Grand Azure Resort

Plusy: Świetny hotel, ogromny teren, dużo basenów, zjeżdżalnie, dobre jedzenie, krótki transfer z lotniska, dobra obsługa (nie zapominajcie o bakszyszu).
Minusy: słabe animacje, dość daleko do rafy (pomost 750 m, ale to mały minus).
Wycieczki: byliśmy na czterech. Nie podobała nam się ta do Kairu - z pięciu oglądanych miejsc aż 3 to obiekty handlowe (sklepy i bazar) - to chyba mocno zaburzona proporcja. Jechaliśmy tam 7 godzin, żeby obejrzeć muzeum (tylko 1,5h) i piramidy? Na dodatek autobus był zdezelowany (siedzenia się same rozkładały).
Pozostałe wycieczki były super, polecam Jerozolimę i Petrę.

Hotel bardzo dobry! Serdecznie polecam!

MORZE JEST OKROPNE NIE DA SIĘ KĄPAĆ BO JEST ZA PŁYTKIE I KAMIENISTE PO ZEJŚCIU Z MOLO POD INNYM WZGLĘDEM HOTEJ JEST REWELACYJNY.

Super hotel. Polecam go każdemu!

Rozległy kompleks hotelowy,dzięki temu jest spokojnie i nie ma tłoku(dopiero w restauracjach przy posiłkach okazuje się ,że w hotelu jest dużo ludzi).Mnóstwo zieleni ,piękne zadbane ogrody z przeróżnymi,kolorowymi kwiatami.Duże wrażenie robi architektura,zwłaszcza kopuła nad recepcją oraz oświetlenie hotelu nocą. Różnorodność potraw jest tak duża,że każdy może wybrać coś dla siebie.Na śnidanie polecam omlety i na bieżąco pieczone bułeczki.Kelnerowi który dbał o nas daliśmy bakszysz na koniec pobytu..Dostaliśmy super pokój z widokiem na basen,w budynku 1600,bez dodatkowych dopłat.Jedynym minusem jest morze,przez ok. 500 m woda płytka do łydek i osoby które nastawiły się na pływanie będą rozczarowane.Podziękowania dla Pani Agnieszki,rezydentki biura podróży Pegaz.Jest to osoba bardzo życzliwa, pomocna i kompetentna.Dla miłośników nurkowania z rurką polecam wycieczkę łodzią do Parku Narodowego Ras Mohamed-rewelacja.

Kod hotelu HOT2080
Nazwa  Grand Azure Resort
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Nabq Bay
Wyżywienie  All inclusive, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym

Plaża przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 600 m długości

Blisko centrum Naama Bay (ok. 9 km)

Blisko od lotniska (ok. 9 km)

Wyświetlono 313 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
ksi

Minusy: słabe animacje, dość daleko do rafy (pomost 750 m, ale to mały minus).
Pozostałe wycieczki były super, polecam Jerozolimę i Petrę.

Sebastian

Hotel bardzo dobry! Serdecznie polecam!

Szymon

Patrycja

Super hotel. Polecam go każdemu!

Gosia

Super.

Damian z Leszna

Ludzie nie czytajcie tych bzdur które ludzie wypisują bo sami nie wiedzą co by chcieli za te pieniądze polacy jada tam i zachowują się tak samo cwaniacko jak nie wychowani ROSJANIE myślą że są w Egipcie to PANA BOGA za nogi złapali.Jest bardzo czysto smacznie miło i..... nie jestem tego wszystkiego wstanie opisać.Byliśmy na początku listopada z 5 letnim synkiem i jesteśmy bardzo zadowoleni z hotelu okolic obsługi i podawanego jedzenia każdy dla siebie coś znajdzie.Na dużą pochwałe zasługuje MOCHAMED 4021 przy basenie dla dzieci bardzo miły i zabawny dba o turystów nie wyciągając ręki po napiwki tak jak i reszta obsługi nie woła.Ogólnie POLECAM TEN HOTEL

EDYTA

BYłAM W TYM HOTELU Z PRZYJACIOLMI BYłO BOSKO.MIESZKALISMY W POKOJACH SUPERIOR SA DUżE łADNE I WYGODNE.W EGIPCIE BYłAM 5RAZY I W TYM HOTELU NAJBARDZIEJ PODOBAłO MI SIE.

Jadwiga

Hotel spełnił wszystkie moje oczekiwania. Recepcja i jadalnia a także ogrody i otoczenie basenów robią wrażenie luksusu. Na terenie hotelu jak na Afrykę wiele zieleni. Wyposażenie pokoi już nie takie luksusowe. meble dosyć podniszczone ale ogólne wrażenie dobre. Pokoje przestronne czyste codziennie sprzątane. Obsługa mila, nienachalna. Plaża piękna. Było super!

anita dombrowska

hotel godny polecenia , rafa super do powierzchniowego nurkowania - najdłuższy pomost w Egipcie - około 800 metrów, dla dzieci raj - zjeżdżalnie ,piachu na plaży pod dostatkiem pizza, frytki, lody była nawet animatorka Polka , jedzenia jak na Egipt bardzo dobre ,obsługa dobra , animacja taka sobie,polecam osobom z dziećmi oraz wymagającym , nie polecam młodym chcącym poszaleć na dyskotece - wszędzie daleko

Karolina Król

Najsłabszym elementem hotelu jest wystrój pokoju, w którym meble są stare i zniszczone a dywan na podlodze i telewizor pamiętają lepsze czasy. Jeśli lobby, restauracje, baseny, obsługa spełniają standardy hotelu 5 gwiazdkowego, to wystrój pokoi w zdecydowany sposób od tego odbiega. W naszym odczuciu w niewielkim stopniu ale jednak rzutuje to na całość ogólnie dobrego wrażenia.

kejt

R E W E L A C J A !!! Najlepszy hotel w jakim byłam w Egipcie. Jedzenie najwyzszej klasy zarówno w restauracji ogólnej jak i w restauracjach tematycznych. Przepiękny obiekt na rozległym terenie. Baseny rewalacyjne. Plaża całkiem przyzwoita (trochę za dużo płycizny, ale to szczegół kiedy ma sie piekne widoki i długie molo). Obsługa dobra, a do tego nie nastawiona na napiwki. Dobra komunikacja z Naama Bay (Centrum Sharmu). Niezły program animacyjny w porównaniu do tego co widziałam w innych hotelach. Drinki mierne, ale to standard w all inclusive - z podróbek alkoholi markowych, więc lepiej zaopatrzyć sie na strefie bezcłowej. Fajny program dla dzieciaków. Atrakcje samego obiektu hotelowego też niczego sobie - zarówno dla dzieci jak i doroslych. Generalnie GORĄCO POLECAM!!! Ja z pewnością jeszcze tam wrócę :-)

RITA

PARADISE...

hepati

Byłem w tym hotelu 2 raz i gorąco go polecam! Wszystko jest wspaniałe, pokoje przestronne(za 60$ dopłaty na recepcji dostałem przestronny apartament, 2 razy większy od superiora, w którym mieszkałem we wrześniu)za 10$ na tydzień sprzątali mi codziennie na błysk, nawet ubrania składali w kostkę, wi-fi w cenie! Pyszne jedzenie, codziennie inne. Dużo basenów, piękne kwiaty i zieleń, dużo barów! Byłem raz z Eximem i rezydent nawet nawet, teraz z Selectem i Magda jest miła i uczciwa! Osoby, które chcą nurkować - nie dajcie się zrobić na opowieść jednej z rezydentek z Polski, że w Aquasharm dają złe powietrze do butli, po którym sie nie śpi! A w warszawskim o 30% droższym jest wszystko super! Widać od razu, że jej kasę dają, a tak naprawdę nie ma różnicy! Przy mnie paru rodaków się dało zrobić! Jak już Polak to Tomek 20103128236, bardzo dobry instruktor prowadził naszą 4 osobową grupę i każdy był zadowolony, polecam! Taksówka do Nama Bay max 40 funtów. Pamiątki lepiej kupować na Old Market bo na Nama jest drożej. Pozdrawiam!

gosik820

Miałam okazję spędzić w tym hotelu prawie dwa tyg.Olbrzymi teren, czysty i zadbany.Spokojnie mogę go polecić! Dwa małe minusy to jak dla mnie: 1.Plaża. Nie można się z brzegu kąpać,gdyż najpierw trzeba przemierzyć kosmicznie długie molo.Jak dla mnie za długie, ale może się czepiam. 2.Ekipa sprzątająca pokoje, która coprawda sprzątała na 5 a nawet 6,ale...grzebała w szufladach i raz zablokowała mi zostawioną tam komórkę.Oczywiscie nic sie takiego nie stało,bo tel.nie zginął.Ale...kod puk został w wawie, więc troche mi utrudnili życie. Moja wina, dlatego jako przestogę proponuję komórki chować głęboko do walizy (nawet jak jest wyłączona :-)))

natalia malkiewicz

Ten hotel to moloch! Jak ktoś lubi, proszę bardzo. Goście, towarzystwo mieszane: Anglicy, Niemcy, Holendrzy, Rosjanie oczywiście i Polacy, w stylu Panowie ok. 30 z brzuszkami ze złotem i lalki ze sztucznymi biustami, które dyskutują, ile razy już robiły restylane, jak dla mnie towarzystwo do kitu, a wg polecenia miał być taki luksusowy. Jedzenie ok. Niestety czasami śmierdziało w budynku i jeśli mieszka się blisko plaży, do recepcji jakieś 700 m. Baseny wspaniałe, ale chyba nie o to chodzi w Egipcie, no chyba, że dla dzieci. Rafa słabo osiągalna, trochę niebezpieczne warunki do jej podziwiania. Hotel blisko lotniska, widać i słychać, także w nocy, startujące samoloty, zależy kto jaki ma sen... Ogólnie polecam wyżej opisanym i rodzinom z dziećmi.

mili

Hotel zadbany, dużo zieleni i kwiatów.Przepiękna rafa polecam zabrać sprzęt do snurkowania, wrażenia niesamowite. Trochę mało parasoli na plaży i trzeba troszkę wcześniej tam pójść. W lobby bar podają pyszne drinki i niezapomną o Tobie wieczorem napewno za maly bakszysz. Nie polecam wkladania dolarów do paszportu przy meldunku, ewentualnie przy zmianie pokoju, jeżeli ten by się nie spodobał.
Jedzenie dobre i zróżnicowane - kuchnia bardziej włoska. Pogoda o tej porze roku ok 25 st. idealna na wycieczki , spokojnie się można opalić, wieczory chlodne 15st. Woda w basenie zimna również w krytym, jedynie ten z podgrzewaną wodą nadawał sie do kąpieli ale był mały. W morzu ok 22st. super.Polecam z czystym sumieniem.

Dominika

Hotel po prostu super. Wcześniej pisała taka dziewczyna opinie, że ma 15 lat i jej się nie podoba ten hotel bo drugi tydzień spędziła w toalecie. Nic dziwnego w Egipcie tak jest, są inne bakterie, tak trudno to zrozumieć? Ja polecam ten hotel jeżeli ktoś jest innego zdania, to niech się nie wtrąca.

Ewelina Chudzinska

Wlasnie wrocilam z wczasow z tego hotelu ze swoim chlopakiem. Jestesmy naprawde mile zaksoczeni, przepiekna plaza. Hotel wraz z obsluga wrecz fantastyczny! Decydowanie polecam dla kazdego kto chce spokojnie wypoczac.

eugeniusz

witam. byłem w tym hotelu w maju tego roku, z czystm sumieniem moge polecić ten hotel zwłaszcza ze mam porownanie gdyz byłem w zeszłym roku w sharm w innym hotelu **** iberotel club farana, grand azur jest duzo lepszy pod wieloma wzgledami ale ma tez i 1 minus /ale nie dla wszystkich/ ale to pozniej. jedzenie jak na egipt oczywiscie! rewelacyjne, duzo i smacznie do czasu :)3 fajne baseny z barami i zjezdzalnie. rewelacyjny tor ten najprostrzy super szybki!!! obsługa ok, bez dawania w paszport $ dostalismy fajny pokoj prawie przy plazy /2112/ choć chcielimy dać to powiedział nam rezydent ze w tym hotelu sie nie daje /rok temu dalismy i dostalismy super pokoj/ wiec ok. na plazy bar ze wszystkimi trunkami /nie tylko piwo:)/ oraz jedzenie na szybko frytki, pita, itp. bedąc na plazy wystarczylo barmanowi dawać dziennie ok 2-3$ i po kilku dniach sam przynosił napoje pod parasolki. na plazy jest centrum nurkowe ale nie polskojęzyczne, do namma bay jezdził busik ok 7 razy dziennie trzeba sie było tylko zapisać koło recepcji na godz wyjazdu i przyjazdu. troche daleko do namma bay ale to tylko problem dla tych ktorzy lubią codziennie sie zabawić na dyskotece, bo ostatni bus wracał o 23.30, pozniej tylko taxa a to ok 20km. "normalnemu" turyscie wystarczyło sie tam pojawić z 3 razy w ciągu 2 tyg. teren hotelu bardzo duzy w koncu było tam ok 600 pokoi czasem sie nie chciało isc z plazy do recepcji bo to trwało ok 8-10 min. no i ten minus to dojscie do rafy, jest pomost po ktorym sie tam idzie tyle ze to tez trwa 10 min ok 500 m, no i to ze jest to troche wietrzna okolica i czesto są tam fale i jest wystawiona czerwona flaga i wtedy nie mozna wejsc na rafe tylko mozna rządzić na lagunie na tyle ze jak jest odpływ to trzeba troche przejsc do glębszych miejsc ok 5m głębokosci, czesto dopiero mozna wchodzić na rafe po godz 15, ale zdazało sie ze od rana tez - to zalezało od wiatru co za tym idzie od fal, ale rafa ogólnie ładna tylko trudno dostepna, ja jestem fanem rafy i nurkowania, wiec mi to troche przeszkadzało, ale nie wszystkim bedzie:)
jesli ktos lubi to co ja to polecam hotel iberotel fanara lub club farana sa to hotele obok siebie jest tam chyba najlepsza rafa w sharm a byłem juz na ras mohamed i na tiranie i tam nie było tak pieknej rafy i tak łatwego dostepu jak z tych 2 hoteli. takze raz jeszcze polecam LTI Tropicana grand azure !!!

Grand Azure Resort