Doubletree by Hilton Sharks Bay (ex. Hilton Sharks Bay)

4.3

Hotel bardzo fajny obsługa bardzo przyjazna dla gości, jedzenie bardzo dobre a byłem wielokrotnie w Egipcie mam porównanie może nie ma dużego wyboru ale naprawdę każdy coś dla siebie znajdzie wszystko fajnie przyprawione trochę kiepska plaża mała ale ma swój urok laska przy hotelu i niewielka ale można spokojnie popłynąć sobie dalej jest dużo ciekawsza, duży plus jest taki że Soho jest dosłownie 300 m od hotelu ale jadąc do nama bay czy old marketu koszt to maksymalnie 5 dolarów jak się dobrze targujesz

Może zacznę od tego, że nie jesteśmy osobami wybrednymi - a do Egiptu podróżujemy od dobrych kilkunastu lat - wiec wiemy na co przymykać oko, czego możemy się spodziewać - na tyle lat to był nasz najsłabszy hotel ( fakt wybrany spontanicznie na szybko, bo też takie były wakacje) ale jeżeli myślisz, ze przytyjesz w tym hotelu to spokojnie nie przytyjesz. Kolejki do jedzenia są tak długie, że trzeba brać na wszelki wypadek po kolei wszystko, bo cofając się wpadasz na sam koniec kolejki. Jeżeli brakuje jedzenia, spokojnie doniosą za 10 - 15min. Są dwie restauracje z czego goście z części przy plaży przychodzą jeść do części górnej, bo tam podobno jedzenie tragedia, dziwie się bo w tej górnej jeść nie ma za bardzo co - my co dopiero wróciliśmy i nie było pełnego obłożenia w hotelu ale to co było na stołówce to dramat ( nie chce wiedzieć co dzieje się tam w sezonie ) Bary przy basenie - od 10 otwarte , od 11 wydaja alkohol - którego często już na dzień dobry nie ma i może będzie albo koło południa albo nie wiadomo kiedy. Jeżeli chodzi o czystość, wanna która mieliśmy w pokoju wraz z prysznicem nie była ani razu umyta podczas naszego pobytu ( brudna była od samego początku). Jeżeli chodzi o plaże to dramat, jej nie ma wcale - leżaki w górnej części są już zajęte od rana - a te przy morzU to są w tak opłakanym stanie, że strach na nich siadać, bo niewiadomo czy się nie rozsypią ( duża cześć z nich była połamana, porwana) więc nie było na czym usiąść. Częśc przy plazy odremontowana ale bardzo małe baseny, w części górnej pokoje mają już swoje lata ale za to są ogromne baseny. Plusem też jest lokalizacja, bo spacerkiem 5min do SOHO. W wyznaczone dni są świetne występy na zewnątrz przy Hotelu Meraki - warto obejrzeć bo patrząc na brak animacji w tym hotelu to zawsze jakaś rozrywka. Warto już na samym początki zapisać sie do restauracji ala cart - my byliśmy w Japońskiej ( chyba :)) mila odskocznia od stania w kolejkach po jedzenie :)

Hotel czterogwiazdkowy, czysty i zadbany. Dwie części ta bliżej morza nowocześniejsza, więcej betonu, mniejsze baseny, dalej od morza pięknie zazieleniona duże baseny. Na samym końcu basen i strefa dla dorosłych. Jedzenie smaczne, każdy coś wybierze dla siebie. Nie ogromne ilości jedzenia marynowane przez gości hotelowych! Szczególnie arabskich... Jakościowo mogło by być na pewno lepiej gdyby mogli zrobić mniej porcji. Organizowane są również kolacje tematyczne. Wino z opcji all średnie, drinki ok. Piwo ok. Niektórzy barmani opieszali inni weseli i chętni do pracy. Ogólnie personel bardzo miły i pomocny. Ale zdaża się że niczego potrafią zrobić problem. Restauracja a'la carte trzeba pobrać voucher z recepcji i z nim zamówić sobie kolację. 1* na pobyt przysługuje 😊. Obawiałam się małej plaży ale pozytywnie, się zaskoczyłam. Rafa całkiem fajna, sprytniejsi zobaczą co jest dalej😎 Blisko soho, piękny deptak że sklepami. Siłownia niewielka ale dobrze wyposażona, w remoncie kolejna po drugiej stronie hotelu. Shisha płatna 6$. Polecam wszystkim którzy nie oczekują, że to 5* rixos itp. - wtedy proszę wydać więcej i oczekiwać więcej. Dobry hotel jeśli macie fajną ofertę kupować i jechać 😎 Dużo arabskiej i rosyjskiej lub ukraińskiej, brytyjskiej i polskiej społeczności.

Ogólnie hotel zrobił na nas bardzo pozytywne wrażenie Jedzenie smaczne i każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa „cicha” nie są zbyt nachalni co sprawia ze wszystko jest dopracowane ale nie odczuwamy ich obecności 🙂 Pokój mieliśmy na uboczu co nam odpowiadało ale jak zdecydowanie bardziej poleciłabym starą część bo jest bardziej słoneczna i ciekawsza 🙂

Hotel żadna rewelacja taki sobie ...grzyb w łazience na pewno nic wspólnego z Hilton jak na Egipt max 3* nie wspominając o bardzo małej ilości miejsc można wypocząć....jedzenie można powiedzieć ok ...brak snack bar aby móc coś przekąsić wieczorem... Obsługa bardzo fajna ....

Nazwa  Doubletree by Hilton Sharks Bay (ex. Hilton Sharks Bay)
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Sharm El Sheikh
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne, parking

Ok. 15 km od centrum i 5 km od lotniska

Bezpośrednio przy piaszczysto - żwiroej plaży

Dużo udogodnień dla dzieci m.in.: Brodzik, animacje, miniklub, plac zabaw, posiłki dla dzieci, łóżeczka (na życzenie)

Ras Mohammed zachwyca rafami koralowymi i nurkowaniem

4.3

Wyświetlono 65 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Mario

Pobyt - Listopad 2025

Wady

Animatorzy praktycznie nie aktywni , słabe

Aga

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

- lokalizacja - basen

Wady

w opisie

Ewelina

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Piękna roślinność Miły personel Smaczne kolacje

Wady

Dość głośna klimatyzacja Owoce niejadalne za wyjątkiem bananów i jabłek i kilka razy mango Mała rafa - ale da się zaradzić na to 😉 Animacje średnie

Gabriela

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Jedzenie - urozmaicone i jakościowo bardzo ok Rafa - idealnie dla osób które lubią pooglądać życie morskie i kolorową rafę Pościel i suszarka do włosów 😅 - idealnie białe ręczniki i pościel i suszarka wysokiej jakości a nie hotelowa która ledwo co działa Barmani na „starej” części - organizacja i praca na najwyższym poziomie, chłopaki pilnują kolejek i od razu podchodzą do klienta

Wady

Barmani na „odnowionej” części Panowie z baru przy basenie jakby byli tam za karę… Obsługują jak chcą, kiedy chcą i kogo chcą, co mocno irytowało jeśli bar był otwarty do. 23 a panowie o 21 pogasili wszystko i odsyłali do lobby. Sparzatanie pokoi - mogliby trochę bardziej się przyłożyć np odkurzenie co 2 dzień ale taki malutki minus co najważniejsze woda i ręczniki zawsze świeże 🙂

3.4
Robert

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Nic

Wady

Stary wymaga remontu

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel uważam za bardzo dobry, byłem w części Mountain, duże baseny, zawsze jakiś wolny leżak, jedzenie bardzo smaczne i na tyle zróżnicowane że w każdy dzień można zjeść coś innego.

Celina

Pobyt - Wrzesień 2025

Super hotel, pięknie położony, wspaniałe jedzienie, pokój mieliśmy luksusowy z okrągłym łóżkiem na balkonie , rewelacyjny . Rafa koralowa blisko hotelu zejście z pomostu.

Zalety

Jedzenie, rafa koralowa.

Wady

Plaża troszkę malutka i leżaki na plaży gęsto.

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel jak na swoją cenę OK . Jest czysto , dobra obsługa.

Wady

stołówka w godzinach szczytu nie wyrabia

Michał

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel czysty, olbrzymie baseny, dobre i różnorodne jedzenie, wygodna lokalizacja

Zalety

Olbrzymią zaletą hotelu są ogromne baseny - pomimo dużej liczby gości nie ma nad nimi tłoku

Ula

Pobyt - Lipiec 2025

Cały kompleks składa się z 2 hotelów, obiekt jest ogromny, co przekłada się na duży wybór basenów. Plaża jest blisko obiektu, od najdalszych pokoi dowozi nas busik. Na plaży znajduje się bar, jednak strefa do kąpieli jest dość wąska. i przemieszczamy się do niej po kładce. Na plaży i na basenach znajdowali się ratownicy. Na plaży znajdowały się leżaki, ręczniki i parasole. Jedzenie smaczne i duży wybór. Pracownicy przemili, pokoje ładne, zadbane i czyste. Brakowało ciekawych i porywających animacji.

Maro

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel warty polecenia, my byliśmy bardzo zadowoleni.

Zalety

Czysto, wygląd ogólny.

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel oceniam bardzo pozytywnie. Podzielony na dwie części - MOUNTAIN i SEA. Codziennie sprzątane pokoje, woda do picia wedle życzenia. Wszędzie czysto i przyjemnie. Obsługa bardzo miła, pomocna bez spiny na napiwki. Jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Jeżeli chodzi o przekąski to do wyboru hamburgery, frytki, pizza i nugetssy. Barmani w pool barach superowi. Restauracja ala carte - wyborna. Przy części SEA piękna rafa koralowa - nie trzeba płynąć nigdzie na wycieczkę, żeby pooglądać morski świat. Wszędzie widać luzy. Nie ma bitwy o leżaki zarówno przy basenach jak i na plaży.

Zalety

Hotel fajnie położony. Znajduje się blisko SOHO - centrum ze sklepami i restauracjami. Transfer z lotniska trwa 15 minut.

Wady

Generalnie brak.

Pobyt - Kwiecień 2025

Pobyt oceniam pozytywnie. Hotel składa się z nowej i starej części. W nowej części trwają jeszcze prace budowlane, blisko do morza natomiast w starej piękne rośliny, plac zabaw, recepcja, spa. Bus wozi na plażę. Plaża kamienista lecz z rafa koralową.

Zalety

Piękne rośliny, wygodne baseny, plaża przy płytkim basenie, dobre jedzenie, blisko do lotniska, blisko do Soho- miejsca że sklepami i restauracjami

Wady

Brzydki zapach z łazienki, momentami za dużo osób namawiających na spa, tatuaże itp.

Maciej

Pobyt - Luty 2025

W hotelu bardzo podobało mi się duży podgrzewany basen ze zjeżdżalniami oraz dużo palm i zielonego trawnika. Hotel ma duże pokoje wszystkie skierowane na któryś z basenów. Pracownicy są bardzo mili nie wymuszają napiwków ale my kilka dolarów zostawiliśmy panu sprzątającemu. Za 5 $ daje więcej wody i robi z ręczników łabędzia. Wpuszczaliśmy, co drugi dzień. Duży wybór na śniadaniach obiadach i kolacjach nie było tłocznie kiedy byliśmy około 50-60 osób w jednym miejscu nie powodowało wrażenia że jest tłocznie. Mimo zmiany turnusów nie było problemu z leżakami nikt nie zajmował sobie leżaków nie było potrzeby. Plaża to tragedia jest bardzo ładnie żeby sobie posiedzieć na klifie przepiękny widok leżaki porozkładane i parasolki ale nie ma mowy o chodzeniu po plaży bo ona nie istnieje. Zardzewiały płot. Oczywiście jest plastikowy pomost z którego można zejść zobaczyć rafę. W toaletach nie ma szczotki do mycia toalety. Musiałem kombinować bo nie wyobrażam sobie zostawić po sobie bałaganu dla rodziny. Bliskość lotniska słychać jak samoloty startują i lądują ale dla nas to akurat plus bo lubimy słuchać oglądać podziwiać lotnictwo. Wieczorem tną komary więc trzeba zamykać okno i włączać klimatyzację. Lody przy basenie są mango truskawka czekolada między 13:00 a 16:00 ale można też na plaży do 17:00. Cappuccino przy barach basenowych to kiepska kawa ale automat na śniadaniach działa bardzo dobrze i można zrobić sobie też kakao. My najczęściej jedliśmy melon oliwki omlety ciasta tortowe pieczone ziemniaki baraninę ryże makarony kiełbaski więc wybór duży różnych sałatek warzyw pokrojonych pieczonych pomidorów papryk ryby owoce morza smażone gotowane duszone duży wybór soków kaw piwo bardzo smaczne nierozwodnione z kranu. Bardzo polecam ten hotel tanio i bardzo wygodny

Zalety

Podgrzewany basen. Łagodne zejście do podgrzewanego basenu na całej szerokości (około 50 metrów basen. Wielki jest ten basen i ma Jeszcze 3 zjeżdżalnie).

Wady

Jak każdy pewnie egipski hotel, żeby mieć zieloną trawkę rano ze szlaufu i zraszaczy podlewa trawnik wodą śmierdzącą jak z obory. Cześć pokoi ma taras częściowo zalany tą smierdzącą wodą. Nasz tylko ciutkę. Do tego idąc na sniadanie ta woda tryska też częściowo po chodniku a pewnie mgielkę wciągamy nosem... Mam wrazenie, ze Sharm El.sheik jest teraz w przebudowie. Również budynek hotelowy z tyłu hotelu oraz sklepiki na terenie są remontowane (aż do gołej cegły). Obok jest wielka budowa hotelu

Asia

Pobyt - Luty 2025

Ogólnie jesteśmy zadowoleni i możemy polecić. Mieliśmy przepiękny czas pełen relaksu. Ten hotel nie ma dostępu do plaży, ale można przechodzić do siostrzanego hotelu, które ma przepięknie zrobione wybrzeże. Jest rafa parę metrów od plaży. niesamowita. Polecam wycieczki organizowane przez koral travel. świetnie zorganizowane. Spróbowaliśmy nurkowania z butlą, niesamowite przeżycie.

Zalety

duży (ale płytki) podgrzewany basen ze zjeżdżalniami smaczne jedzenie i część dań się zmienia z dnia na dzień można przechodzić do drugiej części hotelu i korzystać z całej infrastruktury oraz jeść tam posiłki czysto w pokojach i obsługa bardzo pomocna fajna muzyka przy basenach miła obsługa dwa razy w tygodniu był dj i można było potańczyć, nie tylko oglądać pokazy maja specjalne miejsca do palenia shishy hotel ma stół do tenisa, kort tenisowy, boisko do piłki i zjeżdżalnie obok klubiku

Wady

basen podgrzewany jest płytki ,ale jest drugi basen w drugim hotelu do morza około 10 minut spaceru (ale jest bus który podwozi) animacje słabe, ale ostatniego dnia przyjechał dodatkowy team, więc może to kwestia niskiego sezonu klubik dziecięcy słaby denerwujące są osoby próbujące wcisnąć masaż, menicure czy wycieczki

Sebastian

Bardzo przyjazny hotel , duża kultura personelu , dobre jedzenie

Zalety

Czystość , kultura personelu

Wady

Standardowo jak w Egipcie nie podoba mi się nagabywanie chodzących przy basenie oraz przy plaży Egipcjan oferujących różnego rodzaju oferty masażu itp.

Pobyt - Grudzień 2024

pokoje dawno nie remontowane, w łazience płytki niestarannie położone.. stare szafy, ściany do malowania..

Zalety

Basen

Wady

Stan pokoju.. oraz ciągłe to samo jedzenie

Jolanta

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Grudzień 2024

Piękny, wyremontowany obiekt. Posiada bardzo duży teren przez co każdy znajdzie miejsce dla siebie. Położenie w pobliżu lotniska i z łatwym dostępem do rafy koralowej sprawia, że hotel jest idealny dla miłośników nurkowania i snorkelingu. Personel jest pomocny, a słynne ciepłe ciasteczka na powitanie to miły akcent, który podkreśla standard DoubleTree.

Zalety

-świetna lokalizacja -kilka basenów w tym 1 podgrzewany

Wady

-stare meble w pokojach -hotel w trakcie renowacji -w szczycie sezonu liczba leżaków na plaży może brakować

2.1

Pobyt - Listopad 2024

Hotel bardzo przeciętny a uważający się de lux . Nigdy więcej.

Zalety

Blisko do SOHO , codzienne sprzątanie pokoi

Wady

Monotonna kuchnia bez smaku , Bary , Snak bary , "pachnące " kanalizacją pokoje , połamane leżaki z ubiegłego wieku , polpwania na stolik na stołówce

Janusz

Pobyt - Listopad 2024

Hotel ma swoje plusy i minusy. Jest czysto, duża liczba obsługi, nie było przypadku zemsty faraona. Teren hotelu składa się z dwóch części. Ta bliżej morza jest w remoncie a więc hotel w zasadzie jest w drugiej linii brzegowej. Na plażę dowozi bus kursujący co pół godziny (na nogach ok. 10-15 min.). Brak plaży z piaskiem dla dzieci, Wejście do morza tylko z pomostu. Zaletą jest położenie w zatoce. Zielona flaga przez cały czas. Hotele w innej części Sharmu miały czerwoną w tym samym czasie. Rafa warta obejrzenia ale raczej średnia. Największą zaletą jest położenie pomiędzy Soho a Tal Avenue. Idealne miejsce na wieczorne spacery.

Zalety

Położenie czystość wyżywienie

Wady

Remont zimnawy basen (podgrzewany) słabe animacje wieczorne

Doubletree by Hilton Sharks Bay (ex. Hilton Sharks Bay)