Bezpośrednio przy plaży w miejscowości Mahdia, słynącej z przepięknych plaż
Przyjemny basen ze zjeżdżalniami
Dużo udogodnień dla dzieci: brodzik, mini klub (4-14 lat) oraz program animacyjny (w sezonie)
Ciekawe animacje i dużo rozrywek w hotelu m.in. dyskoteka i amfiteatr
Spędziliśmy wakacje w hotelu Caribbean World Mahdia i niestety pobyt pozostawił mieszane uczucia. Przyjechaliśmy do hotelu rano, jednak pokoje były dostępne dopiero od godziny 15. Gdy w końcu otrzymaliśmy klucz, okazało się, że pokój nie został posprzątany po poprzednich gościach. Sprzątanie odbyło się dopiero wieczorem, a pani sprzątająca zapomniała zostawić ręczników – musieliśmy jej szukać, by je dostać. Dwa dni później sytuacja się powtórzyła: zabrano ręczniki, ale nowych nie dostarczono. Pokój również nie był sprzątany, ponieważ okazało się, że karta do drzwi nie działa prawidłowo. Otrzymaliśmy zwykły klucz, co oznaczało, że jeśli chcieliśmy mieć posprzątane, musieliśmy osobiście udostępnić pokój i czekać. Problemem była też wymiana ręczników i brak papieru toaletowego – mimo wielokrotnych próśb na recepcji sprawa nie była załatwiana od razu, a my zmuszeni byliśmy szukać obsługi, by ostatecznie samodzielnie zadbać o podstawowe rzeczy, takie jak miotła do uprzątnięcia piasku. Na stołówce również panował chaos – wieczne czekanie i „walka” o talerze oraz sztućce, brudne stoły i monotonne jedzenie, nastawione głównie na miejscowych. Na plus z pewnością zasługują piękna plaża i czyste morze, które rekompensowały wiele niedogodności. Pan opiekujący się plażą dbał o porządek i leżaki, baseny były czyste i zadbane, a animatorzy świetnie organizowali czas. Podsumowując: plaża, morze i animacje – super; organizacja, sprzątanie i jedzenie – duży minus. Hotel ma potencjał, ale obsługa i zarządzanie pozostawiają wiele do życzenia.
Piękna plaża i czyste morze – największy atut hotelu, rekompensujący inne niedogodności. Zadbane baseny – czyste, dobrze utrzymane. Animatorzy – sympatyczni, kreatywni, zapewniający ciekawe animacje i rozrywkę. Obsługa na plaży – pan dbający o czystość i leżaki bardzo pomocny i rzetelny. Kelnerzy– uprzejmi, starali się szybko sprzątać stoły
Długi czas oczekiwania na pokój – zakwaterowanie dopiero od 15. Pokój po przyjeździe brudny, sprzątanie dopiero wieczorem. Kolejne dni to ciągłe problemy: brak ręczników i papieru toaletowego mimo wielokrotnych próśb, trzeba było samemu szukać pokojówki, by cokolwiek otrzymać. Brak sprzetania pokoju. Karta do drzwi niesprawna. W restauracji chaos – brudne stoły, brak talerzy i sztućców. Jedzenie monotonne, klimatyzacja prawie nie działała.
Ogolnie wakacje udane mimo niedociagniec. Hotel wymaga remontu
Ladna plaza, fajne baseny dobrze chlorowane,duzo zieleni,dobre jedzenie,mili animatorzy ktorzy nie sa nachalni
Pokoje wymagaja remontu,czasami nie do konca czyste,zdarzaja sie niedomyte sztucce,czekanie na talerze. Hotel nie wyrabia z taka iloscia ludzi. Obsluga weszla do pokoju mimo wywieszonej zawieszki,bardzo mi sie to nie spodobalo. Robili"inspekcje"
Budynek nie był najbardzej luksusowy aczkolwiek nie był zły, jedzenie miewało swoje plusy i minusy. Dwa wyjścia z hotelu od strony basenów prowadzą prosto na plażę. Pokój z widokiem na morze miał widok na palmy i bar basenowy co zasłaniało ten widok na morze. Natomiast dzięki temu, że zespół animacyjny to były takie pozytywne wariaty i tak mi umilili pobyt, nic z tych rzeczy powyżej mi nie przeszkadzało. Ogromnym plusem pobytu w tym miejscu oceniam zespół animacyjny, bez nich był by to mega średni a nawet kiepski hotel.
Dobry, baseny super, morze super, animacje super, obsługa Ok.
Przestrzeń
Brak ilości ręczników,
Jestem bardzo zadowolony z pobytu w tym hotelu. Kupiłem pokój z centralnym widokiem na morze i dostałem ten pokój. Widok z pokoju rekompensował wszystkie niedogodności typu podniszczone mebel, mało wieszaków w szafie. Ale to detale. Najważniejsze że w całym hotelu było czysto - w najważniejszych punktach w jadalni, lobby, na basenie i plaży.
Największą zaleta hotelu jest plaża. Szeroka piaszczysta i bardzo czysta. Serwis plażowy funkcjonował bez zarzutu.
We wrześniu była jedna wada. Nie podawano przekąsek między posiłkami. Czasami miało się chęć coś przekąsić - ale dało się to przeżyć.
Hotel jako budynek I infrastruktura ok super basen i to na tyle z plusów, obsługa tragedia , sprzątanie pokoi porażka a latamy dużo po świecie, w weekend najazd tubylców i tu tragedia basen i stołówka opanowana przez nich , wszystkiego brakuje na posiłkach jedzenie generalnie zimne omijać szerokim łukiem A już szczyt to barek w basenie gdzie są tylko soczki dla dzieci i te arabskie robią sobie zabawę biorą soczek i do basenu TP jest poprostu nie do opisania
Nie polecam brud, nie dbają o nic. O wszystko trzeba się prosić ,Tylko na zdjęciach wygląda ładnie ,że w basenie jest barek a tu psikus do tylko dla dzieci podawane są napoje. Jeśli dopłacałeś do lepszego pokoju z widokiem do morza nie nie łudź się , że go dostaniesz .Przydzielą ci pokój w starym nie wyremontowany budynku gdzie pokoje są w opłakanym stanie. Dopiero po awanturze ,że chcę pokój za który zapłaciliśmy mówiono ,że jutro dostaniemy bo teraz są lepsze zajęte ,Gdyby nie interwencja naszego rezydenta to podejrzewam ,że dalej byśmy słyszeli tą samą śpiewkę przyjdź później bo jeszcze niema dla pokoju .Jedzenie często podawane jest już zimne, ciągle brakowało sztućców ,talerzy nie wyrabiali się zmyciem naczyń które często były nie domyte .Hotel nie zasługuję nawet na 2 gwiazdki
Ładny basen, czysta plaża
Brud!!!! za co innego płacisz co innego dostajesz, Odradzam ten Hotel
Generalnie bardzo fajny hotel. Obsługa miła pomocna. Ładnie czysto schludnie, ale jak ktoś szuka złotych klamek i szampana podawanego do pokoju z truskawkami-proszę szukać gdzie indziej. Odległość od morza znikoma, jesteś na basenie przechodzisz 30 metrów jesteś na plaży. Co należy podkreślić przynależącej do hotelu. Zabawy dla dzieci co wieczór, woda w basenie bardzo czysta, zjeżdżalnie super. Idealny hotel dla rodzin z dziećmi. Imprezy w ciągu dnia na basenie tzn animatorzy nie dają się nudzic. Obsługa bardzo pomocna i życzliwa. (...). BARDZO POLECAM
Obsługa na wysokim poziomie, lokalizacja oraz czystość i zadbanie hotelu
Jedzenie monotonne ale dobre
pokoje wczesnego PRL , i na dodatek te z widokiem na może są tylko na drugim piętrze bez windy , co przy mojej niepełnosprawności były ogromnym problemem , w restauracji ciągle brakowało talerzy i sztućców , a zachowanie Tunezyjczyków przy stole totalna masakra ,taki syf po sobie zostawiali ,że szkoda gadać i przy tym niszczyli tyle jedzenia , ale oczywiści swoi nie karali ich dodatkową opłatą jak mówił regulamin restauracji
bajeczna plaża , baseny i infrastruktura na zewnątrz
restauracja i posiłki
Ogólne wrażenie bardzo przyjemne hotel duży I przestronny , pokoje na poziomie dobrym nie będę narzekać czysto i schludnie acz kolwiek łazienki wymagają odświeżenia. Jedyny dość duży problem to brak mozliwosci komunikacji z większością załogi na recepcji ponieważ bariera językowa była nie do przeskoczenia i sama obsługa w momencie problemu była bardzo niemiła , pielegniarka hotelewa abstrakcja nie posiadała nawet leku czy maści na bol wszystko na własną rękę. Jedzenie Oj tu jest wielki problem niestety niesmacznie i wciąż to samo na wiele rarytasów typu frytki czy pizza zeby dzieci cos zjadły kolejka była co najmniej na pół godziny i częsty brak talerzy . Dla samego miejsca i atrakcji piątka + ale technicznie bardzo zła organizacja
Otrzymałem pokój nie zgodny z rezerwacją i nie tylko ja. Ostrzegam jest to nagminne. Właśnie złożyłem reklamację i czekam na odpowiedź.
Basen dla dzieci i zjeżdżanie są ok.
Proces meldowania chociaż Pani uwija się jak w ukropie. Niezgodność pokoi z rezerwacją.
Pokoje brudne grzyby na ścianach kanalizacja smirdzi
Nic
Jedzenie monotonne codziennie to samo niesmaczne stołówka smierdzi
Hotel ogólnie zrobił dobre wrażenie, choć widać, że najlepsze lata ma już za sobą i przydałoby się odświeżenie. Obsługa była bardzo miła i pomocna, co zdecydowanie umilało pobyt. Pokój przestronny i wygodny, łazienka jednak wymaga już modernizacji. Drobne minusy to niedziałająca suszarka do włosów oraz konieczność odbioru pilota do telewizora w recepcji za kaucją, ale nie były to poważne niedogodności, bo w pokoju i tak spędza się niewiele czasu. Otoczenie hotelu okazało się naprawdę piękne i różnorodne – można było wypoczywać zarówno przy basenach, jak i na plaży. Przez cały pobyt nie zdarzyło się, aby brakowało leżaków czy miejsc do relaksu. Plaża była szeroka, piaszczysta i bardzo zadbana, a dodatkowo oferowała bogaty wybór sportów i atrakcji wodnych. Animatorzy dbali o dobrą atmosferę, codziennie organizując zabawy, konkursy i ćwiczenia. Dzięki temu przy głównym basenie panowała wesoła i głośniejsza atmosfera, ale osoby szukające spokoju bez problemu mogły znaleźć cichsze miejsca w innych częściach hotelu lub przy innych basenach. Hałas nie docierał też do pokoi, więc nie zakłócał odpoczynku. Wyżywienie oceniam raczej przeciętnie – było smaczne, ale mało urozmaicone. Część posiłków była wydawana przez obsługę, co powodowało tworzenie się długich kolejek. Sporadycznie zdarzało się, że brakowało talerzy czy sztućców, ale były one szybko donoszone – sytuacja wynikała głównie z tego, że goście często brali po kilka kompletów naczyń, by uniknąć ponownego stania w kolejce. Nieco frustrujące było to, że obsługa czasem odmawiała nałożenia większej porcji na jeden talerz (np. więcej niż dwa kawałki pizzy). Powodowało to, że goście i tak brali po kilka talerzy, żeby jednocześnie obsłużyć całą rodzinę. Niestety dawało to wrażenie sztucznego „wydzielania”, które momentami bywało krępujące, zwłaszcza że zdarzało się zauważyć, iż miejscowym gościom serwowano większe porcje bez ograniczeń. W Snack barze trzeba uzbroić się w cierpliwość kolejka jest przez cały czas jego otwarcia, tam były wydawane głównie frytki, pizza i pasta w wiele osób z dziećmi wolało tam zjeść obiad niż przejść do restauracji głównej. Podsumowując – pobyt był bardzo udany. Hotel ma wiele zalet, świetne otoczenie i dobrą atmosferę, choć miejscami przydałoby się odświeżenie.
- piękne otoczenie hotelu (baseny i plaża) - zawsze dostępne leżaki - szeroka, piaszczysta plaża z atrakcjami wodnymi - fajne animacje i dobra atmosfera - duży i wygodny pokój - klimatyzacja dobrze działała - miła i pomocna obsługa
- hotel i łazienki wymagają odświeżenia - mało urozmaicone jedzenie - kolejki do posiłków przez porcjowanie niektórych dań - drobne niedogodności w pokoju (niedziałająca suszarka, pilot)
Niestety nasz pobyt w tym hotelu był jedną wielką tragedią i szczerze odradzam to miejsce każdemu, kto chce spędzić urlop w normalnych warunkach. W pokojach był zwyczajnie syf – wszędzie walały się włosy, podłogi były mokre, pod łóżkami stały kałuże wody, a sprężyny wystawały z porwanych materacy, również szafy i półki były brudne i rzeczy trzymaliśmy w walizkach. Pościel była poplamiona, a łazienka – w tragicznym stanie: wanna i szyba od prysznica wyglądały, jakby nigdy nie były czyszczone. Pierwszego dnia schodziliśmy 8 razy do recepcji prosząc o sprzątanie. W końcu wysłano dwóch pracowników, którzy jedną szmatą przetarli podłogi we wszystkich pomieszczeniach (nie płucząc jej ani razu!), wymienili pościel, ale… śmieci z koszy po poprzednich gościach zostawili. Kolejny dramat to brak podstawowego wyposażenia – na 4 osoby dostaliśmy tylko 2 ręczniki. Zgłosiliśmy to w recepcji i do samego dnia przeniesienia do innego hotelu nikt nam ich nie dostarczył. Suszarka w łazience po kilkunastu sekundach nagrzewała się i wyłączała na kilka minut – przy 3 kobietach był to koszmar. Zgłoszone w recepcji – odpowiedź brzmiała: „ta suszarka tak ma i nic nie możemy zrobić”. Wyżywienie to kolejny koszmar. Śniadania, obiady i kolacje - tragedia! Mały wybór, niesmaczne, brudne i poplamione obrusy, a w snack barze czekało się w kolejce 50–60 minut, a kiedy wreszcie udało się dojść do lady, zostawały resztki: kilka frytek i komentarz kucharza „pasta finish, pizza finish”. Najbardziej bulwersujące było to, że pomimo kilku pieców, pizza była pieczona w jednym, po jednej sztuce, a na naszych oczach 3–4 świeżo przygotowane pizze, frytki czy całe blachy mięsa wynoszono na zaplecze dla pracowników, przez co dla gości jedzenia po prostu brakowało. Obsługa hotelowa – nieuprzejma, pracowała jakby za karę. Przy meldowaniu jedna pani w recepcji nie ogarniała sytuacji – panował chaos, kolejka czekała, a ona obsługiwała osoby podchodzące z boku - kto głośniej krzyknął, ten był obsługiwany. Po 5 dniach interwencji rezydentów zostaliśmy przeniesieni do 3-gwiazdkowego hotelu. I tu paradoks – hotel 3★ okazał się nieporównywalnie lepszy niż 4★, do którego sprzedano nam pobyt. Niestety straciliśmy 1/3 urlopu i nerwy, zamiast odpocząć. Podsumowując - urlop, który miał być przyjemnością, zamienił się w stres i walkę o podstawy – czystą pościel, ręczniki i jedzenie. Nie polecam nikomu.
Jedyny plus tego hotelu, to fajny basen - spory i czysty
Wszystko - od nieuprzejmej i lekceważącej obsługi, przez zasyfione pokoje, aż po brak jedzenia (a jak udalo się coś zdobyć, to samowało jak papier i było niedogotowane)
Hotel czasy świetności ma juz za sobą, ale został odświeżony. W porównaniu z hotelem tej sieci na Djerbie zasługuje na odjęcie jednej gwiazdki. Plaża piękna, ale ciężko zdobyć leżak w sezonie, główny basen pełny i bardzo bardzo głośny ze względu na sporą ilość hałaśliwych animacji w róznych językach, za wyjątkiem polskiego. Przeważają turyści z Polski i Tunezji/Francji oraz Czech. Jedzenia pod dostatkiem, jednak niewielki wybór.
Piękna plaża, ładny basen.
Głośny, dudniące animacje do 23.00, napastliwa obsługa.
Sam hotel idealny, animacje oraz część Show super fajna atmosfera pokoje ładne
Blisko plaża, animacje, show, duży basen
Mało wyboru jedzenia, jedzenie monotonne
Spędziliśmy tutaj kilkanaście cudownych dni. Hotel zadbany i czysty, pełen urokliwych alejek. Wokół pełno zieleni, krzewów, palm i oleandrów. Nasz pokój również był świeży i czysty, przyjemnie klimatyzowany. Wyjątkowi animatorzy, jak zresztą cały personel. Dużo atrakcji dla aktywnych. Wokół basenów o czystość i porządek dbano praktycznie przez cały czas. Leżaki i materace codziennie były opłukiwane. Piękna plaża i turkusowe morze, co jest charakterystyczne dla tego wybrzeża. Kuchnia północno-afrykanska i choć wybór nie jest wielki, wszystko było świeże i smaczne. Podczas posiłków kelnerzy na bieżąco dbali o stoliki. Jesli zdarzyło się że zabrakło sztućców to tylko na moment. Jedzenie było cały czas uzupełniane więc nie miało znaczenia w którym momencie udawaliśmy się na posiłek. W pobliżu hotelu są sklepy, bankomaty, stadnina. Polecamy spacer konno wzdłuż plaży. Każdy uczestnik ma swojego opiekuna, dzięki czemu początkujący czują się bezpiecznie, a zaawansowani mają przestrzeń do tego by pogalopować :-) Drobnym minusem było to, że pani sprzątająca była u nas 6 razy (na kilkanaście dni) albo zaglądała do nas dopiero około godziny 17:00, gdy już często wracaliśmy odpocząć przed kolacją. Bardzo niechętnie o tym piszę, ale w pewnym momencie zniknęło nam kilka drobiazgów; parę elementów garderoby i kosmetyków. Mieliśmy nadzieję, że znajdą się przy pakowaniu. Ostatecznie jednak poinformowaliśmy o tym fakcie recepcję. Pomimo tego jest duże prawdopodobieństwo, że zagościmy w tym hotelu ponownie:-)
Baseny, plaża, animacje, personel, niedaleko Mahdia, Al-Jem, gdzie można niedrogo pojechać taxi.
Wymaga odnowienia, chociaż trzeba przyznać, że usterki są na bieżąco naprawiane
Opinia o Caribbean World Mahdia Spędziliśmy w hotelu Caribbean World Mahdia naprawdę udane wakacje i ogólnie możemy polecić to miejsce osobom szukającym relaksu, ładnej plaży i dobrej atmosfery. Plusy: Baseny – czyste, zadbane, odpowiednio duże, aby każdy znalazł dla siebie miejsce do pływania czy relaksu na leżaku. Drinki – smaczne i dostępne bez większych kolejek, co jest dużym plusem w sezonie. Obsługa kelnerska – w większości bardzo uprzejma i pomocna, szybko reagująca na potrzeby gości. Pokoje – czyste, codziennie sprzątane, utrzymane w dobrym standardzie. Plaża – szeroka, z pięknym piaskiem i dostępem do czystej wody, idealna do wypoczynku. Kilka uwag, które mogą poprawić komfort pobytu: Jeden z pracowników restauracji miał dość nieprzyjemne podejście – zamiast podać butelkę wody przed godziną 10:00 przy 30-stopniowym upale, kazał nosić wodę w kubkach. To psuje nieco wrażenie o ogólnie miłej obsłudze. Jedzenie jest smaczne, ale porcje są wydzielane przez obsługę, co daje poczucie ograniczonej swobody w wyborze i ilości. Słaba znajomość języka angielskiego na recepcji i wśród części obsługi – momentami utrudnia to komunikację, szczególnie przy nietypowych pytaniach czy prośbach. Podsumowanie: Pomimo drobnych niedociągnięć uważamy, że hotel Caribbean World Mahdia jest miejscem wartym odwiedzenia. Można tu odpocząć, cieszyć się słońcem, piękną plażą i dobrą atmosferą. Idealny wybór dla osób, które chcą spędzić wakacje w przyjemnych warunkach i nie skupiają się na drobnych niedoskonałościach.
Słaba znajomość języka angielskiego to duży problem
Nasz pobyt był bardzo udany. Hotel jest położony przy pięknej piaszystej plaży, woda przejrzysta i lazurowa. Przy samym hotelu sa dwa baseny, jeden bardzo duzy z roznymi poziomami wody (150cm najglebiej) i wokol niego sa rozne animacje i glosna muzyka, troche mniejszy tzw ‚relaxing pool’ bez muzyki i głośnych krzykow, i na koncu obiektu jest basen z 7 zjeżdzalniami. Wszystkie obiekty codziennie sprzatane i nadzorowane przez ratownikow. Mysle ze kazdy znajdzie cos dla siebie :) Pokoje sa duze z balkonami, a wokol budynkow przepiekna egzotyczna zielen. Obsluga w hotelu bardzo mila, rowniez animatorzy bardzo przyjazni. Jesli chodzi o jedzenie to mysle ze kazdy znajdzie cos dla siebie i nie wyjdzie po posilku glodny, choc moglby byc wiekszy wybor owocow - u nas serwowali tylko arbuzy i melony. Bardzo dobra kawa do sniadania. A jesli ktos jedzie na wakacje tylko po to zeby tylko jeść, to nie jedzie gdzieś indziej :) Ogolnie polecam.
Pobyt oceniamy bardzo pozytywie. Standard hotelu jeśli chodzi o pokój to na pewno nie są to 4 gwiazdki. Natomiast jest czysto - brak współlokatorów w postaci jakichkolwiek robaków, (jeśli zostawisz kilka dinarów na łóżku będzie jeszcze czyściej) ręczniki codziennie zmieniane. Jeśli komuś pokój służy do tego żeby wypocząć i wyspać się to polecam , jeśli ktoś szuka złotych klamek to polecam inny hotel. Posiłki - ruch na jadalni choć bardziej nazwałabym go stołówką duży zawsze do bufetu chwilę trzeba było odstać , wybór duży ale dania powtarzalne, jak na sezon dla mnie za mało owoców tylko melony i arbuzy - ale za to pyszne.
Plaża - czysta , morze - do tej pory nie widziałam takich kolorów wody i tak czystej, przed wszystkim ciepłe. Obsługa - większość bardzo pomocna
monotonne posiłki