Charmillion Garden Aqua Park (ex Sea Gardens)

Hotel naprawde godny polecenia. Jedzenie urozmaicone (wiadomo, ze sniadanie bylo prawie zawsze takie samo, ale obiad i szczegolnie kolacja roznily sie od siebie). Byl nawet wieczor owocow morza gdzie podawano grillowane kraby. Swietny AquaPark i ratownicy na kazdym kroku, ktorzy faktycznie pilnowali porzadku na basenach i zjezdzalniach. Pokoje przestronne (dwa pokoje oddzielone drzwiami, w mniejszym zlaczylismy dwa pojedyncze lozka dla dzieci ze soba i bylo im wygodnie). Sprzatane codziennie wraz z dekoracjami z recznikow :) Kompleks trzech hoteli, z ktorych mozna korzystac bez problemu. Rafa koralowa dostepna bo wejsciu do wody z pomostu - przepiekny widok!

Hotel ekstra. To nasz czwarty pobyt w Egipcie i hotel zdecydowanie najlepszy. Jedzenie super. Obsługa miła i pomocna. Brak uwag. 10/10

Jeżeli chodzi o pokój - ogólnie potrzebny remont ale było czysto i pokój bardzo duży co było dla nas z dwójką dzieci dużym plusem. Duży taras - niczego nie brakowało w pokoju. Aqua park super - dzieciaki zadowolone - ratownicy rzeczywiście pilnują porządku i bezpieczeństwa dzieci i są bardzo mili szczególnie dla dzieci - zawsze przybili piątkę, uśmiechnęli się :) Jeżeli chodzi o jedzenie to dla nas na duży plus: pyszna pizza, pyszne domowe frytki i bardzo dobre na świeżo robione makarony. Śniadanie standard - były naleśniki i płatki - dla dzieci wystarczające. Jeżeli chodzi o minusy to brak ławy z ekspresu na jadalni (można było kawę z ekspresu zamówić sobie z baru lobby obok), mięsa w większości w wysuszone to samo ryby i owoce może. Ogólnie dla dorosłych średnio. Z deserów każdy znajdzie coś dla siebie. Drinki - średnie. Morze - kolorowe rybki pływają, rafy nie udało nam się zobaczyć bo jak wybraliśmy się 3 razy była czerwona flaga. Plaża ładna piaszczysto żwirowa - trzeba na nią przejść przez teren sąsiedniego hotelu. Ogólnie pod względem dzieci bardzo fajnie stosunek ceny do jakości ok.

Hotel to tak naprawdę komlesk 4 hoteli w zależności od wykupionego pakietu można z nich skorzystać. Hotel poprawny, obsluga też, czysto woda butelkowana, lód z wody mineralnej. Same pokoje już trochę sfatygowane, odciśnięte piętnem czasu. Łóżka wygodne. Jak to w Egipcie dasz dolara będzie lepiej. Jedzenie niestety monotonne kuchnia powtarzała dania co drugi dzień. Jedzenie w restaruachach z kartą pyszne. Hotel fajny dla rodziny z dziećmi.

Było fajnie, bardzo ciepłe morze, woda cieplejsza niż w wannie. To był nasz pierwszy raz w Egipcie. Obawialiśmy się, ale nie było czego. Jedyne co mi się nie podobało to odmienne pojmowanie czystości, bo dla mnie łazienka to tragedia czy odpadająca farba ze ścian…no cóż chcieli 30 dolarów dopłaty za osobę za każdy dzień żeby zmienić pokój. Aquapark super, synowi się podobał. Na terenie hotelu małe centrum handlowe w którym jest apteka i sklepy z pamiątkami. Sklepy z biżuterią to oszuści, kupiłam niby naturalne kamienie a okazało się że są to plastikowe gowna. Morze zarąbiste, pełno ryb, można godzinami skutkować. Raz w ciągu 7 dni można było wejść na molo, bo zawsze była czerowna flaga ze względu na fale. Wejście do wody z molo i zobaczenie tych wszystkich ryb, kolorów rafy to jest coś niesamowitego.(...) A snurkowanie to już bajka.

Kod hotelu HOT20356
Nazwa  Charmillion Garden Aqua Park (ex Sea Gardens)
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, parking

Plaża 400 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-kamienista, 500 m długości

Blisko od lotniska (ok. 5 km)

Dużo udogodnień dla dzieci m.in.: Brodzik, animacje, mini klub, opiekunka (płatna), krzesełka w restauracji, plac zabaw

Ras Mohammed zachwyca rafami koralowymi i nurkowaniem

Wyświetlono 62 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Październik 2025

Wady

Jakbym mial na sile sie do czegos przyczepic to: - halas startujacych samolotow nad ranem (ale to zrozumiale i jest to cena bliskiej odleglosci i szybkiego transferu z lotniska :) ). My bylismy tego swiadomi, ale warto to zaznaczyc dla innych potencjalnych zainteresowanych - obsluga w niektorych barach zachowywala sie jakby byla tam za kare i nawet podanie wody w butelkach sprawialo im "trudnosc" (mimo, ze woda jest nielimitowana).

Norbert

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Świetne jedzenie. Ekstra zjeżdżalnie dla dzieci.

Jagoda

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Domowe frytki, pizza, plaża, kolorowe rybki

Wady

Slabe mięsa, owoce morza, brak kawy na stołówce, dość daleko do plaży i postu na snurkowanie

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

-duży wybór atrakcji -lokalizacja blisko lotniska - plaża przy hotelu - dobre kolację allakarte

Wady

- Słabej jakości przekąski między posiłkami. - plaża kamienista ciężko poruszać się przy małej ilości wody - mała ilość toalet toalety często daleko od basanu. - krótki czas otwarcia basenów - przerwa między 12-14 w aquaparku

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

-dobre jedzenie -codziennie na obiad i kolacje dostępna była świeżo robiona pizza i makarony więc jeśli nic nie podładowało to było się czym najeść -na 7 dni raz była kolacja z owocami morza, kraby, ośmiornice, krewetki i inne rzeczy (mąż dostał uczulenia jak się okazało jest uczulony na skorupiaki,ale jadł aż mu się uszy trzęsły) -duży kompleks z aquaparkiem, po środku jest garden i później charmillion sea life. Garden był najlepiej położony, bo po środku między morzem a aquaparkiem -apteka

Wady

-jak dla mnie pokój w którym byliśmy to tragedia. Mam inne poczucie estetyki i czystości. Mimo wszystko udało się przeżyć 7 dni i ostatecznie nam się podobało

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel oceniam jako bardzo dobry, czysty,różnorodne jedzenie, bardzo miła obsługa

Zalety

Przemiła obsługa i atrakcyjny Aqua Park, na którym świetnie bawiliśmy się całą rodziną

Wady

Płatne animacje 6$/osoba

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel, pokoje, obsługa, jedzenie jak dla mnie bez zastrzeżeń

Zalety

Świetny aquapark, i dla dzieci i dla dorosłych

Wady

Nie ma

Agata

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel bardzo duży z plażą. Raj dla dzieci. Dużo zjeżdżalni, baseny i przy każdej atrakcji ratownik naprawdę pilnujący aby zabawa była bezpieczna. Plaża-żwirowo kamienista ale bardzo fajna dla początkującego w snurkiwaniu. Egipskie 5*.

Zalety

Baseny i zjeżdżalnie dla dzieci. Plaża Zawsze wolne leżaki, nawet na plaży. Dużo przestrzeni i zieleni. Brak Rosjan

Wady

Egipskie 5*

5.3
Robert

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel w większości wypełniony ludnością lokalną lub krajów sąsiednich, co dla Europejczyków może stanowić pewien dysonans kulturowy (obyczaje, zachowanie na stołówce, animacje, czystość, głośne zachowanie w nocy, itp). Nie polecam pokojów zlokalizowanych w budynku oznaczonym symbolem B8, ponieważ budynek ten znajduje się on tuż przy ruchliwej ulicy, co powoduje że w nocy słychać przejeżdżające pojazdy oraz głośne trąbienie (kierowcy w Egipcie notorycznie nadużywają sygnałów dźwiękowych). Pokoje są sprzątane codziennie, ale czystością nie grzeszą. Tapicerka mebli (poduszki, narzuty, itp.) są często poplamione i brudne. W łazienkach z odpływów wydobywa się smród. W lodówce czuć stęchlizną. Bardzo często w nocy budził nas sygnał alarmu przeciwpożarowego, co obsługa hotelu tłumaczyła paleniem papierosów w pokojach, czego oczywiście my nie robiliśmy. Stołówka mogłaby być lepiej zorganizowana, a jedzenie bardziej urozmaicone. Obsługa hotelowa w większości miła i uczynna, ale są też tacy którzy negatywnie wpływają na całokształt.

Zalety

- blisko lotniska - szybki transfer, ale słychać startujące samoloty - dobrze działająca klimatyzacja - aqua park - zadbane ogrody - możliwość korzystania z infrastruktury hoteli SEA LIFE oraz CLUB RESORT

Wady

- hałas dobiegający z ulicy i trąbienie - hałas startujących samolotów - notorycznie włączający się w godzinach nocnych i nad ranem alarm przeciwpożarowy - brudna łazienka (smród w kanalizacji, gumowy dywanik w kabinie prysznicowej cuchnący moczem!) - śmierdząca lodówka - słabo zorganizowana stołówka - animacje nie dla Europejczyków

Pobyt - Lipiec 2025

Totalna rewelacja! Nie spodziewałam się takiego luksusu. Wyżywienie All inclusive - wyśmienity wybór, codziennie inna kuchnia. Raz dwa food, raz italian... Ogromny wybór sałatek, mięs, ryb i deserów, które zaspokoją każde wybredne podniebienia. Napoje bez ograniczeń. Smaczne drinki u wcale nie za słabe 😅 Obsługa: poziom level high. Codziennie sprzątane pokoje i wymiana ręczników ( wcale nie wymagaliśmy). Codziennie inne zwierzątko z ręczników 😅 uśmiech, pomoc i troska. Bardzo dużo obsługi na całym terenie 3 hoteli. Pokoje: przestronne, sprawna klimatyzacja, każdy pokój ma balkon. My mieliśmy widok na główny basen. Otoczenie: piękne! Rośliny starannie wypielęgnowane. Trawniki zielone, czysto, dużo zieleni i chodników do spacerowania. Plaża oddalona o około 309-400 m. Blisko. Można korzystać z innych basenów w kompleksie 3 hoteli. W Club Resort napotkaliśmy w sobotę o 12 na piana party! 😅 Plaża z leżakami, dużo wolnych leżaków! Na basenach zawsze dużo wolnych leżaków. Na terenie Club Resort jest apteka, sklepiki z pamiątkami, SPA. Korzystaliśmy z : plaży ( kolorowe rybki na wyciągnięcie ręki), centrum rozrywki: parasailing, sesja zdjeciowa, masaże w spa. Brak nachalności. Rewelacja. Aquapark z masą atrakcji i zjeżdżalni dla wszystkich! Gorąco polecam.

Zalety

Jakość obsługi, przesympatyczni wszyscy! Codziennie sprzątane pokoje, wymiana ręczników Karty na ręczniki basenowe Oferta rozrywek Blisko od lotniska - wcale nie przeszkadza Można korzystać z 3 hoteli Dużo zieleni Spory teren Wolne leżaki i każdej porze Zdjęcia nie oddają tego- większość zdjęć jest przed remontem

Wady

Jeśli ja siłę mam coś wymyślić to ewentualnie odświeżenie łazienki

Ela

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Bardzo czysto i zielono. Duży kompleks składający się z trzech hoteli i z każdego można korzystać. My byliśmy w hotelu z aqua parkiem, który był świetny. Bardzo dużo miejsca, nie było problemu z leżakami a było nas 11 osób. Jedyny minus to to że nie można było skakać do basenu. Pokoje duże i codziennie sprzątane oczywiście lata świetności mają już za sobą ale nam to nie przeszkadzało, cały dzień spędzaliśmy na basenach a do pokojów wchodziliśmy już prawie w nocy. Jedzenie w głównej restauracji rewelacyjne.

Zalety

Fajny aqua park i basen. Dużo zieleni w każdym z trzech hoteli. Bardzo dobre jedzenie

Wady

Słaba animacja. Tylko jeden animator bardzo się starał, ale niestety sam nie był w stanie wszystkiego ogarnąć. Słabe jedzenie w snack barach Niezbyt ładna plaża i zniszczona już niestety rafa. Zejście z pomostu znajduje się w trzecim hotelu dojście przez hotel albo brzegiem.

Pobyt - Lipiec 2025

Sam hotel bardzo dobry, pokoje w porządku, codziennie bardzo szczegółowo sprzątane. Jedzenie bardzo dobre, codziennie inna tematyka. Zjeżdżalnie dla dzieci super, dużo ratowników, którzy pilnowali dzieci. Plaża trochę daleko, ale jak na standardy egipskie bardzo fajna, piaszczysta. Hotel składał się z kilku innych ośrodków, można było korzystać ze wszystkich restauracji.

Zalety

Aquapark Jedzenie Pokoje

Wady

Słabe animacje Słabe napoje alkoholowe Plaża daleko

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt w hotelu wyjątkowy. Obsługa bardzo miła, pomocna od samego zameldowania po wymeldowanie. Pokoje czyste ,komfortowe. Jedzenie bardzo różnorodne. Lokalizacja wspaniala. Zdecydowanie polecam ten hotel , na pewno wrócę przy najbliższej okazji.!!!.

Zalety

Aqua park, baseny dostosowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych, dużo atrakcji , dużo atrakcji organizowanych przez hotel, bary z napojami czynne 24h obsługa przy barach perfekcyjna.

Dariusz

Pobyt - Czerwiec 2025

Polecamy hotel, udane wakacje, wszystko na odpowiednim poziomie.

Zalety

Rafa, aquapark, jedzenie

Wady

Łazienki w pokojach powinny przejść "odświeżenie".

Pobyt - Maj 2025

Pobyt w Charmillion Gardens Aquapark oceniam na bardzo dobrze,pokoje mogły by być troszkę bardziej odświeżone ale jako całość czyli zewnątrz jest bardzo zadbana zieleń,alejki,leżaki,baseny(bezpiecznie z dziećmi),jedzenie pyszne,obsługa bardzo miła.

Zalety

Blisko wszędzie,morze w części Sea life spacerkiem 5 min, Aqua park 1 min od pokoju ,baseny czyste i bezpieczne (ratownicy z każdej strony).

Wady

Łazienki mogły by być odświeżone.

Pobyt - Kwiecień 2025

Charmillion Garden Aqua Park to nie ten sam hotel co Charmilion Resort Aqua Park - a wydaje mi się (czytając opinie na różnych forach że są one mieszane) i warto o tym pamiętać aby później nie być zaskoczonym (...) Info o odbiorze z naszego hotelu na lotnisko nigdzie nie wisiało ale nie było problemu aby Pan na recepcji nam je wydrukował - rezydent obiecał napisać info o 20 na whats up ale nie napisał nic. Transfer z lotniska trwał około 40 minut (byliśmy ostatnim hotelem), w drodze powrotnej wylot mieliśmy o 10.50 a odbiór z hotelu o 7.20 Charmillion Garden Aqua Park znajduje się na terenie kompleksu innych hoteli - Club Resort oraz Sea Life. Mieliśmy dostęp do całej infrastruktury wszystkich hoteli z wyłączeniem restauracji głównej w Sea Life. Do morza dosłownie 5 minut pieszo - należało przejść przez teren hotelu Sea Life. Plaża dość duża, nie było problemu ze znalezieniem leżaków. Co do rafy - w dni kiedy były odpływy było płytko (nie licząc pojedynczych "dziur" gdzie woda sięgała powyżej pasa. Dało radę zobaczyć rożne ryby (nam udało się nawet zobaczyć płaszczkę) ale do obrazków z katalogów gdzie rafy są kolorowe to daleko. Pokój duży, przestronny, klimatyzacja działała sprawnie. Widać ząb czasu i jeśli komuś przeszkadzają pęknięte płytki, jakaś wykruszona fuga, itp - to nie będzie to hotel dla niego. Sprzątanie było codzienne - ale zostawialiśmy na klamce prośbę o sprzątanie. Co do sprzątania - bez szału - pomimo pozostawienia $ codziennie. Kosmetyki i woda uzupełniali Nam dopiero gdy zostawialiśmy kartkę z prośbą o to. Dodatkowo woda butelkowana dostępna bez ograniczeń (w butelkach 0,6 l) w głównym barze Dużo Włochów i Rosjan, Polacy pojawili się większej ilości w okolicach połowy naszego pobytu. Na terenie kompleksu są sklepy, apteka, fryzjer, studio tatuażu, salon spa, fryzjer, siłownia, itp. Dla gości Gardens Aqua Park darmowy. Jest on czynny w godzinach 10-12 oraz 14-17 - dla dzieciaków naprawdę fajne atrakcja a i dorośli fajnie mogą się pobawić. Jedzenie - śniadanie w sumie codziennie to samo ale co innego można wymyśleć poza standardem typu omlet/parówki/jajka/fasola/wędliny/itp? Obiady i kolacje - tutaj w zakresie ciepłych dniach były różne odmiany wołowiny, ryb/owoców morza i kurczaka i codziennie dwie zupy (inne zupy były na obiad i inne na kolację). Może i czasem coś się powtórzyło ale ja nie narzekałem. Duży wybór deserów, na minus słaby wybór owoców (co mnie akurat zaskoczyło). Przekąski w barze na Aqua Parku i plaży - bez szału - bardziej jako zapychacz jeśli ktoś nie zdążył wrócić na obiad do hotelu z jakiejś wycieczki. Korzystaliśmy z restauracji la carte (2 restauracje w cenie przy pobycie 7 dni) - było smacznie i fajna odskocznia od zwykłych hotelowych kolacji Alkohol - tu jak pewnie w większości budżetowych All - bez szału. Wszystkie alkohole (ich lokalne te mocniejsze) miały po 30%. Główny bar czynny całą dobę. Animacje - bardzo słabe (przynajmniej w tym okresie w którym ja byłem). Jest kids club ale my nie korzystaliśmy z niego więc o jego jakości nie mogę się wypowiedzieć. Podsumowując - był to nasz pierwszy wyjazd do Egiptu dlatego nie mamy porównania z innymi hotelami z tej półki cenowej. Nie było źle ale pewnie kolejny wyjazd zrobimy do innego hotelu aby mieć jakieś porównanie. Plusem tego hotelu jest na pewno bardzo fajny Aqua Park, duża ilość zieleni, dużo miejsca, bliskość morza. Minusem to brak atrakcji (w okresie gdy była nasza podróż), słaba jakość baru w Aqua Parku i na plaży, to że serwis trzeba poprosić o uzupełnienie wody i kosmetyków

Zalety

Aqua Park, blisko morze, nie było problemów ze znalezieniem leżaków na plaży lub nad besenem/Aqua Parkiem, duża ilość sklepów i usług dodatkowych

Wady

4* egipskie to jednak nie nasze 4* i o tym należy pamiętać, serwis trzeba prosić o uzupełnienie wody i kosmetyków

Kamil

Pobyt - Kwiecień 2025

Hotel bardzo fajny dla rodziń z dziećmi dużo zjeżdżalni syn zadowolony

Zalety

Duży Aquapark Dużo zieleni Blisko lotnisko

Wady

Mała jadalnia Słabe śniadania

Pobyt - Kwiecień 2025

Ogólnie hotel dobry. Na plus zdecydowanie jedzenie, które było urozmaicone, świeże. Mają natomiast parszywą kawę, a za espresso trzeba dopłacić.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, dużo leżaków z wygodnymi materacami, taksówki hotelowe w normalnych cenach

Wady

Pokoje, które wymagają remontu, kawa z ekspresu płatna, obsługa recepcji nie ogarnia

Pobyt - Marzec 2025

Byliśmy na wakacjach z 5-latkiem. (...) Teraz o hotelu. Woda w basenie dla dzieci cieplutka, w innych basenach niestety zimna. Tak czy siak korzystaliśmy tylko z tego dla dzieci. Basen dziecięcy jest ogromny, są zjeżdżalnie oraz sporo ratowników. Zamykany na czas obiadu i na koniec o 16:00. Otwarty od 10:00. Przekąski w barze przy basenie są dobre. Obsługa hotelu jest miła, na recepcji troszkę się czeka na swoją kolej. Pokoje sprzątane codziennie. Wymagają remontu, szczególnie łazienka, w której odpadał silikon pod prysznicem. Sejf i lodówka w pokoju sprawne, klimatyzacja również. Na terenie całego obiektu jest darmowe WiFi i o dziwo - działa bardzo dobrze. Stołówki są dobrze zaopatrzone. Śniadania są monotonne - codziennie to samo. Lunche i kolacje są różnorodne. Codziennie inna tematyka dań. Jedzenia jest bardzo dużo i na wspomnianych dwóch posiłkach faktycznie można wybrać coś dla każdego. Wykupiliśmy AI, ale płatne dodatkowo były lody (1 lub 2$). Płatne dodatkowo również na stołówce soki „świeżo” wyciskane. I faktycznie, pomarańczowy wyciskany świeżo. Ale truskawkowy jest przelewany z butelki. Cena to niby 80 funtów egipskich, a jak przychodzi co do czego to 2$. Można wziąć sobie jedzonko do pokoju po posiłkach. Przy wyjściach z budynków, w których są pokoje są specjalne stanowiska gdzie odkłada się naczynia. Plac zabaw będący na terenie hotelu dla 5 latka jest już za mały. Plaża czysta, choć bardzo wąska. Ratownik był obecny zawsze. Typowo żwirowo - kamienna więc trzeba zabrać buty do pływania. Można podziwiać z brzegu kolorowe ryby i meduzy. Są prysznice przy basenach oraz na wyjściu z plaży do opłukania ze słonej wody. O alkoholu się nie wypowiem, bo go nie piliśmy. Napoje typu Fanta czy cola są oryginalne, niekiedy wlewane z dystrybutorów, a niekiedy z butelek. Na stołówce dystrybutor z wodą mineralną oraz „detox” z owocami. Na barze przy recepcji można zaopatrzeć się w wodę butelkowaną 0,5l, choć w pokojach zawsze zostawiają wody 1,5l. Ogólnie pobyt uważam za udany.

Zalety

Przyjazność dzieciom. Różnorodne jedzenie na lunchu i kolacji. Oryginalne napoje.

Wady

Łazienki do remontu.

Daniel

Pobyt - Marzec 2025

Pokój ok, Klima sprawna, codziennie sprzątanie wymiana ręczników, otoczenie hotelu bomba, jedzenie super, dla lubiących drinki raj

Zalety

Bardzo miła obsługa

Wady

Charmillion Garden Aqua Park (ex Sea Gardens)