Club Side Coast

Hotel był czysty, zadbany, klimatyzacja w pokojach działała bez zarzutu

Hotel na pewno nie na 5*, a raczej maksymalnie na 3*. W hotelu brudno, meble w pokojach zniszczone, w godzinach popołudniowych brak cieplej wody. Wi-Fi bezpłatne jednak z tak małą prędkością, że strona otwiera się po 5 minutach albo wogóle. Do odkręcenie wody w kranie należy użyć dwóch rąk bo inaczej zostaniesz zalany ( ciężko chodzi uchwyt, skokowo). W łazienkach zamontowane najczęściej deszczownice na wysokości 180 cm, jak ktoś wyższy to musi się kąpać na kolanach. Na około wanny tyle silikonu nawalone, że można by uszczelnić cały basen. Rezerwowalismy pobyt dla dwóch osób dorosłych i dwójki dzieci w wieku 14 i 10 lat, a otrzymalimy pokój z jedny łóżkiem podwójnym i jednym pojedynczym. W pokoju był również fotel ( chyba rozkładany ) ale strach było się na nim położyć. Pościel była tylko dla trzech osób. Na balkonie mieliśmy jaszczurkę, a po korytarzu chodził karaluch. Jedzenie monotonne jak w większości hoteli, raczej każdy coś sobie wybierze. Do plaży jeździ bezplatny bus co 15 minut. Na terenie hotelu są dwa baseny zewnętrzne z małymi zjezdzalniami. Przy jednym z basenów prowadzony jest aerobik i gra w piłkę, przy drugim basenie nie ma żadnych zajęć. Ratownik pojawia się tylko w momencie uruchomienia zjeżdżalni. W środku budynku jest basenik (bez wody), ale uruchamiany tylko w okresie poza sezonem. Jeśli ktoś nie ma wielkich wymagań i trafi się atrakcyjna cena to może próbować. Szału nie ma.

Hotel na pierwszy rzut oka nie zachwyca. Pokoje w opłakanym stanie. Przypominają czasy może PRL-u. Materace na łóżkach twarde jak podłoga ( dobrze wyklepane). Dziury w łazience zaklejone silikonem i przeciągnięte na dwa palce zero estetyki a przecież to hotel miał być 5*? Jedzenie bardzo nie dobre gdyby nie nuggetsy na drugim basenie pewnie byli byśmy głodni. Jeżeli ktoś liczy na atrakcje w tym hotelu to może zapomnieć jeżeli są to prowadzone w języku rosyjskim. Obsługa nie chce rozmawiać w języku angielskim tylko próbują ze wszystkim rozmawiać w języku rosyjskim. Po prostu jest to rosyjski hotel. W pewnym momencie bycia tam miałem wrażenie że nie trafiłem na wakacje do Turcji tylko do rosji. Hotel miał w opisie 5* a wydaje mi się że nie zasługuje nawet na 3*. Portale sprzedające wakacje powinny w jakiś sposób weryfikować to gdzie wysyłają ludzi, aby nie wyrzucali pieniędzy w błoto jak My i wielu innych z którymi miałem okazję porozmawiać. Nikt nie był zadowolony.Uważam że szkoda pieniędzy wydawać na ten hotel. My jesteśmy bardzo rozczarowani. NIE POLECEM TEGO HOTELU. Proszę o zmianę ilości gwiazdek tego hotelu

Hotel bardzo przyjazny dla Polaków. Ku zaskoczeniu obsługa doskonale rozumie język Polski 🙂 Czysto , obsługa na wysokim poziomie. Do dyspozycji dwa małe baseny , ale rekompensuje to piękna ,piaszczysta plaża z czystą wodą. Polecam.

Hotel na pewno nie zasługuje na 5* Swoje lata świetności ma za sobą, a niewiele wystarczy , żeby wizualnie robił lepsze wrażenie.

od2 393 zł za osobę

Nazwa  Club Side Coast
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, bez paszportu

2 baseny odkryte i 5 zjeżdżalni wodnych.

Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: 3 brodziki, 2 place zabaw, animacje i zajęcia w miniklubie, menu i krzesełka w restauracji.

Tylko 350 m do prywatnej, piaszczystej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.

Bogata oferta rekreacyjna: kort tenisowy, siłownia, sauna, łaźnia turecka, szachy, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa.

3.4

Wyświetlono 535 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Hotel był czysty, zadbany, klimatyzacja w pokojach działała bez zarzutu

Zalety

Wydajne klimatyzatory, przestronny i czysty pokój rodzinny

4.3
Jacek

1.9
Slawek

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Basen Blisko do morza

Wady

Komunikacja z ludźmi Wygląd pokoi Wygląd łazienek oraz ich czystość Jedzenie Brak atrakcji dla dzieci Wszystko prowadzone w języku rosyjskim Brak urozmaicenie jedzenia

Mariusz

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Czysto oraz obsługa

Wady

Trochę głośno ,jeśli chodzi o innych wczasowiczów

Ola

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Miła obsługa

Wady

Zbyt mała ilość osób do obsługi, by utrzymać czystość w restauracjach i basenach.

Kamila

Pobyt - Sierpień 2026

Pobyt w hotelu Club Side Coast uważam za wyjątkowo udany. Obiekt w pełni spełnił nasze oczekiwania i zapewnił nam mnóstwo wspaniałych wspomnień. Spędziliśmy tu tydzień pełen relaksu, dobrej zabawy i pysznego jedzenia.

Pobyt - Lipiec 2026

Pobyt minął super. Obsługa hotelu, wyżywienie i atrakcje dla dzieci wspaniałe. Jedynie co nas zawiodło to stan pokoi. Nie przywiązują uwagi do czystości. Pokoje nadają się już do remontu.

Zalety

Basen, atrakcje dla dzieci, darmowe przejazdy z hotelu na plażę

Wady

Stan pokoi - wymagają już remontu

1.7

Pobyt - Lipiec 2026

Jesteśmy bardzo zawiedzeni pobytem w hotelu Club Side Coast. Niestety nie spełnił naszych oczekiwań jako oceniany przez wasza stronę hotel 5 *****. Według nas może mógł by liczyć na max dwie gwiazdki. Zaczynając od obskurnych pokoi, które były kompletnie zaniedbane, brzydki nieprzyjemny zapach w łazience , bardzo niewygodne łóżka, przystawka połamana.(...)Na szczęście obsługa hotelu po drugim zgłoszeniu problemu zmieniła nam pokój który wciąż nie spełniał naszych oczekiwań jeśli chodzi i kwestie spania, materace tak stare że czuć było każdą sprężynę… ten hotel nadaje się tylko do generalnego remontu. Bardzo bardzo zaniedbany . Jeśli chodzi o jedzenie- tragedia! Codziennie to samo menu na śniadania , obiady oraz lunch. Jakość jedzenia bardzo niska, niedojrzałe pomidory, zeschnięte ogórki , miski pełne kopru, pietruszki. Z gotowanych rano parówek robili sałatkę na kolację. Codziennie przypalone panecake. Wstyd. Wszystko robione masowo. Niestety oceniam bardzo nisko. Z racji tego że nasza wizyta w hotelu miała formę wypoczynku z dziećmi więc atrakcje które były opisywane na stronie były dla nas bardzo istotne. Niestety nic się nie pokrywało z rzeczywistością. Brak animacji dla dzieci w ciągu dnia, jedyna atrakcja były dwa baseny, które miały 140cm głębokości i były tak nagrzane że żadną przyjemnością było „chłodzenie sie” w nim. Bardzo istotne były dla nas zjeżdżalnie wodne, jednak tu też ogromne zaskoczenie- otwarte były dwa razy dziennie po 2 h. Więc zabawy wodne tylko w wyznaczonych godzinach. Dzieci mogły liczyć tylko na animacje o godzinie 20:30 które trwały 30 min, polegające na śpiewaniu piosenek i pląsaniu. Dodam że codzienny repertuar był oczywiście niezmienny, nie zmieniła się nawet kolejność piosenek. Ogólnie gdyby nie fakt, że prawie codziennie wyjeżdżaliśmy z hotelu , wynajmując auto by miło spędzić czas z dziećmi to nasz pobyt byłby naprawdę nieudany. Zdecydowanie odradzam pobyt w tym hotelu, szczogolnie jeśli podróżują państwo z dziećmi

Zalety

Miła obsługa w recepcji hotelu. Łatwy i szybki transport na plażę .

Wady

Warunki spania, ogólna czystość hotelu oraz jedzenie pozostawia wiele do życzenia . Stosunek jakości do ceny- żaden !

Pobyt - Lipiec 2026

Miałam nie pisać ale to jednak silniejsze ode mnie. Nie oczekiwałam, że za 12500 zł rodzina czteroosobowa (na stanie nastolatkowie) w szczycie sezonu będzie lansowała się w prawdziwych 5 gwiazdkach ale mimo wszystko hotel nadal potrafił zaskoczyć :-D Pokój "sprzątany" czyli jedyne co zostało zrobione - zabrane śmieci był raz w ciągu tygodnia. Śniadania - totalnie ubogie Obiady - nędzne, moje dzieci wolały jeść przekąski w barze przy basenie, na obiedzie były raz. Kolacje - tu można było się najeść, sądzę że każdy coś dla siebie upoluje. Pokoje.... Tragedii nie ma ale 4 gwiazdki też to nie są. Baseny - szok, pierwszy raz w życiu spotkaliśmy się z tak słoną wodą w basenach. Każde z nas wróciło z totalnie wysuszoną skórą, młodszy syn który kocha wodę po drugim dniu wchodził do basenu jedynie po to aby się schłodzić. Ogólnie zgadzam się z większością opinii na temat jedzenia, czystości itp. Dokładam tą paskudnie słoną wodę bo wcześniej się chyba nie spotkałam z podobnym komentarzem. Reasumując - za te pieniądze OK. My kupiliśmy tą wycieczkę dokładnie 7 dni przed wylotem więc wielkiego wyboru dla rodziny już nie było a nas wygrała odległość od lotniska, wiedziałam jakie są opinie więc liczyłam się z tym co mogę zastać na miejscu. Hotel zasługuje na 3 gwiazdki, nie więcej. Okolica, odległość do morza , odległość do lotniska i tak w tych pieniądzach przyciągnęłaby turystów.

Zalety

Odległość do lotniska

Wady

Totalnie SŁONA woda w basenach Jedzenie Sprzątanie pokoi

4.1

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel jak hotel, szału nie ma. Jedzenie monotonne, codziennie to samo, leżak przy basenie żeby był wolny to graniczy z cudem, JANUSZY rezerwujących leżaki nie brakuje:) w miare blisko plaży, na pieszo jakieś 7 minut ale jeździ jotelowy bisik więc ok. Napewno już nie wrócę do tego hotelu.

Zalety

Nic nie wyrożnia tego hotelu.

Pobyt - Lipiec 2026

Ogólnie hotel w porządku , dosyć mały . Na stołówce często był problem ze znalezieniem miejsca

Wady

Jedzenie praktycznie codziennie to samo , mało przyprawione mieliśmy wrażenie że większość to „gotowce” i duże kolejki do grilla , lodów

Renata

Pobyt - Lipiec 2026

Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie, choć po hotelu 5* spodziewałam się wyższego standardu. Pokój dwuosobowy maleńki, wymagający remontu, łazienka z wanną z niesamowitą ilością silikonu. Hotel swoje lata świetności ma już za sobą. Niemniej jednak można odpocząć, jeśli ktoś jest nastawiony na wyższy standard to tutaj go nie znajdzie.

Zalety

Miła obsługa, czysto, smacznie, lecz mało urozmaicone i powtarzające się jedzenie. Mało owoców, ale można się najeść

Wady

Pokoje wymagają remontu, na pewno to nie jest hotel 5*

Sebastian

Pobyt - Lipiec 2026

Pokój duży, komfortowy, z widokiem na basen. Klimatyzacja bez zastrzeżeń. Minibar uzupelniany wodą. W pokoju brak internetu.

Zalety

Winda, ilość leżaków na basenie oraz na plaży wystarczająca. Dwa baseny z czego jeden "cichy" bez muzyki. Jedzenie ok, choć nie obyło sie bez "zemsty Faraona". Spora stołówka, snack bar, bar z jedzeniem na plazy. Ręczniki plażowe do dyspozycji gosci. Dobra lokalizacja, blisko przystanek do Side oraz Migros. Bus hotelowy kursujacy na plażę. Uprzejmy personel.

Wady

-Bardzo slaby internet. -dopadła nas zemsta faraona -słaba klimatyzacja w lobby i na stołówce -słabe animacje -siłownia, a w sumie jej brak. (Jedna sztanga z 1 obciążeniem i 3 półsprawne bieżnie) - basen kryty bez wody - restauracja ala'carte nieistnieje. Nie ma czegoś takiego w tym hotelu.

Marlena

Pobyt - Lipiec 2026

hotel stary, dość blisko od lotniska (1h), jedzenie: śniadania słabe, obiady i kolacje ok, snack bary monotonne codziennie to samo.

Zalety

blisko bazar turecki, blisko morze, blisko lotniska

Wady

wymaga remontu, szczególnie łazienki

Wojtek

Pobyt - Lipiec 2026

Super hotel. Jedzenie przepyszne przez cały dzień. Obsługa wszyscy życzliwi uśmiechnięci pomocni. Polecam serdecznie. Nie wiem skąd nie których ludzi opinie że jedzenie monotonne - nie prawda. Każdy coś będzie miał dla siebie. Jest ogrom. Super baseny super plaża. Klimatyzacja w pokoju wszystko ok

Zalety

Same zalety. Wszystko na duży pluuuussss

2.7
Bernadetta

Pobyt - Lipiec 2026

Spędziliśmy w hotelu Club Side Coast 11 dni – ja, mąż i 16-letni syn. Wyjeżdżamy za granicę od wielu lat i nigdy wcześniej nie spotkaliśmy się z tak niskim standardem w hotelu reklamowanym jako 5-gwiazdkowy. Największym rozczarowaniem było jedzenie – monotonne, bardzo słabej jakości i po prostu niesmaczne. Bary wyglądały bardzo ubogo, wręcz jak z minionej epoki – puste półki, brak wyboru napojów. Nie było świeżo parzonej kawy z ekspresu, jedynie automaty serwujące kawę z mlekiem w proszku. Brakowało również zwykłych soków z kartonów. Nie piję alkoholu, dlatego prosiłam o wodę z syropem grenadynowym. Przez pierwsze dni nie było z tym żadnego problemu, jednak później obsługa poinformowała, że nie może już go wydawać. Grenadyna została schowana i mimo że była dostępna, odmawiano jej podania. Takie podejście do gości jest niezrozumiałe. Korzystaliśmy z basenu przy drugim budynku. Panował tam brud i brak odpowiedniego utrzymania czystości. Pokój również pozostawiał wiele do życzenia – w łazience unosił się silny zapach kanalizacji, spłuczka była uszkodzona, a ręczniki były poplamione. Taki standard jest nie do przyjęcia. Zdjęcia prezentowane w ofercie hotelu są nieaktualne i nie oddają rzeczywistego wyglądu obiektu. Przy barze na plaży nie widać morza, ponieważ cały widok zasłania gęsta roślinność, co również odbiega od tego, czego można się spodziewać po zdjęciach. W tym roku chcieliśmy wyjechać bardziej budżetowo, ale nie spodziewaliśmy się aż tak dużego rozczarowania. Moim zdaniem hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek – to maksymalnie, i to bardzo naciągane, 3*. Poleciłabym go jedynie osobom, które jadą za granicę po raz pierwszy i nie mają porównania, albo tym, którzy nie mają praktycznie żadnych wymagań dotyczących standardu hotelu. Ja na pewno już nigdy do tego hotelu nie wrócę i nikomu go nie polecam.

Zalety

Wady

Wszystko

2.0
Jan

Pobyt - Lipiec 2026

Nie polecam totalny syf dużo Rosjan i Ukraińców hotel zaniedbany jedzenie kiepskie

Zalety

Nie ma żadnych zalet słaby hotel

Wady

Brudno, karaluchy, klima zagrzybiona

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel omijać szerokim łukiem! Syf, jedzenie beznadziejne, do wszystkiego kolejki kilometrowe.Zamiast łóżka fotel rozkładany cały połamany po zgloszeniu zamienili na łóżko polowe na którym nie dało się leżeć nie mówiąc już o soaniu.Byliśmy kilka razy w Turcji, ale ten hotel to jedna wielka porażka. Nie polecam!

Zalety

Nie ma

Wady

Jedna wielka porażka

Kamil

Pobyt - Lipiec 2026

Pobyt oceniam na dobry:) hotel ogólnie to na pewno nie 5gwiazdek, bardziej 3 ....ale czysto obsługa miła i pomocna, jedzenie w porządku, plaża blisko , do czystych nie należała, jedzonko na plaży dobre:) mieliśmy pecha bo pokój z widokiem na basen.... do 23 albo i do północy ten sam mega głośny repertuar:( bardzo głośny.. ogólnie dużo Rosjan.... gdybym miała polecić hotel, nie poleciłabym:)

Zalety

Czysto, miła obsługa

Wady

Lata świetności ma za sobą, przydałby mu się remont to na pewno.

1.4
Konrad

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel dosyć stary , pokoje czyste sprzątane codziennie otoczenie hotelu wymaga konkretnych napraw , w samym hotelu na naszym pietrze na korytarzu dziura w wykładzinie o średnicy 30 cm w samym pokoju łóżko piętrowe połamane co skutkowało zapadaniem się materaca , łazienka z widocznymi naprawami tzw. na sztukę przy użyciu dużej ilości silikonów, , na szczęście klima była sprawna , otoczenie basenów również z licznymi brakami w kratkach odprowadzających wodę czy ruszające się drabinki do wchodzenia do baseny, połamane pływające bojki na basenie czy uszkodzone parasole i leżaki nad basenem . Jeżeli chodzi o rozrywki na terenie hotelu to jednym słowem - brak, jeżeli chodzi o dzieci to jedynie mini disco trwające max 30 min, plac zabaw dla dzieci to huśtawka domek ze zjeżdżalnią, metalowy stół do ping-ponga na którym nie odbijała się piłeczka, kort tenisowy na którym jednego wieczoru zorganizowana została impreza pt. Foam Party skąd wszyscy wrócili w strojach wieczorowych przemoknięci jak zmoknięte kury , dzieciom oraz osobom po % to nie przeszkadzało , wieczory dla starszej publiczności to tzw. występy grup np. tanecznych czy akrobatycznych, do godziny 22 a później to już tylko 2 godziny w otoczeniu baru i opór korzystania z dobrodziejstw tego baru , dostęp do strefy SPA tj. sauny w określonych godzinach jak dobrze pamiętam około 2h , masaże dodatkowo płatne na terenie hotelu punkt ze sprzedażą popcornu oraz gotowanej kukurydzy ( płatny) , jakieś sklepiki z pamiątkami i oczywiście z replikami ( ale ceny wyższe niż na pobliskim bazarku - to akurat na plus (bliskość do bazarku) . Na koniec zostawiłem to co najlepsze w negatywnym tego słowa znaczeniu tj. wyżywienie - dramat , codziennie to samo , z owoców jedynie jabłka pomarańcze i grejpfruty, na śniadania standardowo (jajka na twardo jajecznica , jajko sadzone pan-cake , gotowane kiełbaski i standardowo dodatki w postaci sosów dipów pomidorów i ogórków i jakieś sery , obiady i kolacje to w jednym słowem jak to mówili lokalni handlarze na bazarku (kurica) , bar przy basenie to codziennie hamburgery pizza,pieczony ziemniak nugettsy, , jedynie niedziela dała coś od siebie ale szału nie było i nic nie urwało , to był nasz 3 pobyt w Turcji 2 raz w tej okolicy ale z przykrością oceniam go na najgorszy . Na bazarku nawet lokalni przedsiębiorcy oceniali ten hotel jako baaaardzo słaby i stary. Goście w hotelu to przeważnie obywatele Polski i Rosji

Zalety

Wady

zbyt mało znaków do wpisania w polu - Wady hotelu

Club Side Coast