Kilometry piaszczystych i szerokich plaż z których znaczna większość jest wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi.
Półwysep zachwyca piękną roślinnością - jest tu dużo bardziej zielono niż na wyspach.
Polecamy rejs statkiem wokół półwyspu Athos podczas którego można podziwiać monastyry.
Byłem na przełomie lipca i sierpnia 2007. Gorąco polecam. Wszystko było w najlepszym porządku. Miło, sprawnie i elegancko.
Mam tylko dwie uwagi krytyczne:
1. Plaża zagospodarowana, ale piasek niestety brudny. Dotyczy to plaży na całej szerokości przynależnej do hotelu.. Wynajęcie 'zestawu plażowego' (parasol 2 leżaki stolik) kosztuje 7 EUR za dobę. Do tego jedna doba jest gratis, ale to tylko według obietnicy pana, który tym zarządza. W praktyce ten gratis nie funkcjonuje. UWAGA - Pierwsą dobą wynajmu jest dzień z datą na paragonie.
2. Kelnerzy oszukują podkładając wielokrotnie te same paragony i sami potrącają sobie napiwki (gdy klient o tym zapomni).
Po przeczytaniu poniższych opini, zastanawiam się czy zwariowałem, ale mnie się ten hotel tak średnio podobał. Ogród owszem ładny, ale plaża taka sobie, na basenie bardzo dużo ludzi i szanse na leżak raczej znikome ( basen za mały jak na taki resort). Jedzenie też takie sobie - np. w jeden wieczór do wyboru niesmaczna baranina lub równie niesmaczna ryba - oczywista pozostaje wiele warzyw i innych wegatariańskich "przysmaków", ale brakowało mi typowo greckiej kuchni - cukinia, bakłażan, faszerowana papryka itp - generalnie głodny nie chodziłem, ale po poprzednich pobytach w Grecji spodziewałem się więcej. Podsumowując: za tą cenę jaką zapłaciłem za 10 dni pobytu ( 3500 zł za rodzinę 2 2), to trudno byłoby coś nad Bałtykiem znaleźć, więc nie ma co marudzić, niemniej jednak polecam położoną nieopodal Kasandra Inn w Kriopigi, w której spędziłem wakacje w 2005 roku i byłem znacznie bardziej zadowolony, a cena była nieznacznie wyższa.
Boscy kelnerzy ;)
Bardzo przyjazne miejsce dla rodzin, duży ogród i teren, udogodnienia dla dzieci, bardzo dobrze zorganizowane animacje dla rodzin. Możliwość korzystania z atrakcji wodnych na plaży. Przy plaży i basenie są przekąski w ciągu dnia. W okolicy brak dodatkowych atrakcji turystycznych. Ogółem miejsce jest godne polecenia dla dla młodych i starszych osób ceniących ciszę i spokój. Polecam, chciałabym się wybrać tam jeszcze raz, tym razem na dłużej. :)(: UWAGA! oceniam bungalowy !
Hotel godny polecenia dla rodzin z dziećmi, które są nastawione na stacjonarny wypoczynek. Dookoła hotelu jest parę tawern i sklepów, ale nic poza tym. Do najbliższego miasta jest 15 kilometrów. Hotel ma świetne położenie przy samej plaży i duży zadbany ogród. Mieszkaliśmy z dziećmi w bungalowie z widokiem na morze - pokój i łazienka ok. Jedzenie dobre, ale troszkę monotonne. We wszystkich opisach hotelu podkreślane były udogodnienia dla rodzin z dziećmi. Niestety poza cichą i spokojną okolicą innych udogodnień specjalnie nie było. Animacje były w minimalnej ilości i trwały góra 25 minut, mini klub jest tylko dla dzieci w wieku 5-12 lat, a rzekomy plac zabaw to 4 huśtawki i metalowe rusztowanie do wspinaczki . Ogólnie ok, ale bez rewelacji.
piękny ogród,czysto,ciekawe morze(muszelki, rybki, ośmiornice), bar na plaży, jedzenie bardzo smaczne,lody dla dzieci kilka godzin bez ograniczeń, dla opcji all leżaki na plaży bez opłat - wpłaca się 5 euro depozytu zwrotnego. Leżaki na basenie trzeba \"zająć\" wcześniej rano (nam się udawało w okolicach 8:30). Koniecznie trzeba mieć buty do chodzenia po kamykach i zabezpieczające stopy przed jeżowcami - jest ich niewiele ale jednak są. Pewne niedogodności to fakt iż basen zamykano o godzinie 18:00, a all inclusive dla dzieci obowiązuje tylko do godziny 21:30 (później dzieci nie dostawały w barze napojów).Ogólnie pobyt udany :).
hotel mógłby mieć spokojnie 4 gwiazdki :), bardzo blisko plaży (my mieliśmy widok na morze), pokoje zwyczajne (w bungalowach), biało niebieskie meble, większość wymurowana (nawet łóżka), łazienka w starym stylu, leżaki na basenie bezpłatne ale trzeba zajmować około 6 rano, na plaży zestaw dwa leżaki plus stolik i parasol płatne 7 euro, codziennie mini klub i wieczorne pokazy, w hotelu korty tenisowe, siłownia (płatna) i na plaży boisko do siatkówki, basen zatłoczony (wspólny dla sithonia village i gerakina), brodzik dla dzieci słaby, blisko wypożyczalnie samochodów (45euro/dzień) i sklepy, jedzenie bardzo dobre i urozmaicone ale all inclusive do picia tylko ouzo, piwo, wino i soft drinki, nam się podobało !!!
Miejscowosć Gerakini jest cicha i składa się właściwie z jednej ulicy. Hotel składa sie z budynku głównego i bungalowów (budynek główny jest głośny-cienkie ściany, głośne klimatyzatory, hałas dobiegający z parkingu przed wejsciem do hotelu-nie myślałam, ze walizki na kółkach będzie słychać nawet na trzecim piętrze). Plusem jest duży, zadbany ogród. Obsługa miła, można się dogadać po angielsku/rosyjsku/niemiecku. Jedzenie dobre i dużo. Jadalnia przyjemna, czysta. Basen nie za duży ale wystarczajacy dla \"wrześniowej\" ilosci turystów w hotelu. Plaża zaciszna, kamienisto-piaszczysta, kolonie wodorostów co jakiś czas. Ogólnie hotel bez rewelacji ale też nie taki najgorszy. Ogólnie wyjazd pod wzgledem \"pobytowym\" zaliczam do udanych.
Hotel położony tuż przy plaży z pieknym ogrodem, basenem i brodzikiem. Plaża dość duża żwirowa. Parasole darmowe, leżaki płatne dodatkowo. Hotel idealny dla rodzin z dziećmi. Położony w małej miejscowości z kilkoma sklepami spożywczymi. Im dalej od hotelu tym taniej. Hotel ma swoje lata, ale jest czysto. Jedzenie bardzo dobre i dużo, każdy coś dla siebie znajdzie. Warto wypożyczyć samochód z wypożyczalni w hotelu przy recepcji i objechać półwysep Sithonia (43Euro za dzień). 7 dni pobytu jest ok, na dłużej raczej nie polecam.
Hotel idealny dla rodzin z dziećmi :) Cicha i spokojna okolica, plaża z gruboziarnistym piaskiem, brzeg morza łagodny. W wodzie piasek oraz kamienie. Plaża w miarę czysta. Kosze na śmieci opróżniane kilka razy dziennie. Mieszkaliśmy w bungalowie, wystrój lata 90-te :) Łazienka była trochę nadgryziona zębem czasu ale dało się wytrzymać :) Ogród duży i przepiękny!
potwierdzam wszystkie pozytywne opinie, lekkie \'zuzycie\' pokoi w bungalowach absolutnie do przyjecia, duzo zalezy od tego, ktory bungalow Wam przydziela, mysmy mieli wszedzie bliziutko (tak blisko plazy chyba jeszcze nie mieszkalem), ale nawet z najdalszych nigdzie nie jest daleko, miejscowosc bardzo spokojna, miejscami w wodzie kamienie, ale mozna bylo bez problemu znalezc miejsce bez nich, polecam normalnym wczasowiczom narzekajacym na Pania Beate Kudlak z Orbisu zycze wyjazdu z rezydentem, ktory nie potrafi znalezc hotelu (mialem tak w Turcji), pelen profesjonalizm!!!
Naprawdę polecam dla rodzin z dziećmi.... Spokój,cisza,czysta woda.... Zachody słońca.....Odpoczynek do 7 dni-tak,polecam,błogie lenistwo... I rzeczywiście kelnerzy wspaniali!!A zwłaszcza jeden - Sakis!
posiłki nie każdemu mogą smakować , ale zawsze jest coś do wyboru.warto wynająć samochód , świetna baza wypadowa na całą północną Grecję. My akurat nurkowaliśmy w różnych bazach na Kassandrze
Fajny spokojny hotel , dużo osób z Europy Srod-Wschodniej , ale też Niemcy, Szwajcarzy, Dobry hotel na zwiedzenie północnej Grecji [wycieczki samochód]. Pozdrowienia dla Pani Beaty z Orbisu znającej grecki i Grecję. Opowiadająca dużo na wycieczkach a także pomaga w sprawach osobistych[dzięki za załatwienie nurkowań].Warto odwiedzić półwysep Sithonia, super plaże na jej zachodnim brzegu, żółwie w Toroni, ale i na Kassandrze są super widoki.Polecam Grecję.Hotele są mniej ważne.
Rewalacja!! Byłam tam tydzień i wypoczełam maksymalnie. Pokoje przecietne, za to jedzienie...pychota, animacje super. Szczególnie polecam bungalowy, w których byłam zakwaterowana. Wieczorami mogliśmy sobie siedzieć przed domkiem i słuchac szumu fal (akurat byliśmy bardzo blisko morza) w dzień natomiast leniwie leżeć pod starym drzewem oliwnym. Śmiało mogę ten hotel polecić. Ja napewno wrócę w to miejsce.
polecam to miejsce na odpoczynek/byliśmy z mężem we wrześniu.Radzę wypożyczyc samochód na 3 doby/wtedy jest jedna gratis/ i KONIECZNIE objechac półwysep Sithonia-są takcudowne widoki i plaże ,że dech zapiera... I najwazjsze;nie zapomnijcie o masce do snurkowania,bo widoki w wodzie fascynujące,szczeglnie na tych skalistych plażach
hotel położony w bardzo atrakcyjnym lecz spokojnym miejscu. Posiłki (zarówno śniadania jak i obiadokolacje) były smaczne i treściwe i było z czego wybierać. Brakowało połączeń ze \"światem\", co prawda na miejscu można było wypożyczyć auto, lecz trzeba pamiętać aby zrobić to odpowiednio wcześniej (może brakować samochodów) no i trzeba posiadać odpowiednią kartę kredytową. Plusem jest sklep na terenie hotelu, choć ceny są nieco wyższe niż w okolicznych sklepach. Wieczorami zawsze były jakieś imprezy - disco, wieczór grecki, karaoke. Polecam bungalowy - duże i ładnie położone, miałem widok na morze - super sprawa.
byłam z rodziną w tym hotelu tydzień, bardzo miło wspominam ten pobyt, blisko do plaży, bardzo duży i przyjemny ogród (zadbany), świetny na spacery.Na terenie hotelu sklep, w pobliżu kilka innych dobrze zaopatrzonych sklepów,uczulam jednak że w pobliżu brak bankomatu,przeczytałam na tablicy informacyjnej hotelu że bankomat znajnuje się w miejscowości Nea Moudania tj.ok. 10km od hotelu.
Polecam to miejsce;piękny ogród,ciekawa plaża-pod warunkiem,że weżniesz sobie maskę z rurką-do nurkowania.My z mężem wypożyczyliśmy samochud i objechaliśmy \'drugi pazur-SITHONIA\'-po prostu rewelacja-widoki zapierają dech/polecam wypożyczy auto na 3 dni,wtedy 1 doba jest gratis
Fajny obiekt, pięknie położony w dużym, zadbanym ogrodzie w przystępnej cenie, smaczne jedzenie i miła obsługa. Polecam wycieczki do Meteorów, Salonik i objazd samochodem półwyspu Sithonia, widoki przecudne i ciekawa przyroda.