Hotel bardzo duży, pokoje sprzątane codziennie, jedzenie ok, napoje nalewane bezpośrednio z butelek nie z dystrybutorów, obsługa sympatyczna ale goście hotelowi to bydło, którym daleko jeszcze do Europy. Mnóstwo grupek facetów z Algierii szukających zaczepki, w restauracji jeden wielki syf na stołach. Hotel ogólnie ok, w samym centrum przy butikach i plaży, codzienne animacje. Za napiwek mieliśmy wieczorem zarezerwowany czysty stolik.
hotel spełnił moje oczekiwania, morze, lokalizacja, dobre świeże jedzenie i cena, animacja, nie dla tych, którzy kochają luksus i maksymalny komfort bez kolejek i dużej liczby osób
Brud to chyba jedyne trafne określenie. Dodatkowo Utknęliśmy na balkonie, drzwi zatrzasnęły się od zewnątrz nie mieliśmy jak wejść do pokoju. Godzinę wzywaliśmy pomocy!!! Z obsługi nie przyszedł NIKT !!! Inni ludzie wzięli zapasowy klucz i oni otworzyli drzwi do pokoju i na balkon bo recepcja miała to w (...). Po rozmowie z recepcja dowiedzieliśmy się że telefon do nich nie działa bo jest odłączony 🤔 i to nie ich problem ze drzwi się zatrzasnęły.
Brud
Fantastyczna lokalizacja, hotel starszy, czysty, bardzo miła obsługa, jedzenie bardzo dobre. W ostatnim dniu pobytu miałyśmy awarię klimatyzacji i brak prądu, bez problemu dostałyśmy nowy pokój. Polecam. 😊
Hotel w centrum, jest wszędzie blisko, plaża jest naprzeciwko, leżaki dostępne o każdej porze, baseny,fajne animacje,atmosfera jest miła. Dużo gości w hotelu, jednak nie odczuwa się tłoku na stołówce, basenie i plaży .Można odpocząć.
Bardzo fajne miejsce zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. Blisko plaża, ok jedzenie. Super animacje.
Miła obsługa, wszyscy uśmiechnięci. Wszystkie napoje podawane z butelek, oryginalne.
Pobyt w hotelu mieliśmy w okresie 30.05 do 7.06.24. Jest to obiekt 4* połaczony z hotelem o tej samej nazwie , ale 5*. w turystycznej dzielnicy Hammametu - Yasmine. Obiekt znajduje się w odległosci , tak + - 50 m od morza, wystarczy przejść przez 2 pasmową drogę. Hotel lata świetności ma już za sobą, ale zapewnia warunki pobytu. Pokój mieliśmy na I piętrze nr 1056, z balkonem i widokiem na ulicę i na morze. Personel hotelu bardzo życzliwy, pomocny i uśmiechnięty.
Zaletą hotelu jest jego lokalizacja, tuż przy morzu. W obiekcie są 2 sprawne windy i ułatwienia dla osób niepełnosprawnych. Naliczyliśmy 6 basenów zewnętrznych i 2 w budynkach, oraz 2 oczka dla dzieci. Są też zjeżdżalnie wodne, czynne w określonych godzinach. Przy basenach lobby bary z napojami. Na plaży są bezpłatne, parasole, materace, leżaki. Ręczniki plażowe pobiera się u ratownika za opłatą / depozyt? 20 dinarów od sztuki, przy zwrocie ręczników zwracają kwotę .depozytu. Codzienna wymiana
W odległości jakieś 200 m od hotelu jest Medina Hammametu i obok sklepy, bary, restauracje i dyskoteki. Głośna muzyka do 4 rano dochodzi do hotelu, nawet przy zamkniętych oknach. Może to stanowić trudność dla niektórych osób. Brak polskiego kanału telewizji / chociażby Polonii/ , ale są niemieckie, francuskie, angielskie i arabskie. Szafa ubraniowa zawierała tylko 1 wieszak. Klimatyzacja nie była jeszcze uruchamiana w ww. okresie.
Uwaga ,,,,,,,,setki lokalnych spolecznosci z calymi rodzinami z calej Afryki najezdzaja regularnie Hotel siejac spustoszenie w tak zwanej restauracj dla gosci all inclusive, przypominajaca bardziej stolowke wiezienna niz restauracje. Dywany sa tak brudne jakby pamietaly czasy Ottoman imperium. Jedzenie nie jest jadalne , smrod, brud,i niechlujstwo, talerze niedomyte, meble z lat 80 polamane ,poniszczone. Cztery gwiazdkowy Hotel, to jakis zart 😂😂.To co tu sie dzieje jest nie do opisania, Plaza brudna tony plastiku na plazy I w morzu , to nie jest zaden kurort co nazywamy w Europie tylko robienie z ludzi debili. Ignoranci .Hotel El Mouradi w Hammamet omijajcie z daleka!!!!!! Biura podruzy reklamujace to miejsce powinny natychmiast oddawac pieniadze . Nie polecam nikomu .
Brod smrod I niechlujstwo
Nie polecam, brudno, śmierdząco, w basenie słona woda. Jedzenie podane w brudnych naczyniach. Kilka filiżanek do kawy, pozostałe osoby piją kawę (jeśli nie przeszkadza im stęchlizna) w papierowym kubku.
brak,
Hotel wymaga kapitalnego remontu, wszystko zniszczone, stare
Pobyt udany. Myślę że jeśli.ktos chce ponarzekać coś by znalazł. Dla mnie było ok.
Miła obsługa.
Za mało leżaków przy basenie.
Hotel ok ale wymaga generalnego remontu , podobnie jak stołówka , problem z ręcznikami w pokojach i kąpielowymi (wymiana ) tłumaczenie że problemy z pralką . no i plaża niestety brudna , o leżaki trzeba powalczyć i na basenach i na plaży .Tak ogólnie to na naciągane 3 z plusem.
Położenie , słońce.......
Klimatyzacja kapie i mocno hałasuje
Bardzo negatywnie oceniam ten hotel , poniżej jakiejkolwiek skali
Blisko plaża , życie nocne w Medinie
Brud , bałagan , brak jedzenia , wszystko w plastiku , porostu syf
Plaża odzielona od hotelu szeroką, dwupasmową aleją. Wieczorem ruch jak na Alejach Jerozolimskich. Zanieczyszczona i niesprzątana. Przy basenie tłok i wojna o parasole oraz leżaki. Pokoje w porządku. Restauracja bardzo kiepska: jakość obsługi oraz menu pozostawia bardzo wiele do życzenia, jedzenie nieświeże, obsługa w restauracji niechlujna. Rezydentka biura Kopernik nieudolna i niekompetentna. Kręci jakieś interesy na boku, wymienia walutę, w ogóle nie interesuje się problemami turystów...
Bardzo słaba restauracja. Nie zasługuje na 4*. Kelnerzy nie znaja angielskiego. Wygladaja niechlujnie. Nie wydaja reszty mimo dodanego wczesniej napiwku ( nigdy nie maja drobnych!). W sali restauracyjnej krążą też kucharze w tak brudnych fartuchach, że chyba każdego zniesmaczy. Jeżeli nie zjedzono czegoś poprzedniego dnia, to bądź pewien że znajdziesz to w jakiejś "nowej"sałatce. Zabierz Laremid!!!
Z ogromnej ilości jedzenia (na pierwszy rzut oka), tak naprawdę nadają się do jedzenia tylko niektóre potrwawy.
Hotel ładny, z ładnymi pokojami i to wszystko!!
Obsługa bardzo słaba, do plaży przez 4 pasmową ulice, na której nie można się kąpać (nie sprzątane od miesięcy wodorosty). CiągŁy brak leżaków na basenie, "rycząca" animacja, obsługa fatalna i bardzo drogo, restauracja na 2*.
POLECAMMMMMMMMMM
NAPRAWDĘ WARTO
HOTEL BARDZO DOBRY
bylismy 18,06,2015-02,06,15 grupa 10 osob wspaniale spedzone wakacje pyszne i urozmaicone jedzenie,dobre alkohole,ladne baseny w tym jdeden ze slona woda,ladne choc lekko podniszczone pokoje wszystkie z balkonami i ladnym widokiem na basen lub morze.Wiecznie nie dzialajaca winda (sa dwie)nachalni barmani wiecznie wyciagajacy lapy po napiwki i niech ktos nie mysli ze $czy dwa zalatwia sprawe zaniedbana okolica,ogolnie bardzo fajny hotel polecam z czystym sumieniem.
super jedzenie,fajne baseny
bar przy basenie tylko napoje bezalkoholowe i piwo
Spędziliśmy w hotelu 2 tyg na początku czerwca. Jechaliśmy z roczną córeczka. Pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne, jednak z biegiem pobytu uwidaczniały się coraz to nowsze wady. Mimo tego, ze hotel jest bardzo duży działa tylko jedna winda, po naprawieniu drugiej, pierwszą od razu zamknęli. Obsługa także korzysta z windy dla gości, co skutkuje długimi kolejkami zwłaszcza w czasie weekendu, kiedy to do hotelu zjeżdżają się \"tubylcy\". BNiestety schody są kręcone i bardzo niedobrze się nimi schodzi, z wózkiem jest to praktycznie niemożliwe. Kolejną ogromną wadą jest klimatyzacja, którą włącza sie dopiero 15 czerwca mimo wcześniejszych upałów i temperaturze w pokoju ponad 25 stopni! Próbowaliśmy spać przy otwartym balkonie, niestety głośne animacje (mieliśmy pokój z widokiem na baseny) oraz komary spowodowały,że balkon musiał być niestety zamknięty. Kolejną sprawą są brodziki dla dzieci. Dwa mają głęgokość 0,5 m. , a jeden jest nieco głębszy. Dla rocznego dziecka te pół metra to niestety za głęboko. Plaża jest ładna, w miarę czysta, morze o tej porze roku jest cieplutkie. Hotel położony jest w ciekawym miejscy, jest gdzie wybrać się na zakupy oraz spacer. W okolicy są supermarkety, mini medina a nawet coś na wzór centrum handlowego. Jeśli chodzi o jedzenie to Nam smakowało, niestety wybór był maly. Na śniadanie jedynie jajka na twardo i sadzone oraz omlet... z pietruszką! Jesli chcemy bez pietruszki czeka nas karkołomna próba dogadania sie z kucharzem, który mówi tylko po francusku. Podsumowując wakacje zaliczamy do udanych, ale nigdy więcej nie wrócimy do tego hotelu. Lepiej dołożyć kilka stówek i pojechać do hotelu bardziej przygotowanym na przyjecie rodzin z dziećmi.
Położenie, miła obsługa, dobre jedzenie,
brak brodzika dla najmłodszych dzieci (najmniejszy ma 0,5m), wiecznie nie działa jedna widna, monotonne jedzenie (zwłaszcza śniadania), klimatyzacja włączana dopiero 15.06 mimo upałów.
WLASNIE PRZYLECIELISMY Z TYGODNIOWYCH WCZASOW W EL MOURADI EL MENZAH. DOSTALISMY POKOJ NA BASEN, CO NAM ODPOWIADAŁO BO MOGLISMY WIECZORKIEM SKORZYSTAC Z ROOM SERVICE I NA BALKONIKU OGLADAC ANIMACJE, KTORE BYLY NA WYSOKIM POZIOMIE. TURYSCI Z BALKONAMI NA MORZE NARZEKALI NA STRASZNY WIATR. BARDZO UDANE WAKACJE. JEDZENIE I PICIE 24 H. SUPER SPRAWA BYLO TO, ZE PO WYJSCIU Z DYSKOTEKI HOTELOWEJ, NA KTOREJ TEZ DRINKI SA W ALL SZLISMY DO BARU NA PIZZE. POLECAMY!!
BLISKO DO PLAZY, SUPER SERWIS, WSPANIAŁE JEDZENIE I ALL!!!!!!!!!!!!
BEZNADZIEJNY SZEF BARMANOW W LOBBY
Hotel jak na standardy tunezyjskie na wysokim poziomie. Po przylocie 5 $ w paszporcie zrobiło swoje i otrzymaliśmy pokój z widokiem na morze. Wszystko działało, a co więcej nie było potrzeby włączania klimy bo tak wiało od morza. Po powrocie nasza waga wzrosła o 2 kg. Tyle jedzenia, które jest smaczne i różnorodne. Drinki i inne tez. Obok był hotel EL Mouradi Hammamet 5*, który kosztuje ok. 400/500 zl więcej niż Menzah, a turyści mogą korzystać z barów i atrakcji tamtego też. Nie trzeba przepłacać. Co więcej pokoje i obsługa na niższym poziomie niż w EL MENZAH. Pizze wyrabiane na naszych oczach prawie jak we Włoszech. Jest to hotel typowo na leniuchowanie. SUPER odpoczynek po ciężkim roku. Czego chcieć więcej, żal było odjeżdzać. Animatorzy potrafili umilić czas. TYLKO PAMIĘTAJCIE o napiwkach! W tamtych krajach sie sprawdza! Tak nam sie spodobało, że w lipcu jedziemy znowu! Tym razem na 10 dni !! Może nie będzie tak wiało!
- ładnie położony - bogate All Inclusive - drinki na dyskotece
- Arabowie- turyści uważają, że wszystko mogą. - Szef barmanów w lobby barze koło recepcji
Jestem mega zadowolona z pobytu.Wszyscy mili i uprzejmi-POLECAM.
Przepiękne baseny,pyszna kuchnia,blisko plaży.
Brudna i nie działająca lodówka w pokoju.