Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Zachwycające krajobrazy i tajemnicze Smocze Jaskinie
Pokój czysty, codziennie sprzątany, ładnie położony, sporo leżaków
Hotel ładnie położony, codziennie sprzątane
Brak lodówki w pokoju
Pobyt bardzo udany. Hotel nie powala swoim urokiem, ale jest czysty i zadbany. Personel stara się aby otoczenie hotelu również było schludne. Widok z balkonów niespecjalnie urokliwy ale dzwięk cykad to wynagradza. Super baseny, częste animacje dla dzieci i dorosłych. Bardzo dużo darmowych leżaków choć jeśli zależy nam na cieniu to warto zakupić parasol, gdyż ilość miejsc w cieniu jest mocno ograniczona. Hotel pomimo dużej ilości gości jest bardzo spokojny, idealne miejsce na rodzinne wakacje.W nocy jest cicho, pokoje posiadają klimatyzację. Jedzenie dosyć słabej jakości, chociaż każdy znajdzie coś dla siebie. Duży plus za uwzględnienie w menu tradycyjnych potraw hiszpańskich. Śniadania monotonne, desery obrzydliwe, atutem są schłodzone świeże owoce. Pyszne białe wino, całkiem niezłe piwo, smaczna lodowata woda. Obrzydliwe napoje owocowe tzw. ,,soki", ale największa porażka to ekspres do kawy który serwuje napój kawopodobny który smakuje jak tania kawa rozpuszczalna zmiksowana z kakao. Od plaży dzieli nas dziesięciominutowy spacer podczas którego możemy podziwiać cudowną lokalną roślinność. Piaszczysta plaża nie jest duża ale położona w pięknym otoczeniu klifów. Woda ma cudowny kolor i jest bardzo słona. W pobliżu znajduje się piesza ścieżka prowadząca wzdłuż wybrzeża-widoki niezapomniane. W centrum miejscowości znajdują się liczne restauracje, supermarkety, wypożyczanie oraz sklepy z pamiątkami. Choć ta opinia może trochę brzmi jak antyreklama, to tak naprawdę bawiliśmy się świetnie i z przyjemnością tu jeszcze przyjedziemy. Transfer z lotniska w Palma dr Mallorca trwa około godziny.
Piękna droga do plaży. Baseny i animacje. Duża ilość leżaków.
Słaba jakość jedzenia. Tragiczna kawa i napoje owocowe.
Hotel ma już swoje lata, ale jest czysto, pokoje duże, zadbane, super klimatyzacja. Piękna plaża na plus. W okół hotelu zielono, czysto, super dojście na plażę, chodnikiem, nie trzeba iść przez miasto. Baseny, duże, zadbane, płytkie zejścia idealne dla dzieci. Ewidentnie brakuje jakiejś zjeżdżalni w wodzie, nawet małej dla najmłodszych dzieci. Dużo atrakcji dla dzieci: plac zabaw, boisko do piłki nożnej, korty tenisowe i stoły do ping ponga. Dużo animacji w ciągu dnia i wieczorem. Jeśli chodzi o minusy to jedzenie mało urozmaicone, śniadania codziennie takie same, obiady czy kolacje pojedyncze dania były inne a tak to też to samo. Drinki średnie, bardzo słodkie, zależy co kto lubi. W hotelu przewagę stanowili turyści z Anglii, a zachowanie ich było krytycznie. Jeśli wybierasz wakacje typowo „hotelowe” to nie jest taki hotel, ale jeśli nie jesteś wymagający, a hotel jest dla ciebie bazą noclegową to polecam. Miasteczko małe, ale można pospacerować, coś zjeść. Super ścieżka, chodnik wzdłuż klifu z widokiem na morze.
Basen, pokoje, dojście na plażę.
Jedzenie.
Wspaniały hotel,byłam 2 razy, gorąco polecam , czysto spokojnie
Bardzo czysto, , blisko do morza
Hotel nie należy do najnowszych, ale bardzo czysty. Baseny super. Nie brakuje leżaków. Teren hotelu ok.
Czystość Dostępność leżaków Ładne otoczenie Zadbane baseny
Trochę monotonne jedzenie.
Pobyt bardzo nam się podobał. Super organizacja, w hotelu cały czas coś się działo. My w prawdzie więcej korzystaliśmy z atrakcji na zewnątrz głównie zwiedzanie ale jak ktoś lubi spędzać czas w hotelu przy basenie to na pewno znajdzie coś dla siebie. Świetne bary z drinkami, snack bary, dużo atrakcji przy basenie z animatorami, basen dosyć spory, duża ilość leżaków mimo sporej ilości osób w hotelu nigdy nie mieliśmy problemu ze znalezieniem wolnych leżaków. Może zbyt monotonne śniadania ale takie są w większości standardy w tego typu hotelach. Obiady i kolacje za to bardzo smaczne i każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Odbywają się kolacje tematyczne podczas naszego pobytu była meksykańska, azjatycka.
Duży basen, leżaki, animacje
Śniadania
Zacznijmy od początku. Po przyjeździe musieliśmy długo czekać przy recepcji, ponieważ obsługa była niesamowicie powolna. Za każdym razem, gdy schodzisz na dół, stoi tam ogromna kolejka, a na dodatek zmuszają cię do wypełnienia jakiegoś absurdalnego kwestionariusza na tablecie podczas zameldowania. Obsługiwała nas dziewczyna – chyba miała na imię Maria (nie jestem pewien/pewna) – i była po prostu okropna. Przewracała oczami przy każdej prośbie i sprawiała, że człowiek czuł się jak problem. Po locie musiałem/musiałam czekać kolejne 5 godzin na zameldowanie. Kiedy podszedłem/podeszłam do niej, żeby zapytać o podstawowe informacje, jak godziny otwarcia restauracji czy gdzie znajduje się toaleta, przewróciła oczami i powiedziała: „Proszę przyjść później.” Nawet nie była zajęta. Kupiłem/am pakiet „all inclusive”, ale niestety nic nie było wliczone w cenę. Trzeba płacić za wszystko: pilot do telewizora, Wi-Fi, żelazko – w barze dostajesz tylko dwa alkoholowe napoje na osobę, za resztę musisz zapłacić. Klimatyzacja nie działała, a mimo zgłoszenia nikt nie przyszedł jej naprawić przez sześć dni. Jedyne, co działało za darmo, to woda pod prysznicem. W pokoju nie było lodówki, a jedyne gniazdko elektryczne znajdowało się w łazience. Personel był wyjątkowo nieuprzejmy, z wyjątkiem kilku osób przy recepcji i obsługi restauracji. Podczas naszego pobytu pewna pijana Brytyjka zaczęła rzucać szklankami i innymi przedmiotami z trzeciego piętra w ludzi. Rzuciła nawet szklanką w dziecko w wózku, które prowadził jego ojciec – również gość hotelu. Jej wrzaski trwały do drugiej w nocy. Personel hotelu kompletnie nic z tym nie zrobił. Ściany są cienkie jak papier. W moim pokoju były nawet drzwi do sąsiedniego pokoju. Absolutnie żadnej izolacji dźwiękowej. Kiedy płacisz za pakiet „all inclusive”, zdecydowanie nie tego się spodziewasz. Mimo że to hotel trzygwiazdkowy, byłem/am w wielu takich i nigdy nie spotkałem/am się z czymś podobnym. Jedynym plusem było smaczne jedzenie w restauracji. Zdecydowanie nie polecam pobytu w tym hotelu!
Pokoje ok infrastruktura ok baseny b czyste animacje ok blisko do plaży prywatnym przejściem Hotel typowo dla Anglików których zachowanie raczej brak zachowania jest na każdym kroku współczuje pracownikom hotelu
Jedzenie bardzo dużo podróżujemy i nie jesteśmy wymagający ale to był dramat zawsze sie dziwiłem ze jak mozna narzekac na jedzenie bo zawsze można cos dla siebie poszukać ale tutaj to był dramat.
Duży hotel podzielony na 3 budynki. Duży basen. Jedzenia dużo. Pyszne desery. Dobre drinki serwowane w porządnych mocnych plastikach wielorazowego użytku. Nie ma walających się jednorazowych kubeczków. Obsługa bardzo miła. Minus za łazienki (wanny i zasłony przyczepiające się do ciała), lepsze byłby prysznice. Blisko do pięknej plaży.
Blisko do plaży Posiłki - desery Miła obsługa
Łazienki
Bardzo fajnie położony hotel- blisko na plażę i do miasteczka. Basen tez na plus, duzo miejsca wokół. Personel bardzo dba o porządek, wszędzie czysto. Jedzenie choc powtarzalne to dosyć dobre w smaku. Byliśmy z dziećmi i nikt nie chodził głodny. Polecam bo naprawdę można wypocząć i opalic się 😉
Duza powierzchnia, dogodna lokalizacja, fajny basen, mily personel
Brak animacji w j.polskim
Jedyny plus tego hotelu to czyste pokoje oraz blisko morza który był jedyna zaletą.
Byliśmy z rodziną we wrześniu 2024, nie polecamy tego hotelu. Jedzenie tylko pod anglików, których było pełno, same frytki, burgery, warzyw jak na lekarstwo , sałatek zero no chyba że ktoś lubi jeść cały tydzień sałatę lodową to zapraszam. Śniadania standardowe jak wszędzie , ale obiady i kolacja katastrofa. Basen faktycznie taki duży jak na zdjęciach , jednak lodowaty - nikt z nas tam się nie kąpał bo można było dostać zapalenia płuc z tym, że anglikom to nie przeszkadzało.
Pokój czysty i zadbany. Duży balkon z ładnym widokiem. Do plaży 10 minut spacerem. W okolicy sklepy i bary. Blisko do przystanku autobusowego i postoju Taxi.
Duże baseny. Korzystny stosunek ceny do jakości.
Menu, zwłaszcza śniadanie, typowo pod turystę z UK.
Hotel nie spełnił naszych oczekiwań., brak klimatu- pozytywnej atmosfery. Nie można było odpocząć, gdyż wszędzie było pełno ludzi. Na stołówce jedzenie słabe i panował potężny hałas. Przy basenie -jedynym na tak ogromny hotel, od samego rana oblężenie. Animacje wieczorne słabe, bardzo dużo ludzi i ogromny hałas. Okolica mało interesująca. Jedynie pokoje były w porządku, codziennie sprzątane. Na pewno nie jest to miejsce godne polecenia na urlop.
Czyste, codziennie sprzątane pokoje.
Na terenie hotelu panował wszędzie hałas, słabe jedzenie i animacje.
Hotel polozony w spokojnym miejscu. Okolica dosc uboga, poza hotelem brudno. Piekna, piaszczysta plaza okolo kilometra od hotelu. Pokoje sprzatane codziennie(wymieniane reczniki, zabierane smieci, zaslane lozko, rzadko przecierana podloga. Do zjedzenia kazdy cos znajdzie. Nic nie mozna wyniesc poza teren „stolowki” nawet jablka czy lodow bo zaraz byly urzadzane poscigi i wyrywanie z rak. Najorka tak ale nie w tym miejscu.
Jak na 3 gwiazdki jest ok do plaży 10 min warto ją zobaczyć
Jedzenie dobre każdy coś znajdzie coś dla siebie
Słabo sprzątane pokoje i nie zmieniane ręczniki
Największym minusem jest jedzenie, śniadania typowo nastawione na Anglików, zmieniają się tylko jajka, raz są sadzone a raz jajecznica z proszku. Reszta posiłków do przeżycia i każdy powinien znaleźć coś dla siebie, chociaż dzieci żywiły się przez 8 dni frytkami, kanapkami, płatkami z mlekiem, ciastami i owocami. Owoce to największy plus jeśli chodzi o kuchnię - zawsze jest ich dużo, są pyszne i świeże. Dzięki temu że nie ma wielorazowych kubków tylko trzeba przychodzić z tym opłaconym, jak również nie można wychodzić z jedzeniem poza miesiącami wyznaczonymi do spożywania posiłków, jest bardzo czystko na obiekcie a co najważniejsze na basenie. Alkohole bardzo dobre jeśli nie zalewa się ich słodkimi napojami i nie bierze drinków z maszyny. Baseny są duże dzięki czemu można swobodnie pływać bez obijania się o innych gości. Są stoły do bilarda i tenisa stołowego, więc można zapewnić dodatkową atrakcję zarówno sobie jak i dzieciom. W głównym budynku jest sklepik z bardzo przywoitymi cenami. Można tam znaleść przekąski, słodycze, pamiątki, gadżety do pływania i wiele innych pierdółek. Pokoje sprzątane (prawie) codziennie. Dojście do pięknej plaży przy której znajduje się bar i restauracja zajmuje ok 10 min a do bazarku z pamiątkami, restauracjami i barami ok 3 min Animacje nie są za specjalne ale co kto lubi, mnie one nie interesują
Basen, klimat, super barmani
Jedzenie do mocnej poprawki Śmierdząca woda w kranie i do picia
Patrząc na niektóre komentarze to nie mam pojęcia czego ludzie oczekują od 3 gwiazdkowego hotelu. Jedzenie całkiem dobre, może pod koniec wyjazdu robi się trochę monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie. Oprócz stałych, typowych potraw (frytki, pizza, Burger, ziemniaki, makarony, itd…) codziennie dają coś innego jak krewetki, kurczak, małże, zupy. Lokalizacja super, dwie piękne plażę blisko hotelu, ulice dalej mini centrum handlowe gdzie dosłownie jest wszystko i dla dzieci i dorosłych. Mnóstwo sklepów, knajp, atrakcji dla dzieci. Wypożyczalnia rowerów, aut, quad blisko hotelu. Przystanek komunikacji miejskiej ulice dalej. Sam hotel, czysty i całkiem zadbany. Spokojnie można mu dać 4 gwiazdki. Basen ogromny, dla dzieci dwa osobne brodziki i plac zabaw. Mnóstwo automatów do gier. Problem jest z leżakami bo o 10 już ich nie ma i są zajęte nawet jak nikt ich nie używa. Drinki z automatu średnie ale te robione przez barmana całkiem oki. W recepcji pracuje Polka i chętnie we wszystkim pomoże. Ogólnie polecam. Mnóstwo animacji, zawodów w przeróżne gry. Jedyny minus to brak tej dyskoteki, jest sala do animacji gdzie można przyjemnie spedzic wieczór ale typowa impreza to to nie jest. W miescie też brak tego typu obiektu ale knajpy z muzyką i karaoke nadrabiają wszystko. Ale przy wymeldowaniu polecam być trochę wcześniej bo można trafić w recepcji na dwóch panów, którzy obsługują 1 osobę na 5 minut.
Lokalizacja Częste sprzątanie Duży basen Jedzenie dostępne praktycznie przez cały dzień Polka pracująca w recepcji Miła obsługa Mnóstwo animacji Mnóstwo atrakcji Krajobraz
Problem z leżakami Drinki z automatu to sam cukier Brak typowej dyskoteki w hotelu i okolicy
hotel duży, zadbany, pokoje codziennie sprzątane, około 700 metrów od hotelu przepiękna plaża Cala Domingos na , którą możemy dotrzeć scieżką otoczoną zielenią i palmami. Jedzenie przepyszne urozmaicone , pracownicy jak i barmani bardzo życzliwi oraz uśmiechnnięci. Chętnie bym tutaj wrocił
dobre położenie, pyszne jedzenie, blisko pięknej plaży.
Jestem bardzo zadowolona, hotel skromny ale z ambicjami. Wybrałam hotel ze względu na duży ogród i basen. Zaskoczyło mnie pozytywnie jedzenie, może trochę monotonne, ale jednak codziennie były choć 1-2 dania inne, wszystkiego pod dostatkiem, nie do przejedzenia i nie do przepicia. Obsługa bardzo miła, a w recepcji Polka. Polecam hotel dla amatorów wypoczynku przy basenie, plaża ogólnodostępna, ale bez szału. Hotel ma swoje miejsca parkingowe, przystanek autobusowy niedaleko a przy plaży jest pomost dla statków wycieczkowy 2 firm w kierunku Porto Cristo i Cala Milor. Jestem bardzo zadowolona, pokoje skromne ale czyste, codziennie sprzątane.
Ilość miejsca w ogrodzie i przy basenach, wyżywienie i organizacja wszystkiego. Dbałość o czystość na całym terenie.
Ubogie pokoje, brak gniazdka przy łóżku, wanna w łazience i kiepskie ciśnienie wody w toalecie.
Ostatni pobyt w hotelu Club Cala Romani był dla mnie niezwykle udanym doświadczeniem. Już od momentu przyjazdu zostaliśmy przywitani przez uprzejmy i pomocny personel, który zadbał o nasze wygodne zameldowanie. Obsługa hotelu była zawsze dostępna, gotowa do pomocy i naprawdę miła, co sprawiało, że czuliśmy się tam bardzo komfortowo. Cały personel restauracji również zasługuje na pochwałę. Zawsze uśmiechnięci kelnerzy dbali o to, aby niczego nam nie brakowało, a stoliki były zawsze czyste i gotowe do użytku. Dzięki ich profesjonalizmowi, każdy posiłek stawał się przyjemnością. Podsumowując, Club Cala Romani to miejsce, do którego chętnie wrócę. Dobra obsługa, różnorodne posiłki i miła atmosfera sprawiły, że nasz pobyt był naprawdę udany. Polecam wszystkim, którzy szukają relaksu i komfortu na najwyższym poziomie.
-Bardzo czyste, otoczenie dzięki temu, że posiłki można spożywać jedynie w strefach wyznaczonych l(snack bar, restauracja itd), oraz dzięki plastikowym kubkom, które wyeliminowały występujące w innych hotelach kubki jednorazowe które się wszędzie panoszą. -bliskość plaży
Za tą cenę brak!