Eftalia Ocean

3.9

Hotel Eftalia Ocean zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie pod względem czystości – pokoje oraz części wspólne były naprawdę zadbane i regularnie sprzątane. Jedynym minusem były dość słabe animacje, które wieczorami nie przyciągały zbyt uwagi. Warto też wspomnieć, że w okresie mojego pobytu było dość głośno ze względu na niektórych gości, co czasem zakłócało wypoczynek.

Ładny obiekt, miła obsługa, wyremontowany hotel, po sezonie już 90% atrakcji zamknięte

Kompleks Eftalia ma świetne położenie - wystarczy przejść tunelem pod ulicą i znajdujemy się na bardzo dużym obszarze Eftalii pełnym barów, sklepików i świetnego kompleksu basenów, Oczywiście jest też wielka i dobrze zagospodarowana plaża. W pobliżu znajdują się też sklepy z odzieżą. Jedyny minus położenia to spora odległość od lotniska - transfer zabierający z lotniska trwa ok 3 godzin, ponieważ po drodze rozwożeni są turyści do innych hoteli, a Eftalia jest praktycznie na końcu. Sam hotel bardzo wygodny i ładny. "Stołówka" duża a jedzenie różnorodne i smaczne. Wszędzie dostępna woda w buteleczkach oraz rózne napoje. Można wchodzić kilka razy w czasie trwania posiłków. Obsługa miła, nienarzucająca się. Pokoje czyste i codziennie donoszona woda, pepsi i mirinda.

hotel jakich mało , jak na tak duzy obiekt robi mega wrazenie

No niestety dla Nas zupełnie nie udany wybór, hotel duży co za tym idzie jedzenie słabe robione pod masówkę, jeśli chodzi o alkochol to ten płatny był ok, no i ten zapach przechodząc na plażę był straszny, jeśli chodzi o czystość w hotelu to jak najbardziej na plus… atrakcje dla dzieci też polecam tu małą uwaga apropo źle dobranych płytek przy basenie, bardzo śliskie i maluchy co chwilę się przewracały, nawet dorośli idąc ostrożnie i uważnie.

Kod hotelu HOT32092
Nazwa  Eftalia Ocean
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, parking

Plaża w Parku Wodnym Eftalia Island - ok. 100 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa z certyfikatem Błękitna Flaga.

Dla dzieci: brodzik, zjeżdżalnie wodne, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji.

Hotel wybudowany w 2017 r. usytuowany nieopodal Parku Wodnego Eftalia Island.

Rekreacja: siatkówka plażowa, siłownia, animacje, sauna

3.9

Wyświetlono 97 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ilona

Zalety

Wady

Hałas

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Duży, ładny teren, dobre jedzenie, czyste, nowe pokoje Miła obsługa

Wady

- lodowata woda w basenie, - okropny zapach w przejściu na plażę, - plac zabaw zamknięty na kłódkę do godziny 10.00, - bardzo śliskie płytki przy basenie. - 3h transfer z lotniska

Edyta

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

blisko morza, świetny kompleks basenowy oraz duża plaża, obok sklepy z odzieżą, woda i napoje w nieograniczonej ilości, możliwość wielokrotnego korzystania ze stołówki podczas posiłków

Wady

odległość od lotniska

piotr

Pobyt - Październik 2025

hotel jakich mało , jak na tak duzy obiekt robi mega wrazenie

Zalety

czystość , komfort , jedzenie , obsługa

Wady

w zasadzie to brak , no moze poza tym , że w hotelu jest na prawde masa Polaków a nic nie jest tam dedykowane Polakom , w sensie opisy , wszelkie komunikaty itp

5.7

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Piękny widok!!!! Mieliśmy pokój od wewnętrznej strony hotelu więc było widać pięknie rozlegające się morze!

Wady

Zapach i jedzenie :(

RAFAL

Pobyt - Wrzesień 2025

Ocena ogólna: 3/6 Pobyt: wrzesień 2025 | Rodzina 2+2 Pobyt w hotelu Eftalia Ocean oceniam bardzo mieszanie. Z jednej strony sam hotel jest ogromny, z dużą liczbą atrakcji — szczególnie dla dzieci. Baseny, zjeżdżalnie, animacje – wszystko na plus. Pokoje duże, przestronne, codziennie sprzątane, podobnie jak cały teren hotelu – czystość i porządek są zdecydowanie utrzymywane. Niestety, duży minus to jedzenie – bez przesady mogę powiedzieć, że to najgorsze, jakie do tej pory spotkaliśmy w Turcji. Monotonne, niskiej jakości, często niesmaczne. Alkohole praktycznie nie do wypicia – rozcieńczone, bez smaku, niskiej jakości. Atrakcje i animacje tragedia moja ocena 1/6. Dodatkowy minus – towarzystwo. Oprócz polskich rodzin, które zachowywały się w porządku, w hotelu dominowała głośna, uciążliwa grupa turystów z Anglii, niestety często prezentująca zachowania dalekie od kulturalnych. Jeśli ktoś nie przepada za takim towarzystwem, lepiej poszukać innego miejsca. Podsumowując: hotel sam w sobie ma potencjał i sporo zalet (szczególnie dla rodzin z dziećmi), ale przez fatalne jedzenie, kiepskie alkohole i atmosferę – więcej tam nie wrócimy.

Zalety

Baseny, atrakcje dla dzieci.

Wady

-jedzenie, alkohol, animacje dla dzieci, stan techniczny hotelu, Anglicy

lilka

Pobyt - Wrzesień 2025

Wyjazd udany...z małymi minusami. Wyjazd we wrześniu temp.43 stopnie :) W hotelu było czysto a obsługa na najwyższym poziomie. Wyjazd z 2 dzieci był ogólnie udany, mega plus za mnóstwo atrakcji: baseny, zjeżdżalnie, wieczorne występy w Amfiteatrze, dyskoteki itd. Nie było czasu na nudy.

Zalety

baseny, zjeżdżalnie, wieczorne występy w Amfiteatrze, dyskoteki, kolacje

Wady

Najgorszy do przeżycia był odór...wybijającej gdzieś kanalizacji- obok basenu oraz w przejściu na morze. Bardzo słabe drinki...wódka z colą i piwo. Bardzo dużo dodatkowo płatnych rzeczy-przyciągających wzrok dzieciaków ;p tylko jedna opcja restauracji a'la carte, cukiernia- ciasta takie same jak na obiedzie, kawa z automatu taka sama jak w restauracji głównej. Jedzenie do przeżycia- najlepsze kolacje, śniadania obiady bardzo przeciętne...po 3 dniach miało się już dosyć, jadło się frytki i pizzę

Malgorzata

Pobyt - Sierpień 2025

Bardzo duży hotel fajne baseny zjeżdżalnie dla dzieci smaczne jedzenie jedynym minusem słabe drinki za lepsze trzeba było dopłacać

Wady

Płatne lepsze drinki

SYLWIA

Pobyt - Lipiec 2025

Spędziliśmy cudowne wakacje w hotelu Eftalia Ocean. Mimo dużej liczby gości wszystko było świetnie zorganizowane – obsługa przemiła i zawsze pomocna, a atmosfera bardzo przyjazna. Jedzenie smaczne, świeże i bardzo różnorodne – każdy znajdzie coś dla siebie. Na duży plus zasługuje też bogaty wybór atrakcji – zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Aquapark, animacje, baseny – nie sposób się nudzić! Hotel czysty, zadbany i nowoczesny, a plaża blisko choć było na niej troche śmieci. To idealne miejsce na wypoczynek dla rodzin . Z pewnością wrócimy!

Zalety

Bliskość atrakcji , morze ,czysty

Patrycja

Pobyt - Lipiec 2025

Spędziłam w tym hotelu cudowny czas i szczerze polecam go każdemu, kto marzy o relaksie w komfortowych warunkach. Obsługa była niezwykle uprzejma i pomocna – od recepcji po kelnerów, każdy dbał o nasze dobre samopoczucie. Otrzymaliśmy pokój z widokiem na morze. Pokoje są bardzo przestronne, czyste i nowocześnie urządzone, a balkon z widokiem na morze był prawdziwą wisienką na torcie. Baseny i zjeżdżalnie to raj dla dzieci i dorosłych, a dostęp do kompleksu Eftalia Island z dodatkowymi atrakcjami to ogromny plus! Jedzenie pyszne i różnorodne, zawsze świeże – nawet najbardziej wybredni znajdą coś dla siebie. Lokalizacja tuż przy plaży sprawia, że można cieszyć się pięknem tureckiego wybrzeża bez wychodzenia daleko. Wieczorne animacje i pokazy zapewniały świetną zabawę i przyjazną atmosferę. Na pewno wrócę tam w przyszłości. Jeśli szukasz miejsca, gdzie możesz naprawdę wypocząć – Eftalia Ocean to strzał w dziesiątkę! Wbrew negatywnym opiniom zachowanie Anglików nie budziło zastrzeżeń, mimo dużej ilości gości hotelowych obsługa uwijała się nie tylko w restauracji ale przy basenie! Jeśli komuś potrzebny był leżak czy dodatkowy parasol , wystarczyło poprosić kogoś z obsługi basenu a w ciągu 5 minut mieliśmy już to , o co prosiliśmy. W dniu wyjazdu można było wykupić późny check out - 10$ / 10€ za każdą dodatkową godzinę po 12.00, było to dla nas świetnym rozwiązaniem. Obok hotelu jest mnóstwo bazarów oraz w niedzielę bazar przyjezdny, każdy znajdzie coś dla siebie. Nikt nie jest nachalny, sprzedawcy chętnie się targują, nie ukrywają iż wolą płatność w € ale dolary też wchodzą w grę. Podsumowując, na pewno wrócę jeszcze do tego hotelu, cała sieć Eftalia zasługuje na najwyższą ocenę !

Zalety

Przyjazna obsługa, świetne jedzenie czynne 24h na dobę, szybko dostęp do morza, aquaparki, czystość hotelu, sklepy na terenie hotelu.

Wady

Nie zauważyłam

Weronika

Pobyt - Maj 2025

Świetny hotel dla rodzin z dziećmi w każdym wieku. Atrakcje wodne dla dużych i małych, każdy znajdzie coś dla siebie. Miła obsługa.

Jakub

Pobyt - Maj 2025

Super hotel, świetny aquapark. Bardzo fajne miejsce na spędzenie wakacji z dziećmi w każdym wieku. ⭐⭐⭐⭐⭐ Polecam

Zalety

Fantastyczny aquapark, świetna przestrzeń z basenami, dodatkowymi zjeźdzalniami, barami po drugiej stronie ulicy, przy plaży dla klientów Eftalia

Wady

Malutki minusik za brak lokalnych owoców

Grzegorz

Pobyt - Maj 2025

Hotel czysty i zadbany. Dla dzieci baseny pierwsza klasa. Plaża niestety wygląda już trochę gorzej, bywa brudno, klejąco i wszędzie niedopałki papierosów. Jedzenia dużo jednak jest ono monotonne i „jałowe” i często letnie. Niestety sól i pieprz ( oraz inne przyprawy dostępne luzem ) nie załatwią sprawy jeśli razem się to nie podgotuje. Dodatkowo w hotelu dużo Anglików którzy bywają głosni i dostać kłopotliwi stąd zdarzyło się kilka zarwanych nocy.

Zalety

Aqua park przy hotelu i obsługa

Wady

Brud na wyspie, monotonne i nie przyprawione jedzenie, głośni goście hotelowi w godzinach nocnych.

Karolina

Pobyt - Maj 2025

Hotel olbrzymi, ale bardzo prosto się w nim poruszać. Dla każdego coś dobrego. Dzieciaki miały swoje zjeżdżalnie i baseny, bo to oczywiście jest najważniejsze. Generalnie dość spory teren, ale łatwo dojść do plaży. Na każdym kroku jakiś bar lub miejsce z przekąskami. Oceniam hotel bardzo dobrze.

Zalety

Dobre jedzenie, każdy coś dla siebie znalazł. Pokoje duże, bardzo czysto, co dla mnie jest chyba najbardziej istotne. Generalnie nie ma się do czego przyczepić.

Wady

Nie zauważyłam żadnych was, które utrudniałyby pobyt. Może animacje trochę słabe, ale nie wpłynęło to na jakość pobytu, przynajmniej w naszej grupie.

Pobyt - Maj 2025

Jeśli ktoś chce odpocząć - stanowczo odradzam!!!! Zacznę od plusów: -dla rodziny 2+3 dostaliśmy piękne dwa duże pokoje z łazienką, na oko 80m2, sprzątane codziennie, ładnie urządzone, dużo szaf -bardzo duży wybór jedzenia, dla mnie smaczne. Byl wieczór sushi i codziennie dania z grilla -kilka restauracji: główna stołówka, burgerland słaby ale czynny w nocy, dwa food courty z fast foodami przy morzu -kilka barów, ale alkohol okropny, w all inclu tylko piwo, wino, tanie tureckie whisky. Lepsze drinki płatne aż 7-10 euro!! -dla dzieci pełno zjeżdżalni, dwa „piraty” - tym się sugerowałam biorąc ten hotel, dzieci baaardzo zadowolone z atrakcji -ogólnie hotel jest ładny, nowoczesny, przestronne lobby, na dole sklepiki, fryzjer, pierdoly dla dzieci -blisko do bazarków, 5 minut z buta, można kupić spoko rzeczy -fajny piaszczysty dostęp do morza, nad morzem zawsze było dużo wolnych leżaków MINUSY: -wszędzie pełno pijanych, drących mordę Anglików, rozrzucających żarcie dookoła, nie pilnujących swoich dzieci. Moje dzieci były w szoku, że rodzice pozwalają swoim dzieciom na takie zachowania. Obsługa nie reaguje. -w lobby wieczorem codziennie zadymy z udziałem Anglikow, łącznie z bójkami, karetka i policja (na szczęście nie miałam drzwi z korytarza lobby ale gdybym miala zmieniłabym pokój) -cienkie ściany, słychać wszystko z pokoi obok i korytarzy - znów Anglików i ich dzieci, choć słychać było nawet normalne rozmowy - ściany z dykty, ciężko się wyspać -głośno!!!! Wielki głośnik przy tym basenie najbliżej hotelu, hamska muzyka, nie dało się tam siedzieć i z tego względu nie korzystaliśmy z głównego basenu, chodziliśmy jedynie na ten na wyspie. Dosłownie ustawione na full jak na dyskotece!!! Nie do zaakceptowania dla mnie -walka o leżaki już na początku maja, ciekawe co się dzieje w sezonie -wieczorem kolejki do barów, zdarzało się że był jeden barman a kolejka na kilkanaście metrów -dla dzieci żadnych dziecięcych „drinków”, milkshakow, tylko słodzone cola sprite -wszędzie daleko - ten hotel był aż za duży, jak już jesteś na plaży to powrót do pokoju zajmuje 10 minut i nie chce się iść jak coś zapomnisz Podsumowując : wszędzie głośni, pijani Angole i ich niewychowane dzieci, za duży obiekt, wszędzie głośno, muzyka na full. Choć jedzenie smaczne i atrakcje dla dzieci fajne, nie ma opcji żebym wróciła do tego hotelu, wróciłam przebodzcowana i zmęczona.

Zalety

Zjeżdżanie

Wady

HAŁAS!!!! Coś okropnego, nie po to jedzie się na wakacje

Paweł

Pobyt - Maj 2025

Hotel zachwycający :) Ma wszystko co potrzeba. Super żarcie i lokalizacja. Polecam cały rodzinom bo zjeżdżalnie są ekstra.

Zalety

Zjeżdżalnie

Marek

Pobyt - Kwiecień 2025

Czysto, życzliwa obsługa, pokoje codziennie sprzątane, jedzenie smaczne aczkolwiek lekko monotonne

Zalety

Ciekawa lokalizacja,

Wady

Monotonne jedzenie

Łukasz

Pobyt - Marzec 2025

Rewelacyjny hotel, świetne zjeżdżalnie i miła obsługa. Pogoda w marcu 24 stopnie, woda chłodna ale nie przeszkadzało to w kąpieli. Zjeżdżalnie czynne. Jedzenie dobre, jednak niektóre smaki nam nie podeszły. Menu raczej powtarzalne jednak głodni nie chodziliśmy. Burgerland to po prostu pomieszczenie w którym jest do wyboru kilka sałatek, bułka do burgera, biedronkowe mięso i frytki. Bez szału. Obsługa bardzo miła i pomocna. Świetny aquapark w hotelu. Aquapark na plaży nieczynny, dopiero od kwietnia. Czynny jedynie bar z piciem i jedzeniem przy plaży. Pobyt tutaj wyceniłbym na ponad 3000 za osobę, pokoje i hotel czysty, zadbany. Na dole hotelu sklep z ubraniami, perfumami, market. Restauracja Alacarte z pysznym włoskim jedzeniem (1x podczas pobytu). Nie był dużo ludzi, Pobyt spokojny i relaksującym. Denerwowały jedynie dzieci które ciągle płakały na stołówce i nad basenami, w sezonie na pewno będzie to o wiele głośniejsze.

Zalety

Świetny aquapark, miła i pomocna obsługa, czystość, dużo jedzenia, cena.

Wady

- głośne dzieci ale to nie wina hotelu a rodziców którzy nie potrafią się zająć dziećmi. Powtarzalne lokalne jedzenie, przeważa baranina i wołowina (tłuste wszystko)

Rafał

Pobyt - Luty 2025

Polecam zbytnio nie ma się do czego przyczepić. Być może jeszcze zawitamy do tego hotelu.

Zalety

Jedzenie bardzo dobre, czysto, obsługa bardzo miła

Wady

Baseny nie podgrzewane na zewnątrz, wewnętrzne też nie podgrzewane

Klaudia

Jeśli chcesz udanych wakacji w pięknym,czystym hotelu z przemiłą i fachową obsługą polecam jak najbardziej

Zalety

Czystość,fachowa obsługa, jedzenie

Wady

Jedynie przejście na plażę przez tunel bo śmierdzi

Eftalia Ocean