Dimitra (Hersonissos)

Hotel jak na 2 gwiazdki spełnił nasze wszystkie oczekiwania. Fajny basen w słonecznym miejscu. Na śniadaniach fakt faktem codziennie to samo, ale dość duży wybór i bardzo smaczne jedzenie. Pieczywo zawsze świeże. Dzieci też coś dla siebie znajdą na śniadanie, bo słodkości zawsze dostępne. Pokoje skromne, ale w zupełności wystarczające i czyste. Pokoje sprzątane co 2 dni, co w zupełności wystarczy. Klimatyzacja płatna, jednak pokoje są dość chłodne i nie korzystaliśmy :) polecam.

Hotel w bardzo dobrej lokalizacji w Hersonissos kawałek od głównej ulicy , do plaży 7 minut drogi (najbliższej ) z nich można przejść na kolejne. Piękny widok z pokoju na morze , bardzo miła obsługa hotelowa w tym jedna pani Polka bardzo pomocna i życzliwa. Cała załoga hotelu zawsze uśmiechnięta i miła nastawiona . Klimatyzacja czy lodówka płatne dodatkowo. Warto kupić drinki robione w hotelu- zawsze do nich dostaniecie coś extra ;) zakupy i jedzenie z poza hotelu np piwo i inne nie wolno wnosić na basen tylko spożyć w pokoju ale to zrozumiałe;)Basen czynny od 9 do 21 co jest na duży plus i głęboki bo od 0.9 do 3m plus osobno wydzielony dla dzieci Jeżeli chodzi o jedzenie to niestety ale bardzo monotonne śniadanie dosłownie codziennie to samo bez większego wyboru za to obiadokolacja zawsze coś innego nowego i naprawdę smaczne . Pokoje sprzątane codziennie i ręczniki zawsze świeże . Blisko hotelu puby i restauracje w których każdy znajdzie coś dla siebie pomiędzy śniadaniami a kolacją oraz przystanek autobusowy i wypożyczalnie aut.

Pokój i obsługa na poziomie dostatecznym Otoczenie ok blisko morza centrum

Super klimat niepowtarzalny : -) klasyczne greckie wakacje :-)

Hotel kameralny, w cichej okolicy, ok. kilometra od centrum miasta. Czysto, jedzenie bardzo dobre, wszyscy z obsługi przyjaźni, bardzo mili ,uśmiechnięci. Dojście do piaszczystej (piasek ciemny) plaży zajmuje ok. 10 minut. Sama plaża taka sobie, ładne plaże są w odległości kilku kilometrów, a więc warto wypożyczyć samochód lub skuter, który przyda się również do zwiedzania okolicy. Hotel zdecydowanie dla osób ceniących spokój, naprawdę godny polecenia.

Nazwa  Dimitra (Hersonissos)
Miejsce  Grecja / Kreta / Hersonissos
Wyżywienie  śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, darmowe wifi, sporty wodne, parking

Akwarium i parki wodne idealne dla rodzin

Plaże z barami i sportami wodnymi

Stare wioski greckie w górach obok kurortu

Nocne życie z klubami i tawernami nad morzem

Wyświetlono 58 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dagmara

Zalety

Kameralny basen, wieczorami mieliśmy go dla siebie :) przyjemne śniadania - możliwość zjedzenia w środku, na zewnątrz oraz na tarasie z widokiem na morze. Bardzo sympatyczna obsługa. Blisko hotelu hipermarket, kawałeczek do plaży oraz pobliskich restauracji

Wady

Dodatkowe opłaty za lodówkę oraz dość spora opłata z klimatyzację.

Oskar

Zalety

Lokalizacja Personel Czystość

Wady

Śniadanie Malutki prysznic

4.7
Sylwia

Pokój i obsługa na poziomie dostatecznym Otoczenie ok blisko morza centrum

Zalety

Najbardziej podobało mi się położenie hotelu

Wady

Nie podobała mi się obsługa hotelu wymeldowanie do godz 11 i niestety na transfer na lotnisko trzeba gdzieś przeczekać

Rafal

Super klimat niepowtarzalny : -) klasyczne greckie wakacje :-)

Zalety

Basen muzyka kuchnie personel :-)

Wady

Problem ze spłuczka w łazience. Ale był rozwiązywany na bieżąco:-)

Andrzej

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Cisza, spokój, czystość, jedzenia.

Marzena

Rodzinnie prowadzony kameralny hotel, czysty , pełne zaangażowanie aby klient był zadowolony i z uśmiechem na ustach . Ogromny plus ze na recepcji pracuje Polka P. Agata przemiła i pomocna . Jesteśmy bardzo zadowoleni i nie wykluczamy ze wrócimy .

Zalety

Największa zaleta jest to ze jest lekko na uboczu , tętniącego gwarem imprezowego miasteczka . Całkiem spoko basen , nie ma hałaśliwych dzieci wiec można odpocząć i poczytać. I to najważniejsze ze hotel jest kameralny . My mieliśmy widok na morze , rewelacja , polecam , widok w dzień i wieczorem super .zestaw kosmetyków powitalnych . Pokoje sprzątane codziennie Dla mnie zaleta tez to ze nie wymieniają tak często ręczników ( ja jestem eko )

Wady

Malutkie mróweczki ale mi do mieszkania tez wchodzą pająki wiec nie wiem czy to aż taka wada . Mogły by być lodówki w cenie pokoju ale to chyba nie tyle gwiazdek .

Hotel - pozytywne wrażenia, odnowiony, spory (46 pokoi)- nie wiem jak inne pokoje, ale nasz był czysty i przestronny, czysta łazienka, dwa łóżka połączone razem w tzw małżeńskie, toaletka z lusterkiem oraz spory taras z przepięknym widokiem na morze. Hotel usytuowany troszkę dalej od głównej ulicy - ma to plusy dla tych którzy nie lubią gwaru i zabaw do późnej nocy. Tu jest naprawdę cicho. Słychać tylko cykady i szum morza... Na zewnątrz spory basen. Duży ogród. Blisko do plaży (tak, tej kamienistej),- ok 3 km do zatoczki z kutrami ; taka sama odległość do pięknej plaży w Malii.

Zalety

miła atmosfera, niezwykle przyjaźni ludzie z obsługi, sporo miejsca w środku oraz na zewnątrz - posiłki można jeść w ogródkach przy stolikach z parasolami - super opcja szczególnie na śniadania. Bardzo serdeczna i miła rezydent p. Agata.

Wady

brak wad.

SUPER POBYT w tym małym rodzinnym hotelu – lekko na uboczu, na wzniesieniu dzięki czemu cieszyliśmy się spokojem od imprezowego życia miasteczka Hersonissos i wspaniałym widokiem na morze. Doskonała baza wypadowa na Kretę wschodnią. Hotelik nie na stały pobyt przy basenie - takiej miejscówki szukaliśmy. Standard pokoju odpowiedni na noclegi i wypoczynek po przyjeździe z wycieczek. Czysto w pokojach co dziennie sprzątanych, otoczenie hotelu również zadbane, basen i leżaki czyste, dużo zieleni wokół hotelu, parking. Jedzenie dobre, szczególnie obiadokolacje bardzo smaczne i urozmaicone. Większość turystów to Francuzi, ale byli Niemcy i Anglicy więc śniadanie na styl zachodni (rogaliki, jajka na bekonie, płatki, miód ….. ) ale głodni nie chodziliśmy i wszystko było świeże.

Zalety

Hotel spokojny, rodzinny prowadzony przez greckie rodzeństwo brata i siostrę, bardzo serdecznych i uśmiechniętych ludzi. Widać troskę o gości ze strony właścicieli a obsługa również bardzo miła. Na recepcji przemiła Pani Agatka rezydentka bardzo chętna w pomocy w kwestiach lokalnych informacji. Szczerze polecam pobyt w tym hotelu dla osób zorientowanych na wypoczynek poza miejscem noclegowym, warunki odpowiednie w stosunku do ceny.

Pobyt - Wrzesień 2022

Hotel przyzwoity - nie jest on dla wymagających luksusu, ale jak na osoby nastawione na plażowanie oraz na wieczorne schadzki w mieście jest naprawdę dobrą lokalizacją. W hotelu można spotkać zarówno młode pary, emerytów, ludzi w średnim wieku, jaki młodych singli - jest różnorodność i to jest bardzo fajne. Prowadzony jest przez Greka Dimitra, który jest bardzo ciepłą, ale nienachalną osobą oraz jego Siostrę (odpowiedzialną za działanie kuchni). W recepcji jest Ares - również Grek - syn Dymitra oraz Agata - Polka, która udzieli Wam mnóstwo interesujących informacji nt Grecji, Krety, restauracji i życia w tym kraju - skarbnica wiedzy. Basen w hotelu jest bardzo czysty, głęboki, ponieważ sięga w najgłębszym punkcie 3 m, jest też brodzik dla dzieci. Zawsze się znajdzie jakiś wolny leżak :) Śniadania różnorodne - jajka, szynka, ciastka, chleb różnego rodzaju, świeże owoce, parówki, warzywa, ser, oliwki, jogurt, miód, dżemy. Pokoje praktycznie codziennie sprzątane - na 7 dni pobytu przez 5 dni było można zauważyć, że Pani sprzątająca wyrzuciła kosz, zmieniła ręczniki, prześcieradła, przetarła podłogę. Cudowna siłownia, zadbane sprzęty. Do morza jest łatwa, krótka droga - do pokonania w 10 min spacerkiem. Plaża wystarczającej wielkości, czysta, piaszczysta. Leżaki, parasole, stoliczki można było sobie wynająć co kosztowało ok. 5 euro za cały dzień. W hotelu można "wynająć lodówkę" co kosztowało 3 euro za dzień oraz wykupić obiado-kolację za 15 euro. Niestety nie wypowiem się na ich temat, ponieważ nie korzystałam. Wychodziliśmy w mężem na miasto, gdzie uważam, że było dość drogo. Za danie główne trzeba było zapłacić 10-20 euro plus do tego napoje. W naszym wypadku rachunek wynosił zawsze ok. 30-40 euro. Hotel usytuowany jest w naprawdę fajnym miejscu - 10 minut od centrum, autobusem 10 min do Malii, gdzie wg mnie nie ma sensu jechać - dużo pubów, w większości kamieniste plaże. Idąc z hotelu do góry jakieś 2 km można dojść do wioseczek, które są tak urokliwe, jak we Włoszech - wąskie uliczki, lokalne jedzenie, widoki zapierające dech w piersiach. To były świetne wakacje! Polecam serdecznie i hotel i Kretę.

Zalety

-lokalizacja -czystość -atmosfera -dobrze wyposażona i zadbana siłownia

Wady

-hotel różni się względem zdjęć zamieszczonych na wakacje.pl

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel bardzo zadbany, czysty. Pokoje codziennie sprzątane, wymieniane były ręczniki. Jedzenie było pyszne, codziennie na obiad coś innego. Bardzo polecam :)

Artur

Pobyt - Czerwiec 2022

Czysto, schludnie. Standard w takim budżecie - bardzo dobry.

Zalety

Basen. Miła i pomocna obsługa w recepcji (pozdrawiam p. Agatę :).

Krystyna z osobą towarzyszącą

Hotel położony w spokojnym miejscu,blisko plaży,ładne widoki z balkonu.Obsługa sympatyczna,pokoje sprzątane codziennie,pościel i ręczniki zmieniane w miarę potrzeb.Jadłodajnia bardzo czysta,korzystaliśmy tylko ze śniadań które były smaczne(nie rozumiemy ludzi,którzy wykupują wczasy w tak atrakcyjnej cenie a wymagania mają na 5 gwiazdek)Blisko do sklepów i przystanku autobusowego,można również skorzystać z wypożyczalni(tak my zrobiliśmy) i poruszać się skuterem po wyspie albo zwiedzać wyspę korzystając z bogatej oferty wycieczek/płatnych/proponowanych przez opiekujących się nami rezydentów. W hollu jest tablica na której pojawiały sie ogłoszenia dotyczace naszego pobytu,oprócz tego rezydenci pełnili dyżury i byli dostępni telefonicznie.nasz urlop uwazamy za przyjemny.

Łukasz

Witam.

Moje oceny nie sa zbyt wysokie ale hotelik jak na swoje 2 i pól gwiazdki prezentuje sie naprawde przyzwoicie.
wycieczkę kupiłem w wakacjach.pl, biuro: Orbis Travel, smolot: centarlwings. cena na początku pazdzienika 2006: 860pln + opłaty lotniskowe.

POŁOŻENIE

"Dimitra" jest nieco oddalona od "centrum" Hersonissos. jakies 15-20 minut spacerkiem do głównego depataka z dyskotekami/klubami / i cała turystyczna komerchą.
Jak dla mnie to odległosc idelana, zwłaszcza że do centrum idzie się wzdłuż głównej drogi przy której i tak są sklepy, knajpy i wypożyczalnie.
Sam hotel jest położony jakieś 150m od głónej drogi, dzieki czemu nie słychac aż tak ruchu kołowego (a widac morze). Minusem lokalizacji są wszędobylskie słupy z linią energetyczną. Żona twierdziła że w nocy słychac cykady, miałem niejasne przypuszcenie że to buczenie transformatora ;]
ale druty nad ziemia to chyba przypadłosc całej Krety.

Plażą w Hersonissos nie ma co sobie głowy zawracać (nawet jak jest sie pierwszy raz w życiu nad ciepłym morzem). Najlepiej wsiąść w autobus i za symboliczne 1,1euro pojechać 7km na "Malia beach" (przystanek nr 36) gdzie są 3 spore, ładne, nizasyfione, piaszczyste, plaże. W dodatku położone ok 500m od wykopalisk archeologicznych "Pałac w Malii".
Część autobusów nie dojeżdza do "Malia Beach" i mogą was wysadzić w samej Malii (kurorcik mniejszy od Hersonissos). Wtedy trzeba bedzie zaliczyć kilometrowy spacerek na "Malia beach". ale i tak warto.

POKOJE

Bez luksusów (brak lodówki, brak tv i radia, klima płatna) ale w miarę przestronne i czyste. Na podłodze płytki. Meble trącą, "późnym Gierkiem" ale posciel i recznik są zmieniane codziennie. Trafi się czasem jakaś dziura w prześcieradle czy naderwany ręcznik ale jak ktoś ma wyższe wymagania to polecam dołożyć 1000pln i grymasić w hotelu czterogwiazdkowym.
Łazienka spoko, utrzymana w podobnej stylityce ;-) Żadnych dziwnych zapachów. Robaków też nie stwierdziłem.

aha - jeszcze balkonik z widokiem na ogród, morze [i słup energetyczny ;]

POSIŁKI

wykupione tylko śniadania.
szwedzki stół, dokładki bez limitów, braki na bierząco uzupełniane.
menu: 2-3 rodzaje chleba, żółty ser, wędlina, kawa, zimny sok, herbata, mleko, + urozmaicajka (czasem pomidory, drzem, czasem jajka, raz brzoskiwnie z puszki).
Byłem tylko tydzien wiec nie zdążyłem sie znudzić.

Na obiady/kolacje chodzilismy do Tawern co wszystkim polecam bo zawsze jest smacznie, sympatycznie i na ogół w ludzkich cenach. posiłek dla 2 osób + karfka lokalnego wina to zazwyczaj wydatek w granicach 16-24 euro. w zależnosci od sałatek i knajpy. Jełsi przy skałdaniau zamówieia nie zazanczycie wyraxnie "no start bread" to prawie zawsze przyniosa wma pieczywo przed daniem głównym i bezie wliczone do ceny (ok 1,4 e) niezleznie od tego czy je zjecie czy nie. taki srodeziemnomorski zwyczaj.

Najbliżej hotelu (150m, przy głównej drodze) jest tawerna "Teodor's Garden". Ceny średnio-wyższe ale dania nad wyraz obfite. Polecam przechadzkę jakieś 1,5km "od hotelu w góre" do pierwszej wioski, gdzie jest kilka przytulnych knajpek o nieco niższych cenach.

HOTEL
Basen nawet niezły jak na tą kategorię. Ale to naprawde dla desperatów bo jak wspomniałem za 1,1e mozna dojechac w 10minut na świetną plaże w Malii.
Poza tym w recepcji jest TV na kórym lecą Greckie programy :]
Obsuga ok. uprzejma, dyskretna, uśmiechnieta. Z uczynnoscia moze nie jest rewelacyjnie - np raz przez przypadek razem z poscielą zabrali nam z pokoju białe szorty które zostały na łóżku. Zgłosiłem to koło 14ej, usłyszałem "tommorow morning". Nastepngo dnia rano znowu usłyszałem "tomorrow morning, shotrs are in cleanhouse ", kolejnego dnia zapomieli je zabrac z pralni ale w końcu szorty do nas dotarły ;-)

ORBIS/REZYDENTKA
Z lotniska do hotelu dostarczono nas sprawnie. Oczywiscie na spotkaniu zapoznawczym rezydentka oferowła DROGIE! wycieczki fakultatywne i rekomendowała DROGĄ! wypożyczalnie samochodów. Jedyna cenna informacja dotyczyła dojazdu autobusem na "malia Beach"
Wycieczki z rezydentką były w tak astronomicznaych cenach ze można je polecić jedynie osobom ciężko wystarszonym pobytem w "obcym" kraju, które po angielku/niemiecku ani be ani me ani kukuryku.
Przykładowo: wycieczka do muzemum archeologicznego w Heraklionie i do pobliskiego pałacu w Knossos - u rezydentki jakies 35e / łebka, podczas gdy do Herklionu dojezdza sie autobusem za 2,5 ew jedna stronę a bilet wstępu w pakiecie muzeum+Knosses kosztuje 10e.
Inny przykład, fiat seicento na 3 dni - w wypożyczalni u rezydentki 105e poza sezonem, podczas gdy ceny w wiekszosci wypozyczalni wynoszą ok 70-75e, a ja osobiscie trafiełem w najbliższej od hotelu wypożyczalni na ofertę specjalną tj 50e (i jeszce dali 4drzwiowego matiza z klimą zamiast seicento).
Tu mała uwaga - standardowo przy wypożyczaniu oferują "full" ubezpieczenie, ale po przeczytaniu umowy okazuje sie że jest duży udział własny 1300e w ew. szkodzie. Dlatego pytajcie o dodtakowy full ( 10e /dzien) żeby miec prawdziwe auto-casco bez udziału własnego.

Podsumowując: "Dimitra" jest dobrą bazą wypadową dla osób które same sobie organizują czas.

Basia

Pobyt - Sierpień 2016

Hotel położony w spokojnym miejscu. Bardzo blisko do centrum i na plażę.

Zalety

Hotel położony jest w zaciszu jednak do centrum jest około 10 minut.

Wady

Brak kabin prysznicowych ( są tylko zasłonki).

Renata

Pobyt - Sierpień 2016

W Dimitra hotel spędziliśmy z mężem uroczy tydzień w sierpniu 2016.chętnie tam wrócimy.Pozdrawiamy właścicieli Marię i Dymitra

Zalety

Położony na wzgórzu, z dla od hałasów miasteczka.piękny widok na morze i miasto,od strony wejścia,na tę stronę wychodzą balkony większości pokoi.z tyłu hotelu widok na góry i duży,czysty basen.Przemiła właściciele,komunikujá się w kilku językach,czyste pokoje- codziennie sprzątanie,co 2 dni wymiana ręczników.w hotelu bar oraz duży taras.śniadania rzeczywiście monotonne ale można zjeść???? do plaży ok 7 min,do restauracji,przystanku autobusowego i marketu 5 min.

Wady

Nam się podobało

5.2
Anka

Pobyt - Lipiec 2016

Po przeczytanych opiniach nie spodziewałam się luksusu i faktycznie hotel tego nie gwarantuje. Drinki płatne. Kawa, herbata tylko na śniadanie. Natomiast hotel faktycznie czysty. Nasz z odległym widokiem na morze. Plaża stosunkowo nie daleko - płatne leżaki (parasol + 2 leżaki około 12 euro).

Zalety

Czysto, bez wygód. Pomocny personel.

Wady

Klima płatna. Śniadania codziennie takie same i bardzo skromne. Dokładnie ten sam gatunek jednej tylko wędliny, jeden gatunek żółtego sera. Sałatka grecka, jajka na twardo, musli, mleko. Dwa rodzaje chleba i ciasto.Kawa, herbata. Obsługa hotelu nie reauguje na całonocne imprezy w pokojach hotelowych. W moim przypadku cena nie adekwatna do jakości.

Jacek

Pobyt - Czerwiec 2016

hotel \"bidny ale solidny\" tzn śniadania skromne choć świeże, dbanie o czystość w pokojach jak w hotelach 5 gwiazdkowych i to jest najwiekszy plus, położenie dobre tzn blisko 5min do plaży, 5 min do marketu ale hotel leży w spokojnym zakątku, basen dobry. Ogólnie polecam jako miesce wypadowe np skuter czy samochód aby zwiedzić krete

Zalety

czystość, położenie blisko ale nie przy głównej ulicy, na górce dobry widok na może

Wady

dobra jakość w stosunku do ceny

JJ&BJ

Pobyt - Wrzesień 2015

Hotel polecamy dla osób które nie będą w nim spędzały całych dni. Plaża nie jest daleko- w recepcji wskażą najszybsze dojście. Basen ze znacznym spadkiem dobry do schłodzenia i sporadycznego pływania. Śniadania bardzo monotonne - codziennie ta sama tania mielonka, żółty ser, białe, ciemne pieczywo i co drugi dzień jajka na twardo. Na deser jest ciasto murzynek. Bardzo dobra baza wypadowa do zwiedzania wyspy. Polecamy wypożyczalnię samochodów MOTOR PLAN (za markatem) - nie oszukują i są tani. Bardzo blisko supermarket i przystanek autobusowy - autobusy o dziwo punktualne i z klimatyzacją oraz darmowym WiFi.

Zalety

Dobre położenie, fajny głęboki basen, przyjemna obsługa

Wady

klimatyzacja dodatkowo płatna, kiepski prysznic,

4.2
Paweł

Pobyt - Czerwiec 2015

Totalne rozczarowanie... Spodziewałem się normalnych warunków (bez luksusów) a było poniżej przeciętnej. Może przez to, że dostaliśmy pokój jak suterenę... Sprzęty stare i odpychające... a na dokładkę mrówki w pokoju. Jedynym plusem był czysty i głęboki basen.

Zalety

Kameralne położenie Głęboki basen

Wady

Mrówki w pokoju Pokój jak sutenera (częściowo w podziemiu) Stare wyposażenie Brudna i śmierdząca łazienka

Borcyk

Pobyt - Październik 2014

Hotel dla niewymagających, raczej dla tych co wieczorkiem lubią gdzieś wyjsć ńiz zamulać. Nie ma tragedi solidne 3 gwiazdy. Ja nie narzekałem . Basen prawie zawsze pusty może pare osób , leżaków nie zabraknie . Żadnych wieśniaków z Turcji , Rosji czy Anglii . Cisza spokój. Polecam ten hotel każdemu kto spędza wypoczynek aktywnie i nie siedzi na dupie w hotelu.

Zalety

Blisko centrum, blisko morza,blisko sklepów i restauracji,

Wady

Pokoje słabe , śniadanie monotonne,

Dimitra (Hersonissos)