Caretta Relax

3.8

Ogólnie było wszystko na 100% dobrze. Tak jak hotel 4*, i nie drogo oogólnie kosztował , na 4* jest bardzo dobrze. Jedzenie pyszne, jeden dzień na kolację było dużo owoców morza, alkohol spoko, zawsze coś możno wybrać dla siebie. Sprzątanie numerów co dziennie, obsługa bardzo miła. Za 7 dni nie było nie przyjemnych sytuacji. Jest animacje dla dzieci i dorosłych. Byliśmy z chłopakiem, on po raz pierwszy w Turcji( był bardzo zachwycony ) ja byłam 2 razy w hotelu 4* jeden 3* i jeden 5*, tak że można porównać, i ten hotel był póki najlepszy z hoteli 4*.

Ogólnie pobyt był udany, ale jest trochę w hotelu do poprawy. Przede wszystkim brak klimatyzacji w restauracji, jedzenie dobre, ale mały wybór. Windy to dramat, strasznie wolne, jak się czegoś zapomni to lepiej iść schodami, w lobby też klimy brak 🤣 fajne baseny, każdy znajdzie coś dla siebie. Animacje głównie dla Rosjan, których jest bardzo dużo. Nikt nie nadzoruje dzieci, wchodzą po wyłączonych zjeżdżalniach, na placu zabaw bardzo niebezpieczne zabawy, powinni pilnować rodzice, ale jak nie reagują to obsługa mogłaby interweniować. Blisko do plaży, tam bardzo uprzejmy barman, cała obsługa bardzo miła. Ręczniki basenowe są niewymieniane, dostaje się na cały pobyt. Leżaków duzo, na basenie i na plaży, zawsze się znajdzie. Raczej czysto, pokoje sprzątane codziennie.

Najgorszy hotel w jakim byłam, nie dałabym mu nawet 3gwiazdek, omijajcie szerokim łukiem. Klimatyzacja jest tylko w pokoju. W całym hotelu, windach, restauracji nie ma klimy, gorąco 🥵. (...) to chyba przywożą ciężarówkami tam, zachowują się jak dzicz, brak kultury, ogłady, rzucają się na jedzenie jakby nigdy nie jedli. W restauracji nie ma szans normalnie zjeść bo (...) wyrywają jedzenie między sobą, poza tym brak miejsca żeby usiąść w restauracji. Hotel nie przewidział takiej ilości miejsc, a przy braku klimy to w sumie i tak nie trzeba się przebierać ze stroju kąpielowego bo pływasz, z resztą (...)ni tak mimo regulaminu, żeby nie przychodzić w strojach to łażą w kąpielówkach, tragedia. Jak już wywalczysz jedzenie to nie mam zarzutów, tylko to jedzenie stoi w upale i kiśnie szybko (warzywa). Plaża ok, blisko hotelu,przy basen uszłoby gdyby nie (...) muzyka non stop, ma się wrażenie że jest się w Rosji na wakacjach, a nie w Turcji. Nie polecam tego hotelu, a byłam cztery razy w Turcji o czegoś takiego nie było.

Hotel czysty codziennie, sprzątane pokoje wymieniane ręczniki, strefa dla dzieci baseny extra woda ciepła, leżaki zawsze bez problemu dostępne, jedzenie na plaży najlepsze, śniadania dobre kolacje także każdy wybierze coś dla siebie, drinki ok najgorsza wada dla dzieci to lody tylko o jednej porze dnia i to na patyku. Animacja codziennie coś innego ciekawego. Rodzina 2+2

Hotel piękny, zjeżdżalnia i baseny od najmłodszych dzieci do tych w nastoletnich. Jedzenie smaczne i duży wybór. Obsługa hotelowa i animatorzy bardzo pomocni.

Nazwa  Caretta Relax
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Konakli
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, sporty wodne

Długa plaża z widokiem na Góry Taurus i leżakami

Bazar z odzieżą, przyprawami i lokalnym rękodziełem

Spokojne kurorty idealne dla rodzin i par

Sąsiedztwo Alanyi z zamkiem i jaskinią Damlataş

3.8

Wyświetlono 73 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Olena

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Remont pokojów może, ogólnie klimatyzacja stara, ale działała. Na 4* jest dobrze. Nie siedzieliśmy w pokoju, tak jak przyjechaliśmy nad może

Wady

Nie ma. Ogólnie w hotelu dużo ludzi z Rosji, którzy nie zawsze dobrze się zachowali, ogólnie z obsługą, tak jak jesteśmy z Ukrainy to rozumieli jak po polsku tak i po rosyjski, tak jak dużo animacji było po angielsku, tureckiej albo rosyjskiej..mi się tak wydało że nie bardzo rozumieją Polski, może trochę

Dagmara

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Blisko plaży Basen dla dzieci ze zjeżdżalniami Wystarczająca ilość leżaków

Wady

Brak klimatyzacji w restauracji i lobby Wolne, zacinające się windy Ręczniki basenowe dostaje się na cały pobyt

Paulina

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Blisko plaży, (...)

Wady

Jak wyżej

Pobyt - Czerwiec 2025

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

Leżaki i parasole na plaży oraz bar z napojami i przekąskami.

Aleksandra

Pobyt w hotelu Caretta Relax oceniamy bardzo dobrze. Wypoczynek, relaks i bardzo pyszne jedzonko. Bardzo dobre ciasta i sałatki, smaczne mięso i ryba. Z alkoholi dobre wino białe i czerwone, lokalne whisky, gin, rakija i chyba wódka. 2 rodzaje drinków kolorowych, które akurat mi nie smakowały. Pokój i balkon był by wystarczającej wielkości dla 2 osób , ale u nas niepotrzebnie było duże łóżko, jednoosobowe łóżko i sofa, więc trochę ciężko było się poruszać. Pokoje sprzątane codziennie, zmieniane ręczniki i pościel, dokładana duża butelka wody. Baseny czyste, ale woda była już trochę rześka, więc prawie nie korzystaliśmy. Woleliśmy ciepłe do nieprzyzwoitości morze. Plaża ładna, dość szybko robi się głęboko. Lepiej zabrać buty do wody, jest dużo przyjemniej się poruszać i wychodzić z wody. Wieczorne przedstawienia ciekawe, na wysokim poziomie. Kilka razy w tygodniu jest dyskoteka w barze na plaży. W dzień można tam dostać piwo i inne zimne napoje, hamburgery, pizzę, kebaba i frytki. Na dyskotece napoje płatne. Bardzo podobały mi się wszechobecne żółwie, nawiązujące do nazwy hotelu. Personel przyjazny i uczynny. Z małych minusów, które nie wpłynęły na moją ocenę i jakość wypoczynku, należy wymienić: - brak kosmetyków w łazience, tylko mydło w pojemniku - szafa niewygodna, brak półek i możliwości poukładać rzeczy, za mało wieszaków - nocne posiłki tak naprawdę nie istnieją, jest zupa i bułka - zmiana godzin kolacji na wcześniejsze niż w ofercie - brak możliwości palenia przy stolikach na zewnątrz restauracji (dla kogoś to pewnie będzie zaletą) - wolne windy Duży minus: -na plaży leżaki są bardzo daleko od wody i skupione jeden przy drugim, nie wolno ich było przesunąć bliżej morza. Musiałam leżeć na ręczniku, bo po to jadę nad morze, żeby być blisko niego. - brak lunchboxu - wyjeżdżaliśmy w środku nocy, należało nam się śniadanie, a nie dostaliśmy nawet kanapki, bo nie jest to przyjęte w hotelu. Żałuję, że nie ustaliłam tego dzień wcześniej - brak opisów przy daniach w jakimkolwiek języku Ale tak, jak wspomniałam na wstępie, jestem zadowolona z pobytu, i chętnie wróciłabym jeszcze raz.

Zalety

Czystość Różnorodność posiłków Smaczne alkohole Wieczorne animacje Bliskość plaży

Wady

Brak nocnego posiłku, chociaż jest w ofercie Brak lunchboxu Leżaki niezbyt nowe i bardzo daleko od wody

Paweł

Czyste klimatyzowane pokoje sprzątane codziennie. Dobre jedzenie, miła obsługa. Świetne animacje zwłaszcza prowadzone przez Ibrahima!

Magdalena

Czytajac opinie innych byłam troche wystraszona jadąc do tego hotelu ale miło sie zaskoczyłam :) Hotel bardzo fajny czyste pokoje codziennie sprzatane uzupełniana tez woda w lodówce :), Basen nie jest zbyt wielki ale nie ma z tym naprawde problemu jest jeszcze 1 "cichy basen " gdzie jak ktos nie lubi hałasu moze sie tam ulokowac . Animatorzy cudowni cały czas usmiechnieci i naprawde zaangażowani w to co robią . Posiłki zróżnicowane każdy znajdzie cos dla siebie i bardzo smaczne . Plaża całkiem ok jesli komus nie przeszkadza żwirek i kamienie :) mnóstwo leżaków zarówno na plaży jak i przy basenach niegdy sie nie zdarzyło zeby brakowało . Bar na plaży fajny i posiłki typowe fast-food ale naprawde smaczne. Ja osobiscie polecam ten hotel naprawde wypoczęłam .

Zalety

-dobre jedzenie -wspaniali animatorzy

Wady

-brak

5.1
Daria

Hotel dla bardzo mało wymagających, łazienki brudne, jedzenie ok, ale monotonne. Pobyt oceniam na średni

2.7
Kamila

Porażka, syf, brud , restauracja brudna i brak klimatyzacji. To był nasz pierwszy raz w Turcji i ostatni podejrzewam bo niestety ale mnie zniechęciła. Dla dzieci były trzy zjeżdżalnie. Jedna była ja tyle niebezpieczna że każdy z uczestników miał rozerwane kąpielówki- to raczej nie przypadek . Raczej omijam ocenianie takich miejsc ale tutaj jednak muszę dodać opinię. Nie kupujcie wycieczki do tego hotelu bo będziecie żałować

Zalety

Blisko do plaży Miła Obsługa Hotel dla mało wymagających

Wady

Brudna restauracja Brudne podłogi Winda okropnie brudna i mała

Hotel bardzo przyjemny, przyjazny dla gości, obsługa miła

Zalety

Przyjazna miła obsługa, codzienny serviceroom, wyżywienie bardzo urozmaicone, dobre, blisko plaża

Wady

W zakresie all inclusive średnia możliwość określenia jakie drinki można oczekiwac. Szkoda że nie było wypisanych rodzajów, byłoby latwiej, gdyby widziało się co moga zaserwować osoby z baru

Chotel poprawny choc można by pomyśleć nad remontem pokoi . Same pokoje nie za wielkie mają służyć tylko spaniu więc większych nie potrzeba... Personel bardziej mógłby zadbać o czystość... Szczególnie w części jadalnej. Choć nie zawsze to wina obsługi tylko części gości ,która nie potrafi zachować kultury i zachowuje się jak prosiaki... Jedzenie ok. Ogólnie ok... Animacje ok mimo że najlepiej znanym oprócz angielskiego język obcy to język rosyjski to dało radę się wspólnie bawić i zrelaksować. Poranne ćwiczenia, aqua aerobik,piłka wodna i inne zabawy były codziennym punktem pobytu.

Zalety

Animacje

Wady

Standard pokoi- przydałby się remont

2.2
Iwona

Koszmar.. Brud w pokojach na stołówce. Brak jedzenia. W barze trzy butelki alkoholu i jeszcze barmani nie umieli zrobić jakichkolwiek drinków . Ręczniki i pościel nie zmienione przez cały pobyt a sprzątanie pokoju było na zasadzie tylko wyniesienia smieci. Ręczniki na basen można było tylko wymienić dwa razy . Nawet na 3 gwiazdki ten hotel nie zasługuje. Nie jedzcie tam jak nie chcecie mieć zepsutych wakacji a wcale tak mało nie zapłaciliśmy.

Zalety

Wady

Wszystko

5.7
Mateusz

Hotel składający się z dwóch skrzydeł, w każdym po dwie windy, pomiędzy baseny, zjeżdżalnie i bar.

Zalety

- czyste pokoje - codziennie wymieniane ręczniki - od strony ulicy i morza dosyć spokojnie, - spora stołówka, dobre, różnorodne, jedzenie - baseny czyste - nie ma problemu z leżakami - blisko do plaży - obsługa bardzo miła i pomocna - wieczorne pokazy dla dorosłych ciekawe

Wady

- pokoje od strony baru i basenu głośne - głośno na korytarzach i w pokojach - leżaki na plaży do południa ciężko dostępne - plaża hotelowa dosyć zanieczyszczona - 95 % gości to turyści ze wschodu ;) - słabe menue w barze na plaży - wieczorne atrakcje dla dzieci co wieczór te same, aż do znudzenia,

5.3
Karolina

Hotel ładny , pokoje średniej klasy , jedzenie jak dla mnie większość nie jadalna .

Zalety

Baseny .

Wady

Jedzenie , codziennie te same imprezy , brak dogadania się po angielsku na sali gdzie są wydawane posiłki , czystość średnia ,ręczniki zmieniają co dwa dni , mało imprez dla dzieci.

Hotel ma już swoje lata, ale jest czysto. Wszędzie blisko.

Zalety

Wspaniały, bardzo życzliwy personel. Bar przy basenie i na plaży, praktycznie o każdej porze można było coś przekąsić, nawet w nocy można iść na zupkę( to dla tych co wyjeżdżali w nocy lub nad ranem). Codziennie animacje w basenie a wieczorami występy. Bazar przy hotelu, można tam kupić wszystko łącznie z wycieczkami i wypożyczeniem auta. Jedzenie dobre i różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie.

Wady

Byliśmy w środku wysokiego sezonu więc ludzi było dużo, w większości Rosjanie. Animacje pod Rosjan. Plaża żwirowa, wchodząc do wody trzeba uważać na dzieci bo trzy, cztery metry od brzegu jest już po szyje wody.

Aneta

Hotel całkiem w porządku. Czysty pokój, codziennie sprzątany, codzienna wymiana ręczników.

Zalety

Pyszne jedzenie. Bardzo miła i pomocna obsługa. Fantastyczny zespół animatorów. Bardzo dobre położenie hotelu, blisko morze a z drugiej strony mnóstwo straganów na których można kupić dosłownie wszystko. Super strefa basenowa.

Wady

Z uwagi na dużą liczbę gości kolejki po jedzenie podczas śniadania oraz kolacji. Czasami nawet pół godziny.

Adrian

Przez pierwsze kilka dni wszystko było w porządku, potem widać wady. Ogólnie nie jest źle.

Zalety

Zróżnicowanie jedzenie, bliskość plaży, klimatyzacja, czyste pokoje, bardzo fajny pomysł z barem przy plaży.

Wady

Zaczepianie kobiet przez obsługę. Czasami nieświeże jedzenie.

2.6
MK

Ogromny zawód jeśli chodzi o warunki hotelu, przy wyborze opieraliśmy się o opinie, niestety mają niewiele wspólnego z rzeczywistością. Hotel stary wymaga remontu wieje późnym PRL. Pojechalimy we 4 niestety pościel była tylko na 3, Pani sprzątająca widziała że poscielismy że swoich kocy to jedyne co ugrałam to tylko poduszkę .. Nie zmieniło się to do końca wyjazdu. Łazienka pożółķa, prysznic przeciekał na podłogę ręczniki jak mówiłam o 1 zestaw za mało. Dobrze ze pokój był nam tylko potrzebny do snu. Baseny małe, ale jak dla 2 dzieci wystarczające (jednak spodziewaliśmy się czegoś wiecej). Prorosyjskośc w hotelu sprawiała że czuliśmy się nieco gorzej jak przysłowiowe zbędne kolo u wozu. Spięcia z Rosjanami na porządku dziennym więc atmosfera mówiła sama za siebie. Obsługa nie rozumie po angielsku - nieliczne osoby..komunikacja albo po rosyjsku albo po turecku a jeśli nie to tłumacz internetowy. Śniadania pomyłka, obiady i kolację dało się coś wybrać. Animacje po rosyjsku i codziennie te same. Drink bar pomyłka. Kelnerzy i obsługa bardzo się starają jednak przy takich warunkach niewiele to zmieniało.. Nie wrócimy do tego hotelu.

Zalety

Przemiła obsługa bardzo się starająca Obiady i kolacje ok Trochę Polaków i trzymaliśmy się razem Fajne baseny dla dzieci

Wady

Hotel prorosyjski Zabawy i animacje codziennie te same Słaby drink bar Stary hotel Obsługa hotelu nie mówi po angielsku Do plaży trzeba troche przejść Zejście do plaży słabe trzeba uważać Zjeżdżalnie otwarte w określonych godzinach Hotel wymaga remontu Karty do pokoju zacinają się trzeba wymieniać w recepcji Windy zacinają się

Ali

Na pewno wrócę do tego hotelu jedzenie ok pokoje ok czystość ok

Zalety

bliski plaza darmowy bar na plaży

Wady

płatny internet