Plaża z małą rafą przy hotelu
Hotel w centrum sterej części Hurghady
Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami
Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów
Hotel ma potencjał niestety jest skrajnie zaniedbany. Pokoje ponizej jakikolwiek gwiazdek. Pokoje ohydne brudne sypiace się w każdej możliwej części. Sprzatanie polega na myciu brudna szmata podłogi bez odkurzacza czy miotly. Zepsuta Klimatyzacja zalala nam pokoj obsluga olewa wszystko. Przez caly pobyt nie doniesli poscieli dla czwartej osoby w pokoju. Wszysyko skórzone, oblepione brudem. Grzyb i dyf w łazience, odpadalo nam okno, drzwi sie nie zamykaly. Sztućce i talerze nie domyte. Jedznie monotonne i mały wybór. Malo owocow jedynie pomarańcze arbuz i raz bylo mango. Totalnie nic dla dzieci. Zero frytek nugetsow czy lodów. Jedynie makaraon spaghetti albo penne z baym lub czerwonym sosem. Raz byly nalesniki. Obiady i kolacje dramat. Sniadnia najlepiej wychodza. Na recepcji sa chamscy. Obsługa barów jest ok. Snack bar praktycznie nie działa przez caly pobyt nie udało sie nam zamówić pizzy ktora byla extra platna dla dziecka ktore nic nie jadło na stołówce. Baseny sa na 3* nie mam sie co przyczepić. Coś tam odlatuje ale sa fajne. Plaza spoko. Alkohol jak w kazdym kraju arabskim, dla mnie nie dobry, jedynie piwo ok. Przylecielismy w nocy tylko na 5 dni i nawet wody nie bylo w pokoju, nie bylo nikogo zeby doniosl a prosilam na recepcji. Zmarnowany wyjazd, nerwy. Szkoda psuć wakacji. Odliczalismy godziny do powrotu. Mieliśmy zepsuty sejf, klime, drzwi wejściowe tarasowe i drzwi od toalety. Brudne tarerace, zero higieny. To nie byl nasz pierwszy raz w Afryce ale takiego syfu sie nie spodziewałam.
Lokalizacja, plaza, ogród
Ohydne brudne pokoje Chamscy na recepcji olewają wszystkie prośby i zażalenia Słabe jedzenie Brudne sztućce i stołówka
Monotonne posiłki, słaby standard, wersja lux rodem z PRL-u
Blisko plaży
Bardzo słaby standard jak na zdjęciach, lodówka nie działa, klima ledwo ledwo, wydaje nieprzyjemny zapach i dźwięk
Dotarliśmy do hotelu ok. godziny 7:00. Recepcja hotelu przekazała nam informację, że opaski dostaniemy dopiero od godziny 10:00 (wtedy kończy się serwowanie jakichkolwiek posiłków), a pokój dopiero o 14:00. Pozwolono nam jedynie zostawić walizki w śmierdzącym kantorku (zdjęcie). Nie dano nam nawet butelki wody, temperatura na zewnątrz jak to w sierpniu w Egipcie. Uratowali nas Polacy z hotelu, którzy przynieśli nam coś do jedzenia i picia bo wiadomo, że na mieście o tej godzinie w Egipcie wszystko jest pozamykane. Pomimo dopłaty do pokoju z pozycji wakacje.pl obsługa zażyczyła sobie łapówki w wysokości 70$ do pokoju z widokiem na morze, wynegocjowałem 40$, dzięki czemu pokój był gotowy na 12:00. Większość ludzi, których poznaliśmy również dopłacała. Ci, którzy nie dopłacili … Cóż, nawet sobie nie chcę wyobrażać do jakich pokojów trafili. Jedzenie niezłe, ale codziennie to samo, od 5 dnia pobytu zasadniczo jedliśmy tylko na mieście bo nie dało się patrzeć na suchego kurczaka i przeciągniętą rybę. Po interwencji u menagera zaserwowali nam talerz owoców morza, więc da się. Alkohole tylko lokalne, a drinki serwowane jedynie z turbo słodkimi napojami, wina brak. Pokoje stare, brudne, łazienki zagrzybiałe i zalane od sąsiadów z góry. Sprzątanie ogranicza się tylko do uzupełniania wody (0,5 litra dziennie na osobę), papieru toaletowego i wymianie ręczników (nie zawsze ponieważ raz mieliśmy ułożone serduszka z używanych ręczników, na całe szczęście naszych). Meble stare, rozpadające się. Łóżka w miarę wygodne. Klimatyzacja w naszym pokoju bardzo sprawna, w pierwsze dni wręcz mroziła pokój chociaż miałem wrażenie, że z każdym dniem chodziła coraz słabiej i głośniej, mimo wszystko to na plus. W jednym dniu całe jedno łóżko oblazły mrówki, a mieszkańcy innego pokoju przekazali informację o codziennym porannym polowaniu na karaluchy (widziałem zdjęcie). Internetu brak, często nawet przy recepcji. Generalnie wszystko jest zaniedbane, z pokojów sypie się tynk, leżaki na plaży się rozpadają (chociaż tutaj plus za to, że leżaki i ręczniki są darmowe, często bywają za dopłatą). Animacje skromne, ale za tę cenę i w 3* dobrze, że w ogóle są. Obsługa pomimo, że leniwa i nastawiona na napiwki to serio bardzo miła, to na plus. Raczej nie poleciłbym tego hotelu nikomu. Po tym jak zostaliśmy potraktowani w pierwszy dzień ktoś niedoświadczony w pobytach all inclusive mógłby się przerazić, a osoba doświadczona będzie zachodziła w głowę jak taki hotel może być rekomendowany przez taki portal jak wakacje.pl. (...) Generalnie jesteśmy osobami, które bardzo dużo podróżują również po krajach arabskich, płynnie rozmawiają w języku angielskim więc w każdych warunkach damy sobie radę, ale serio mniej doświadczone osoby tam płakały z bezradności i nie jest to zdanie pisane na wyrost bo byłem świadkiem, a chyba nie o to chodzi na wakacjach. Żeby była jasność, mam świadomość, że jest to hotel 3*, do tego mega tani, ale w tych samych pieniądzach da się znaleźć o wiele lepsze opcje zarówno w Egipcie jak i w Turcji czy Tunezji. Nie wyobrażam sobie jak taki znany portal jak Wakacje.pl może rekomendować pobyt w czymś takim.
Ogród, bliskość plaży, sprawna klimatyzacja.
Żądanie łapówki za i tak opłacony pokój, brud, smród, grzyb, zaniedbanie, monotonne jedzenie, marna oferta drink barów, słabe animacje, zasady meldowania bez kropli wody mineralnej przez pół dnia.
dano mi pokój w którym nawet pis nie chciałby mieszkać. Recepcjonista napisał na translatorze, że za "de lux" lepszy trzeba dodać 40 euro, ostateczni dałem 20 i mi zmienił, ale to "de lux" to pożal się Boże. Jedzenie nie było złe, napoje też podawali bez długich kolejek i i bez wydzielania, ile się chciało. ogólnie może być ale nie polecam.
Przy morzu, jedzenie i napoje
pokoje
Hotel nie najnowszy ale spoko., nie pojechaliśmy siedzieć w pokoju. Uśmiechnięta i pomocna obsługa. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Słabe animacje ale na tym nam nie zależało. Wszystko zgodnie z oczekiwaniami. Jak ktoś decyduje się na 3 gwiazdki to niech nie oczekuje Wersalu.
Lokalizacja, kameralność
Za te pieniądze nie ma
Hotel jak i pokoje wymagają remontu,otoczenie i plaża Ok. Posiłki monotonne, obsługa miła i pomocna
Plaża i otoczenie
Monotonne jedzenie
Hotel ma duży teren zielony i jest bardzo czysty. Pokoje są czyste, ale meble są stare. Pościel i materace są jednak czyste. Jedzenie było pyszne i różnorodne. Ładna plaża, piękny teren, mnóstwo animatorów, bardzo przyjemne miejsce na relaks.
Było bardzo smaczne, dodawali coraz więcej jedzenia, dużo owoców i słodkich potraw.
Meble w pokojach były stare, ale dla mnie nie stanowiło to większego problemu.
hotel wymaga odświeżenia i małego remontu, klima działała, lodówka również, sejf dostępny do użytku, ciepła woda 24h, jedzenie bdb nie rozumiem innych opinii odnośnie jedzenia, że nie ma co jeść, wręcz przeciwnie jest wybór i zawsze ktoś coś znajdzie pamiętajmy, że to trzy gwiazdki i nie oczekujmy standardu 4
lokalizacja: bezpośrednio przy plaży, blisko bazar el dahar oraz city center, wyżywienie i super obsługa
wymaga odświeżenia i remontu
W Egipcie 3 gwiazdki odpowiada 2 gwiazdami Europejskich (może nawet 1 gwiazdą). Hotel z czasach pod koniec 80', amatorsko zrobione naprawy usterek. Ale jak tylko spędzać czas żebyś wyspać sie to nam nieprzeskadzalo. Tv czasami działa czasami słaby sygnał. Baterie do pilota prawie niedziala.
Blisko do plazy, do recepcji i do restauracji. Poczucie że jest bezpiecznie. W pokoju też jest sejf (za darmo). Klimatyzacja i lodówka. Duże łóżka. Sprzątania codziennie.
Pozniscione rzeczy. Hotel z PRL czasów. Nieodpowiada rankingu 3 gwiazdy.
Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Klimat trochę z polskich lat 80 ale dla mnie to zaleta. Miła, pomocna, zawsze gotowa i uprzejma obsługa. Jedzenie dobre, smaczne i do wyboru dla każdego. Pokój czysty i sprzątany codziennie. Wyjście bezpośrednio na plaże. Poranne i popołudniowe animacje , joga, zumba i inne. Całodzienny darmowy dostęp do kawy herbaty soków czy piwa w barze przy plaży.Leżaki parasole, reczniki plażowe również darmowe i dostępne bez żadnych problemów czy dodatkowych opłat . Jeden dolar nie był potrzebny w żadnym miejscu w hotelu i nie wpływał na jakość obsługi. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Hotel z wyjściem bezpośrenio na plażę/ ok 10 m/, jak dla mnie godny polecenia.
Same zalety. Jak wyżej
Źle wyłudzają dodatkowo opłaty na rcepcji za niby lepszy pokoj jeżeli odmówisz zaprowadza Ciebie do obskurnej celi zagrzybionej i śmierdzącej z małym okienkiem o balkonie którym piszą zapomnij.To zwykle chamstwo i brak poszanowania dla turysty.Zorientowalem się, że normalka stosują taka metode.
Hotel wymaga remontu generalnego. Pokoje jak za komuny, jednak wydanie po stokroć gorsze. Ogólnie bardzo brudny, wszystko łatane, klejone, sztukowane. Nie jesteśmy wybredni, nie potrzebujemy luksusów ale czystość to podstawa. W tym hotelu nie przykładają do tego wagi, element mało dla nich istotny.
Hotel w dobrej lokalizacji, blisko do centrum. W pobliżu restauracje/bary lokalne 100 m od hotelu. Dostęp bezpośrednio do plaży i morza, zejście żwirowe. Miła atmosfera, przyjaźni ludzie. Ogólnie było sympatycznie. Piękny i zadbany ogród. Firma Anex - bezpiecznie i bardzo dobrze zorganizowana z nią warto wybrać się na wycieczki.
Słaba kuchnia. Nie wiele dań do wyboru. Brak dostępu do napoi, kawy, herbaty w ciągu dnia. Tylko podczas posiłków. Brak przekąsek w ciągu dnia między posiłkami. Alkohol w barze w godz. 11-17 whisky, wódka, piwo 3%. Brak wina tylko płatne nawet lokalne. Soki dostępne tylko podczas posiłków, w barze woda i cola. Wersja all inclusive ograniczona, wymagający nie będą zadowoleni. Alkohole słabej jakości, miejsca dla palących wszędzie. Stare ręczniki plażowe. Hotel nie powinien być w ofercie Anex.
Witam pokoje biedne, ale obsługa starała się by były czyste. Jedzenie dobre.
Blisko plaża oraz basen.
Pobyt w hotelu ocenia jako negatywny-poza położeniem-bliskością plaży nic mnie tam nie urzekło ,nie polecam
Brak zalet
Zimna woda w kranach-po godzinie spłaszczania temp w kranach+15 C,brak czajnika w pokoju,brak sygnału w tv,zepsute WC-brak wody,syf w pokojach,jedzenie no-top to samo
To już 2 raz w tym hotelu. Najlepiej można go podsumować tak - zobacz ile zapłaciłeś - i wtedy zastanów się czy warto narzekać - moim zdaniem nie. Widzę znaczną poprawę jakości obsługi i jedzenie względem zeszłego roku. Zmienił się szef kuchni. Jedzenia jest sporo jest smaczne. Każdy znajdzie coś dla siebie, byłem z wegetarianką - głodna nie chodziła. Ja wole mięso - była grilowana kofta, pyszne kurczaki, pożywne zupy. Miesiąc temu byłem w 5* hotelu w Safadze - nie ma ogromnej różnicy. Mieliśmy pokój family. Duży, w miarę ładny, wszystko działało. Obsługa rewelacja, tylko trzeba z uśmiechem czasami z dolarem i są naprawdę rewelacyjni. Pomogą, doradzą, przynoszą drinki pożartują. Baseny wiadomo nie podgrzewane. Plaża fajna piasek. Rafy nie ma, ale ryby są, widziałem błazenka, ukwiał itp.
obsługa, stosunek cena do jakości
za te pieniądze hotel nie ma wad.
Po przyjezdzie się okazało,że pokoj standard nie ma tylko 2 pojedyncze lozka dla 3 osob ,jest w piwnicy i ma grzyba na scianie .Po doplaceniu 20 euro dostalismy normalny pokoj ,gdzie klamka ledwo sie trzymala ,gdy sie drzwi otwieralo. Baseny nie sa podgrzewane a jedzenie jest dobre.
jedzenie jest dobre.
Baseny nie sa podgrzewane
Jak na hotel trzy gwiazdkowy to było lepiej niż dobrze. Pierwsze wejście do pokoju - czysto ( należy pamiętać o nieco innej kulturze ). Balkon - brudno ,że strach wyjść. Po interwencji wszystko szybko posprzątane i było ok. Obsługa nie jest namolna jeżeli chodzi o bakszysz, ale wiadomo - wypada dać. Jedzenie urozmaicone. Starali się aby codziennie było coś innego. Przynajmniej jedno, dwa dania. Animacje poniżej średniej !! Plaża bardzo mała. Korzystają z niej goście aż z trzech hoteli co wiąże się z brakiem leżaków zarówno na plaży jak i przy basenie. Zdarzyło się, że gościom ginęły ręczniki plażowe. Plaża sprzątana. Bardzo dużo Rosjan co może być pewnym zaskoczeniem.
Podgrzewana woda w basenie. Czynne zjeżdżalnie. Czysto . Dużo zieleni i miejsc do odpoczynku.
Problem ze znalezieniem wolnego leżaka. Brak możliwości pozostawienia ręcznika aby iść na posiłek ( kradzieże)
Bardzo pozytywnie,jedzonko dobre,miła obsługa , wszystko super
Czysto,miła obsługa
Nie narzekam
Hotel Empire beach Resort oferuje przeciętne warunki. Pokoje są wykończone w ekonomiczny sposób. Udogodnienia ograniczone do minimum. O czystość zadbano dopiero po zgłoszeniu skargi. Woda spod prysznica wylewa się na całą łazienkę. Ciepła woda jest dopiero po odczekaniu około 15 minut. Sprzęt jest stary i zużyty. Stołówka odpowiada wizualnie przeciętnej publicznej stołówce w Polsce. Ilość jedzenia jak na all inclusive jest mało urozmaicona. Dodatkowo należy uważać aby nie dać się nabrać przez Menadżera Restauracji, który podchodzi prywatnie do gości i zaprasza na organizowaną przez hotel "romantyczną kolację". Nie wspomina jednak o tym, że usługa jest płatna dodatkowe 10 dolarów! Otoczenie hotelu jest piękne, dużo palm. Były organizowane krótkie animacje dla dzieci. Podsumowując nie polecam hotelu, lepiej dopłacić około 200-300 zł do lepszego standardu.
- Duża ilość palm na terenie hotelu
- Brudny, zaniedbany hotel - Zużyty sprzęt, meble, brak udogodnień w pokojach np. czajnika - Chęć wyłudzenia dodatkowych pieniędzy przez obsługę hotelu
Jak na trzy gwiazdki to zupełnie przyzwoicie. To że delikatnie farba odstawała na suficie w jednym miejscu to żaden problem.
Bardzo blisko morza, wszystko w stosunkowo niewielkich odległościach tzn do restauracji, recepcji, sali gdzie były imprezy i oczywiście do morza..
Nic specjalnego nie rzuciło mi się w oczy do czego mógłbym się przyczepić.