Medyna z wąskimi uliczkami i bielonymi domami
Zabytkowy port rybacki z lokalnym klimatem
Cisza i spokój idealne na relaks nad morzem
Plaże z jasnym piaskiem i czystą wodą
Hotel z dużą ilością przestrzeni, każdy znajdzie dla siebie miejsce. Leżaków dużo - znajdą sie zawsze wolne, 2 baseny, plaża z bezpłatnymi leżakami. Czysto, obsługa cały czas zbiera naczynia i śmieci. Posiłki również w różnych restauracjach przez co nie ma tłoku i zawsze są wolne stoliki. Zdecydowana większość gości to seniorzy. Alkohole niewyszukane, piwo, wina i proste drinki. Na plaży sprzedawcy ale nie podchodzą do leżaków - zachowują odległość. Chodzenie po mieście jest bezpieczne, polecam wybrać się na spacer po uliczkach i wybrać się na wycieczki.
Duża przestrzeń, lokalizacja, czystość, pokój z dopłatą z widokiem na morze a nie na baseny, butelkowana woda bez limitów dostępna w lobby
Jedzenie nie w moich smakach, ale akurat innym może smakować ;) hotel nie jest nowoczesny, ale jakość odpowiada cenie.
W hotelu spędziliśmy 10 cudownych dni. Hotel przy plaży, 3 baseny + brodzik dla maluchów, zjeżdżalnie. I choć widać, że funkcjonuje on od wielu lat obsługa dba i czystość, pokoje sprzątane codziennie, także codzienna wymiana ręczników. Jedzenie powtarzalne, ale każdy znajdzie coś dla siebie i z nas nikt głodny nie chodził (wręcz przeciwnie). Do hotelu dojechaliśmy o 7 rano, ale po zameldowaniu mieliśmy dostęp do wszystkiego, choć sam pokój dostaliśmy dopiero przed 14. Warto przy meldunku dołączyć małe co nieco $$, my dzięki temu dostaliśmy na prawdę super pokój z pięknym widokiem, czyściutki, klima działała aż za dobrze, łóżka 4 choć była nas tylko trójka, sejf. Codziennie odbywały się różne animacje, do wyboru do koloru. (...)Z minusów jedyna rzecz to słaby internet pokoju, punkty dostępu widać była na korytarzu, ale gdyby ich było więcej z pewnością w każdym pokoju zasięg byłby świetny. Pobyt oceniam na 10/10 tak samo jak hotel.
Hotel ogólnie w porządku, czysto, jedzenie smaczne, duży wybór, codziennie na świeżo serwowane dania. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane. Podróżowaliśmy z biura Anex, zamawialiśmy pokój z widokiem na morze, dostaliśmy co prawda pokój od strony morza, ale na parterze. Warto zwrócić na to uwagę i przemyśleć czy warto dopłacać. Pokój duży, przestronny, łazienka niewielka z wanną (raczej stara, wymaga lekkiego odnowienia, ale ogólnie jest czysta i w porządku, dla osób, które nie wymagają luksusów i nowoczesnego designu). Warto zwrócić uwagę na świeże warzywa, nie wiem czy to był przypadek, czy zdarza się to częściej, ale w ostatnim dniu naszego pobytu w ogórkach znaleźliśmy żywą larwę (prawdopodobnie jakiegoś owada). Poza tym incydentem wszystko jak najbardziej na plus. Piękna plaża, przyjemny ogród i otoczenie hotelu.
Lokalizacja, do starego miasta 30-40 min piechotą. Miła i przyjazna obsługa.
Brak WiFi w pokojach.
Teren hotelu zadbany zarówno w środku i na zewnątrz. Pokój mieliśmy z ładną czystą łazienką z prysznicem. Obsługa przyjemna . Pokoje sprzątane codziennie. Jedzenie w porządku, każdy coś dla siebie znajdzie . Jest spokojnie. Animatorzy sympatyczni i nie są nachalni.
Piękna i zadbana plaża, czysto na całym terenie hotelu
Brak :)
Hotel ogólnie ok. Takie 8/10 Pokoje w nowej części czyste i zadbane .( przestrzegam przed pokojami bungalow - dramat ) Obsługa w porządku . Otoczenie w niektórych miejscach wymaga poprawek . Jedzenie dobre Alkohol - wino ok reszta niesmaczna Najlepsza grupa animacyjna , kids club , minidisco 💓
Grupa animacyjną , piękna plaża
Wymaga remontu
Super hotel czysto blisko do plaży obsługa bardzo miła szczerze polecam
Czysto warty polecenia
Super miejsce Mieliśmy piękny pokój z widokiem na morze zawsze było czysto i posprzątanie może miało piękny niebieski kolor obsługa hotelu jest bardzo miła i pomocna
Dużo pokojów z widokiem na morze to naprawdę jest super
Jedynym minusem tego hotelu uważam że jest to że na plaży nie ma żadnej muzyki I wszystko słychać kto o czym rozmawia I jeszcze tak jak byliśmy w październiku to były wiatry Ale pewnie to nie jest - hotelu tylko bardziej - tego rejonu
Jeden z lepszych hoteli w jakich bywałem. Pokoje super, w 80% z widokiem na morze, czysto, ręczniki i pościel zmieniana codziennie. Jedzenie bardzo różnorodne i dobre. Prywatna plaża z darmowymi leżakami. Baseny też dostosowane dla tych małych i dorosłych, woda czysta. Obsługa uśmiechnięta i miła. Z czystym sumieniem polecam
Super warunki i obsługa
Wad nie znalazlem
Bardzo przyjazne miejsce, obsługa przyjazna. 4* oczywiście w ich skali. Znakomite położenie przy samej plaży.
Zawyzone 4*
Wyszły nam bardzo udane wakacje. Morze czyste i piękne, plaża z białym piaskiem (jest problem z leżakami, ponieważ większość osób zajmuje je już od godziny 6 rano). Baseny czyściutkie i nie pachną chlorem. Jedzenie różnorodne, lecz wszystko nieposolone, myślę że to jest kwestia tego żeby każdy gość sobie posolił według smaku. Pokoje czyste, sprzątane codziennie na życzenie. Nie mieliśmy w pokoju żadnych robaków, a po pobycie w Egipcie myśleliśmy że to jest normalka :)
Plaza, pokoje.
Wada nie samego hotelu lecz wykupionej wycieczki - droga do hotelu z lotniska zajmuje około 2 h. Szampony i żele do mycia dostaliśmy tylko jeden raz, starczyły one na dwa dni używania przez 3 osobową rodzinę, więc jeżeli liczycie na kosmetyki od hotelu - lepiej jednak zabrać ze sobą szampon i żel, albo kupić na miejscu :)
HOTEL GODNY POLECENIA!!! Czyste i zadbane miejsce na spędzenie wolnego czasu, każdy znajdzie coś dla siebie czy to nad basenem czy nad morzem. Wyróżnia się również otoczenie hotelu – dużo zieleni i przyjemne widoki sprawiają, że można poczuć się tam wyjątkowo swobodnie i zrelaksowanie.
Zalety • Bliskość morza • Czyste i ładne baseny , plaża z dużą ilością leżaków i parasoli . • Jedzenie – smaczne i różnorodne, zarówno podczas śniadań, obiadów, jak i kolacji. Obsługa hotelowa jest niezwykle przyjazna i zawsze chętna do pomocy, co dodatkowo podnosi jakość pobytu.
Wady brak internetu w pokoju
Hotel ok. Czysto, jedzenie urozmaicone. Woda w morzu czyściutka.
Prywatna plaża. Codziennie sprzątanie pokoi z wymianą ręczników. Bardzo miła i uśmiechnięta obsługa.
Chyba zbyt dużo gwiazdek jak na europejskie standardy.
Zanim dokonam rezerwacji, przeglądam wiele ofert i czytam mnóstwo opinii, dlatego chciałabym zamieścić również swoją, aby komuś ułatwić wybór. Od razu zaznaczam, że nie oczekuję złotych klamek, gdy płacę 5,5tys za dwie osoby :) Wykupiliśmy pokój z widokiem na morze, dostaliśmy pokój w głównym budynku, więc byliśmy zadowoleni. O 6 można było podziwiać wschód słońca. Standard pokoju w porządku, czysto, bez szkodników. Łóżka dwa pojedyncze połączone w jedno, jednak wyczuwalna szczelina pomiędzy, położyłam koc pod spód, a zamiast kołdry prześcieradła. Łazienka z wanną ceramiczną z kotarą, zamykana drzwiami przesuwnymi, więc niezbyt dźwiękoszczelnie :) Wi-Fi głównie w lobby, tam była również najlepsza kawa, bo z ekspresu, w pozostałych automatach nie polecam. Woda butelkowana do pobrania z baru w lobby w każdej ilości, więc nie było problemu z nawadnianiem podczas pobytu.
- Czysta plaża - Dużo leżaków, wokół basenu zawsze znaleźliśmy wolne, trudniej było na plaży. - Obiad był podawany również w barze przy górnym basenie, więc nie trzeba było wracać do głównego budynku. - Pyszne ciasta, dużo melonów, arbuzów. - Dla jednych plus, dla drugich minus, czyli napoje i alkohole przy basenach podawane w papierowych kubkach - nie zachęcało to do picia. - W barach pomiędzy obiadem a kolacją były dostępne naleśniki, pizza, burgery, gofry, pączki i inne przekąski.
- Plaża zamykana o 18, więc trochę brakowało wieczornych spacerów brzegiem morza. - Rano rezerwacja leżaków na plaży niby od 8, ale ostatniego dnia byłam wcześniej i większość była już zarezerwowana. - Baseny trochę brudne na dnie, dostępne również do 18.
Hotel bardzo ładny, zadbany, obsługa bardzo uprzejma i uśmiechnięta. Pokoje, jak i cały teren hotelu oraz plaża na bieżąco sprzątane. Nigdzie nie widziałam leżących śmieci. Ani jednej mrówki, karalucha czy innego robaka, o których często piszą w opiniach innych hoteli. Klimatyzacja bardzo dobrze działała również w drugiej połowie września, w pokoju lodówka i sejf (za sejf kaucja 35 euro zwracana po oddaniu klucza). Plaża przepiękna, woda w morzu niesamowita. Bezpłatne leżaki z parasolami na terenie hotelu (na rozległych trawnikach i przy basenach) oraz na plaży - zawsze znajdą się wolne leżaki. Jedzenie dobre i spory wybór. Kawa w restauracjach z automatu taka sobie, w lobby przygotowywana przez barmanów już naprawdę dobra. Bary - jeden przy plaży, jeden przy basenie - w nich piwo (dobre) i napoje bezalkoholowe w papierowych jednorazowych kubkach. Dwa bary w restauracjach i jeden w lobby - w nich napoje i alkohole w szkle (nie brakowało). Dwie restauracje z klimatyzowanymi salami i z tarasami zewnętrznymi (jeden z widokiem na morze) - dużo kelnerów sprawnie sprzątającymi stoliki, nie brakowała ani razu talerzy, sztućców, szklanek czy serwetek. Codziennie animacje w ciągu dnia i wieczorem. Z hotelu pieszo można dojść plażą lub ulicą do miasteczka ze piękną starówką, klimatycznymi uliczkami, portem i fortem (można też pojechać taksówką za 10 dinarów). W samym hotelu, jak i w jego otoczeniu również sklepy, w których można zrobić fajne zakupy. Generalnie hotel godny polecenia. Nie zgadzam się zupełnie z negatywnymi opiniami, które też się pojawiają. Z definicji nie wracamy w te same miejsca, bo zbyt wiele jest do zobaczenia, ale jakbym miała to tutaj w ciemno drugi raz bym poleciała. Naprawdę polecam.
Opisałam w opinii ogólnej hotelu - dla mnie same zalety.
Dla mnie brak.
Bardzo polec hotel. Wszyscy byli bardzo mili , czysto w pokojach , jedzenie super.
Bardzo dobra obsługa
Odpoczywaliśmy w tym hotelu we wrześniu. Pokoje są dość proste, raczej dla mniej wymagających gości. Sprzątanie odbywało się codziennie, ręczniki również były regularnie wymieniane, co zrobiło pozytywne wrażenie. Czasami w pokoju dało się wyczuć nieprzyjemny zapach, ale ogólnie nie zepsuło to naszego pobytu. Personel był bardzo przyjazny i życzliwy, włącznie z animatorami, którzy zawsze starali się umilić czas i poprawić humor. Jedzenie było urozmaicone – każdy mógł znaleźć coś dla siebie, więc głodni na pewno nie pozostawaliśmy. Morze natomiast zasługuje na osobne wyróżnienie – jego piękno jest naprawdę nie do opisania, czyste i zachwycające. Dla samego morza warto tu wrócić.
• Codzienne sprzątanie pokoi i regularna wymiana ręczników • Przyjazny, pomocny i uśmiechnięty personel • Sympatyczni i zaangażowani animatorzy • Urozmaicone jedzenie – każdy znajdzie coś dla siebie • Bliskość morza o wyjątkowym pięknie i czystej wodzie
Pokoje dość proste, raczej dla mniej wymagających gości • Czasami w pokoju można było odczuć nieprzyjemny zapach
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Na plus pokoje, jedzenie, napoje i kawa, baseny, teren dookoła hotelu, plaża, morze, personel.
Dużo miejsca wokół hotelu. Długa plaża. Cudowne morze. Jedzenie.
Stan pokojuj w bungalowie tylko do remontu!
Hotel podobno jak na standardy tunezyjskie całkiem niezły. To nie ta sama półka co 4* w Turcji czy Egipcie, pokoje wymagają odświeżenia, ale nie jest źle, dla mnie osobiście najgorsza łazienka z wanną i ohydną ceratowa zasłonką ( my odsunęliśmy ją na bok i nie używaliśmy), brak czajnika w pokoju, jest mała lodówka i sejf, ale ogólnie hotel czysty, obsługa przemiła, śmieci czy puste szklanki zbierane na bieżąco w ciągu dnia, w Restauracji nie trzeba czekać na wolny stolik bo obsługa bardzo szybko sprząta po poprzednich osobach, basen nie jakiś ogromny ale nigdy nie było tłoczno i tez o dziwo nie mieliśmy problemu żeby znaleźć wolne leżaki nawet ok godz. 9-10, jeśli tam nie było nic wolnego można się rozłożyć w pobliskim ogrodzie ( do basenu jakieś 20-30 metrów - niewiele większa odległość z ogrodu na plaże która jest przepiękna, szeroka czysta, bez glonów, morze lazurowe - za plaże ogromy plus dla tego hotelu. Ogólnie Hotel nie jest jakiś wielki i nie ma tam złotych klamek i wielkich luksusów ale jest czysto, obsługa miła, pomocna. Wystawiam ocenę dobrą
lokalizacja blisko miasta, piękna piaszczysta, czysta, szeroka plaża, czystość w hotelu, i na całym terenie
wyposażenie i standard pokoi
Sugerując się wcześniejszymi opiniami wybraliśmy hotel El Mehdi Bleach na tygodniowy pobyt rodzinny. Myslę, że hotel jest wart polecenia ze względu na położenie przy plaży, niedaleko od zabytkowej Mediany w Mahdii. Jeśli chodzi o pokoje, to nie oczekiwaliśmy luksusów, wystrój bez wodotrysków, łazienka raczej jak przeniesiona z późnego PRL-u, ale codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki, więc w sumie nie ma co narzekać. Wyżywienie i formuła all inclusive na plus, każdy znajdzie coś dla siebie i nie będzie chodził głodny. Dużym plusem są również baseny i zjeżdżalnie, z których mogą korzystać zarówno dzieci, jak i dorośli. Plaża piaszczysta z łagodnym zejściem do wody. Ogólnie pobyt oceniamy pozytywnie, myslę że ocena 7,5-8/10 będzie adekwatna do tego co reprezentuje hotel.
Bezpośrednio przy plaży, blisko do centrum miasta, wyżywienie, baseny.
Pokoje przydało by się wyremontować.
Dopiero co wróciliśmy rodzina z tego hotelu.Po pierwsze 4gwiazdki naciagane.Dostalismy najpierw pokoj w bungalow od strony niczego jakby pracowniczy w wymagajacym natychmiastowego remontu lecz niebylo problemu z zmianą na inny pokój.drugi pokoj juz byl ok ale uwaga (mole).jakos to przezylismy.Obsługa i tu muszę pochwalić na 5gwiazdek.Wszyscy sie starali uprzejmi usmiechnieci zawsze chetni do pomocy (NIEWYCIAGAJACY REKI PO PIENIADZE) nadrabiali.Plaża i morze niesamowite.turkusowa krystaliczna cieplutka woda.Fakt meduzy lecz niedużo zwlaszcza popludniami.nie sa noebezpieczne.nieprzeszkadzajace w wypoczynku.plaza strzezona przez ratownikow I police turystyczna duzy plus b.bezpiecznie.przeganiaja nachalnych sprzedawcow itp.plaza czysta sprzatana non stop.jedzenie b.dobre lecz na dluzszy pobyt trochę monotonne zwlaszcza sniadania.Ale bardzo smaczne.duzo ryb owocow moza roznego rodzaju mies itp.niedoprzejedzenia.Podsumowujac hotel lata swietnosci ma za soba jednak nadrabia obsluga jedzeniem i plaza z morzem.oceniam na 4 na 5gwiazdek
Fantastyczna pomocna obsluga.piekna plaza i cudowna woda.
Niestety wymagajacy remontu pokoi