Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Zachwycające krajobrazy i tajemnicze Smocze Jaskinie
Esmeralda Park stanowi właściwie tylko część większego kompleksu sieci Intrurotel składającego się dodatkowo z identycznych apartamentów Cala Azul Park i hotelu Cala Esmeralda. Apartamenty Esmeralda Park znajdują się nad bardzo urokliwą zatoczką Cala Esmeralda ( mała piszczysta plaża, wejście do morza bezpieczne, piszczyste - bez kamieni i muszelek, płytko jest tylko na krótkim odcinku a dalej doskonała woda do pływania ). Apartamenty Cala Azul Garden rozmieszczone są pomiędzy zatoczką Cala Esmeralda a zatoczką Cala Azul ( tu praktycznie nie ma plaży, weście do wody po drabince ). Apartamenty stanowią właściwie jeden kompleks, wizualnie i pod względem wyposażenia się niczym nie różnią. Odległość do plaży przy zatoczce Cala Esmeralda jest też taka sama. Pomiędzy apartementami rozmieszczone są baseny o nieregularnuch kształtach. Hotel położony jest nieco z boku i ma własny basen. Teren jest duży, czysty i zadbany. Alejki pomiędzy apartamentami z drzewami i kwitnącymi krzewami, zadbane trawniki. Wydzielony plac zabaw dla dzieci, kort tenisowy, siłownia. Jest też basen krtyty ale czynny dopiero od października. Mimo sporej ilości wczasowiczów ( 95% to Niemcy ) było spokojnie i cicho, wszyscy ulegali jakby rozproszeniu. Animacje głównie w jężyku niemieckim. Posiłki niezłe ale też przygotowywane pod gust smakowy Niemców.
Apartamenty bardzo dobrze wyposażone i czyste. My mieliśmy apartament ABO ( sypialnia i pokój dzienny z aneksem kuchennym, łazienka i duży balkon ). Wszystko wygląda jek na folderowych zdjęciach. Mimo, że rezerwowaliśmy ofetrtę wyjazdu do Esmeralda Park zakwaterowano nas w Cala Azul Park ( ale poprzez recepcję w Esmeralda Park i posiłki jedliśmy w Esmeralda Park ). Tam nawet ciężko się jest zorientować które apartamenty należą do Esmeralda Park a które do Cala Azul Park ( zorientowaliśmy się dopiero w połowie pobytu ) i tak naprawdę nie ma to żadnego znaczenia i tak tym wszystkim zawiaduje Inturotel. Istotma różnica w kwestii położenia i odległości do plaży dotyczy dopiero apartemantów Esmeralda Garden i Cala Azul Garden, które znajdują się po drugiej stronie ulicy, mają swoje baseny i wyraźnie odgrodzony teren ale wyglądają podobnie. Kolor wody w zatoce Cala Esmeralda szmaragdowy. Woda cudownie czysta. Kąpiel w takiej wodzie w połączeniu z pięknym w widokiem to lepsze niż SPA. We wrześniu było wiele osób z maleńkimi dzeićmi ale można to było odczuć jedynie podczas posiłków i właściwie tylko tam bywało niekiedy tłoczno. Mimo że byliśmy tylko tydzień wypoczynek super. Polecam.