Udogodnienia dla dzieci: brodzik ze zjeżdżalnią, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, animacje, w ciągu dnia zabawy przy basenie.
Bezpośrednio przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża z łagodnym zejściem do morza (rafa koralowa przy brzegu).
Sport i rekreacja: 2 baseny, boccia, siatkówka plażowa, animacje dla dorosłych, tenis, centrum SPA, siłownia.
Bogata infrastruktura hotelowa: VIP lounge (płatny), sklepy z odzieżą, pamiątkami i biżuterią, apteka, pralnia.
Latam do Egiptu corocznie od 15-stu lat, mam skalę porównawczą. W Casa byłam trzeci raz i nie ostatni. Ewoluuje nieustannie ku lepszemu. Świetne wyżywienie, wybór owoców, jakiego dotąd gdzie indziej nie spotkałam. Śniadania, jak wszędzie, obiady smaczne, z wyborem, obiadokolacje super. Wybór dań rybnych, owoce morza w różnej postaci, dodatki świeżych warzyw do każdego posiłku. Opinia z września jakiejś pani nieprzychylna, chyba niewiele hoteli pani dotąd "zwiedziła". Jak na hotel ze "średniej półki", - doskonały. Pomost długi, ale chyba w każdym opisie oferty podają, że najdłuższy w Marsa. Drinki słabe, ponieważ to Ich lokalny alkohol, zawsze i wszędzie "jedzie" bimbrem". Kawa świetna, z automatu. Kolacja powitalna o 2-3 w nocy, przy wymeldowaniu nie ściągają opasek. Absolutnie nie naciągają na "one dolar". Mile widziany, ale nie obowiązkowy. Udogodnienia dla niepełnosprawnych. Pełna "obłożenie" świadczy o popularności. Przewaga Polaków, Niemców, są Włosi , Czesi, niewiele osób "wschodniojęzycznych", grupki Egipcjan. Już planuję ponowne odwiedziny.
Obsługa, plaża, wyżywienie. Generalnie wszystko "na plus".
Nie znalazłam wad.
Ogólnie jestem zadowolona ponieważ dla mnie najważniejsza była rafa a ta przy hotelu jest piękna. Widziałam kilka razy żółwie, mureny, płaszczki, skrzydlice i masę pięknych małych i większych rybek. Coś niesamowitego....
Piękna rafa przy hotelu. Obsługa.
Nie chce narzekać ale jedzenie moglobybyc trochę lepsze. Głodna nigdy nie byłam zawsze coś wybrałam. Trochę zawiedziona byłam owocami...dla mnie za mało. No jablka i gruszki leżały cały czas ... Lody były tylko chyba przy basenie dostępne może z godz w ciągu dnia bo szybko sie kończyły. W zeszłym roku byłam w Turcji i tam jedzenie było w skali 1-10 normalnie dalabym 11 punktow w Tulip dałabym 6 punktow. Aquapark bardzo mało godz otwarty. Baseny tylko do 18.
Hotel oceniam na 3 gwiazdki a nie na 5 Oferta niezgodna z opisem na folderze biura (...). Jedzenie okropne niemaczne ,darmowe alkohole dramat nie do picia.Zapach alkoholu okropnym niczym płyn do mycia podłóg. Hotel nie ma internetu trzeba wydać kase na dodatkowy internet z karty. Pokoje duze ale nie za czyste w oknach brudne firanki. Rafa z pomostu do ktorej dojscie zajmuje okolo 15 minut. Morze przy hotelu płytkie do kostek. Na zakwaterowanie trzeba było czekac kilka godzin i stać w kolejkach osobno do zameldowania a osobno do opasek. Personel tylko czeka na napiwki. Hotel bardzo naciaga na ofertę Vip koszt 70 dolarów. Jak wykupi sie Vip to dostanie sie pokoj na piętrze a nie na parterze. Jadalnia ze starymi i brudnymi krzełami. Jesteśmy obecnie w tym hotelu i przestrzegam wszystkich przed wyborem tego hotelu. Na prawdę nie wiem skad pozotywne opinie. Fajnie wszystko wygląda na zdjęciu ale na żywo to już nie.
Nic mi się w tym hotelu nie podoba
Brudne firanki Ochydne jedzenie Śmierdzące drinki Kawa nie do picia Brzydka jadalnia z brudnymi krzesłami Naciąganie na dokupienie oferty Vip ktorej nie warto kupić Brak internetu. W innych hotelach nie ma problemu
Wspaniale spędzone 2 tygodnie. Obsługa przesympatyczna i zawsze pomocna. Jedzenie bardzo dobre, świeże i urozmaicane. Plaża i baseny czyste i doglądane. Długi ok 750 m pomost do rafy, który stoi wśród cudownie lazurowej laguny w której można brodzić dowoli. Rafa bardzo ładna. Zjeżdżalnie na basenie też spoko. Salon SPA cudowny!!! w szczególności masaże i łaźnia parowa. Można skorzystać z oferty firmy Safarii i wybrać się na ekscytującą wycieczkę quadami na pustynię do wioski Beduinów na romantyczny zachód słońca wśród pustynnych wzgórz. Tam nas przyjęto bardzo miło częstując herbatą z hibiskusa oraz hlebowym plackiem prosto z pieca. Podziwialiśmy stado malowniczo wkomponowanych w krajobraz kóz oraz przejechaliśmy się na wielbłądach. Pokoje przyzwoite i sprzątane codziennie. Bar na plaży oferuje przekąski oraz napoje. Polecam zakup pakietu VIP, w którym znajduje się masa udogodnień I atrakcji. Wśród nich Jabalaya Night w beduińskim stylu, przejażdżka na koniach po plaży, sauna, łaźnia parowa, jakuzi, internet w pokoju i na terenie hotelu. Mini bar i świeże owoce w pokoju. Przejażdżka do Portu Galib. Szlafroczki i kapcie w pokoju oraz widok na morze. Z pewnoscią wrócimy :) POLECAMY!
Cudowna laguna, piękna rafa, smaczne jedzenie, sympatyczna obsługa
Zgiełk na stołówce, rezerwowanie leżaków przez turystów mimo zakazu ze strony hotelu;)
Bardzo polecamy ten hotel, było cudownie aż żal wracać. Byliśmy 14 dni i naprawdę jedzenia było mnóstwo codzien inne. Piękne molo, rafa,rybki POLECAMY
Jedzenie Pomost Rafa Bar Kelnerzy
Lekko zanieczyszczona restauracja na plazy
Super miejsce na wyjazd – przestronne pokoje, serwis na bardzo wysokim poziomie, smaczne posiłki (w tym dla smakoszy co drugi dzień owoce morza). Dla dzieci codzienny miniklub oraz miniaquapark. Hotel położony przy plaży z cudną rafą koralową do której prowadzi długi pomost, polecany jest również dla amatorów nurkowania. Przy hotelu jest piękna, duża plaża z leżakami i parasolami Przestrzeń wokół hotelu ładnie urządzona i zadbane.
Bardzo dobre jedzenie-nawet dzieci zawsze znajdą coś dla siebie, pizza, frytki,chipsy,lody przy basenie ,dużo dań z kurczaka. Piękna rafa, czyste pokoje.
Jedynym minusem były komary w pokoju, ale wystarczyło to zgłosić w recepcji i owady były wytruwane.
To był cudowny wypoczynek! Fantastyczni ludzie, pyszne jedzenie a to wszystko z dbałością i miłą atmosferą.
Brak internetu za free nawet w recepcji
Pokój w pożądku, przestronny akurat trafił się z widokiem na morze i baseny
Piękna plaża i morze , codziennie przypływają delfiny i żółwie 😍
Komary !!!!Nie dało się wogole posiedzieć wieczorem na zewnątrz i jeszcze jedno ale to akurat nie wina hotelu, wprowadza klientów w błąd!!!!termin do 25 a wymeldowanie 24 o 12.00 , przy czym lot o 5 rano następnego dnia , dokładnie napisane 7 nocy a jest 6 Bo koczowanie w lobby chyba nie jest noclegiem tragedia !!!
Pokój jest dobry. Plaża jest dość przestronna)) Hotel jest czysty) Ogólne wrażenie na plus. Jedzenie bardzo smaczne, kolacje tematyczne i codziennie coś innego. Teren dość rozległy i zielony ogrodnicy codziennie
Polecam hotel świetny , lokalizacja blisko lotniska, jedzenie smaczne baseny super, plaża super, rafa mega piękna.
Ogólnie wszystko na 5 Minus za płatne wifi 20 dolarów na tydzień. W takim hotelu to powinien być standard. Kelnerzy przy barze i na plaży nic nie przyniosą bez napiwku. Bez napiwków bez drinków.
Polecam, bardzo czysto i ładnie, dużo dobrego jedzenia jak dla nas było wszystko dobrze, piękna rafa.
Brak darmowego wifi
Dobre jedzenie, czyste pokoje, piękna rafa niestety wieczorami komary kąsały tak bardzo że nie sposób było przebywać na zewnątrz, wiem że inne hotele opryskują teren wokół hotelu i daje to skutek.
jedzenie, obsługa, rafa
brak opryskiwania a co za tym idzie chmary komarów, nie do wytrzymania., trwające prace remontowe przez turysta czuje się jak na placu budowy a nie jak na plaży.
Hotel Ok. Ale byliśmy w lepszych. Brak baru po 17:00 w okolicach plaży i basenów tylko w głównej restauracji. Hotel godny polecenia ale są ALE. jedzonko spoko i super Animatorzy, reszta Ok Polecam bo można trafić gorzej.
No nie wiem
Brak barów po 17:00
Pobyt oceniam bardzo pozytywnie. Jestem mile zaskoczony standardem obiektu jak i wysoką jakością obsługi.
Hotel kameralny, estetyczny, o wysokim standardzie.
Nie było nic takiego, co by mi się nie podobało.
Hotel bardzo dobry jedzenie bardzo dobrze każdy znajdzie coś dla siebie do zjedzenia owoce różne ryby dobre z grila,rafa bardzo ładna nie kiedy delfiny przy molo pływają,pokoje duże i czyste
Hotel bardzo dobrze polożony,fajna plaża,wszystko zgodnie z opisem w ofercie,jedzenie z rozbudowanym menu,smaczne.
Świetna obsługa,bardzo pomocna.
Bar na plaży powinien być natychmist zamknięty z uwagi na wymogi sanitarne,wszechobecny syf a plastikowe szklanki to tragedia brudne z brązowym paskiem osadu,są nie myte lecz przepłukane wodą.Goście znającym ten hotel przyjeżdżają z własnymi naczyniami do płynów ze względu na brud tego baru.
Uwaga na oferty. Przywożą do tego hotelu gości np o 4 rano lub 7 rano. Opaski all w recepcji dają dopiero o 10. Te tego czasu siedzicie na korytarzu o "suchym pysku", nawet goście z małymi dziećmi.Kolejnym etapem jest oczekiwanie na pokój który jest przydzielany o godz 14. Dla zdesperowanych i przyciągniętych do muru osób jest jakaś opcja VIP za ciężkie pieniądze obsługa priorytetowa. Jak nie zapłacisz dodatkowo siedzisz pół dnia na recepcji czekając na pokój, bez dostepu do internetu bo ten jest również dodatkowo płatny nawet w lobby, Twoje walizki smażą sią na słońcu przed hotelem.ja miałem tam akurat leki wymagające chłodu. Uważam że ze strony biura i hotelu jest to totalna niepowaga z elementami znęcania się nad ludźmi. Co do samego hotelu jest w porządku. Mogę go porównać do starej poczciwej skody Oktawia z 2004 roku. Spełnia swoją funkcję i poza aspektami wyciągania dodatkowych opłat za rzeczy w innych hotelach normalne np internet czy woda w butelce 05 za 05$ wydaje się być spoko
Czystość miła obsluga
Bardzo udany pobyt. Hotel pięknie położony, bardzo miła obsługa począwszy od recepcji na serwisie skończywszy. Dużo zieleni ( największe wrażenie zrobił na mnie trawnik, który był jak dywan, szacun za utrzymanie go w takim klimacie ), pyszne jedzenie, i przepiękna rafa do której prowadzi 700-metrowy pomost. Sporo animacji, wyraźnie oddzielone strefy gdzie są dzieci i zjeżdżalnie, od tej gdzie można spokojnie poczytać książkę. Plaża ubita, przez co podczas wiatrów piasek nie był wszędzie. Pierwszy raz się z tym spotkałam i wielki plus za to! Na miejscu najpotrzebniejsze rzeczy: punkt apteczny, sklepy z pamiątkami, klinika. Plusem położenie hotelu w niedalekiej odległości od lotniska.
Pomost prowadzący do rafy Utrzymanie zieleni Czystość w ogrodzie Napoje oryginalne z butelek ( Cola, Fanta, Sprite ) Pomocna obsługa
Zajmowanie leżaków Mało owoców w ciągu dnia Strasznie natarczywi sprzedający wycieczki, proponujący nurkowanie, warkoczyki, hennę.
Hotel i jedzenie jet Ok pokoje przestronne jak na warunki egipskie czyste
Zaletą jest na pewno długi 700m pomost i piękna rafa
Dobry hotel .Jesteśmy zadowoleni z pobytu.Poza hotelem pustka,Dwa główne baseny.Na jednym produkują się animatorzy na drugim geriatria.
Dobra obsługa,czysto,bardzo dobre jedzenie
To co wszystkim.Brak bezpłatnego internetu, alkohol typowo Egipski
Smaczne jedzenie, bardzo urozmaicone animację, duży przestronny codziennie sprzątany pokój.
Raj dla kite serferów i nurków głębokość z pomostu ponad 50 m.
Oprócz piwa i czerwonego wina alkohole lokalnej produkcji nie nadają się do spożycia