Plaża piaszczysta z piękną rafą koralową i widokiem na wyspę Tiran
Przestronny aquapark ze zjeżdżalniami dla dorosłych i dla dzieci
Wspaniały kompleks 5 basenów (4 baseny sezonowo podgrzewane) z wydzieloną częścią dla dzieci
Przestronne, eleganckie pokoje
Niestety przy jedynym basenie leci od samego rana po śniadaniu, wiele godzin potwornie głośna muzyka TECHNO. Do głośników dorwali się młodzi chłopcy, pseudo animatorzy, którzy tą muzykę puszczają chyba tylko dla siebie. Jest to hotel chyba bardziej dla 20 latków, nie da się tutaj wypocząć. Jest tutaj jak na Ibizie, cały dzień impreza na basenie z okropną monotonną muzyką TECHNO codziennie. Pokoje sprzątane niedokładnie, jedzenie słabe. Podczas kolacji jest bardzo duży hałas przy stole przez otwarte lobby nad restauracją, w którym również głośno zaczynają wieczorem puszczać muzykę i show, nie da się zjeść spokojnie, stoliki na dworze stoją niedaleko grilla, więc śmierdzi dymem. Ponadto jest bardzo dużo gości z krajów arabskich, około 95%. Niestety dużo znajomych podczas pobytu zachorowało i złapało ból brzucha (tzw. klątwa Faraona czyli biegunka i ból brzucha), może to świadczyć o niskim poziomie czystości w hotelu. Na pewno nie wrócę w to miejsce i będę odradzał przyjazd znajomym.
Szybkie wi-fi
BARDZO GŁOŚNA Muzyka techno cały dzień przy basenie, słychać nawet w pokoju przez zamknięte okna.
Witam chciałem podzielić się opinia na temat tego hotelu. Hotel super , obsługa na najwyższym poziomie ,zawsze uśmiechnięci i pomocni . Zieleń i ogrody bardzo zadbane , codziennie rzesze ekip sprzątających biegają po zewnątrz myjąc sprzątając itp .Hotel jest w kompleksie trzech hoteli gdzie można korzystać z wielu atrakcji . Na terenie całego hotelu działa WiFi od plaży po wejście do budynku. Jedzenie . Rewelacyjne my już kończymy pobyt a nie próbowałem jeszcze połowy dań , więc jak ktoś pisze monotonia to mnie to śmieszy totalnie . Plaża hotelowa zadbana leżaków darmowych oczywiście bardzo dużo . Woda bardzo ciepła ,głębokość w zależności od pływów od kostek do piersi w zależności w którym miejscu . Ale jeżeli ktoś chce popływać to wychodzimypomostem poza rafę i tam mamy już minimum 8 metrów kolorowe rybki i rafy . Pokoje .codziennie sprzątane Pan sprzątający bardzo sympatyczny zawsze z ręczników zrobiony piesek słonik lub inne zwierzątko obsypane płatkami róż :-
Nic nie napisałem o basenie , bo na nim nie przebywałem , ale czysty muzyka aerobik bar przy basenie . Znajomym sprawiał radość :-)
W Egipcie byłem już kilkukrotnie i za każdym razem w innym hotelu. Muszę przyznać, że hotel na prawdę zasługuje na 5 gwiazdek. Zacznę od rzeczy, która wywarła największe wrażenie czyli jedzenie. Dużo, różnorodnie, bardzo smacznie. Podczas pobytu w Charmilion club resort nie zdarzyło się, żeby coś mi nie smakowało. Codziennie dania dedykowane innemu rejonowi świata. Również polecam restauracje a la carte można poczuć się jak w wysokiej klasy restauracji z pięknym widokiem na morze czy też popatrzeć jak sam kucharz prowadzi show i pokazuje jak przygotowuje jedzenie. Wspaniała plaża z jeszcze lepszą rafą koralową koniecznie trzeba zabrać ze sobą maski do pływania i oddać się naturze. Baseny wspaniałe idealnie nadają się żeby popływać jak i spokojnie odpocząć na płytszej wodzie. Animacje w hotelu jednym słowem "Rewelacja!!!" nigdzie wcześniej nie spotkałem się z taką rozrywką w ciągu dnia. uchylę rąbka tajemnicy i zdradzę, że hotel przygotował maszynę z pianą wpuszczaną do basenu :) świetna zabawa dla najmłodszych i nie tylko!!! Hotel zadbany oraz co najważniejsze czysty. obiekt połączony jest z dwoma innymi sieci "charmilion" z których również można korzystać. w hotelu obok dostępny aquapark, który gorąco polecam za małą opłatą. ostatnie dwie rzeczy :) pokoje lekko przestarzałe lecz wszystko co potrzebne to w nich było oraz WIFI działające na terenie całego hotelu bez zarzutów. podsumowując: wybierając się do tego hotelu można liczyć na udany urlop. pobyt uważam za bardzo udany. Obsługa hotelowa zabdała by taki on był. Polecam ten obiekt osobom, dla których ważny odpoczynek, ale również szukają rozrywki.
jedzenie!!!!, obsługa hotelowa (gdy kelner zobaczył, że w szklance brakuje picia po minucie było już uzupełnione i nie domagał się napiwku), piękna plaża z rafą koralową (która ciągnie się 30m w głąb wody schodzi się przez pomost), lokalizacja (całkiem blisko do centrum sharm el sheikh, hotel jest położony blisko lotniska w spokojnej okolicy. z hotelu raz dziennie bezpłątny autobusk do miasta co jest bardzo dużym plusem), bezpieczeństwo!!!! (zarówno na plaży jak i na basenie kilku ratowników).
mały minusik przestarzały pokój, ale tak jak wspominałem niczego w nim nie brakowało.
Hotel spoko. Blisko lotniska. Trafiliśmy na mega upały lub to normalne we wrześniu, nie wiem. Codziennie i w dzień i w nocy temperatura około 40 stopni. Dla mnie to było męczące. Klima w pokoju dawała radę, stołówka i lobby też wychłodzone. Pokój spoko, łazienka bez dramatu. Wszędzie czysto. Jedzenie smaczne, codziennie inna tematyczna kolacja. Ceny w sklepiku hotelowym super. Np duża cola 1,5 dolara, chipsy dwie paczki za dolara, papierosy około 2 dolarów. Można korzystać z basenów i barów z trzech hoteli należących do kompleksu, jednak ze stołówki tylko że swojej. Przylecieliśmy koło 9 i UWAGA wysyłają bez opaski (meldunki po 10) na śniadanie i jak już jest pojawia się obsługą i informują że śniadanie 10 dolarów bo jest przed meldunkiem. My nie zapłaciliśmy, ale sporo osób tak płaciło. Ręczniki plażowe czekają w pokoju, wymienia je obsługa na życzenie. Drinki bardzo słabe, ale to na plus - nikt nie jest pijany. W weekendy bardzo dużo tubylców, dla mnie to problematyczne (hałas, śmieci, chaos). W tygodniu spokojnie. Sporo Ukraińców i Rosjan. Mało Polaków. Piękna rafa. Często z rana zamknięty pomost że względu na wiatr, ale codziennie wystarczyło poczekać i było otwarte niekiedy już do południa, a popołudniu codziennie.
- Czysto - rafa
- płatne śniadanie przed meldunkiem - nocny bar na zewnątrz bardzo powolna i niemiła obsługa, często ignorowali kobiety, mężczyzn obsługiwali szybciej
Rewelacyjny hotel i poziom obsługi. Bardzo czysto i dbałość o zewnętrzne tereny na wysokim poziomie. Nawet codziennie odkomarzanie ogrodów dla wygody turystów. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Polecamy !
Czystość i obsługa.
Bardzo dobry hotel - polecam!!!! jedyny minus to łazienka - gdy do hotelu traficie z samego rana trzeba pamiętać że doba zaczyna się od obiadu a pobyt kończy się śniadaniem, od 12:00 nie można korzystać z opcji all inclusive
bardzo blisko lotniska bardzo dobre jedzenie bardzo miła obsługa bardzo dobry internet wi-fi
w hotelu nie ma zjeżdżalni (można korzystać z nich odpłatnie w hotelu obok) łazienka
Obiekt bardzo duży. Generalnie bardzo fajny hotel, a raczej kompleks 3 hoteli z infrastruktury można korzystać. Jedynie w hotelu obok aquapark dodatkowo płatny ( 10 $ dorosły, 5 $ dziecko za cały dzień). Aquapark fajny i jeden dzień w zupełności wystarczy. Pokoje duże z indywidualnie sterowaną klimatyzacją i tarasem. Ja miałem pokój z widokiem na morze. Pokoje codziennie sprzątane z wymianą ręczników. Czystość w pokoju – OK. Wiadomo to kraj arabski więc jakość wykończenia łazienek i detali odbiega od europejskich norm. Duży plus to szybkie i bezpłatne wi-fi w pokojach, na plaży i przy basenie. Nie tylko w lobby jak jest to napisane w ofercie. Jedzenie – takie sobie. Właściwie codziennie to samo. Bez fajerwerków, ale nikt głodny chodził nie będzie. W Egipcie jestem 4 raz w hotelach 5* i tutaj różnorodność dań była najsłabsza. Plaża kamienisto-piaszczysta, duża z mnóstwem leżaków. Nikt ich nie rezerwuje o 7-mej czy 8-mej rano. O każdej porze było sporo wolnego miejsca na plaży i przy basenach. Raczej potrzebne są buty do wody. Można kupić na miejscu za 5$. Dużym atutem hotelu jest rafa. Jedna słabsza zaraz przy brzegu i druga fantastyczna po zejściu z pomostu ok 100 m od brzegu. Rybki na rafie fantastyczne. Alkohole w opcji all lokalne, ale dość dobrej jakości. Woda butelkowana darmowa do pobrania w lobby. (...) Dobry kontakt z rezydentem przez WhatsApp (Pani Magda). Na wycieczki to ona zamawiała lunch boxy i kolację po powrocie późno w nocy. Polecam wycieczkę do Jerozolimy. Mega męcząca podróż, ale warto. Podsumowując wyjazd oceniam bardzo pozytywnie. Wybrałbym ten hotel raz jeszcze gdybym miał ponownie odpoczywać w Sharm.
Rafa, fajny basen, duże i czyste pokoje, darmowe wi-fi w całym obiekcie, sympatyczna i pomocna obsługa. Duży puls to ilość leżaków. Zawsze, o każdej porze można było zastać wolne leżaki - a bylem w szczycie sezonu i hotel był w pełni obłożony.
Monotematyczne jedzenie. Ale pizza, frytki i makarony były zawsze, więc dzieciaki głodne nie chodziły. Brak darmowych lodów - były tylko raz do kolacji. Przekąski pomiędzy posiłkami tylko w pool barze - brak w barze na plaży. Ale to drobiazgi - piszę czego mi jeszcze brakowało aby było idealnie.
Bardzo ładne otoczenie hotelu, połączonych kilka kompleksów. Jedzenie bardzo smaczne, Pokoj typu superior dla 4 osób z 1 łóżkiem, po kilku prośbach przyniesiono 2 dostawki, łazienka w niskim standardzie, w fugach grzyb do połowy ściany. Problem z porozumiewaniem się, obsługa bardzo słabo mówi po angielsku, głównie posługują się językiem rosyjskim. Bar przy basenie i przy plazy nie pracuje w godzinach podanych na rozpisce, pierwszego dnia po przylocie byliśmy głodni, na obiad nie zdążyliśmy, a bar przy basenie od 15:45 nie miał już żadnych przekąsek, kolacja od 19:00. Brak dostępności programu animacji, informacje uzyskane w recepcji mie pokrywają się w żaden sposób z tym co dzieje się w hotelu.
Blisko plaża, ładne otoczenie
Brak znajomosci jezyka angielskiego Kiepskie godziny otwarcia barów przy basenie i plazy: obiad 12:00-14:30, bar z przekąskami od 13:00 do 16:00, bary z napojami zamykają się przed 18:00. Niski standard łazienki
Hotel jest ładny ale ma parę mankamentów np łazienka do remontu brak lodów,nie potrafią robić drinków.Urlop udany
Rafał ,plaża dużo leżaków
Łazienka
pobyt ok, hotel zadbany, czysty jak na warunki Egipskie, obsługa pomocna, sporo animacji - wieczorem i na basenie w ciągu dnia, dla rodzin z dziećmi ok :)
możliwość korzystania z bazy hotelowej hoteli z tej samej grupy
Hotel spełnił moje oczekiwania. Położenie umożliwia zwiedzenie kilku fajnych miejsc. Pokoje bez zarzutu, jedzenie również chociaż trochę monotonne.
Położenie, ładna plaża
Hotel na zewnątrz bardzo ładny, zadbana zieleń, nocne oświetlenie robi wrażenie. Pokoje mocno wysłużone. Wymagają remontu już pewnie od dawna. W miarę czysto. Hotel typowo rodzinny, wieczorami potworna nuda, jeśli ktoś liczy na jakąkolwiek rozrywkę.
dobre jedzenie blisko do plaży i basenów
pokoje wymagają remontu brak wieczornej rozrywki
Było cudownie :) pokoje średniej klasy, ale nam się podobało, czysto, baseny i otoczenie hotelu super .
Przepiękna rafa przy hotelu, jedna z najładniejszych jaką widziałam w Egipcie.
Pobyt w maju 2022 (dwie pary 50+). To drugie podejście do Egiptu po Hurgadzie w 2012, i przyznam, że to był strzał w dziesiątkę. Hotel czysty, przestronny, z życzliwą, ale nienarzucającą się obsługą. Pokoje przestronne z bardzo ładnym widokiem na ogród. Dla potrzebujących TV z Telewizją Polonia. Jedzenie z przyzwoitym wyborem, każdy znajdzie coś dla siebie. Napoje alkoholowe pełnowymiarowe, z dobrym wyborem. Dla pań proponuję w barze przy basenie granitę (do wyboru pomarańcz lub guana) z wódeczką. Rewelacja ! Trafiliśmy na anomalię pogodową tj. non stop trwającą bryzę, dzięki której nie czuliśmy dość wysokiej temperatury (ok. 40 st.)
Czyste, bardzo ładne pokoje. Duży i czysty basen. Miła obsługa personelu. Bar alkoholowy 24h/ dobę. Pobyt z Rainbow. I tu podobało mi się, że rezydent poinformował, aby razie potrzeby dzwonić do niego z recepcji, z czego rzeczywiście skorzystaliśmy. Ogólnodostępne Wifi w lobby hotelu i w okolicy barów (wewnątrz i zewnątrz hotelu). No i chyba najważniejsze: przepiękna rafa koralowa na plaży! Koniecznie wziąć ze sobą sprzęt do snurkowania. Hotel w ogólnej ocenie absolutnie godny polecenia !!!
Chyba jeszcze nie do końca rozwinięte animacje. Muzyka na basenie tylko w ograniczonym czasie ok. 1-2 godzin dziennie. I uwaga na komary! Nie mogliśmy się od nich opędzić w miejscach poza basenem, gdzie codziennie w drodze dezynsekcji. Proponowałabym na wszelki wypadek wziąć ze sobą jakiś środek:)
Pobyt w maju 2022 (czworo dorosłych osób 50+). Bardzo przyjemny układ hotelu. Pokoje czyste, zadbane z mega wygodnym łóżkiem. Telewizja Polonia :) Obsługa bardzo pomocna, ale co ważne człowiek nie czuje się przez kelnerów i pozostałą obsługę - osaczony. Jedzenie bardzo dobre, choć trochę monotonne. Alkohol 24h na dobę i to z przyzwoitym wyborem (mocne). Dla pań proponuję drinki w barze przy basenie granita (do wyboru pomarańcz i guana) plus wódka (przepychota:):):) Podczas naszego pobytu trafiliśmy na niesamowitą bryzę i w ogóle nie było czuć wysokiej temperatury. Podsumowując bardzo polecam i pozostałe osoby również !!!
Przepiękna i zadbana zieleń wokół hotelu. Ciekawe lobby z dostępem do Wifi; bary; baseny. Bardzo blisko do morza z cudowną rafą! Snurkowanie idealne. Dla początkujących lub słabo pływających proponowałabym wziąć ze sobą kapok; koniecznie buty do wody i własną maskę. Przy wypożyczeniu można trafić na słaby sprzęt lub nie mieć możliwości wypożyczenia.
Kamienista plaża. Zdecydowanie za mało muzyki przy basenie i w godzinach wieczornych przy barach. I jeszcze jedno. Podczas naszego pobytu trafiliśmy na okropne komary (podobno sprawa okresowa). Przy basenach obsługa codziennie dokonuję dezynsekcji terenu specjalnych środkiem w celu wyniszczenia owadów. Ale w miejscach oddalonych od hotelu (amfiteatr do animacji wieczorowych czy też plaża) - w tym miesiącu mamy komary. Proponuję na wszelki wypadek wziąć jakiś środek na te stworzonka.
W Charmillion Club Resort byliśmy od 11.09. do 18.09.2021r. Był to nasz 13. pobyt w Egipcie. Hotel na dobrym poziomie, czysto, ładnie, zadbane ogrody. Dostaliśmy ładny, duży pokój na skarpie i nie było to ani na piętrze, ani na parterze, z widokiem na basen i morze. Hotel po remontach lub odświeżeniach. Posiłki, można zawsze coś wybrać i zarówno kucharze jak i barmani wiedzą co i jak przygotować jeśli potrafisz wyartykułować swoje życzenia. Nikt nikomu się nie narzuca, a obsługa nie prosi o bakszysz. Poza tym 2 razy na pobyt restauracje a la carte bezpłatnie, na dobrym poziomie. Świeże wyciskane soki płatne. Rezydent Prima Holiday zasługuje na podziękowania, zadbał o nas. Profesjonalne spotkanie z rezydentem, merytorycznym i kompetentnym. Braki piwa, o których piszą inni były, owszem, na pół lub godzinę, aby dowieść nowe butelki. Hotel adekwatny do ceny. Jesteśmy zadowoleni z pobytu. Leżaki o każdej porze dostępne, duża ilość na plaży i przy basenie. Jesteśmy zadowoleni z pobytu. Polecam.
Blisko do lotniska, czysto, dobra obsługa, cudowna rafa. Brak konieczności opłacania wiz, 4 godziny lotu.
TVP Polonia. Obniżony poziom ze względu na Covid i serwis w kubkach jednorazowych. Niefrasobliwość rodaków w samolocie przy powrocie. Mimo kilkukrotnych zapowiedzi i uwag obsługi o zachowanie reżimu sanitarnego rodacy nosili maski na czole lub pod brodami, wystawione nosy.
Swoją opinię na temat tego hotelu zacznę krótkim stwierdzeniem - Byłam w raju !!! Super,super i jeszcze raz super ! Gorąco polecam ! Rewelacyjny hotel z przemiłą, niepowtarzalną atmosferą.Znakomita , uprzejma i nienarzucająca się obsługa.Przepyszne, urozmaicone jedzonko.Pokoje przestronne,czyściutkie, sprzątane codziennie.Mowy nie ma o jakimkolwiek robactwie.Imponująca infrastruktura na terenie obiektu.Naprawdę RAJ !!! Idealne miejsce na komfortowy wypoczynek.To hotel, do którego sie wraca w 100% odpowiadający kat. 5 gwiazdek.Jeśli Sharm to tylko Sea Club !
Świetny hotel!!! Znakomita obsługa.Wyśmienite jedzenie.Czysto i schludnie.Ładna,szeroka ,piaszczysta plaza i niesamowita rafa z mnóstwem kolorowych ryb. Same plusy! Jednym słowem-POLECAM.To jeden z najlepszych hoteli w Sharm.Na pewno do niego wrócę.
Mieliśmy zaszczyt gościć w tym hotelu. Hotel super naprawdę nie było się do czego przyczepić dużo na jego temat poświęciłem miejsca tutaj. Bardzo go polecam. Fakt - może i do Namabay jest daleko, ale co do głośności animatorów - żadnych zastrzeżeń.
Witam, hotel wart polecenia w pelnym tego slowa znaczeniu,obsluga jak i pokoje super , z pobytu mamy bardzo mile wspomnienia a warto dac obsludze w pokoju jak i w barze na basenie bakszysz, wtedy umia sie odwdzieczyc {swierze kwiaty,kolorowe drinki,itp/} jednym slowem polecam!!!