Na plaży zejście do morza z pomostu, idealne warunki do snurkowania i nurkowania
Hotel idealnie łączy komfort z przystępną ceną. Choć hotel nie jest wyjątkowo luksusowy, z pewnością spełnia oczekiwania osób, które szukają solidnego i bezpiecznego miejsca na wypoczynek w Egipcie. Jednym z największych atutów Dive Inn Resort jest jego czystość. Pokoje są sprzątane codziennie, a ich standard jest zgodny z oczekiwaniami, biorąc pod uwagę kategorię hotelu. Przestronność pokoi, a także obecność balkonu (lub tarasu), sprawiają, że można się poczuć swobodnie i komfortowo. Wyposażenie jest już trochę wiekowe, ale nam to nie przeszkadzało. Część pokojów jest już wyremontowana, więc pewnie to kwestia czasu. Co ważne - teren hotelu jest naprawdę mały - to rzadkość w Egipcie, a dla nas to był priorytet. Nie musicie iść na basen, baru czy restauracji 20 minut, tylko wszystko jest "pod nosem". Jeśli chodzi o jedzenie, opinie mamy mieszane. Jedzenie było dość monotonne, to nie są zdecydowanie "europejskie smaki", ale każdy z naszej ekipy zawsze sobie coś wybrał, więc nie głodowaliśmy. Osoby, które liczą na kulinarne doznania w pełnym tego słowa znaczeniu, mogą poczuć się nieco zawiedzione, ale z pewnością nie zabraknie im podstawowych, smacznych posiłków. No i co było dla nas mega istotne - nikt się nie zatruł (i nie słyszeliśmy, żeby kogoś to spotkało). Jedzenie było zawsze świeże i estetycznie podane. W pokojach codziennie dostawaliśmy wodę w butelkach. Pitna woda też była dostępna przez całą dobę przy barze. Basen jest bardzo duży, więc każdy znajdzie dla siebie miejsce, gorzej z leżakami, mimo, że byliśmy poza wysokim sezonem, to o 8 rano miejsc przy basenie już nie było. Plus jest taki, że apartamenty są naprawdę blisko, więc można iść na basen tylko popływać i wrócić do apartamentu. Hotel nie ma dostępu do plaży (pieszo około 30 minut), ale kilka razy dziennie odjeżdża darmowy busik na 3 plaże w okolicy. Znajdują się na nich hotelowe, zarezerwowane leżaki. Nawet jak godziny busów Wam nie pasują, to my taksówką dojeżdżaliśmy tam za 1$. Dla dzieci organizowane są liczne animacje, jest plac zabaw i atrakcje (to już raczej dla większych i dorosłych) jak piłkarzyki, badminton, ping-pong, bilard (dodatkowo płatny) itp. Personel jest uprzejmy i stara się spełniać oczekiwania gości, nigdy nie było z niczym problemu. Większość osób porozumiewa się w języku angielskim. Jeśli chodzi o bar, to niestety napoje podawane są tylko w plastikowych, jednorazowych kubeczkach. W opcji all in dostępne są tylko podstawowe mocne alkohole z podstawowymi napojami (cola, sprite, fanta - nieoryginalne) oraz sokami. Bardziej wymyślne drinki są dodatkowo płatne. To dobre miejsce dla tych, którzy szukają wygodnego, relaksującego wypoczynku w przystępnej cenie. Choć nie jest to hotel o najwyższym standardzie, spełnia oczekiwania, szczególnie dla osób, które nie są nadmiernie wymagające. Czystość, miła obsługa i dogodna lokalizacja.
czyste i przestronne pokoje, profesjonalna obsługa, przyjazna atmosfera. . Balkon lub taras w każdym pokoju to dodatkowy atut. Hotel zapewnia wygodne warunki zarówno dla rodzin, znajomych, jak i par, a jego przystępne ceny czynią go atrakcyjnym wyborem dla osób szukających relaksu w Egipcie. Zapewnia bezpłatny transfer na pobliskie plaże. Warto również dodać, że hotel jest usytuowany w spokojnej okolicy. Jest dużo animacji dla dzieci i dorosłych nawet poza wysokim sezonem.
Monotonia posiłków i ograniczona różnorodność dań. Muzyka przy basenie jest włączona głośno przez praktycznie cały dzień, my mieliśmy pokój tuż przy basenie, więc trochę momentami to przeszkadzało w odpoczynku. Wyposażenie pokojów jest "wiekowe".
Udało nam się kupić wycieczkę w bardzo dobrej cenie, baliśmy się hotelu w związku z opiniami/ zdjęciami i ilością gwiazdek. To było bardzo mylne, hotel był wspaniały, mały, miły ,czysty i zadbany. Faktycznie łazienki do odnowienia,ale sprzątanie pokoju,ręcznik i woda codziennie;) bardzo chętnie byśmy wrócili do tego hotelu, jedzenie przepyszne ludzie wspaniali aż chciało się im dawać napiwki;) polecam!!!;*
Hotel nie dla wymagających 3 gwiazdkowy jak na Egipt nie polecam. Napoje serwowane w kubkach plastikowych i papierowych. Pokoje bardzo zaniedbane i zniszczone. Plaża nad morzem fatalna leżaki darmowe ale w opłakanym stanie i plaża bardzo oddalona od hotelu. Plus tego hotelu to bardzo dobre jedzenie i miła obsługa .
Dobre posiłki i miła obsługa
Wszystko do remontu.
odpoczęliśmy i nie żałujemy:). Pokój rodzinny przypomina okres PRL.
- cisza i spokój - barmani i animatorzy
- plaża piaszczysta - jak u cyganiaków - stęchlizna w pokoju
Bardzo miła obsługa, jedzenie bardzo smaczne serwowane w formie bufetu, dodatkowo zawsze w ogródku jakieś mięsa robione na bieżąco przez kucharzy:gril, ryba, baranina... Śniadania dodatkowo robione na życzenie omlety z czym tylko sobie zyczysz, gofry małe naleśniki z dodatkami, przeróżne sery, pieczone mięsa, zupy, płatki, owoce, warzywa, sałatki, surówki, a pieczywo najlepsze, niestety jeżeli jest ktoś fanem wędlin to mały wybór, ale mi ich absolutnie nie brakowało ponieważ mięso było w innych formach bardzo smaczne. Obiat i kolację - urozmaicone, można było zamówić sobie danie z makaronu takie jak lubisz, samemu wybiera się składniki, pychota. jacuzzi, basen, animatorzy przesympatyczni, dwója się i trójka aby zapewnić wszystkim rozrywkę. Główny kucharz bardzo pomysłowy, nic się tam nie marnowało, jak z kolacji zostały papryczki, to wiadomo że na drugi dzień na śniadanie będą M. I bułeczki z alapenio😍 WYPOCZĘŁAM BYŁO SUPER I NA PEWNO RAM WROCE
Wyżywienie, animacje, wypoczynek, spokoj
Brak podgrzewane go basenu, ale to nie jest taki problem, nad Bałtykiem latem jest zimniejsza woda niż w basenie hotelowym😊
Bardzo fajny hotel, kameralny, codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki, obsługa miła, jedzenie dobre, chociaż na obiad był zwykle dość mały wybór, za to kolacja wyglądała bardziej jak obiad, śniadania bardzo dobre i duży wybór. Do pokoju codziennie uzupełniana woda butelkowana. Piwo w barze butelkowane więc dobre, reszta jak to w Egipcie. Do plaży pół godziny spacerem ale jest przepiękna, zejście po schodach na klifie. Hotel ma darmowy transport na plażę kamienistą i piaszczystą, do naama bay trzeba zapłacić około 2.5 dolara za osobę (tu raczej polecam taksówki, za 2/3 dolary to zawiezie 4 osoby, a w naszym przypadku nawet 5, tylko trzeba odejść kawałek od hotelu i znaleźć z ulicy bo spod hotelu są droższe) jednak bardziej polecam tą hotelową kamienistą - jest dużo ładniejsza i ma fajną rafę, którą można sobie zobaczyć na mapie satelitarnej, jest najładniejsza w Sharm. Świetny pobyt, polecamy!
Czystość, jedzenie, obsługa
Odległość od plaży
Pobyt oceniam bardzo pozytywnie. Pokój schludny czysty sprzątany codziennie.
Otoczenie na 5, obsługa bardzo miła, atmosfera OK.
Toaleta działała ale zbliża się czas remontu prysznica.
Super hotel, kameralny, bardzo miła obsługa i animacje Pokój sprzątany codziennie i codzienna wymiana ręczników, jedynie w zimie mógł by być podgrzewany basen
Przyjazny Kameralny Miła obsługa Animacje
Nie jest to hotel dla wymagających. Pokoje mają już swoje lata, łazienki są w złym stanie. Jedzenie jest jest monotonne, mały wybór. Animację powtarzalne, animatorzy znudzeni swoją pracą. Jeden z animatorów bardzo narzucający swoje zdanie, wręcz zdenerwowany jak tańczysz inaczej niż on sobie tego życzy. My ze względu na to że byliśmy dużą ekipą, ten tydzień spędziliśmy super. Za te pieniądze nie ma co nastawiać się na luksusy, jeśli ktoś nie jest wymagający, chce odpocząć, to polecam.
Kameralna atmosfera, fajny basen, jacuzzi
stan łazienek
Jest to raczej starszy resort, natomiast świetnie utrzymany i zapewniający dostęp do pobliskich atrakcji. Mimo dużej odległości od plaży, hotel zapewnia bezpłatny bus. Za 130 funtów można dojechać do plaży Fanar Beach.
-bus na plaże -pokoje rodzinne dla 6 osób z dwoma łazienkami -kawiarnia w stylu beduińskiego namiotu
-starszy obiekt -3 km do plaży
Hotel położony w bardzo spokojnej okolicy, można śmiało wyjść po za teren ośrodka. Jedzenie jest smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa bardzo miła i pomocna. Bardzo dużo animacji, zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. W hotelu jest bardzo czysto, pokoje są sprzątane codziennie. Bardzo polecam rodzinom z dziećmi.
Położony w spokojnej okolicy, dużo animacji, bardzo czysto, obsługa bardzo pomocna
Pobyt bardzo mi się podobał. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, bez robactwa, tak samo basen. Obsługa bardzo miła i pomocna, przy wyjeździe dostaliśmy lunchboxy co też na plus. Jedzenie samo w sobie dobre, spory wybór.
czystość, smaczne jedzenie
duża ilość plastiku na napoje
ŚWIETNY HOTEL, MIŁA OBSŁUGA, PYSZNE JEDZENIE. CHCIALABYM TAM WRÓCIĆ.
Hotel mały i kameralny, należy bardziej traktować jak baza wypadowa na różne atrakcje w pobliżu.
Bardzo smaczne jedzenie, nie ma wyboru jak w innych większych hotelach ale bardzo smaczne i każdy znajdzie coś dla siebie, bardzo miła obsługa, pokoje czyste ale w standardzie egipskim wiesz szału nie ma
Tylko 3 posiłki dzienne, brak przekąsek nad basenem
Jeśli szukasz budżetowego hotelu bo masz na celu jeździć na wycieczki i na plażę to jest napewno godny polecenia, obsługa bardzo miła i dbająca o porządek na terenie hotelu
Transfer na 2 plaże Fajny duży basen Codziennie dodawane do pokoi butelki z wodą Smaczne jedzenie Młodzi animatorzy którzy bardzo się starali Dobrze działająca klimatyzacja w pokoju
Pokoje w stylu lat 2000 wymagające odświeżenia a łazienka lekkiego remontu Baaaaardzo duża ilość plastiku wszędzie jednorazowe kubeczki co chwilę wydawane do napoju fajnie było by to zastąpić czymś innym Jeśli chodzi o posiłki były one smaczne natomiast śniadania bardzo monotonne codziennie to samo Bardzo słaby wybór owoców Na obiad i kolację wyboru max 4-6 dań na ciepło Zbyt mała ilość leżaków na basenie i brakowało trochę cienia
Hotel sam w sobie - ok. Pokoje - małe, dostawka w większości przypadków - bardzo twarda- ława z materacem. Łazienki swoją swiętność widziały w latach 80. Taki kolejny trochę wystrój. Sprzatanie -10/10. czysto, woda do pokoju, lodówki na napoje. Basen mały - ale ok. Animacje - dobre- starają się. Jedzeni bardzo dobre, mało kolejek. Posiłki pomiędzy - generalnie brak. Plaże - 3 - z dojazdami - 2 niepłatne - ale ciasne, plaża tzw. piaszczysta - to publiczny kawalątek plaży w zatoce - nie polecam, 2- ładna, zejście ostro w dół - ale dużo ludzi. 3 - płatna - bardzo ładna. Bus dowozi wszędzie.
Jedzenie, animacje, miła atmosfera.
jednak brak plaży, łazienki , pokoje.
Hotel mały i przytulny, jedzenie niezróżnicowane ale pyszne, świeżutkie, lepsze niż w 5* w Sharm gdzie byliśmy ostatnio. Czysto, pięknie i przytulnie, blisko 3 plaże, najpiękniejsza to El Fanar, gdzie można nurkować głębinowo oglądając rafy. Na dwóch pozostałych można też snorkować. Ludzie genialni, obsługa zawsze uśmiechnięta i pomocna. Wspaniale spędzony czas, następnym razem pojedziemy na pewno na dłużej niż 8dni.
Hotel bardzo fajny, czysto jedzenie urozmaicone i dużo obsługa miła i pomocna. Polecam.
Duży basen wspaniałe jedzenie
Brak wad
Hotel klimatyczny, czysty z dobrym jedzeniem. Napewno jeszcze wrócę.
Duży basen
Lazienka
Pokoj był przecietny, w łazience część kranu odpadała, jedzenie bardzo słabe,klimatyzacja bardzo głośna jedyny pozytyw tego że czysto
Czysto, co wieczór koło basenu organizowane jakieś atrakcje typu pokazy tańca, pan przyjechał ze zwierzętami dla dzieci super, karaoke i dyskoteka.Basen na duzy plus.
Jedzenie bardzo słabe, codzinnie to samo.zepsutu kran, głośna klimatyzacja,byłam zaskoczona pokojem w negatywnym sensie tyle na plus że czysto.