Eftalia Downtown

3.6

Cena adekwatna do standardu, blisko do morza. Nam osobiście nie odpowiadały godziny posiłków, śniadanie o 7.30 do 9.30 to jeszcze w miarę, za to obiadokolacja od 19.00 do 21.00 to zdecydowanie za późno jak dla rodziny z dziećmi. To jak dla Nas jedyny minus. Cała reszta Ok. Polecamy

Hotel jak najbardziej do polecenia. Klima chłodzi, jedzonko świetne, animacje dla turystów bardzo na +. Jedyne czego można się czepić to piwko w barze hotelowym mogłoby być ciut tańsze (5💶)

Dobry hotel w dobrej cenie, ale po kolei: (...) Po dotarciu do hotelu pan z recepcji zaprowadź cię do pokoju i nie wyjdzie do puki nie dostanie napiwku więc lepiej sobie przygotowywać jakieś drobne. W pokoju łóżko dla rodziców i łóżko piętrowe dla dzieci. Ogólnie w miarę czysto, ręczniki i pościel ok, wymieniane codziennie. Brudne za to lustra, winda inne zakamarki. Złe wrażenie zrobiła klimatyzacja pozaklejana plastrami przez innych gości, ale było to spowodowane tym żeby ograniczyć nawiew na łóżko. Dostaliśmy pokój na 3 piętrze z widokiem na hotel obok, kawałkiem morza i plac zabaw. W pokoju było ogólnie cicho nie licząc sąsiadującego meczetu. Do dyspozycji gości jest niewielki ale przyjemny basen gdzie zawsze znaleźliśmy jakiś wolny leżak, w barze można zamówić, piwo, pizze, frytki i dania. Do hoteli przyjeżdżają rodziny z dziećmi z całego świata oraz jest nadzór ratownika więc oceniam na plus chociaż był czynny tylko do 17.00. Śniadania serwowane w godzinach 7.30 do 9.30 do wyboru pieczywo, owoce, dżemy, miody, sery, płatki, dużo sałatek oraz smażone na bieżąco jajka czy warzywa. Kawa, herbata i sok bez ograniczeń. Brakowało tylko dobrej wędliny i codziennie było to samo. Kolacje dużo bardziej urozmaicone serwowana w godzinach 19-22. Duży wybór dań i zawsze coś przygotowywane na świeżo na grillu. W poniedziałek nawet trafił się kebab i pyszne tortille. Z ciast nawet był tort. Niestety w przypadku kolacji wszystkie napoje były dodatkowo płatne w formie obsługi kelnerskiej. Lokalizacja hotelu idealna, plaża po drugiej stronie ulicy, obok bary, sklepiki ze wszystkim, 10 min pieszo do normalnego sklepu spożywczego Migros, oraz przystanek komunikacji miejskiej gdzie przykładając kartę płatniczą u kierowcy za 3.4zl w około 15 min można dojechać do ścisłego centrum oraz największych atrakcji miasta jak plaża Kleopatry, zamek, port, bazar i centrum miasta. Na zamek polecam wjechać kolejką linowo za niecałe 50zl za osobę, oraz udać się na targ warzywny "Toptanci hal" który znajdziemy w północno zachodniej części miasta gdzie spróbujemy świeżo wyciskanych soków i kupimy lokalne warzywa, przyprawy, słodycze i kosmetyki dużo lepszej jakości niż na oficjalnym bazarze dla turystów znajdującym się przy porcie. Po drodze szukajcie również lokalnych kebabów i gdzie można zjeść turecki doner za 10zl. Polecam również wynająć samochód w Galaxy Car znajdującym się przy samym hotelu gdzie za 200zl na 24h mamy dobry samochód z automatem na uczciwych warunkach i możemy pojechać rodzina np. do największej atrakcji regionu jaką jest przepiękny Green Canion, na miejscu polecam około 3 godzinny rejs za około 100zl za osobę zakończony skokami do krystalicznie czystej wody. Wynajęcie samochodu na własną rękę i bilety na miejscu wyjdą taniej niż proponowana wycieczka fakultatywna w to miejsce. Podsumowując wycieczka z noclegiem w Eftalia hotel się udała, spędziliśmy miło czas. Hotel i okolica jest bezpiecznym miejscem dla rodzin z dziećmi którzy nie chcą siedzieć cały czas w jednym miejscu. Znajdziemy tyłu pełno atrakcji musimy tylko przymknąć oczy na pewne niedoskonałości i uważać na namolnych handlarzy na targach "hello my friend" to na pewno za te pieniądze to będą bardzo udane wakacje. No i oczywiście piękna słoneczna pogoda z temperaturami powyżej 30C w porównaniu do deszczowego lipca w Polsce przesądziła o wyjeździe trzeba pamiętać że takie wysokie temperatury są również męczące podczas wędrówek w środku dnia i zwiedzanie lepiej zacząć po g.17.00

Hotel czysty, obsługa miła i pomocna, jedzenie bardzo dobre, spa rewelacja bardzo polecam. Jesteśmy bardzo zadowoleni.

Pobyt super pokój fajny basen spoko dobre jedzenie

Nazwa  Eftalia Downtown
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, bez paszportu

Publiczna, piaszczysto-żwirkowa plaża o łącznej długości ok. 150 m oddalona zaledwie kilka kroków od hotelu.

Do centrum Alanyi ok. 800 m, gdzie zlokalizowane są liczne restauracje, bary, kluby nocne.

Sport i rekreacja: centrum SPA, masaż, sauna, łaźnia turecka, sporty wodne na plaży.

Należy do znanej i cenionej sieci Eftalia Hotels.

3.6

Wyświetlono 108 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Wrzesień 2025

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Wszyscy uśmiechnięci, klimat super

Wady

Lekki smrodek z kanalizacji w łazience.

Mikołaj

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Lokalizacja, dobre kolację. Spokojny basen i przystępny cenowo bar.

Wady

Zawsze mogło by być czyściej, nowsze meble, ale wiązało to by się się z większą ceną noclegu. Brak wifi, lodówki i czajnika w pokojach.

Kinga

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Bardzo Bolko do plaży, 10 minut spacerkiem do portu, do plaży Kleopatry 20 minut. Można też pojechać autobusem nr 1 za niewielką opłatą biletu.

Marcin

Pobyt super pokój fajny basen spoko dobre jedzenie

Zalety

Bliskość centum zamku i bazaru

Jakub

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel w pełni wystarczający do przespania się oraz wykąpania , nie ma luksusu , ale czysta łazienka czysty pokoik , codzienny serwis hotelowy. Jedzenie bardzo dobre , różnorodne dla każdego nawet wybrednego klienta. Bliskość plaży , sklepów itp. Bez problemowy kontakt w języku angielskim. Ogólnie wszystko na plus.

Zalety

Bliskość plaży , centrum miasta

Wady

Nie był to hotel 5 gwiazdkowy ale jak na swoje 3 gwiazdki mocny plus.

Maciej

Pobyt - Lipiec 2025

Świetna baza wypadowa. Fajne plaże i restauracje w pobliżu. Opcja ze śniadaniem jest wystarczająca.

ŁUKASZ

Pobyt - Lipiec 2025

Wszystko świetnie. Pyszne śniadania, czyste pokoje, miła obsługa. Warto.

Grzegorz

Pobyt - Lipiec 2025

Fajny stary hotel w środku miasta, przy kamienistej i brudnej plaży. Ogólnie za tą cenę spoko - wakacje z rodzina udane.

Zalety

Dobra lokalizacja, jeśli ktoś lubi miejskie kurorty. Czuć arabski klimat. Pyszne i urozmaicone jedzenie. Goście to mieszanka w tym lokalsi. Bardzo spokojnie - mało kto używa alkoholu (piwo i inne trunki są dostępne za oplata). Fajny bar przy plaży należący do hotelu.

Wady

Hałaśliwie (przy samych głośnikach z modłami), pokoje małe, klima dmucha bezpośrednio na łózko i wymaga odgrzybiania, trzeba wstać wcześnie rano aby zarezerwować leżak przy basenie (szczególnie ze plaża jest brudna a wejście do morza kamieniste), krótki czas wydawanie śniadań i kolacji. Pokoje niestety nie są sprzątane regularnie. Oferta jest myląca, nie ma tu żadnego aneksu kuchennego a w pokojach nie ma wifi.

Magdalena

Pobyt - Czerwiec 2025

dobra, 1. czy polecam na pobyt 6 dni dla bliskich , gdzie ważny jest czysty pokój TAK . 2. śniadanie 7:30 - 10:00 trochę nudne ale z ciekawym wyborem owoców, oliwek i słodkości. 3. codziennie wyciskany sok ze świeżych pomarańczy ( dodatkowo płatny 90 lira ale warto) TAK 4. hotel na codzienne wypady, poranne spacery, bieganie, plaża, morze, miasto, sklepy, nocne życie, wycieczki piesze TAK 5. basen malutki , czysty do posiedzenia, nie ma szans na pływanie. 6. w hotelu dodatkowo: sauna, masaże, pilingi - 20 EUR (drogie panie polecam przynajmniej 2 razy, wasze ciało wam podziękuje) 7.czy za kilka lat bym wróciła do tego hotelu, zdecydowanie TAK. Drogie panie jeśli chcecie pojechać same spokojnie jest bezpiecznie. 1. codziennie po śniadaniu wychodziłam na plaże 8:30 - 12:00 ( ochrona 50 to min oraz obowiązkowo nakrycie głowy) 2. potem powrót, szybki prysznic i godz. odpoczynku 3. 13:00 zwiedzanie: stare miasto, zamek, zatoka, targ, małe boczne uliczki, wszędzie w sandałkach i wszędzie pieszo, spacerkiem. 4. 19:00 kolacje ok. 500 lira, jadłam w restauracjach w małych uliczkach oddalonych znacznie od części turystycznej ( w tej turystycznej jest nuda: pizza, makaron, hamburger aż dziw, że nie ma zapiekanek i gofra ) Byłam ciekawa ich jedzenia, smaków, przypraw, więc jadałam tam gdzie miejscowi, daleko od części turystycznej, a dogadałam się na migi, było śmiesznie. PLAŻA podpowiadam, ręcznik to za mało, piasek gorący właściwie to parzy. Zwykła zasłona (zdj) z materiału (nie ceraty)prysznicowa i parasol ułatwia pobyt, klapki na grubej podeszwie, ja miałam zwykłe cienkie i nie sprawdziły się. WYCIECZKI: 15 EUR , rejs po zatoce polecam: z posiłkiem i napojami ok 5 godz, oraz przerwy na pływanie w niesamowicie krystalicznej wodzie. 35 EUR, SIDE nie polecam. uzasadnienie: dłużej jedziecie busikiem, na miejscu szybko, szybko bo nie ma czasu nic nie zwiedzacie może chwila na zdjęcie, a tu przewodnik już poszedł dalej, a wy za mm biegacie. Jeśli miała bym wybór to następnym razem pojadę na cały dzień sama. Alania Side, jest transport publiczny za 10 EUR tzn: 60 km , na miejscu zwiedzanie na spokojnie 4 godz, obiad w restauracji z widokiem na morze, pobyt na przepięknej plaży, i wieczorem powrót , jak dla mnie tylko to ma sens. 10 EUR kolejka wjazd na Zamek polecam: proszę zabrać jedzenie i picie, bo jest tam tak urokliwie, że można posiedzieć kilka godzin i podziwiać z wielu stron widoki. Droga powrotna znowu kolej, ale ja zachęcam już do samodzielnego zejścia spacerkiem do portu lub przez dolny zamek ok 2 godz. ale widoki tą podróż absolutnie wynagradzają. SPORTY: jest doskonała szeroka ścieżka do biegania, ja codziennie ok 1 godz spacerowałam 6:00-7:00 rano cisza bez tłumów turystów. To co było zaskakujące, że zaczęłam widywać te same osoby biegające jak i spacerujące, na plaży panie ćwiczyły jogę lub siedziały nic nie robiąc, fajnie. ANGIELSKI: spokojnie ja z tych poziomów typowo wyjazdowych czyli słabo ale i tak lepiej niż miejscowi, dacie radę. Wieczorem zaczyna się, na deptaku nocne życie. Zachęcam miłe panie, aby zamówić kieliszek wina, usiąść na tarasie i cieszyć się widokiem jak i obserwowaniem turystów...

Zalety

1. blisko plaża publiczna - 4 min, leżak 3 EUR (zdj) 2. przejście dla pieszych na przeciwko hotelu, a to nie jest takie oczywiste ( sprawdzajcie to przy wybieraniu hotelu) 3. coffe restauracja przy hotelu - pyszna polecam ( zdj + ceny) 4. miasto, starówka, zamek, port, nocne restauracje i tańce wszystko spokojnym spacerkiem 5. pok. z balkonem 6. 15 km bardzo dobrej jakości, ścieżka do biegania z niesamowitym widokiem na morze, spacerowałam codziennie, polecam. 7. panie sprzątające przemiłe

Wady

1. woda w kranie bardzo dziwnie pachnie i jest słona - drogie panie myjemy zęby, buzie, włosy kupując w pobliskim sklepie 5l wodę w butelce. starczy na 2 dni. 2. Internet odbiera tylko przy recepcji. 3. obsługa prawie nie mówi po angielsku. 4. wszędzie są koty, korytarze hotelowe, restauracja, bar i zapach po nich mało przyjemny 5. klimatyzator w pełni sprawny, ale wieje bezpośrednio na łóżko a to grozi porannym bólem głowy i zatokami.

Weronika

Pobyt - Czerwiec 2025

Ogólne wrażenia bardzo dobre. Pokoje ok, jedzenie bardzo dobre. Mieliśmy śniadania, można było się najeść na pół dnia, duże zróżnicowanie. Bardzo dobra lokalizacja.

Sylwester

Pobyt - Grudzień 2024

Ogólna opinia na +. Zawiedzeni jedynie lodowatym basenem wewnętrznym, bo było to nasze jedno z głównych kryterii wyboru zimą. Cała reszta takie jak jedzenie, obsługa, lokalizacja, sprzątanie na dobrym poziomie.

Zalety

Bardzo miła obsługa. Dobre jedzenie. Byliśmy przez tydzień i codziennie inne dania ciepłe do śniadań i obiadokolacji. Bliskość plaży i centrum.

Wady

Basen wewnętrzny o temperaturze lodowca. Można w nim morsować ale na pewno nie kąpać się a w szczególności z dziećmi.

Grzegorz

Pokój,który dostałem swoje lata świetności miał już za sobą.W łazience parę niedoskonałości jak np. problem z zamykaniem drzwi od kabiny a w pokoju wyleciały drzwiczki z zawiasów od szafki,w której była umieszczona płatna lodówka(nie zgłaszałem bo sam naprawiłem).Śniadania bardzo dobre,duży wybór pieczywa,serów,warzyw,oliwek jak i znalazło się również coś na słodko i na ciepło.Klima działała a z balkonu widać było morze.Ręczniki wymieniane codziennie,opróżniane kosze na śmieci jak i popielniczka na balkonie.Dla tak mało wymagającej osoby jak ja,jest ok bo hotel służył mi tylko do spania.

Adam

Bardzo fajny hotel tuż przy samej plaży. Czysto, schludnie, miła obsługa. Do dyspozycji był basen, strefa spa z małą siłownią i mniejszym niż na zewnątrz basenem (idealny na schłodzenie się po całym dniu na plaży). W pokoju łazienka, telewizor i klimatyzacja. Ta ostatnia nieco bardziej wiała niż chłodziła, ale dało się wytrzymać. Lodówka i sejf płatne dodatkowo. Na szczególną uwagę zasługuje jedzenie, które był rewelacyjne!! Ilość rzeczy do wyboru ogromna i wszystko po prostu pyszne. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Hotel zdecydowanie polecam. To nie jest pięciogwiazdkowy Hilton, ale ma dosłownie wszystko czego potrzeba żeby wypocząć na wakacjach.

Zalety

- jedzenie - blisko plaża, restauracje i sklepy - nie w samym centrum - jedzenie - miła obsługa - siłownia - jedzenie - czysto i schludnie - i jeszcze raz jedzenie ;)

Wady

- momentami słaba klimatyzacja - gołębie brudzące na balkonie - płatna lodówka

Roman

Hotel OK Pokój sprzątany każdego dnia, obsługa OK. wyżywienie dla każdego i smaczne. blisko na plażę. Jest co zwiedzać, wszystko blisko sklepy bazary itd.

Zalety

OK

Marcin

Pobyt - Październik 2023

Bardzo miło obsługa, czyste pokoje dobra lokalizacja smaczne jedzenie, polecam

Zalety

Wady

Nie ma

Magdalena

Pobyt - Październik 2023

Jestem bardzo zadowolona.dobra lokalizacja .panie codziennie sprzątają ,wymieniają ręczniki..pościel .Jedzenie dobre i różnorodne..

Zalety

Wady

Małe balkony i wszystkie napoje płatne do obiadokolacja

Heniek

Pobyt - Październik 2023

Bliskość do plaży oraz centrum miasta.Niezbyt duże pokoje ,ale za to bardzo czyste,sprzątane codziennie.Jedzenia dużo i różnorodne,każdy znajdzie coś dla siebie.Prawdziwa dobra kawa,ale tylko na śniadanie.Desery obłędne.Na obiadokolacji brak napoi(płatne w barze)

Zalety

Czysto,blisko do plaży.Dobre jedzenie,ochrona hotelu,ładny basen,bardzo pomocni kelnerzy

Wady

Brak czajnika w pokoju,brak języka ojczystego na stołówce i recepcji.lodówka płatna i leżaki płatne,brak internetu w pokojach

Pobyt końcówka sierpnia początek września - temperatura plus 33 codziennie. Bardzo dobra lokalizacja. Piękne widoki. Morze na wyciągnięcie ręki. Pokoje sprzątane codziennie. Śniadania i obiadokolacje pyszne każdy znajdzie coś dla siebie. Każdy poniedziałek wieczór turecki a w piątki wieczorki taneczne. Obsługa hotelu przemiła i pomocna. Duży pakiet wycieczek. Każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel czysty.

Zalety

Dobre jedzenie, przemiła i pomocna obsługa. Wszędzie blisko, do morza do centrum.

Wady

Brak internetu w pokojach, czystość basenu.

Pobyt w hotelu oceniam za bardzo udany, widoki z pokoju wprost na morze, obsługa hotelowa na najwyższym poziomie. Wycieczki fakultatywne bardzo ciekawe.

Zalety

Wszędzie blisko, sklepy, plaża, przystanek autobusowy. Duże przestronne lobby, w pokojach klimatyzacja, serwis w pokoju co drugi dzień.

Eftalia Downtown