Gemma Resort (ex. Labranda Gemma Premium Resort)

Gemma Resort to Włochy w Egipcie - najlepsze combo jakie mogłam znaleźć. Włoskie jedzenie i Egipskie słońce powodują, że naprawdę dostaje się coś wiecej niż "wakacje w Egipcie". Jest także jedzenie egipskie - bez obaw. Hotel jest bardzo czysty, ogród wypielęgnowany, jedzenie "obfite" ale największą zaletą są cudowni przyjaźni i pomocni ludzie z obsługi. Nie usłużni jak w większości hoteli - ale autentycznie przyjacielscy mimo ciężkiej pracy. UWAGA! Czas hotelowy nie jest taki sam jak czas egipski! W recepcji znajdziecie zegary do porównania. Cudowny hotel - wrócę tam na pewno!

Super hotel, wspaniałe miejsce, dobre jedzenie, obsługa klienta na maxa, blisko plaży.

Ogólnie pobyt ok. jeśli nie przeszkadzają wady wymienione poniżej.

Witam. W Gemma Resort byliśmy na przełomie czerwca i lipca 2025r. Pobyt w hotelu to gwarancja wspaniałych wakacji które można spędzić w ciszy bez zbędnego zgiełku i hałasu. Hotel czysty, zadbany z dużą ilości pięknej zieleni, obsługa bardzo miła, posiłki różnorodne serwowane w czystej i zadbanej restauracji. Hotel zasługuje na 5 gwiazdek.

Na wstępie zaznaczę, że wraz z dziewczyną nie jesteśmy fanami wypoczynku typu „smażing–plażing” – zdecydowanie preferujemy aktywne formy spędzania czasu. Nasze wakacje typu all inclusive opieramy głównie na wspomnieniach z rodzinnych wakacji sprzed 10–15 lat. Z tej perspektywy widzimy, że bardzo zmieniło się podejście w wielu kwestiach. Uważamy, że pobyt był znakomity i niczego nam nie brakowało. Plaża była przepiękna, z dostępem do rafy koralowej, a na terenie hotelu znajdowało się wiele basenów o zróżnicowanej głębokości, wszystkie wyposażone w bezpłatne leżaki i ręczniki. Jedzenie okazało się dużym atutem – codzienne kolacje oferowały różnorodne dania, ciekawe lokalne specjały i smaczne desery. Duży był też wybór napojów. Alkohol serwowany na plaży nie był najlepszy, ale w takim upale i tak najbardziej wskazana była woda, która była powszechnie dostępna w każdym barze oraz codziennie uzupełniana w pokojach. Lepsze alkohole można było znaleźć wieczorem przy hotelowym klubie. Warto wspomnieć o rewelacyjnej grupie animatorów – serdeczne pozdrowienia dla Amera i Karoliny, którzy zadbali o to, byśmy się nie nudzili. Dzięki nim nasz wypoczynek nabrał aktywnego charakteru: uczestniczyliśmy w różnych zajęciach sportowych i wieczornych pokazach, a przy okazji poznaliśmy elementy egipskiej kultury, co było niezwykle interesujące. Na szczególne uznanie zasługuje cały personel hotelu – od pomocnej recepcji, przez uprzejmych kelnerów, kreatywnych pracowników dbających o czystość w pokojach (sztuka składania ręczników zasługuje na osobne wyróżnienie!), aż po ogrodników, którzy utrzymują teren w bujnej zieleni i kwitnących kwiatach. Wielkie podziękowania kierujemy również do obsługi technicznej – bez żadnej naszej prośby sprawnie naprawiono bieżnię w siłowni, z której chcieliśmy skorzystać. Co ważne – nikt chamsko nie narzucał się w kwestii napiwków, co w innych hotelach z tego co słyszeliśmy, niestety się zdarzało. Na uwagę zasługuje też sympatyczny i zadbany wielbłąd, który od czasu do czasu był prezentowany niczym model na wybiegu. Można było go pogłaskać i zrobić zdjęcie, jednak bez elementów rodem z cyrku – nikt nie pozwalał turystom na dosiadanie zwierzęcia. Wielbłąd robił krótką rundkę i wracał odpoczywać w cieniu, zawsze miał zapewnioną wodę i jedzenie, a właściciele wyraźnie o niego dbali. Na koniec chcemy pochwalić hotel za dbałość o środowisko – śmieci były segregowane, a zamiast jednorazowego plastiku stosowano kubki wielokrotnego użytku, co bardzo doceniamy. Hotel pięć gwiazdek zasługuje na 5+! (...)

Nazwa  Gemma Resort (ex. Labranda Gemma Premium Resort)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku

Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach

Park Narodowy Wadi El Gemal z unikalną fauną i florą

Wyświetlono 49 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Sylwia

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Bardzo miła obsługa, ogromny wybór jedzenia, przepiękny ogród, plaża przy resorcie, 9 basenów, 3 restauracje, bar przy basenie głównym otwarty od wczesnego ranka do późnego wieczora i bar 24h/dobę w lobby. Pokoje bardzo przestronne, czyste.

Wady

Niestety nie ma żywej rafy przy hotelu, a transfer z lotniska jest długi (1,5-2 h).

Lena

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Wszystko

Wady

Nie ma

Andrzej

Pobyt - Sierpień 2025

Ogólnie pobyt ok. jeśli nie przeszkadzają wady wymienione poniżej.

Zalety

Dobra kuchnia, czysto, cisza.

Wady

1. Faworyzowanie Włochów (95% wczasowiczów), duża impreza plenerowa tylko dla nich. 2. Kawa tylko po indywidualnym zamówieniu u kelnera. 3. Brak alkoholu wysokoprocentowego w cenie, piwo bezalkoholowe po godzinie 11.00.

Andrzej

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Miła obsługa ale mam uwagi do panów w restauracji głównej ( o tym poniżej ) Wspaniałe i różnorodne jedzenie. Swietny basen RELAX gdzie można odpocząć od zgiełku i hałasu. Dużo pięknej i zadbanej zieleni.

Wady

Obsługa w głównej restauracji. Niestety ci Panowie zapomnieli po co tam są i oni psują reputację temu hotelowi bo jak liczą na napiwek to trzeba na niego zasłurzyć. Rozumiem że włoski turysta nie potrafi sam usiąść przy stoliku i potem musi sie opłacić u kelnera ja to porafię i za to napiwku nie będzie nigdy. Kelner ma mi podać kawę / herbatę do śniadania, napój do obiadu i kolacji a jak jak będą mili to ewntualnie zasługują na napiwek. Niestety mafia kelnerów naciągaczy robi paskudną robotę.

Anatolii

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Jedzenie, załoga, rafa koralowa, sprzątanie pokoi, animacje wieczorowe.

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel czysty, dużo zieleni, wystarczająca nawet spora ilość basenów ( Jest też większy w strefie ciszy). Jedzonko bardzo smaczne, personel bardzo sympatyczny, miły i pomocny. Jak dla mnie extra- potrzebowałam takiego spokoju z dala od wszelkich miejskich i portowych atrakcji. Polecam

Zalety

Dobre jedzonko, kulturalna obsługa, czystość.

Wady

To nie wada hotelu ;) długi transfer z lotniska ze względu na odległość.

5.7
SYLWIA

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel czysty, z przestronnymi pokojami. Kompleks posiada 6 budynków, w których są usytuowane pokoje oraz 8 basenów w tym 1 brodzik i 1 basen do nurkowania. Brak zjeżdżalni itp. Na terenie obiektu plac zabaw i kilka barów oraz mini centrum handlowe. Posiłki smaczne ( ziemniaki w każdej formie niejadalne bleeh) Tematyczne kolację i animacje. Byliśmy 5 dni nie nudziliśmy się ale też byliśmy nastawieni na totalny luuuuz i relax Kupiliśmy opcje w lasy minutę ( 2 osoby za 3150) więcej bym za ten hotel nie była w stanie zapłacić, bo zwyczajnie nie warto przepłacać. Obsługa miła aczkolwiek słabo kontaktowa.

Zalety

Dla nas- cena, która ulokowaliśmy.

Wady

Daleko od lotniska- około 1.45 h jazdy Brak pokoi z widokiem na morze

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel zasługuje na swoje 5 gwiazdek, spełnia wszystkie wymagania do ich uzyskania. Jest to średniej wielkości hotel ukierunkowany na Włochow, ale 2 niczym mu to nie ujmuje. Obsługa jest miła i pomocna. Gemma jest idealnym miejscem do wypoczynku leniwego lub aktywnego wypoczynku. Rozlegla plaża, czysta woda, parę rybek. Internet w pokojach, przy basenie i na plaży.To pierwszy z hoteli do którego chce wrócić.

Zalety

Hotel jest bardzo czysty. Każdego dnia w dyskretny sposób prowadzone są porządki czy prace naprawcze. Basen...wspaniały, woda klarowna i nie śmierdzi chlorem. Basenów jest kilka, jeden to strefa relaksu- bez dzieci, bez skakania, bez grania w piłkę. Kucharze to mistrzowie, mnogość posiłków sprawiła, że ani razu nie jedliśmy tego samego. Jakość i smak-pierwszorzędne. Brak kolejek, brak walki o talerze,brak walki o leżaki. To wyróżnia ten hotel na tle innych, rowniez tych równych mu gwiazdkami.

Wady

Brak. Hotel stawia na jakość.

Lukáš SLOWACJA

Pobyt - Lipiec 2025

Ośrodek położony jest na odludziu. Wokół niego pustynia i opuszczone budynki w budowie. Obiekt jest ogrodzony i chroniony przez OCHRONĘ. Czuliśmy się komfortowo w hotelu. Personel był przyjazny i zawsze pomocny. Oczywiście drink powitalny. Zakwaterowanie było w porządku. Duże pokoje, zawsze czyste. Funkcjonalna, ale głośna klimatyzacja. Jedzenie było świetne. Zawsze był duży wybór. Zawsze było coś do jedzenia. Obiad jedliśmy przy basenie, zawsze coś tam przygotowywano. Zawsze były wolne miejsca przy basenie i na plaży. Animatorzy pochodzili głównie z Włoch i zajmowali się głównie Włochami. Jednak udział w animacjach i wydarzeniach sportowych nie stanowił problemu. Animatorzy i personel mówili również po angielsku. Świetna kawa. Hotel jesť 1,5 godziny autobusem z lotniska. W ośrodku dostępne jest piwo z beczki, słabsze, ale doskonałe.Chętnie tam wrócimy.

Zalety

Nie przychodzi mi nic do głowy.

Wady

Nic

Magdalena

Pobyt - Czerwiec 2025

Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie. Pokój typu superior jest duży, wygodny, z dużym balkonem i dużą łazienką. Szafy są obszerne. Otoczenie przyjemne i ciche w pobliżu basenu typu ininity. teren dość rozległy, ale oznakowany.

Zalety

Zakwaterowanie jest w budynkach jednopiętrowych. Z tego powodu nie ma uczucia natłoku, dużej ilości osób.

Wady

Negatywnie oceniam fakt, że do śniadania można był zamówić tylko jedną filiżankę ciepłego napoju (kawa lub herbata), a do pozostałych posiłków podawano tylko zimne napoje. Na napoje trzeba czekać, bo przynosi je tylko kelner.

Olga

Pobyt - Czerwiec 2025

Bardzo dobry hotel, cisza i spokój, ilość basenów powoduje rozłożenie się gości, przez co nie jest tłoczno.

Zalety

Smaczne jedzenie, super obsługa, czystość bez zarzutu

Wady

Jedyna wada to brak pomostu do nurkowania i odległość od lotniska.

Grzegorz

Pobyt - Maj 2025

Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Wszystko sprzątane tak, że zawsze jest czysto.

Zalety

Moim zdaniem zasługuje na 5*. Wszystko podporządkowane turystom z Włoch w pozytywnym znaczeniu tego stwierdzenia.

Wady

Plaża trochę za mała i kamienista., ale kilkaset metrów w prawo jest piękna i piaszczysta.

AZet

Pobyt - Maj 2025

Spędziliśmy z rodzinką w hotelu Gemma piękny czas. Pięknie utrzymana zieleń, troskliwa ale nienachalna obsługa, smaczne jedzonko i pyszna kawa to zdecydowalne zalety hotelu. Przemiła, uśmiechnięta i troszczącą się o gościa kadra to coś wyjątkowego. Mahmuod dbający o nasz pokój w budynku 5 jest cudownym, pracowitym człowiekiem. Ogólnie na terenie całego hotelu bardzo dbają o czystość i estetykę. Karim i Mohamet - kelnerzy z sercem ma dłoni, bardzo dbali o nasz komfort podczas posiłków. Hotel jest położony o 1,5h jazdy autokarem od lotniska. Dla nas to zaleta, idealne miejsce do wypoczynku i chillu. Kilka basenów, restauracji i długi odcinek hotelowej plaży sprawiają, że świetnie się tam odpoczywa. Wieczorne animacje sprawiają, że nie ma czasu na nudę. Głównie są tam klienci z Włoch, dlatego jest pyszna pizza, makarony i kawa. Bardzo polecam dla osób które chcą się zregenerować i odpocząć wśród cudownej zieleni.

Zalety

Obsługa Czystość Zieleń Polożenie

Wady

Nie zauważyłam

5.9
Luk

Pobyt - Kwiecień 2025

Ogólnie mocne 4*. Obsluga miła, nie nachalna ale czuć że nastawiona na Włochów i napiwki. Pokoje duże i czyste. Nie wiem czy to przypadek ale pokój dostaliśmy w najdalszej części hotelu. Jedzenie dobre ze sporym wyborem. Plaża bez szału.

Zalety

Mile przywitanie przy przyjeździe w postaci ciepłego ręcznika i świeżego soku. Pokoje sprzątane codziennie. Obsługa miła oprócz jednego Pana na stołówce. Jedzenie ok.

Wady

Brak informacji o możliwość uzyskania późnej kolacji w dniu przyjazdu. Hotel położony na uboczu i cywilizacji. Cena transportu hotelowego do miasta abstrakcyjna w porównaniu do tego co sugerują aplikacje ale w tym obszarze nie miały swoich samochodów. Kierowca mimo prośby o lokalne sklepy przywiózł do swoich znajomych, gdzie ceny były perfidnie przebijane na kasie x4. W sezonie może być tłoczno i problematycznie o leżaki przy basenach.

Jarosław

Pobyt - Kwiecień 2025

Pokoje czyste codziennie sprzątane z widokiem na ogród, hotel położony o ponad godzinę od lotniska na totalnym pustkowiu, także na tydzień jak najbardziej.

Zalety

Bardzo dobra kuchnia i kawa.

Wady

Słabej jakości wino i drinki.

Pobyt - Marzec 2025

Cudnie,pokoje duże ,sprzątane średnio ,ale był ramadan sami faceci pracowali więc... Jedzenie perfekt ,każda kolacja to super zaskoczenie....struś ,tuńczyk,jagnię,krewetki,super polędwica wołowa Wybór umiarkowany ale wszystko w punkt Ogród cudowny,czaple białe są na każdym trawniku . Obsługa super ,kelnerzy,ogrodnicy ,sprzątający.animatorzy ...wszystkim uśmiech nie znika z twarzy Nie wiem o co chodzi z tą faworyzacja Włochów Ja tego nie czułam

Wady

Sprzątanie pokojów

Pobyt - Marzec 2025

Hotel przepiękny, jedzenie bardzo dobrze, każdy znajdzie coś dla siebie, pokoje czyste, sprzątane codziennie plaża czysta brały pomostu na rafę ale to wcale nie jest problem, rafa jest piękna jednak trzeba trochę wypłynąć żeby móc nacieszyć oko. Codziennie animacje i dla dzieci i zabawy dla dorosłych. Animatorzy Sosta, Zaika i Karolina robili dobrą robotę, codziennie uśmiechnięci pozytywnie nastawieni do gości. Personel uśmiechnięty i pomocny :)

Zalety

Jest to mój pierwszy raz w Egipcie i w tym hotelu, nie zawiodłam się wybierając ten hotel. Wrócę tam napewno.

Wady

Nie odnotowałam żadnych wad.

Tomasz

Pobyt - Luty 2025

Warunki w hotelu, obsługa i otoczenie spełniły oczekiwania i pozwoliły na udany wypoczynek.

Zalety

Podgrzewany basen i pyszna kuchnia

Przemyslaw

Pobyt - Luty 2025

Hotel bardzo spokojny, czysty . Można w nim wypocząć. Polecam.

Zalety

Pyszne jedzenie , zawsze świeże i urozmaicone . Super obsługa .

Wady

Jedną z wad jest brak pomostu na rafę , i animatorzy nastawieni na gości z Wloch , Przeważnie można było słyszeć włoską muzykę.

JANUSZ

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel jak najbardziej spełnił moje oczekiwania Wszystko było ok

Zalety

Dbałość o porządek dużo zieleni ikwiatów dobre animacjeb

Wady

Gemma Resort (ex. Labranda Gemma Premium Resort)