2025

Polecam bardzo dużo atrakcji dla dzieci typowy hotel przeznaczony dla.rodzin z dziećmi jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie może dla dzieci mniej typowego jedzenia mimo wszystko Polecam bardzo blisko butiki sklepy apteka za te pieniądze bardzo warto

Wady

Dllugi transfer 3 h to jest straszny minus ale warto się przemęczyć.. mieliśmy wylot 9.55 transfer z hotelu 3.35 nic zarwana..

WIKTORIA

Pobyt - Sierpień 2025

Miejsce ładnie usytuowane, przyjazne dzieciom. Wiele atrakcji. Hotel czysty, zadbany. Różnorodne jedzenie. Kultura i poziom obsługi wysoki. Jedynie niewygodne poduszki w hotelu :)

Zalety

Hotel i animacje dla dzieci

Wady

Daleko od lotniska, 3h

Agnieszka Czerniawska

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel ładny, czysty, bardzo dobre urozmaicone jedzenie, codzienne animacje dla dzieci i dorosłych. Każdy znajdzie coś dla siebie

Zalety

Czystość, bardzo dobre jedzenie, animacje

Wady

Mały basen, walka o leżaki. O 7 rano brak miejsc - obsługa nic nie robi że wieczorem ludzie REZERWUJĄ sobie miejsca

Pobyt - Sierpień 2025

Pokój czysty, przytulny. Jedzenie smaczne, wszystko świeże. Cały pobyt uważam za udany.

Zalety

Bardzo fajna atmosfera

Rafał

Pobyt - Sierpień 2025

Jedzenie mega okropne wszyscy mieliśmy problemy żołądkowe . A było nas 8 osób. Pokoje odświeżone i czyste ładna plaża i morze animacje tak na 4

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel pełen rosjan pijących i palących papierosy wszędzie gdzie to możliwe. Oferta bardzo atrakcyjna, każdy znajdzie coś dla siebie. Ci co lubią się bawić, będą mieli okazję uczestników w dyskotekach, codziennych pokazach, animacjach. Ci, którzy wolą spokojny wypoczynek też spędzą miło czas w barze wieczorem lub na plaży. Różnorodna oferta posiłków. Śniadania, obiady, kolacje, bar na plaży z pizzą, burgerami, codziennie serwowane lody i churrosy. Można się porozumieć w języku angielskim, rosyjskim, polskim (kaleczonym). Codziennie sprzątane pokoje i uzupełniana woda . Bardzo nieprzyjemny zapach pleśni w strefie spa i toaletach przy basenie. Odstraszyło mnie to od skorzystania z zabiegów. Bardzo głośna obsługa restauracji. Trzaskają tależami.

Zalety

Różnorodna oferta animacji dla dzieci i dorosłych, dobre jedzenie, klimatyzacja, usytuowanie hotelu przy handlowej ulicy, bliskość morza.

Wady

Bardzo nieprzyjemny zapach kanalizacji w łazience, wszędzie ludzie palący papierosy. Płatne wi-fi, które nie działa w pokoju.

Patrycja

Pobyt - Lipiec 2025

Spędziliśmy w hotelu Caretta Beach wspaniałe wakacje z dwójką dzieci. Hotel oferuje przyzwoite, standardowe pokoje. Wieczorne animacje były ciekawe i dostosowane do rodzin z dziećmi, a obsługa przez cały pobyt miła i pomocna. Plaża zachwyca – szeroka, czysta, z dużą ilością leżaków. Ogromnym plusem jest także lokalizacja hotelu – tuż przed wejściem znajduje się niezliczona liczba sklepów, dzięki czemu nie trzeba było nigdzie jeździć na zakupy. Tuż obok hotelu dostępna była również apteka, co daje duże poczucie komfortu, zwłaszcza podczas pobytu z dziećmi. Ogólnie bardzo udany pobyt – hotel świetnie sprawdza się dla rodzin i chętnie wrócilibyśmy tam ponownie!

Zalety

Na duży plus zasługuje nowa, sprawnie działająca klimatyzacja w pokoju. Jedzenie to zdecydowanie jeden z najmocniejszych punktów hotelu – smaczne, różnorodne i dostępne praktycznie cały czas. W barach przy plaży ogromny wybór przekąsek: tureckie placki, burita, hot dogi, hamburgery, nuggetsy, frytki, arbuz, churrosy i lody – dzieci były zachwycone! Drinki w barze również na plus – mocne i dobrze przygotowane.

Wady

Niestety, minusem był nieprzyjemny zapach z łazienki oraz cienkie ściany, przez które było słychać innych gości. Przy basenach leżaków mogłoby być więcej, bo o miejsce tam było trudniej.

Mariusz

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt w hotelu lipiec 2025. Pobyt all inclusive jedna osoba dorosła z małym dzieckiem w wieku 10 lat. Bardzo długi transfer z lotniska do hotelu około 4 godziny, W mojej ocenie hotel maksymalnie czterogwiazdkowy, pokoje są w części wyremontowane i nie w wyremontowanej Polakiem najczęściej wydawane są pokoje w części nie wyremontowanej mój pokój znajdował się na pierwszym piętrze praktycznie na samym końcu hotelu tuż nad śmietnikami po prostu Kambodża. Po dwóch dniach eksplodowała szyba od prysznica w trakcie przesuwania. Jedzenie w restauracji bardzo słabe jak na tureckie warunki ale oczywiście zawsze można znaleźć coś do zjedzenia Jednakże nie jest to all inclusive do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni bywając w Turcji w hotelach które mienią się opinią 4,5 gwiazdkową. Na pochwałę zasługuje basen z animacjami Chociaż jak to zwykle bywa na takich imprezach trzeba wstać wcześnie rano żeby zająć sobie leżak. Bardzo dobre drinki alkoholowe barmani nie żałują alkoholu leją podają najróżniejszego rodzaju drinki co sobie wymyślisz to ci zrobią. Plaża tuż za hotelem żwirowo-kamienista na plaży bar w barze od godziny 11:00 pizza i przy barze tradycyjne tureckie chlebki wypiekane przez panią na kamieniu od godziny 12 hamburgery raz na jakiś czas kebab i raz w tygodniu Street Food turecki oczywiście kolejki niesamowite ponieważ bar na plaży przynależny jest do dwóch hoteli Carett Beach i Caretta relaks. W mojej opinii w sezonie hotel nie jest wart swojej ceny.

Zalety

Hotel fajnie położony z fajnym basenem i fajnymi animacjami oraz dobrymi drinkami, blisko do Alanii tylko 13 km dolmuszem jakieś pół godziny jazdy za półtora dolara warto pojechać zobaczyć nawet na własną rękę

Wady

Bardzo słabe jedzenie, dyskryminacja Polaków poprzez umieszczanie ich w pokojach Nie wyremontowanych brzydkich i śmierdzących, Najwyższa pora żeby Turcy nauczyli się też mówić w języku polskim a nie tylko rosyjskim łamanym niemieckim lub angielskim.

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel oceniam na 4 gwiazdki gorąco polecam dla rodzin z dziećmi. Przyjazna atmosfera czysciutko pokoje codziennie sprzątane nawet pościel codziennie zmieniana w łazience również czysciutko. Jedzenie pyszne nie do przejedzenia każdy coś dla siebie znajdzie. Duży basen o różnych głębokościach, zjeżdżalnie dla dzieci. Animacje dla dzieci i dorosłych. Wystarczy przejść przez ogród hotelu i już jest się nad morzem. Dużo atrakcji sportów wodnych. Przemiła pomocna obsługa. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wakacji w Caretta Beach będziemy mieć dużo wspaniałych wspomnień. Anna.K.

Zalety

Cicho, spokojnie pełna kultura. Czyste pokoje. Blisko do centrum i morza.

Wady

Jedynym minusem dla mnie jest to że mając pokój na parterze czuć zapachy z kuchni i głośna kanalizacja ale nie było to aż tak bardzo uciążliwe.

Caretta Beach (Payallar)