Fantasia De Luxe Kusadasi

Hotel bardzo dobrze usytuowany w pobliżu bazar i duże centrum handlowe (ok. 15min. spacerkiem) do centrum Kusadasi często jeźdzą dolmusze (1 euro lub 25 lir ) . Pokoje wygodne codziennie sprzątane (barek codziennie uzupełniany w wodę, napoje i piwo). Jadalnia przestronna, jedzenie urozmaicone i bardzo smaczne do tego bar z przekąskami (pizza, hot-dog, frytki ,sałatki ,lody). Bary przy basenach i plaży serwują pyszne soki, drinki, kawkę i ayran Obsługa sympatyczna i pomocna. Jak dla mnie raj na ziemi.

Bardzo przyjemny hotel, świetna i sympatyczna obsługa, dużo fajnych miejsc na terenie hotelu co nadaje mu niepowtarzalny klimat i czasami odnosisz wrażenie, że co chwilę jesteś w innym miejscu. Fajne animacje, konkursy i atrakcje - nie można się nudzić. Jedzenie zróżnicowane, pyszne i każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam

Rewelacja, byłam w tym hotelu 3 raz, jedzenie w porównaniu z innymi 5* hotelami w Turcji na 6+, czysto, położenie super. Niestety trochę dalej z lotniska ale warto. Nie ma zjeżdżalni dla dzieci ale jest super brodzik.

Miałam okazję spędzić niezapomniany tydzień w hotelu Fantasia De Luxe Kusadasi w Turcji, hotelu położonym nad samym czystym morzem posiadające dwa baseny idealne do kąpieli i relaksu z dużą ilością leżaków. W hotelu znajduje się wszystko co potrzebne: siłownia, restauracje, bary oraz pełno atrakcji zapewnionych przez niesamowitych animatorów i obsługę. Cały personel stara się aby pobyt był na jak w najwyższym poziomie. W dzień odbywają się zajęcia w wodzie wiele sportów, a wieczorem Mini disco i przedstawienia, które zaskakują i zachwycają z dnia na dzień coraz bardziej. Posiłki przepyszne wszystko na wysokim poziomie trafił nam się pokój na najwyższym piętrze spieszę pięknym widokiem codziennie sprzątana y czysty nic nie zakłócało wypoczynku. Hotel przeszedł nasze oczekiwania idealne miejsce na tygodniowy wypoczynek blisko miasta i starożytnych zabytków. jak dla mnie 10/10

Bardzo dobry hotel. Jedzenie ok. Plaża z zejściem z drabinki - jako jedyny minus.

Nazwa  Fantasia De Luxe Kusadasi
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Kusadasi
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, rozrywka i życie nocne

Plaża Ladies Beach z widokiem na zachód słońca

Bliskość ruin Efezu i Domu Marii Panny

Port z rejsami na grecką wyspę Samos

Targowiska z dywanami, przyprawami i biżuterią

Wyświetlono 34 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Same zalety

Wady

Nie znajduję wad

Sebastian

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Przy samym morzu, widok na góry, hotel w otoczeniu zieleni, palm. Dla lubiących zakupy blisko bazar a miejskimi busami lub taxi 10 minut do centrum

Wady

Płatne Wi-Fi

Elzbieta

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Same zalety❤️

Wady

Głośna klimatyzacja

Malgorzata Krajewska

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Hotel wyróżnia się wysoką jakością pod każdym względem obsługa jedzenie udogodnienia wszystko przemyślane i zachwycające. Z największych zalet mogę wymienić jedzenie baseny oraz czysty pokój zachwyciły mnie także występy, które są oferowane gościa każdego wieczoru

Wady

Hotel posiada zdecydowanie więcej zalet niż wad wspominając tydzień spędzony w tym miejscu uważam że mimo drobnych niedogodności wszystko nam się podobało

Tomasz

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Lokalizacja, rozrywki.

Wady

Trochę za głośno pracujące w nocy wentylatory na dachu budynku A ,co słychać w pokojach od wewnętrznej strony.

Darek Emila

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel godny polecenia, wszystko czego oczekujemy na wakacjach mamy na miejscu . Głębokie i płytkie baseny ,jedzenie mega ,alkohole w porządku .Pokoje co dziennie sprzątane barek uzupełniany . nie ma czego się przyczepić.

Robert

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel na 5 gwiazdek codziennie sprzątane pokoje, uzupełniany mini bar w pokoju ,super jedzenie dla każdego coś się znajdzie, baseny super tak samo plaża na pewno tu wrócę

Zalety

Wszystko blisko plaża baseny bary dla mnie sam w raz

Martyna

Pobyt - Maj 2025

Polecam hotel. Jedzonko pyszne. Śniadanie urozmaicone, znajdziecie tam wszystko co trzeba. Jest Pani, która na poczekaniu przygotuje tradycyjnego naleśnika, pankejka, czy omleta. Obiady i kolację przepyszne. Bardzo dużo warzyw w postaci różnych surówek/ sałatek. Mało ryb, co było dość zaskakujące ale za to wszystko inne podane na milion sposobów. Duży plus dla hotelu za śniadanie dla opuszczających hotel bardzo wcześnie rano. Śniadanie w okrojonej wersji ale bardzo przyzwoite. Info dla wielbicieli gozleme są:-) podawane jako przekąski w restauracji przy basenie. Basen wew. podgrzewany, dość głęboki. Siłownia ok. W rzeczywistości wygląd gorzej niż w folderach (mocno zużyta) ale można poćwiczyć jeśli komuś mało innych atrakcji. Plaża to najsłabszy punkt programu. Nie jest atrakcyjna, brak zejścia do wody z plaży (tylko po drabince). Pokoje bardzo przyzwoite, mini bar zapełniany codziennie. Czysto i schludnie w całym hotelu. Internet darmowy tylko w holu, bardzo słaby. Lokalizacja doskonała do zwiedzania Efezu (polecam). Obok buduje się inny hotel. Prace budowlane trwają i niestety są "słyszalne". Nie jest to jednak bardzo uciążliwe, bo etap budowy jest już mocno zaawansowany.

Zalety

Pyszne jedzenie + śniadania dla opuszczających hotel nad ranem., czystość, lokalizacja, basen wew. (głęboki i podgrzewany)

Wady

Płatny internet, hałas z budowy obok, mało potraw rybnych.

Hotel jak najbardziej godny polecenia, przepięknie położony, wśród różnorodnej roślinności, na zadbanym i dość sporym terenie. Czysty, zadbany, obsługa chętna do pomocy, animatorzy wspaniali, cudownie spędziłam tam urlop. Mega polecam wycieczkę na pobliską wyspę Samos czy do starożytnego Efez

Zalety

Przepiękne położenie, lokalizacja - 15 min spacerem na pobliski bazar, cudowni i zabawni animatorzy 🥰, czyste i zadbane baseny, bar czynny 24 h

Wady

Mały minus za plażę - brak łagodnego zejścia do morza, zejście po drabinkach od razu głęboko. Ale i tak jest cudownie. W sezonie 2024 minus także za budowę hotelu na sąsiedniej działce, przez co jest dość głośno. Ale budową kiedyś się skończy 😉

Hotel super, wszystko czyste, zadbane, sprzątanie codzienne, obsługa na najwyższym poziomie. Jedzenie urozmaicone i bardzo smaczne, jest w czym wybierać. Dużo ciekawych animacji. Polecam ten hotel. Minusem jest to, że nie ma bezpośredniego zejścia z plaży do morza. Obok hotelu budują nowy obiekt, który utrudnia wypoczynek gościom hotelowym.

Rewelacja. Podobało mi się wszystko. Hotel. Obsługa. Wyżywienie

Zalety

Hotel nie ma wad.

Wady

Wszystko

Aneta

Pokój ok. Mini bar uzupełniany codziennie (piwo, woda, cola, fanta). Tylko Polacy dostają pokoje z widokiem na budowę, hałas od rana do wieczora. Odradzam ten hotel w tym roku.

Zalety

Blisko bazar, super obsługa. Dobre jedzenie, drinki i piwo.

Wady

Widok na budowę. hałas od rana do wieczora.

Angelika

W hotelu byliśmy na tegoroczną majówkę, z uwagi na początek sezonu i fakt że byliśmy pierwszymi wczasowiczami udało się że otrzymaliśmy pokój od razu po przybyciu do hotelu - około godziny 8 rano, co było bardzo dużym plusem. Hotel ocenami ogólnie dobrze, smaczne jedzenie, chociaż wybór mógłby być trochę większy, miła obsługa.

Zalety

Bardzo fajna lokalizacja, miła obsługa, bardzo ładny widok z tarasu restauracji.

Wady

Trwająca budowa za płotem, gdzie prace trwają od 8-22 lub nawet dłużej. Brak wszędzie wi-fi bez dodatkowej opłaty, jak to jest w innych hotelach.

Hotel naprawdę fantastyczny. Obsługa przemiła. Jedzenie wyśmienite. Rozrywka na poziomie zabezpieczana przez fantastycznych i wesołych ludzi ze szczególnym wyróżnieniem Sama z Tunezji. Polecamy wypoczynek w tym hotelu.

Zalety

Czystość, baseny kryty i zewnętrzny z głęboką wodą umożliwiającą pływanie. Duża liczba leżaków no i przemiła i chętna do pomocy obsługa.

Wady

Nie doszukaliśmy się większych wad.

Pobyt - Październik 2023

Hotel zasługuje na 5 gwiazdek, przelew wszystkim świetna lokalizacja- 15 min . drogi pieszo do najbliższego bazaru, bardzo miła i pomocna obsługa, pyszne jedzenie, w pokojach bardzo czysto, codziennie zostawiają w pokoju 2 butelki wody, pokoje klimatyzowane, pokój z bocznym widokiem na morze jest ok, ciekawe animacje dla dzieci i dorosłych, polecam wycieczke na Jeep Safari- mega ubaw, Turcja w pigułce- od gór do morza w świetnej atmosferze, w przerwach wodna zabawa 🙂 i można się wykrzyczeć na maxa !! Zobaczycie z gory wyspę Samos i zjecie lunch!

Zalety

Świetna lokalizacja,Czysto, bezpieczne, pyszne jedzenie!!

Wady

Mały minus ze hotel nie ma łagodnego zejścia do morza, tylko schodzi się drabinkami, ale i tak bym tam pojechała jeszcze raz- jeden z lepszych hoteli w okolicy!

5.9
Wiola

Hotel napewno nie zasługuje na 5 * max 3.5 jeśli chodzi o wygląd i wyposażenie. Hotel jest napewno nie odnowiony, stare meble, wykładziny brudne, w łazience wanna.

Zalety

Zaletą hotelu jest położenie jego nad samym morzem. Piękne widoki. Super baseny. Jedzenie różnorodne i dobre. Obsługa hotelowa była na bardzo dobrym poziomie. Pokoje były sprzątane codziennie Bar przy plaży, bary na basenach.

Wady

W restauracji ogólnie nie za czysto, brudne talerze, filiżanki wszystko wyglądało tak jakby było niedomyte. Zejście do morza z drabinek i odrazu głęboko, jeżeli ktoś nie umie pływać to ma problem. Animatorzy tragedia ! Wyglądali i zachowywali się na zmęczonych, muzyka na basanie codziennie ta sama nie dało Się jej słuchać, animacje na najniższym poziomie. Wifi bezpłatne tylko w lobby. Za sejf trzeba było zapłacić dodatkowe pieniądze. Na basenie leżaki trzeba było sobie rezerw. Od 6 rano!!

She

Pobyt - Lipiec 2023

Ogólnie jestem zadowolona z pobytu. Hotel ładnie położony, choć w przypadku wycieczek fakultatywnych jest to trochę problematyczne, bo przy zbieraniu gości z innych hoteli to jest on jeden z pierwszych. Transfer z lotniska trwał ponad 2 godz.

Zalety

Piękne widoki, ładne pokoje i widok z balkonu

Wady

Brak wi -fi, brak plaży, brak animacji dla dzieci w ciągu dnia, głośna muzyka do późnych godzin nocnych

Pobyt - Czerwiec 2023

Było cudownie piękny basen bardzo ładny hotel super pracownicy kelnerzy barmani panie sprzątające i animatorzy ❤

Zalety

Basen widoki i pracownicy

Wady

Brak zejścia do morza muzyka wieczorem trochę słaba i płatne wata cukrowa i popcorn dla dzieci przy mini disco

Szymon

Pobyt - Październik 2022

Świetny hotel ,elegancki,ładne i duże pokoje ..ogólnie bardzo dobry

Zalety

Jedzenie i ogólnie hotel, obsługa

Izka

Pobyt - Wrzesień 2022

Bardzo fajny i czysty hotel, miła obsługa. Polecam

Fantasia De Luxe Kusadasi