Zamek Alanya z widokiem na miasto i morze
Plaża Kleopatry z krystaliczną wodą
Jaskinia Damlataş z naturalnym mikroklimatem
Kolejka linowa na wzgórze zamkowe
To już nasz 7 pobyt w Turcji, hotel wybraliśmy sugerując się świetnym położeniem jak i fajnym dizajnem !!! I to był dobry wybór 👍 Hotel położony niedaleko Alany i Side, Istnieje możliwość wyboru dodatkowych odpłatnych wycieczek fakultatywnych oraz wypożyczenia w hotelu auta i pozwiedzania na własną rękę. Piękną piaszczystą plaża hotelowa z przejrzystą wodą- możliwość popływania w maskach do nurkowania.
Zalety hotelu: -unikalny charakter dzięki wnętrzom i lokalizacji, -bardzo życzliwa i pomocna obsługa, -kameralny klimat -świetna strefa SPA-możliwość skorzystania z odpłatnych tajskich masaży jak i rytuałów w strefie haman -pyszne różnorodne jedzenie
-Zimna niepodgrzewana woda w basenie jak na wypoczynek w listopadzie !!! - pokój bardzo ładny i przestronny jednak powierzchownie niedokładnie posprzątany.
Bardzo ładny, pięknie położony hotel. Oprócz budynku głównego posiada także pokoje swimm up z prywatnymi leżakami i basenem.
Spektakularne lobby, miła i uśmiechnięta obsługa, położony w pięknym miejscu z hotelową plażą. Ręczniki basenowe bez kaucji, leżaki na plaży gratis.
Pobyt w tym hotelu to istna magia ❤️ pokój z prywatnym basenem przerósł moje oczekiwania. Prywatność, spokój, widok na piękne morze, a wieczorem cudowny zachód słońca 🌅 obsługa hotelu cały czas uśmiechnięta, pomocna i zaangażowana w swoją pracę. Pokoje dodatkowo wyposażone w kapcie, szlafrok, suszarkę do włosów, ekspres do kawy, codziennie sprzątane. W tym hotelu każdego dnia można odkrywać nowe miejsca z przytulnym klimatem. Na terenie hotelu znajduje się kawiarnia na dworze, gdzie można wypić pyszną mrożoną kawę ze Starbucksa. Jest też restauracja z pizzą i makaronami, które można zjeść z widokiem na morze. Przy basenie znajduje się także bar z goframi i street foodem. Lokalizacja hotelu to idealne miejsce na cudowny wypoczynek w spokoju z pięknymi widokami ✨
Lokalizacja, widok na morze, piękne zachody słońca, możliwość pokoju z prywatnym basenem (+18), mnóstwo klimatycznych miejscówek wśród drzew do wypicia pysznej kawki i odpoczynku. Przemiła obsługa hotelowa. Poza sezonem w hotelu nie ma animacji, jedynie w ciągu dnia na basenie cicho gra muzyka co umila leżakowanie - jak dla mnie na plus bo właśnie takiego odpoczynku potrzebowałam ❤️
Jedzenie urozmaicone, jednak nie wszystko było dobre w smaku. Mały wybór owoców ( tylko jabłka, banany, pomarańcze). Transfer z lotniska 2,5h, jednak piękna lokalizacja jest tego warta ✨
Bardzo dobry hotel miła obsługa super położenie.Rewelacja
Super pokoje, czystość i standart
Pobyt był udany, szkoda, że basen nie był podgrzewany - w listopadzie by się przydało. Jedzenie okej, drinki mocne, alkohole eu.
Widok z pokoju z infinity pool był nieziemski. Bliskość do morza. Prywatna plaża piaszczysta.
Monotonność jedzenia.
Hotel z prywatną plażą, woda w morzu czysta i stosunkowo ciepla jak na tę porę roku. Woda w basenie zimna więc nie było za dużo śmiałków. Mało wczasowiczów. Pokój czysty, sprzątany codziennie. Duze lobby. Jedzenie dobre.
Miła obsługa mówiąca w wielu językach.
Przywileje jakie maja koty chodzące po głównej stołówce.
Hotel, w którym naprawdę można odpocząć! :) Teren hotelu jest dość spory i zróżnicowany - 3 plaże (2 prywatne i 1 współdzielona), basen, obszary zielone - każdy znajdzie miejsce dla siebie, w którym najlepiej będzie wypoczywać. Można powiedzieć, że jedzenia, jak na tureckie standardy, nie było zbyt wiele (ale z pewnością nikt nie będzie chodził głodny!), za to było różnorodne i pyszne. Do wyboru jest główna restauracja, przekąski w "Street Food" (tu w formie gotowych dań), budka z goframi, gozleme, przekąski a'la carte i kolacje we włoskiej restauracji a'la carte. Oprócz głównego budynku hotelu, dostępne są również pokoje Island Room (od 16 roku życia). Bardzo sobie chwalę tę opcję - wrażenie zrobił dostęp do współdzielonego basenu tylko dla osób zameldowanych w tych pokojach oraz dwa leżaki przed pokojem, więc nie musimy się martwić, że nie znajdziemy miejsca do wypoczynku. Pokoje przestronne, czyste, bardzo wygodne łóżko, kanapa, stolik kawowy, czajnik z wyborem herbat, ekspres do kawy kapsułkowy oraz minibarek z napojami i wodą. Było też codzienne sprzątanie i uzupełnianie barku. Dodatkowo dostępna jest aplikacja, z której możemy zamawiać drinki z baru na leżaki przy Island Room. Warto wspomnieć, że drinki były naprawdę dobre i mocne. Od poniedziałku do soboty w hotelu zapewnione są rozrywki - 2 razy dziennie zajęcia sportowe o wybranych porach, a wieczorami minidisco dla dzieci i występy na amfiteatrze, a o 23:00 dyskoteka w hotelu. Oprócz tego mamy do dyspozycji siłownię, stół do ping-ponga, boisko do siatkówki plażowej czy rzutki. Hotel właściwie nie oferuje animacji w ciągu dnia, ale dla mnie to na plus. Na uwadze należy mieć fakt, że pod szyldem Gold Island znajdują się dwa hotele: Gold Island Selected oraz Gold Island Family (Mondo). Będąc w jednym lub drugim hotelu możemy korzystać ze wszystkich atrakcji tego drugiego, oprócz jedzenia w głównych restauracjach. Jednak z tego, co się orientowałam, Mondo nie cieszy się zbyt dobrą opinią, a różnica cenowa jest niewielka, dlatego uważam, że lepiej wybrać Selected.
jedzenie, ładny teren hotelu, importowane alkohole i mocne drinki, ładne pokoje Island Room, piaszczysta plaża.
lokalizacja (hotel typowo na wypoczynek).
Hotel spełnił moje oczekiwania,piękny budynek i otoczenie.Pokoje codziennie sprzątane,lodówka na bieżąco uzupełniana w napoje /różne włącznie z piwem butelkowanym/, ręczniki wymieniane codziennie, nie jestem fanką owoców morza,ale moim koleżankom brakowało właśnie tylko owoców morza.Chętnie wybrałabym ten hotel na następny wyjazd
Przesympatyczny personel,czystość w obiekcie,piękne polożenie
Dla smakoszy owoców morza- brak
Super hotel, świetne jedzenie, znakomita obsługa, wiele barów, super restauracja
Same zalety, brak wad
Od pierwszego do ostatniego dnia pobytu w hotelu byliśmy bardzo zadowoleni.Spektakularne lobby codziennie wprowadzało nas w dobry nastrój.Hotel jak i otoczenie na najwyższym poziomie.Chetnie wrócimy.Nie wydarzyło się nic co mogłoby sprawić niezadowolenie.Polecamy pobyt.
Uśmiechnięci pracownicy.Zadowolony ,pomocny i przyjazny personel.Kawa Starzaka:)
Obecność trzech kotków.
Hotel jak najbardziej na tak! Szczególnie dla rodzin z dziećmi - pyszne i różnorodne jedzenie (jest menu dla maluszków czyli gerberki, gotowane mięsko i warzywa), zarówno w restauracji głównej jak i w snack-barze przy plaży (tortille, pieczony ziemniak, różne makarony). Super restauracja Aqua z pizzą i sushi. Plaża piaszczysta, z łagodnym zejściem do wody (super dla maluszków) - nie trzeba butów! Na plaży, mimo upału, wieje więc przyjemnie się siedzi, a nawet, opala. Woda mega ciepła! Korzystaliśmy też z zjeżdżali w hotelu obok - DLA STARSZYCH DZIECI I DOROSŁYCH SUPER A BRODZIK DA MALUSZKÓW TROCHĘ BRUDNA WODA (PŁYWAŁY ODCHODY MAŁYCH DZIECI I RESZTKI JEDZENIA). Na plaży w naszym hotelu miejsca wolne można było znaleźć przez cały dzień natomiast na basenie trzeba było rezerwować ręcznikami max do 8 rano. My spędzaliśmy czas głównie na plaży ale na basenie cały czas coś się działo np. aqua aerobik itp. Ultra - napoje importowane w lobby barze - np chivas, johny, jack. W każdym barze oryginalna cola/sprite/fanta w butelce lub nalewana do szkłą. Brakuje aperola ale jest zamiennik oraz prosecco, także git! Hotel bardzo nowoczesny, czyściutki. Pokoje mega duże a balkony jeszcze większe. Jest miejsce na walizki czy wózek. Najważniejsze - klima działa niezależnie czy jesteś w pokoju i czy jest karta włożona w czytnik także miła niespodzianka wracać z plaży do czyściutkiego, klimatyzowanego pokoju. W pokoju codziennie uzupełniany barek w piwo Efez, cole/sprite/fante w puszcze. Było nawet mleczko dla małych dzieci. Wróciłabym z rodziną drugi raz bo hotel jest mega! Mieliśmy pokój nr 222 - widok na zatokę z prawej strony i wieczorami było słychać "koncerty i animacje" z hotelu obok ale nam to nie przeszkadzało bo zasypialiśmy od razu po całym dniu wrażeń. Bazar - bardzo blisko, duży, warto się targować (jak to w Turcji). Polecam serdecznie!
obsługa, napoje, jedzenie, plaża - wszystko :)
nie zauważyłam
Bardzo udane wakacje. Hotel dla naszej pary wyśmienity. Standard, położenie, obsługa na najwyższym poziomie.
Położenie, czystość, profesjonalna i przyjazna obsługa, kameralny charakter.
Brak większego otwarcia na język polski, przy dość dużej ilości klientów z Polski.
Hotel bardzo łanie położony, elegancki i czysty, obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie pyszne i łanie podane. nie mam żadnych zastrzeżeń. Polecam jak najbardziej.
Czysto, ładnie i smacznie.
Hotel Gold Island Selected to taki mały raj na ziemi, tylko że z darmowym Wi-Fi i lepszym jedzeniem niż w domu u mamy (sorry, mamo 🙈). Obsługa uśmiechnięta od ucha do ucha – mam wrażenie, że gdybym poprosiła o jednorożca przy basenie, to już by szykowali siodło. Jedzenie? Tyle i tak dobre, że po tygodniu musiałam zaprzyjaźnić się z windą, bo schody przestały być moimi przyjaciółmi. Ludzie super, atmosfera jak na najlepszej imprezie, ale bez wujka, który fałszuje na karaoke. Baseny? Wybór taki, że każdego dnia możesz udawać, że odkrywasz nową planetę wodną. Podsumowując – miejsce idealne, żeby wrócić grubszym i szczęśliwszym :)
Jedzenie – sztos! Obsługa – turbo miła! 😍 Baseny – kosmos! 🏊♀️🚀 Atmosfera – bajka! ✨ Urlop – nie do zapomnienia! 🌴🍹
Przydałaby się mała renowacja – bo wiadomo, każdy z nas lubi czasem mały lifting 😅 Łazienka trochę mała – jak ktoś chce tańczyć z ręcznikiem, to raczej nie tutaj ;)
Miła i pomocna obsługa hotelowa. Bogata oferta ultra all inclusive . Hotel z nowoczesnym eleganckim wystrojem.
Dobra lokalizacja. Duże baseny. Ciekawe położenie.
W maju brak disco.
Hotel czysty, pokoje dobrze wyposażone, obsługa miła, teren wokół hotelu dobrze zagospodarowany.
Największą zaletą hotelu jest położenie.
Serdecznie polecam spędzić wakacje w tym hotelu, obiekt nowoczesny z bardzo miła obsługa. Jedzenie bardzo dobrej jakości, codziennie coś innego, duży wybór deserów, owoców, osoby vege będą miały duży wybór. Miła niespodzianką był darmowy Starbucks dla gości all inclusive. Obsługa dba o gości oraz o aranzowaniw czasu dla nich, jest aerobik, siatkówka, pin pong, wieczorami odbywają się pokazy na żywo, np. Występ tańca towarzyskiego. Bardzo serdecznie polecam.
- Przepyszne jedzenie, bogata wersja all inclusive - Zadbany obiekt, miła i pomocna obsługa - Różnorodny pakaz animacji dla dzieci i dorosłych -położenie hotelu, dostęp do 3 plaż, i bliska lokalizacja bazarku
Bardzo dobra opinia! Byłam po raz drugi i nie zawiodłam się! Czystość, obsługa, serwis, wyżywienie bez zarzutu!
Położenie, czystość, obsługa i przyjazny personel!
Pogorszyło się menu w snack barach! Brakowało mi ryb! Były one w ubiegłym roku w karcie dań!
Oceniam bardzo dobrze!Wszystko było ok!Hotel piękny i ładnie usytuowany na cyplu.Obsługa sympatyczna i pomocna!Dobre jedzenie i trunki!
Piękne położenie,widoki,gastronomia i serwis hotelu bez zarzutu oraz czystość i miła obsługa!
Gorsze jedzenie w snack barze bo brakowało mi ryb!
Fantastyczne miejsce na wakacje ,bardzo przyjazna atmosfera ,super lokalizacja .Dziękuję❤️❤️❤️
Komfort ,położenie ,gościnność ,jedzenie,czystość,dbałość o szczegóły.