Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami
Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw
Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze
Ciepła, słoneczna pogoda o każdej porze roku
Hotel ładnie położony przy plaży, ładne baseny.drinki jak to zwykle bywa słabe. Poza hotelem nie ma gdzie pochodzić trzeba wsiąść w taxi i pojechać do miasteczka. Najgorsze w hotelu to pokoje bo straszny smród, oczywiście Francuzi zakwaterowani są w budynku głównym a tam lepsze warunki. Wyżywienie średnia, obiady i kolacje ok ale śniadania słabo, często brak warzyw. Łóżka zbite z desek, jedno się rozpadało co widać na zdjęciu ale pościel czysta. Panie sprzątaczki mile , szczególnie jak zostawiło się pieniądze i coś słodkiego
Baseny Położenie blisko plazy
1. średnie jedzenie, często brakowało do śniadania warzyw i serów i donosili po pół godzinie jak kończyliśmy posilek 2.ppkoje w budynku bocznym tragedia, smród stęchlizny non stop, klimatyzacja cała czarna,, otworzyłeś trzeci balkonowe to śmierdziało dodatkowo szambem. W pokoju nie działał telewizor, zgłaszałam ,2 razy, nie naprawili, suszarka tez. Przez tą klimę wróciliśmy wszyscy chorzy
Dobre jedzenie, miła obsługa. Animacje bardzo dobre. Hotel godny polecenia.
Hotel bardzo rozległy, okres świetności niestety ma już za sobą ale nadal można go uważać za dobry w swojej 4 - ro gwiazdkowej klasie.
Plusy to bliskość plaży - czystej szerokiej i zadbanej pełnej atrakcji wielbłądy konie lotnie Leżaki i parasole osiągalne nie wiem jak jest w wysokim sezonie. Poza tym na plus ilość basenów oraz stan zieleni - prawdziwy ogród
Nie podobała mi się rozległość hotelu ilość pokoi 450 na 3 kondygnacjach zawsze rodzi problemy z przemieszczaniem się zwłaszcza z jego odległych zakątków
Przed wyjazdem byłam nastawiona sceptycznie po przeczytaniu opinii o hotelu ale na szczęście okazało się niepotrzebnie. Uważam swój pobyt za bardzo udany.Za niewielką "opłatą"dostaliśmy super pokój a właściwie dwupokojowy apartament;w pokoju działało wifi ,codziennie sprzątany.Wyposażenie pokoju trochę przestarzałe ale w dobrym stanie. Niedaleko hotelu sklepiki, można bezpiecznie wychodzić na zewnątrz. Polecam.
Duży teren, przy ładnej plaży z barem, trzy kompleksy basenowe zewnętrzne w tym tzw basen cichy ze słoną wodą ,nasz ulubiony, plus basen wewnętrzny, nigdy nie brakowało leżaków.Jedzenie dobre, duży wybór.Obsługa zawsze uśmiechnięta,dużo aktywności ze strony animatorów.
Nie ma możliwości wymiany waluty w recepcji przed zameldowaniem i trzeba zapłacić klimatyczny podatek w euro z naddatkiem, a przylecieliśmy w nocy i nie było gdzie wymienić.
Hotel w porządku.Nie jest nowy ale nie mam zastrzeżeń.Warto dopłacić i mieć fajny widok.Morze bardzo blisko,więc na basenie lekko wiało i dzięki temu wysoka temperatura nie była tak odczuwalna. My od rana do wieczora byliśmy na basenie lub nad morzem bo dziecko za nic nie chciało wyjść z wody.
Basen,plaża
Nie polecamy tego hotelu,ponieważ hotel nadaje się do gruntownego remontu. Nie zasługuje na 4 gwiazdki. Klimatyzacja w pokoju nie działała mimo prób zgłaszania. Pokoje sprzątane,ale powierzchownie. W pokoju czuć było stęchlizną. Jedzenie trochę monotonne,ale każdy coś dla siebie znajdzie. Baseny ok,ale wymagają czystości i odświeżenia. Plaża piaszczysta w wodzie glony, ale woda ciepła. Drinki bardzo słodkie. Animacje prowadzone przez animatorów. Hotel ustawiony głównie pod francuzów.
Hotel to dramat smród kanalizacji w całym obiekcie, klimatyzacja prawie nie chłodzi , nie ma możliwości samemu nalewać napojów trzeba stać w kolejkach . To samo dotyczy dań głównych jak śniadania, obiady i kolacje trzeba stać w kolejkach i limit po 2 szt max nakładają na talerz. Nawet naleśniki po południu na basenie też na limit, dzieci chciały 3 a dostawały tylko po dwa po odstaniu oczywiście w gigantycznej kolejce . Bardzo mały wybór jedzenia .Leżaki są pozajmowane już od 5 rano a obsługa nawet ich nie układa po całym dniu a o umyciu ich to nawet nie wspomnę, nawet brudnych talerzy z leżaków nie posprzątają. Ogólnie pokoje (...) były najgorsze z możliwych blisko budowy i oczyszczalni ścieków a Pani rezydentka powiedziała że smród w tym hotelu to norma, trzeba się przyzwyczaić. Taki mamy klimat (...)
Pani sprzątająca pokój
Jedzenie, limity jedzenia, smród kanalizacji, brak sprawnie działającej klimatyzacji, brudne stoliki przy basenach, nie sprzątane leżaki, brudne kubki, po południu brak papieru w toaletach, bardzo duża wilgoć i grzyb w pokojach (...)Ogromne kolejki po napoje i jedzenie
Pobyt w hotelu uważam za naprawdę bardzo udany. Od wejścia zostaliśmy naprawdę bardzo dobrze zaopiekowani, otrzymaliśmy zimne napoje oraz opaski, pomoc w wypełnieniu dokumentów meldunkowych też była expresowa (większość dokumentów jest tłumaczona na fr). Pokój otrzymaliśmy też od razu, a byliśmy w hotelu koło południa i liczyłam się z tym, że będziemy czekać . Było to bardzo miłe zaskoczenie;) Pokoje przestronne, standard jest w porządku, codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki, klimatyzacja działała bez zarzutu, woda ciepła i zimna, z ciśnieniem wody też nie ma problemu. Jedzenie jest dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Wybór jest duży, a kelnerzy uwijają się jak mrówki, aby nikt w szczycie zbyt długo nie czekał na stolik. Obsługa restauracji jest bardzo miła i pomocna, bardzo fajnie zagadują dzieciaki, które są zachwycone. Baseny na terenie hotelu są duże, głębokość od 0,7 do 1,6 m idealna zarówno dla dzieci i dorosłych. Leżaki przy basenie szybko się rozchodzą, ale na plaży spokojnie można znaleźć jakiś wolny nawet późnym rankiem. Plaża przepiękna, piaszczysta, zejścia łagodne i bardzo płytkie w głąb, więc dzieci spokojnie mogą same wchodzić, bawić się i pływać. Atrakcje na plaży też są do wyboru dosyć spore: paralotnia, sofa, przejażdżka na wielbłądzie lub koniu. Nie spotkałam się z nachalnym oferowaniem usług, wszyscy są naprawdę taktowni. Co do animacji to po prostu rewelacja. Są dwie animatorki z Polski, więc dzieci zawsze mogą zagadać i czują się bardziej pewnie. Mini klub otwarty codziennie, codziennie wieczorami mini disco dla dzieci, które jest z taką pompa, że dzieci same już na to czekają. Cała grupa animatorów obejmuje około 10-15 osób, więc występy są naprawdę efektowne. Po mini disco codziennie wieczorem są występy tańca i przedstawienia choreograficzne, codziennie coś innego , naprawdę super widowiska. Poza wieczornymi atrakcjami w środku dnia jest aerobik, zumba, piłka wodna. Naprawdę atrakcji jest pod dostatkiem. Wszelkie niedociągnięcia z nawiązką rekompensuje obsługa , która jest naprawdę w deche.
- obsługa na 6+, - przestronne pokoje, - piękna plaża hotelowa, - animacje dla dzieci i dorosłych, - ekipa animatorów rewelacyjna, - bar w basenie z super barmanami, - dobre jedzenie,
Wszystkie rady, jeśli były były naprawdę mdło istotne, a obsługa rekompensowała wszelkie niedociągnięcia z nawiązką.
Pokój standard skromny, sprzątany codziennie, wymiana ręczników codziennie. Brzydki zapach z kanalizacji. Pokój rodzinny duzy i przestronny to jego plus. Miła obsługa, drinki ok, posiłki smaczne. Bardzo fajne baseny. Piękna plaza.
Piękna plaza , baseny, obsługa.
Zapach z kanalizacji, mało leżaków na basenie i plaży,
Ogólnie ok, ale dopiero po interwencji w recepcji i zmianie pokoju w budynku obok na 3 piętrze. Pokoje w głównym budynku ja parterze, a raczej piwnicy tzw standardowe to tragedia- brudne podlogi, rozlatujace sie meble i najgorsze okropny zapach z kanalizacji. Nowy pokoju był ok. Hotel stary bez remontu otoczenie ładne palmy, baseny i zjeżdżalnie fajne. Dobre i urozmaicone jedzenie,bardzo miła obsługa, drinki ok. Plaża piękna, czysta.
Bardzo stary hotel.
Ogólnie ok, piękna plaża, baseny i urozmaicone animacje rowniez w jezyku polskim. Kazdy znalazł atrakcje dla siebie. Niestety jesteśmy rozczarowani pokojami. Na wakacje pojechaliśmy dwoma rodzinami, pokój na 3 piętrze wporzadku ale druga rodzina dostala pokój w śmierdzącej farba i grzybem piwnicy, dopiero po interwencji w recepcji drugiego dnia pokój został zmieniony na 3 piętro. Klimatyzacja w pokojach to loteria raz działała raz nie. Zdarzyło się kilkukrotnie brak w dostawie prądu, brak wody. Jedzenie nie najgorsze ale trzeba było stać w kolejkach, restauracje przepełnione, brak sztućy, brak talerzy, zdarzyło się, że talerze były brudne. Wydaje się że hotel nie mia wystarczająco dużo obsługi przy takim obłożeniu.
Plaża, baseny, animacje
Obsługa w restauracjach, brak dostępnych talerzy i sztućców, kolejki za jedzeniem
Hotel super Polskie animacje ,piękna plaża Jesteśmy zadowoleni z dzieckiem POLECAM
Kuchnia super czystość położenie hotelu orzy plaży, animacje po polsku
Dla nas brak
Hotel wspaniały, obsługa rewelacyjna, wyżywienie pyszne, duży wybór dań. Piękna piaszczysta plaża, dwa piękne, baseny z dużą ilością leżaków. Gorąco polecam ten hotel, tam chce się wracać.
Lokalizacja nad samym morzem, dwa piękne, duże baseny ze zjeżdżalniami, wyżywienie pyszne, hotel czysty, wspaniała obsługa
Brak wad
Hotel bardzo przyjazny, obsługa bardzo miła, wszyscy pomocni, plaża piaszczysta, woda ciepła w basenach, w morzu ciepła, do jedzenia każdy coś dla siebie znajdzie ... polecam
Hotel ogólnie na plus. Pokoje duże, czyste, codziennie sprzątane. Hotel zdominowany przez turystów z Francji. Obsługa mówiąca praktycznie tylko po francusku lub arabsku.
Bliskość szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Źle zorganizowana restauracja główna, co powodowało zamieszanie i kolejki.
hotel godny polecenia , miła obsługa, wyżywienie bardzo dobre
bliskość plaży
Hotel bardzo ładny, otoczenie hotelu zadbane, mnóstwo fajnych zakątków. Pokój duży, przestronny, codziennie sprzątany.
Dbałość o szczegóły, uprzejmość obsługi hotelu, wyśmienite jedzenie.
Hotel wymaga remontu lata świetności tego obiektu mineły 2 dekady temu. Czystość i jakość mebli toalety i łazienki pozostawia wiele niesmaku.
Duża stołówka i piękne lobby. Duży kompleks basenowy
Cała reszta
Byłem od 6-14 października. Ogólnie hotel w miarę ok, pokoje ok taki trochę PRL, sprzątany codziennie, czajnik i lodówka na wyposażeniu, tv, duże łoże małżeńskie. Ręczniki wymieniane codziennie, hotel jest przy samej plaży, łagodne zejście do morza, jest parę basenów ze ślizgawkami dla dzieci i dorosłych, klima działała cały czas do dnia wyjazdu ale.... ale ktoś wchodził do pokoju pod moją nieobecność i zabierał cukierki (śliwki w czekoladzie), otworzył i podjadał chipsy w tubie typu pringles, oprócz tego nic z pokoju nie zginęło. W tym okresie było mnóstwo głośnych wrzeszczących Francuzów tak na oko wiek 65-80+, młodsi też byli, paru Polaków Czechów, Niemców i Szwajcarów. Co do Francuzów to naprawdę myślałem, że starszy człowiek sobie siądzie, napije się i pogada ze swoim kompanem troszkę ciszej ale gdzie tam, przekrzykują się jak małe dzieci czy to wieczór czy za dnia. Było parę kotków w rejonie restauracji i na zewnątrz przed wejściem do recepcji do hotelu. Te przed hotelem były łapane w klatki żywołapki a potem gdzieś je zabierano w jutowych workach. Osobiście wypuściłem jednego kotka, taki ze mnie cichy bohater. Jedzenie w miarę dobre, frytki pyszne, ciasta malina, makarony ryże bardzo dobre ale mięsa im nie wychodziły, nawet kurczak był naprawdę twardy suchy a o innych mięsach nie wspomnę, ryb nie jadłem. Byłem parę razy na Djerbie w różnych hotelach 3* i 4* ale ten hotel jest jakiś taki, taki, taki smutny? nie wiem jak to określić ale jak narazie to hotel najsłabszy. Absolutnie nikomu nie odradzam tego hotelu, ale ja tam nie wrócę.
W miarę czysto, dużo zieleni, na terenie hotelu jest w miarę tani sklepik, obsługa miła pomocna, wieczorne animacje dla dzieci
Trochę głośna muzyka przy basenie
Przyjemny hotel w niezłej lokalizacji z wieloma atrakcjami. Tak naprawdę dla każdego - sporo rodzin z dziećmi ale dzięki rozłożeniu hotelu na różne strefy, każdy znajdzie odpowiednie miejsce by komfortowo spędzić czas. Smaczne posiłki (w większości łagodne ale zdarzają się ostrzejsze potrawy lub dodatki), spory wybór dań, włącznie ze świeżo przygotowywanymi (świetny omlet i pieróg z jajem smażony w głębokim oleju). Fantastycze desery. 4 baseny zewnętrzne: główny z animacjami (najgłośniejszy) i barem, ze zjeżdżalniami i barem, dla maluchów i 4ty ukryty poza głównym szlakiem komunikacyjnym ze strefą ciszy. Jest podobno również basen kryty i siłownia ale nie dotarliśmy. Podobnie jak do SPA. Piękna plaża z piaszczystym wejściem do morza (cudowna woda) również z barem, bezpośrednio przy hotelu. Wszędzie leżaki i parasole plus palmy i raczej zawsze dało się znaleźć dogodne miejsce.. W większości miła obsługa (zwłaszcza kelnerzy, boy hotelowy i animatorzy), ci robiący mniej miłe wrażenie chyba głównie przez barierę językową. Dla osób mówiących po francusku z pewnością będzie łatwiej. Dobra kawa, piwo i niezłe drinki/alkohol mimo, że lokalny. Plus za spory wybór. W barach wewnątrz podawane głównie w szkle, na basenie w plastikowych wielorazowych kubkach. WiFi dostępne w głównym budynku i przy basenach (z różnym natężeniem) oraz w części pokoi (trzeba pytać na recepcji). Hotel ma ogromny potencjał, jednak jak to w Afryce, nie jest idealny tzn. jest czysty ale nie sterylny, ładnie urządzony ale z niedociągnięciami (np. Cieknący kran czy krzywe WC). Zdarzają się niedomyte lub uszczerbione talerze (można wziąć inny). Recepcja pomocna ale wszystko trwa w nieskończoność i jeśli mają Ci coś pomóc lub załatwić, musisz się przypominać kilkukrotnie. Pokoje ładne, dość duże, w Łazienkach głównie wanna ale nam trafił się prysznic. Z rozmów z rodakami wiemy, że należy unikać pokoi na poziomie 0 (parter) ze względu na wilgoć i zapach. My natomiast musieliśmy zmienić pokój ze względu na zepsutą klimatyzację. Udało się ale trwało to prawie cały kolejny dzień. Może to punkt do organizatorów by zapewnić odpowiednie pokoje? Mimo tych minusów, ogólne wrażenia mieliśmy bardzo dobre a urlop udany.
Piękna plaża z łagodnym, piaszczystym wejściem do morza. Czysta woda. 4 baseny, 5 barów, restauracja główna (z klimą) plus miejsce na zewnątrz. Dodatkowo lunch w barze na plaży i 2 restauracje ala carte. Dostępność leżaków i parasoli przy basenach i na plaży Miła i pomocna obsługa All inclusive - zawsze smacznie i blisko i praktycznie cały czas Codziennie sprzątany pokój i wymiana ręczników Balkon WiFi
Pokoje na parterze - wilgoć i nieprzyjemny zapach Czasem trzeba uzbroić się w cierpliwość (gdy jest jakiś problem do rozwiązania) :-) A jak się nie przypomnisz to się nie doczekasz. Trochę niedociągnięć organizacyjno-estetycznych (wystarczy odrobinę odpuścić oczekiwania)