Cyprotel Faliraki

4.3

Ogólnie na plus. Ciekawy rozkład hotelu, pokój sprzątany codziennie, 3 baseny, dużo atrakcji dla dzieci. Byliśmy z kilkumiesięcznym dzieckiem, pierwszej nocy trafiliśmy na pokój blisko sali zabaw i baru otwartego do 24, było głośno. Po prośbie o zmianę lokalizacji, otrzymaliśmy pokój na uboczu.

Świetny hotel z atrakcjami dla dzieci jak i dorosłych. Ciągle animacje i zabawy

Wspaniala lokalizacja, bardzo blisko do morza. Obsługa hotelu bardzo uprzejma i zawsze z uśmiechem na twarzy służąca pomocą. Dużo atrakcji dla dzieci

Tydzień w Cyprotelu Faliraki zleciał zdecydowanie za szybko. Cudowne wakacje w cudownym miejscu. Pokój rewelacyjny, sprzątany codziennie, pyszne jedzenie, przemiły(...), który pomaga wszystkim i udziela pomocy potrzebującym. Animatorzy na najwyższym poziomie. Ogólne podziękowania dla Pana Menagera oraz (...) za cudowne powitanie.

Bardzo fajnie wspominam pobyt. Pokój czysty,codziennie sprzątany .Jedzonko dobre,jadalnia przestronna.Wykupilismy jeszcze wycieczkę objazdową po Rodos,polecam.Na pewno wrócę do tego hotelu ,oczywiście znowu po sezonie;)

Kod hotelu HOT12036
Nazwa  Cyprotel Faliraki
Miejsce  Grecja / Rodos / Faliraki
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, darmowe wifi, tenis, rowery, golf, bez paszportu, parking

Aquapark ze zjeżdżalniami.

Dobra lokalizacja: ok. 1,3 km do centrum Faliraki (jednego z najbardziej rozrywkowych kurortów na Rodos), ok. 17 km do Rodos.

Bezpłatny transfer hotelowy na plażę (2 razy dziennie).

Dla dzieci: plac zabaw, miniklub, animacje.

4.3

Wyświetlono 190 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dawid

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Duża baza atrakcji na terenie hotelu. Codziennie na terenie hotelu możliwość wypożyczenia auta i zakupu wycieczek.

Wady

Codziennie imprezy tematyczne trwające do 22.30 - słychać je w każdej części hotelu…

Świetny hotel z atrakcjami dla dzieci jak i dorosłych. Ciągle animacje i zabawy

Zalety

Dobre jedzenie i przyjemni ludzie w animation team

Tymoteusz

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Lokalizacja, wysoki standard, obsługa.

Edyta

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Hotel dostosowany do rodzin z dziećmi i nie tylko. Duże i czyste pokoje. Rewelacyjny duży basen oraz aquapark. Polecam w 100%.

Dorota

Pobyt - Wrzesień 2025

Wady

Fajnie by było gdyby w łazience była kabina prysznicowa zamiast wanny

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel położony w super miejscu, z dala od gwaru miasta ale na tyle blisko aby można było podejść na piechotę (ok.15-20 minut). Pokoje zgodnie ze standardem, sprzątane codziennie. Czysto i wygodnie. Na terenie hotelu wszystko położone jest w bliskiej odległości od siebie. Bardzo pomocna obsługa hotelu. Jedzenie różnorodne i bardzo smaczne

Zalety

Lokalizacja, aquapark i baseny dla dzieciaków. Wyżywienie.

Wady

Nie ma

Jarosław

Pobyt - Sierpień 2025

Miałem pewne obawy jadąc do tego hotelu bo opinie były różne. Jestem bardzo zadowolony z tego hotelu. Jeździmy na wakacje 4 razy w roku różne hotele widziałem ale tu jest super. Jedzenie nie do przejedzenia począwszy od śniadania późne śniadanie zaraz zakąski cały czas aż do kolacji. I lody bardzo dobre pączki. Napoje niezłe piwo dobre drinki też. Obsługa bardzo miła. Wieczorami fajne przedstawienia. Hotel pięknie położony na wzgórzu super widoczki. Baseny super. Fajna muza przy basenie. Dwie małe wady daleko do morza 20 min spacerem ale czasem fajnie się przejść może ładne czyste. I narazie nie zauważyłem wieczorków tanecznych lub dyskoteki. Pokój spoko ok nie za duży ale czysty w tv 6 polskich programów. My byliśmy w pokój 3008 w starej części ale bliżej do restauracji i recepcji . Wyższe numery to nowsze budynki ale czasem wyżej trzeba chodzić. Jestem pierwszy raz na Rodos i pewnie ostatni ale napewno bym wrócił do tego hotelu. A Rodos piękne krajobrazowo.

Zalety

Położenie piękne widoki jedzenie dużo Czeszki i smacznie animacje ok baseny obsługa

Wady

Daleko do plaży brak wieczorków tanecznych muzyki dyskoteki po wieczornym przedstawieniu do spania bo nic się nie dzieje

Robert

Pobyt - Sierpień 2025

Dzień dobry. Pobyt w hotelu rodziny 2+2, dzieci 11 i 8 lat. Pokój przygotowany tylko na nocleg, surowy wystrój, a raczej jego brak. Podłoga w kaflach, szafa do remontu. Telewizor rozstrojony. Łazienka czysta, bez grzyba. Problemem w pokoju jest występujący czasami zapach z kanalizy. Nie wiadomo skąd to wynika, czy z braku syfonu na kondensacie w klimatyzacji, czy z suchej kratki w łazience. Pomimo zalewania kratki problem sie pojawiał. Zapach nie zawsze występował. Zapach pojawiał się czasami w różnych rejonach kompleksu. Podejrzewam że nie przez wszystkich respektowany zakaz wrzucania zużytego papieru toaletowego do toalety i kaskadowo ustawione budynki na terenie kompleksu, oraz brak napowietrzenia kanalizy mogą być powodem takiego stanu rzeczy. Bez problemu pokój wymieniają na inny, jeśli mają jakiś wolny. 3 baseny głębsze w tym 1 z pięcioma zjeżdżalniami, 2 dla bobasów naprawdę urozmaicają czas. Baseny czynne w godzinach 10-18. Później ratownicy kończą pracę i jest zakaz wchodzenia do basenów. Podczas meldunku w hotelu dostajemy opaski. Jeśli dziecko nie dostanie żółtej to ratownik w zależności od humoru nie dopuszcza dziecka na zjeżdżalnie. Drinki smaczne mimo braku markowych alkoholi. Piwo też dobre. Kubki od drinkow/napoi/piwa myte niestety palcem pod bieżącą wodą. Jedzenie smaczne ale po tygodniu się nudzi. Bardzo smaczne ciasta,baklawy oraz chałwy. Wypożyczalnia samochodów na terenie hotelu na wielki plus. Nie ma co szukać dalej, bo rezerwując z Polski mieliśmy przepłacić 40euro za auta takiej samej klasy. Ubezpieczenie 10euro i masz spokój. Tylko stan paliwa ma się zgadzać. Panie sprzątające pokoje bardzo miłe. Mimo małych mankamentów Hotel w wersji all inclusive oceniamy 9/10. Zielono, dużo przestrzeni. Dźwięk przy animacjach słaby,do wymiany na porządny sprzęt nagłaśniający . Wrócilibyśmy tam z chęcią. Polecamy

JOANNA

Pobyt - Czerwiec 2025

Położenie hotelu jest super, wszędzie blisko czy do miasta czy na plażę - spokojnie można się wybrać.( z hotelu również jeździ bus na plażę). Teren hotelu bardzo zadbany, sprzątane na bieżąco. Animatorzy bardzo się starają, są pomocni i uśmiechnięci. Jedzenie dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Dzieci również głodne nie chodzą( moje wolały snack bar niż restaurację ). Jeśli chodzi o pokoje to mogłyby być trochę większe , nie są pierwszej nowości ale ile się przebywa w pokoju - nie jest żle ;) Byliśmy 11 dni i wróciliśmy bardzo zadowoleni.

Zalety

Super lokalizacja, piękna zieleń, super obsługa ( zawsze pomocna), animatorzy na medal,

Wady

Jak bym miała się przyczepić to jedynie: Mało przyprawione potrawy

Pobyt - Czerwiec 2025

Polecam pobyt w tym hotelu. Byliśmy z grupą znajomych i było super.

Zalety

Baseny,pokoje, kuchnia, obsługa.

Wady

Odległość od plaży

5.1

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel niezły ALE przyjmuje za dużo gości niż faktycznie może obsłużyć i to jego duża wada, która spowodowała, że ostatnie dni wakacji były już męczące - nigdy wcześniej tak nie mieliśmy /:

Zalety

Smaczne jedzenie, super animatorzy i to wszystko.

Wady

Brud w restauracji głównej, na ziemi walało się jedzenie i wszędzie były porozlewane 'pseudo' soki (ulep z wyczuwalnym posmakiem proszku-chyba z tabletek); rozwalające się leżaki i parasole przy basenie-mało miejsca przy liczbie gości, których przyjmują a przy 36 stopniach każdy szukał trochę cienia; sprzątanie pokoju po łebkach - myta podłoga pozostawała brudna...; chamski (chyba) meneger hotelu, który nakrzyczał na kierowcę autokaru za to, że ten chciał podjechać pod hotel po pasażerów....

Kamila

Pobyt - Czerwiec 2025

Spędziliśmy super tydzień w hotelu z naszą dwuletnią córką. Hotel oceniamy bardzo wysoko. Jedzenie bardzo smaczne, śniadania trochę monotonne, mocno brytyjskie, ale reszta posiłków różnorodne, smaczne, tematyczne wieczory np włoski czy azjatycki. Bufet dla dzieci na którym codziennie było spaghetti, nagetsy, frytki. Pokoje trochę przestarzałe, ale spędzaliśmy większość czasu na dworze więc nam to aż tak nie przeszkadzało. Do plaży 15/20 min spacerem, darmowy autobus z hotelu jeździ na plaże 3 razy dziennie. Dużo basenów, głównie 3 strefy basenowe. Jedna z awuaparkiem, druga bardziej imprezowa gdzie leciała muzyka, zumba czy inne rozgrywki sportowe, a ostatnia strefa spokojna, idealna do relaksu. Zawsze znalazły się leżaki i parasole przy basenach, więc duży plus za to, że rano nie trzeba było zajmować. Na miejscu można wypożyczyć ręczniki na basen. Największą zaletą tego hotelu były animacje i skład osób odpowiedzialnych za to by goście się nie nudzi. Cudowni ludzie, mnóstwo pozytywnej energii. Codziennie jakieś zajęcia dla dzieci czy to piana party, czy parada maskotek. Wieczorem malowanie buzi, mini disco oraz balony. Dla dorosłych codziennie tematyczne wieczory, dużo zajęć sportowych i tanecznych. Rewelacja!!

Zalety

Jak wyżej :)

Wady

- Trochę zaniedbane pokoje - W 37 stopniach ciężko iść na plaże bo idzie się przez betonowe miasto, mało cienia, ostatni bus na plaże o 13:15. - Papierowe kubki do napojów

Justyna

Pobyt - Czerwiec 2025

Otoczenie hotelu bardzo fajne rozlegly teren jest gdzie spacerować obsługa bardzo miła,personel co chwile pojawiał się i sprzątał , posiadali rekawiczki plus żele do dezynfekcji,pokoje w starszym już stylu ale bardzo czyste i bardzo wygodne materace.Jedzenia duży wybór powtarzalne ale zawsze pojawiało się też cos nowego, od serów, płatków, owoców, wypuejow z ciasta francuskiego plus yradycyjnei amgeilskie śniadania. Goście przewaga Anglików i Francuzów .Super animacje i załoga.,występy w amfitatrze również. Polecam

Zalety

Rozległy teren dający sporo możliwości , dużo opcji na wykorzystanie czasu i odpoczynek .Wygodne materace i super baseny

Wady

Sprzęty mogły by być sukcesywnie wymieniane wypadają na 3gwziadki

Pobyt - Czerwiec 2025

W hotelu Cyprotel Faliraki byłam z rodziną dwa razy, w 2022 oraz 2025 roku i jak najbardziej polecam ten hotel na odpoczynek :) Hotel jako obiekt jest ładnie położony, na lekkim wzniesieniu, dzięki czemu widoki są bardzo ładne, zwłaszcza z hotelowej restauracji. Teren hotelu czysty i zadbany. Dosyć rozłożysty więc z pokoi dalej/wyżej położonych trzeba troszkę dojść do restauracji czy basenów. Jak już jestem przy pokojach to faktem jest, iż nie są to najnowocześniejsze pokoje ale w zupełności wystarczające na nocleg. Są sprzątane regularnie. W hotelu znajdują się 3 baseny: jeden ze zjeżdżalniami, jeden tzw. główny przy którym odbywają się animacje i gra muzyka, a także jeszcze jeden mniejszy bardziej kameralny dla tych którzy lubią spokój. Wszystkie baseny zadbane i utrzymane w czystości. Co do miejsca przy basenach to największy problem jest znaleźć miejsce przy głównym basenie, gdzie bywały robione rezerwacje leżaków od rana...Ale zawsze jakieś się znalazło. Przy głównym basenie jest bar, do którego można nawet podpłynąć z basenu ;) Obok mniejszego basenu jest snack bar w którym są serwowane przekąski, lody, pączki (polane czekoladą i posypane posypką były hitem kulinarnym mojego syna :) oraz napoje. Wszystko smaczne. Posiłki główne serwowane w restauracji również smaczne i spory wybór, w tym również dania przewidziane dla osób vege ;) Sama restauracja we wnętrz zadbana i klimatyzowana, troszkę gorzej wypada części restauracji na zewnątrz, tam z pewnością przydał by się jakiś remont i wymiana stołów i krzeseł, ale widoczki za to super:) Co do obsługi hotelowej to nie mamy żadnych zastrzeżeń, wszyscy bardzo mili sympatyczni i pomocni. Animatorzy w hotelu również zasługują na dobre słowo, jak to w tego typu hotelach można było skorzystać z różnych form animacji: zumba, piłka wodna, aerobik, siatkówka itp. Wieczorem również zawsze jakieś atrakcje, bardzo fajny był występ podczas którego śpiewano piosenki zespołu ABBA. Z hotelu jest blisko do centrum Faliraki, gdzie oczywiście polecam się udać na zakupy, spacer, czy dyskotekę. Spokojnie można się wybrać na piechotę, naprawdę niedaleko. Można też dojechać ciuchcią, która przyjeżdża pod hotel Cyprotel. Napewno każdy ją zauważy i dostanie ulotkę z reklamą kursów, ponieważ ciuchcia zajeżdża pod budynek recepcji. Do plaży można również dojść na piechotę, mniej więcej taka sama odległość jak do centrum, ale nie trzeba iść na piechotę bo 3 x dziennie dowozi busik hotelowy na plażę, godziny podane na recepcji. Plaża ładna i zadbana ze sporą ilością leżaków. Napewno każdy znajdzie miejsce. Warto też udać się na dłuższy spacer na Zatokę Anthony'ego Quinna, nam zajęło to około 40 minut z hotelu, częściowo pod górę i ulicą. Ale warto było, bo miejsce piękne, warte zobaczenia.

Zalety

położenie, baseny, jedzenie

Wady

pokoje, restauracja-część zewnętrzna - wymagają remontu

Tomasz

Pobyt - Maj 2025

Doskonały, czysty hotel w sercu Faliraki (około 20 minut od lotniska). Ciekawe animacje dla dorosłych. Dobre, różnorodne jedzenie (codziennie do wyboru również tradycyjne greckie).

Zalety

Pierwszy raz spotkałem się z tym, aby obsługa niemal po każdym gościu w restauracji, wycierała okolice bufetów i mis z jedzeniem.

Wady

Brak w pokoju jakiejkolwiek zamykanej szafy na ubrania. Wszystkie rzeczy trzeba było przechowywać na otwartych półkach, co sprawiało wrażenie chaosu. Mało miejsca na rzeczy z bagażu.

ARTUR

Hotel bardzo czysty, smaczne jedzenie, bardzo ładna zieleń, z restauracji i niektórych pokoi widok na morze. Pokoje czyste, jednak standard wg mnie 3*, części wspólne generalnie ok, ładne i czyste. Smaczne jedzenie, jednak brak owoców morza i świeżych ryb. Baseny przyjemne, mini klub oraz amfiteatr i toalety przy częściach basenowych do remontu. Odległość od plaży dość znaczna, niestety bus hotelowy dość mały i tylko 3 kursy dziennie. Ogólnie polecam.

Zalety

Baseny, aquapark, smaczne jedzenie, ładny zadbany teren

Wady

Niektóre elementy wymagające remontu, 3 kursy busa hotelowego na plażę to stanowczo za mało.

Rodzinne wakacje w tym hotelu ,uważam za bardzo udane !!!! Super jedzonko,obiady i kolacje w restauracji ze wspaniałym widoczkiem na góry i morze.Mega animatorzy , i co ważne dójka z nich mówili po Polsku ,także moje dzieci spokojnie mogły z nimi dogadać . Na terenie hotelu czyściutko ,przy basenie bar w którym serwują pyszne drinki dla dorosłych i dla dzieci :)) Super!!! Osobiście polecam !!!

Sara

Generalnie miałam odczucie, że na każdym kroku hotel stara się w jakiś sposób zaoszczędzić, co zdecydowanie wpływa na komfort pobytu. Ja osobiście nie poleciałbym tego hotelu. Mimo ,że kilka plusów oczywiście ma.

Zalety

Bardzo dobra i infrastruktura jeśli chodzi o baseny i zjeżdżalnie. Jeden basen w strefie spokojnej, dla ludzi szukających relaksu, bez zbytniego zgiełku. Przy drugim z basenów tętni życie. Stopniowana głębokość dużego basenu jest super dla mniejszych i większych dzieci. Panoramiczny widok z restauracji oraz z baru na ostatnim piętrze. Szerokie grono animatorów, nie ma problemu z porozumieniem się ze wszystkimi pracownikami. Sprzątanie codziennie, oprócz niedzieli. Super animator- Bogdan.

Wady

Zjeżdżalnie zamykane zawsze o 17:45, mimo informacji, że są czynne do 18:00. Jedzenie w większości w miarę dobre, ale niestety monotonne. Koszenie trawy od 7:45 - zdecydowany minus ( 2 razy). Bardzo zle wyciszenie pokoi - szpary w drzwiach wejściowych tak duże, że można włożyć wszystkie palce przy zamkniętych drzwiach. Obsługa średnio uprzejma, raczej wszyscy przemęczeni.

Malgorzata

Pokój skromny z bardzo małą łazienką, prysznic trzeba było trzymać samemu inaczej strumień leciał na kafelki, brak mydła do rąk. Sprzątany codziennie oprócz niedzieli lecz bardzo starannie i dobrze posprzątany, ręczniki pod dostatkiem, miła obsługa sprzątająca.

Zalety

Świetnie zorganizowana grupa ratownictwa wodnego, można być spokojnym o dzieci. Napoje na terenie bez żadnych zarzutów, pod dostatkiem dla każdego kto co lubi

Wady

Brak Wi-Fi w pokoju , poza pokojem prędkość internetu fatalna.Mierne jedzenie ciągle to samo podawane w innej formie, brak tradycyjnej greckiej kuchni!!! Na plażę owszem jeździ trzy razy dziennie darmowy autobus i są leżaki jak ofercie lecz za każdy leżak trzeba zapłacić 10 euro . Ośrodek owszem posiada leżaki nad basenami lecz jest ich za mało i są już z samego rana zajmowane przez wczasowiczów a ty zostajesz na twardym trawniku na reczniku. Nie skorzystamy więcej z tego hotelu.

Super hotel, bardzo fajna lokalizacja, piękne widoki, miła obsługa, czysto. Dużo atrakcji dla dzieci. Jedzenie bardzo dobre i różnorodne, co do alkoholu to piłem tylko wino do posiłków i było dobre. Trzeba tylko pamiętać że na plażę jest kawałek -15/20 minut pieszo, albo darmowy bus z hotelu 3 razy dziennie.

Zalety

miła obsługa czysto dużo atrakcji dla dzieci jedzenie bardzo dobre i różnorodne i praktycznie cały czas dostępne - albo snack bar przy basenie, albo główna restauracja

Wady

kawałek od morza brak siłowni w hotelu

Cyprotel Faliraki