Gaia Village

3.8

Jedzenie bardzo pyszne. Śniadania monotonne, kolacje i obiady już bardziej zróżnicowane. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Blisko do pięknej piaszczystej plaży. Hotel posiada dwa baseny i bary. Obsługa bardzo miła. Animacje trochę takie średnie, ale przy dobrym nastawieniu idzie się dobrze przy nich bawić. Pokój w którym byliśmy był w miarę. Trochę widać na mim ząb czasu, ale nie było najgorzej. Blisko do " super marketu" około 10 min spacerkiem.

Hotel słaby, według portalu wakacje.pl hotel z 4 gwiazdkami natomiast rzeczywiście ma on 3*. Jedzenie to codziennie to samo na każdy posiłek, zmieniały się może 2-3 rzeczy względem poprzedniego dnia, a do tego jakość też pozostawiała wiele do życzenia. Przekąski to zawsze to samo - ciasto francuskie z jakimś dżemem albo czekoladą + babka. Pokoje obskurne, woda w basenach zimna, mogliby zrobić chociaż w brodziku podgrzewaną wodę, bo jak nie jest naprawdę ciepło m to totalnie nie ma co tam robić. Na plus lokalizacja hotelu, bo dosłownie kilka minut pieszo na plażę nad morzem, do sklepów i na przystanek autobusowy, a także miła obsługa hotelu. Kids club to też beznadzieja, otwarty 10-12 i 15-17, ale panie animatorki zero zainteresowania i chęci, jak się przychodziło to pytały tylko znudzone „co chcecie robić?”. Nie polecam tego hotelu rodzicom z dziećmi, i ogólnie uważam, że lepiej trochę dopłacić i jechać gdzieś indziej.

Lokalizacja hotelu jest przyjemna i sprzyja wypoczynkowi. Jedzenie jednak dość monotonne i typowe — bez większego urozmaicenia. Obsługa pozostawia mieszane wrażenie: kelnerzy są serdeczni i uśmiechnięci, natomiast barman sprawiał wrażenie opryskliwego i nieprzyjemnego, co psuło atmosferę. Podczas sprzątania zdarzało się, że znikały drobne kwoty pieniędzy, a po sprzątaniu łazienka była cała zalana wodą, co stanowiło zagrożenie poślizgnięcia się. Raz w pokoju pozostawiono brudne ścierki. Pościel nie była wymieniana przez cały tydzień, a ręczniki wymieniono tylko raz, kiedy poprosiliśmy o świeże.

Hotel bardzo pozytywnie nas zaskoczył! Mieliśmy wyremontowany pokój, z prysznicem, widokiem na basen. Jedyny minus pokoju - był nad barem, wieczorami głośno słuchać bylo animacje oraz dostawy do baru nad ranem. Na terenie hotelu znajdują sie baseny, przy żadnym nie bylo problemu z wolnymi leżakami. Jest również minimarket, boisko do koszykówki, siatkówki, plac zabaw dla dzieci. Jedzenie - śniadania monotonne, obiady i kolacje smaczne, każdy znalazł coś dla siebie, głodni nie chodziliśmy. Okolica wspaniała, wszędzie blisko, 5 minut spacerem do centrum Tigaki. Z centrum odjeżdża autobus do stolicy Kos, przejazd trwa 15minut. 2 minuty z hotelu do słonego jeziora oraz stadniny koni, skąd można uczestniczyć w jazdach konnych na plaży. Wszędzie wokół wypożyczalnie aut, quadów, skuterów. Polecam pobyt w tym hotelu, cudowny tydzień wakacji.

Hotel ładny i zadbany, na terenie ośrodka dużo zieleni i dwa baseny. Mieliśmy pokój Superior Junior Suite - duży i nowocześnie urządzony. Trochę ciasna łazienka, ale dawaliśmy radę. Ręczniki wymieniane co dwa dni, pościel dwa razy na tygodniowy pobyt. Był żel pod prysznic i mydełko w płynie oraz suszarka, czajnik, herbata i kawa w saszetkach, kubeczki. Sejf dodatkowo płatny 3 euro za dobę, ręczniki plażowe 10 euro za ręcznik (kaucja zwrotna). Niedaleko do pięknej plaży. Hotel jest 3 gwiazdkowy, a nie 4, jak jest napisane w opisie, co nie zmienia faktu, że jest w porządku. Jedzenie bez szału, ale zawsze coś dało się wybrać. W ramach all z alkoholi dostępne piwo, wino, rum, brandy, ouzo i jeszcze coś, ale zapomniałam co :) W ciągu dnia w barze dostępne ciasteczka i lody, przy czym lody tylko dla dzieci. Dla dorosłych lody dostępne w czasie lunchu i kolacji w restauracji głównej.

Nazwa  Gaia Village
Miejsce  Grecja / Kos / Tigaki
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, sporty wodne

Udogodnienia dla dzieci: 3 baseny, 2 place zabaw, sala gier, możliwość wstawienia do pokoju łóżeczka dla dzieci do 2 lat.

Atrakcyjne położenie: w spokojnej części Tigaki, ok. 150 m do centrum , łatwy dojazd do miasta Kos (lokalny autobus).

Tylko 300 m do długiej piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.

Bogata oferta rekreacyjna: miniboisko do piłki nożnej i do koszykówki, siłownia, animacje (w sezonie).

3.8

Wyświetlono 211 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Dwa baseny i dwa bary są zdecydowanie na plus, można zawsze przy którymś znaleźć dla siebie miejsce do leżakowania. Jedzenie, którego było bardzo dużo. Bardzo smaczne. Hotel rozłożony na kilka budynków, jak dla mnie bardzo na plus, nie trzeba było za każdym razem przechodzić przez recepcję. Wychodziliśmy z pokoju i wracaliśmy do pokoju o której chcieliśmy

Wady

Troszkę wygląd pokoju oraz jego czystość, ale i tak większość czasu spedza się po za pokojem. Innych wad nie stwierdzam. :)

3.7
Oskar

Zalety

Wady

Jakość jedzenia, różnorodność posiłków, animacje dla dzieci, standard całego obiektu (baseny i pokoje).

Magdalena

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Lokalizacja, pokój wyremontowany

Wady

Ciasna mała łazienka, bardzo niewygodna. Jedzenie, obsługa

Klaudia

Pobyt - Wrzesień 2025

Sylwia

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Czysty, odnowiony, zadbany, dużo zieleni, niedaleko pięknej plaży i słonego jeziora, blisko przystanku, z którego można dojechać do miasta Kos.

Wady

Bardzo słabo działająca klimatyzacja w pokoju (niby działała, ale nie za bardzo dawała radę). W restauracji głównej to już w ogóle tragedia, zwłaszcza pierwsze trzy dni, kiedy na dworze było gorąco i nie wiało. Potem jedliśmy na tarasie, gdzie był przewiew.

Aleksandra

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel bez zarzutu, czyściutko, dużo leżaków, baseny super, kulinarna strona także .

Zalety

Rozległy teren, można swobodnie wypocząć , obsługa przemiła.

Pobyt - Sierpień 2025

Obsługa bardzo miła. Szczególnie (...) pracujący na stołówce. Jedzenie smaczne, napoje kiepskiej jakości. Pokoje cóż widać na nich miniony czas ale da się przeżyć. Animacje słabe.

Zalety

Czysto, miła obsługa, smacznie

Wady

Kiepskie animacje, kiepskiej jakości napoje ( sam cukier)

Iza

Pobyt - Sierpień 2025

Pobyt w hotelu oceniamy bardzo pozytywnie. Obiekt wyróżnia się doskonałą lokalizacją – w pobliżu plaży oraz miasteczka, co pozwala zarówno na relaks, jak i aktywne zwiedzanie okolicy (istnieje również możliwość wynajęcia samochodu). Hotel jest czysty, zadbany, a obsługa prezentuje wysoki poziom kultury i uprzejmości. Posiłki były smaczne i urozmaicone, a mimo pobytu w sezonie nie odczuwało się dużej liczby turystów podczas posiłków. Baseny są odpowiedniej wielkości, z wodą w komfortowej temperaturze, co sprawia, że idealnie nadają się zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Cały pobyt przebiegł w przyjaznej atmosferze, a profesjonalna obsługa oraz dbałość o detale sprawiły, że chętnie polecilibyśmy ten hotel rodzinom z dziećmi oraz osobom poszukującym spokojnego wypoczynku w komfortowych warunkach.

Zalety

Na szczególne wyróżnienie zasługuje spokojna, kameralna atmosfera hotelu, która sprawia, że goście mogą czuć się swobodnie i w pełni odpocząć, nawet w sezonie turystycznym.

Ola

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel jak na 4 gwiazdki to za dużo powiedziane. Sam w sobie nie jest zły. Jednak kategoria wg.mnie to 3 gwiazdki.

Zalety

Jedzenie jest smaczne. Hotel stara się żeby było różnorodnie, aczkolwiek można spotkać te same potrawy codziennie. Myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. Jak ktoś jest fanem animacji wieczornych to też się odnajdzie. Nie są jakieś wyszukane, ale pilates, czy aqua gym jest ok. Dla dzieci tez są atrakcje. Blisko plaży. Miła obsługa

Wady

Duzy minus za wodę butelkowana platna. Wg mnie hotel powinien dawać ja za darmo. Jak ktoś jedzie zeby sączyć drinki to większość z nich jest płatna, pomimo all inclusive. Przy dużym obłożeniu hotelu dobre miejsce na leżaki trzeba rezerwować przed śniadaniem. Pokoje bliżej dużego basenu, do 23 słychać śpiewy z animacji wieczornych Także trzeba się uzbroić w cierpliwość jakby ktoś chciał wcześniej iść spać.

Mateusz

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel bardzo fajny, kameralny i przytulny. Pobyt oceniam na duży plus. Jedzenie smaczne, pokoje czyste i przytulne.

Zalety

Dobre jedzenie Smaczne drinki

Wady

Animacje, niby były, ale bardzo słabe.

2.1
Kacper

Pobyt - Sierpień 2025

Pobyt w hotelu Gaia Hotel uważam za beznadziejny. All Incusive w tym hotelu jest nieśmiesznym żartem - który kończy sie o 23, a po 23 trzeba za wszystko płacić. Brak wody butelkowanej w hotelu - trzeba zakupić samemu. Z jedzenia najlepsze są frytki. Wszystko smakuje jak z proszku, odgrzewane lub przetrawione wstępnie i oddane na talerz. Rzeczy są niedogotowane lub nie mają smaku. Jeżeli ktoś chce próbować, radzę uzbroić się w solidne jelita przed wylotem. Pokoje są w miarę okej tylko jak sie dopłaci za lepszy standard, jednak łazienki nie do końca są wysprzątane, z deszczownicy lecą 3 strumienie z głowicy bo reszta jest zakamieniona - bez klapek bym nie wchodził. Z alkoholi to można iść do sklepu na all inclusive i kupić coś znośnego do picia. Chyba, że ktoś jest fanem kiepskiego piwa i wina bez możliwości jakiegokolwiek wyboru. Wszystko inne oczywiście płatne - więc najbardziej opłaca się iść do sklepu i kupić. Na szczęście nie ma zakazu wnoszenia zakupionych poza obiektem napojów. Jak ktoś już chce tu przyjechać to radzę brać tylko śniadanie - i chodzić po okolicznych knajpkach - smakowo wyjedzie lepiej i możliwe że cenowo również. All inclusive z obiadami i kolacjami ( lunch & dinner) jest czystą stratą pieniędzy - tak że jeszcze na żadnym all inclusive nie byłęm tak głodny jak tu. Baseny 2 - małe, z czego jeden to brodzik do 1m głębokości. Leżaków mało. Siłownia - prędzej można by sobie zrobić krzywdę na zardzewiałych urządzeniach i luźnych ciężarach niż wykonać najprostszy trening, gdzie i tak trzeba się spieszyć bo jest ona nad marketem na 1 piętrze bez żadnej osłony od słońca - można uznać że potem staje się bonusowo sauną jak ktoś jest fanem. Jako dodatkowy atut jest jeszcze zapach szamba z toalety. A i najważniejsze hotel ma 3 GWIAZDKI - według lokalnych standardów wiec jak ktoś myśli ,że dostanie jakość 4 gwiazdek to niestety się grubo pomyli. Na zdjęciach przykładowe mashed potatoes - zielone wyglądające jakby ktoś już je jadł, owsianka koło jajek nie wyglądająca zupełnie jak owsianka, mamy nadzieje ze to nie krew w łazience...

Zalety

Miła obsługa

Wady

Jedzenie , picie , alkohole, siłowania, baseny, trzeba chodzić ulicą brak scieżek wewnętrznych, na all inclusive za wszystko co dobre trzeba płacić.

Jarek

Pobyt - Sierpień 2025

Przyzwoity hotel, czysty, zadbany. Może nie najnowszy, ale więcej niż zadawalający.

Zalety

Hotel polozony na uboczu miasteczka. Pokoje oddalone od części rozrywkowej więc animacje wieczorne nie zakłócają spokoju tym którzy akurat chcą spać. Jedzenie znośne urozmaicone miejsca w stołówce wystarczająco więc o każdej porze dostępne stoliki.

Wady

Trochę daleko do plaży i niestety płatne leżaki.

Dagmara

Pobyt - Lipiec 2025

Sam hotel przyjemny, pokoje komfortowe, czyste. jedzenie w porządku, trochę strefa przekąsek i alkoholi w opcji all inc. biedna i mało urozmaicona. Baseny czyste, leżaki bezpłatne W ofercie można dopisać że hotel nie znajduje się przy plaży tylko 300m dalej - napis "przy plaży" wprowadza w błąd

Zalety

Baseny, apartamenty dwu pokojowe

Wady

Słabe urozmaicenie przekąsek i alkoholi w opcji all inclusive

Dominika

Pobyt - Lipiec 2025

Świetny hotel, jedzenie pyszne, czyściutko, obsługa przemiła, plaża niedaleko. Hotel zlokalizowany w spokojnym miejscu, a ok. 3-5 min drogi od straganów i restauracji. Na prawdę nie ma się do czego przyczepić. Wszystko super.

Zalety

Czystość Kuchnia Obsługa Lokalizacja

Maciej

Pobyt - Lipiec 2025

Dobre jedzenie, pokoje różne - nie chciałbym trafić na taki który w połowie znajduje się pod ziemią😳, na szczęście mieliśmy pokój toż przy dużym basenie na parterze, dzięki przemiłej pani Gosi z wakacje.pl. Dla mnie ważne kwestie to dobrze działająca klima i panie sprzątające , które codziennie zmywały podłogę i zmieniały pościel oraz ręczniki . Główna zaleta to odległość 5 minut na piechotę od piaszczystej plaży gdzie można wynająć sobie parasol z leżakami za 10euro na cały dzień, spędzaliśmy tam całe dnie. Jedyne co mógłbym polecić wycieczkom zorganizowanym tzw all inclusive - to żeby nie organizować spotkań z rezydentem - (ważnych spotkań, na których omawiana jest godzina wyjazdu itp) w dzień następny po przyjeździe o 12tej🤯(sugerowałbym takie ważne kwestie omawiać w autokarze w drodze to hotelu, bo jest na to czas)-my np pomyliliśmy dni wylotu, nie uczestniczyliśmy w tym spotkaniu, bo wiadomo - woleliśmy być na plaży o 12tej, przez co musieliśmy pakować się o 3ciej w nocy i jechać taxą na lotnisko(obudzono nas na szczęście ) - co też nie jest straszne , bo kosztuje 30euro i finalnie byliśmy tak jak autokar. Myślę, że ludzie organizujący bardzo się starają, wymyślając różne imprezy typu karaokę, bingo, zabawy dla dzieciaków itp. Ogólnie to był bardzo fajny czas, za który serdecznie dziękujemy.

Zalety

Jedzenie, obsługa.

Wady

Jak ktoś chce korzystać z basenu to musi wstawać o 5tej żeby zająć leżak, klasyka…

Patryk

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel jak na 3 gwiazdki pozytywnie zaskakuje. Pokoje są czyste, jedzenie bardzo dobre a animacje umilają wieczory. Generalne polecam ten hotel.

Kamila

Pobyt - Czerwiec 2025

Bardzo jestem zadowolona z pobytu w tym hotelu . Hotel zasługuje na 4 gwiazdki Blisko plazy i różnych knajpek i barów :) Polecam 😁

Pobyt - Czerwiec 2025

Bywałam w lepszych, bywałam w gorszych. Ogólnie standard akceptowalny, ale radzę na początku przejrzeć zakamarki pokoju

Zalety

Pokój rodzinny na parterze, standard dobry Hotel dość kameralny Cisza i spokój, przewaga emerytów Osobny basen i brodzik dla dzieci Jedzenie bez szału ale też nikt głodny nie chodził Personel życzliwy

Wady

Niestety ostatniej nocy w pokoju znalazłam karaluchy. Przy wyjeździe zgłosiliśmy problem na recepcji, ale nie wydawali się bardzo przyjęci sytuacją Łazienka czasy świetności ma za sobą. Ręczniki wymieniane tylko na prośbę Mimo że staraliśmy się zaciągać moskitierę i wieczorem zabijać komary, stosowalismy repellenty-rano budzilismy się pokąsani (duża szpara pod drzwiami) Animacje dla dzieci istnieją tylko teoretycznie. W praktyce widziałam je raz przez może pół godziny

4.7
Sebastian

Pobyt - Czerwiec 2025

było dziwnie w hotelu nie dało się nic zjeść poza porami posiłków, a żywienie było też dziwne ciągle kuchnia azjatycka

Zalety

pokój ok

Wady

jedzenie słabe

Dominika

Pobyt - Czerwiec 2025

Pokoje bardzo czyste i nowocześnie wyposażone w suszarkę ręczniki które co drugi dzień były wymieniane, jedzenie przepyszne i urozmaicone, obsługa bardzo mila, blisko do pięknej piaszczystej plaży.

Zalety

Blisko plaży oraz małego centrum z atrakcjami

Wady

Wieczorne animacje bardzo ubogie, trwające tylko do 23:00 , hotel nie nadaje się dla młodych ludzi którzy liczą na nocne zabawy. Animator totalnie z innej bajki, zero organizacji.

Gaia Village