Holiday Garden Resort (Okurcalar)

4.2

Pobyt oceniam dobrze tylko dlatego, że nie jestem zbyt wymagająca , i że czytałam wcześniejsze opinie. Moim zdaniem jest to hotel 4* a nawet 3*. O ile pokój był czysty i w miarę sprzątany ( pani brała euro zostawione na łóżku a nawet nie odkurzała, wyrzucała śmieci i to na tyle) to czystość zarówno w lobby jak i w restauracji to jakaś tragedia. Kelnerzy dwoili się i troili, żeby zadowolić gości. Ręczniki plażowe wymieniane tylko za opłatą 1 EUR, internet tylko w lobby lub za dodatkową opłatą, lody tylko przez godzinę dziennie. Jedzenie bardzo monotonne, mały wybór mięsa czy ryb , głównie kurczak i indyk. Poza godzinami posiłków ciężko znaleźć coś do zjedzenia, w ciastkarni stare i suche ciasta. Kawa i herbata w papierowych kubkach, podczas śniadania i kolacji pojawiały się filiżanki ( czasem trafiła się czysta 🫣), talerze niedomyte, leżaki i krzesła lepiły się z brudu. Ogólnie nie polecam.

Hotel na ma lej powierzchni, brak przestrzeni, np. do biegania dla dzieci. W opisie kryty basen, ale takiego w ogóle nie było (obsługa nie wiedziała nic na jego temat, a stare kierunkowskazy urywały się, tj było pomieszczenie, w którym mógł być basen, ale od dawna nie używany, widoczne były tylko przez zaklejone szyby pourywane lampy. Hotel wymaga zgłoszenia szkód stwierdzonych na wstępie w pokoju, żeby nie obciążyć wczasowiczów - stąd zdjęcia dziwnych miejsc i uszkodzeń widoczne w internecie. Jedzenie mało smaczne, wybór średni, dość monotonne. Głodni nie chodziliśmy, ale nie było pysznych dań. Soki niedostępne, jedynie sztuczna napoje, kawa, herbata, woda niegazowana czy drinki z tymi napojami. Czystość hotelu zadowalająca. Rezydentka uprzedzała, żeby uważać na wodę w basenie z powodu zatruć pokarmowych i niestety nam się potwierdziło. Plaża przy hotelu kamienista, nieco gruboziarnistego piasku podsypano pod leżakami. Nie nadaje się na zabawy dzieci w piasku. Plac zabaw na terenie hotelu mały, ale wystarczający. Mino klub mały, z nielicznymi sprzętami i zapachem stęchlizny - moa 4 latka uciekła stamtąd. Hotel słaby jak na 5 gwiazdkowy, zupełnie inna liga (...) Tutaj animacje słabe, codziennie te same układy do kilku piosenek przy basenie, waterpolo i tym podobne zabawy. Muzyka często bardzo głośna. W pokojach niedomykające się szyby - brak możliwości wygłuszenia podczas nocnych imprez w hotelu obok. Położenie Hotelu słabe- brak ciekawego otoczenia hotelu, żeby wyjść na samodzielny spacer. W pobliżu jedynie inne hotele i bazar.

Zdecydowanie odradzam. Córka pogryziona przez pluskwy! Oprócz tego cała nasza trójka miała problemy żołądkowe. Jedzenie monotonne i mało urozmaicone. W godzinach obiadu wiecej ludzi żywi się w snack barze niż w restauracji. Najgorszy hotel w jakim byliśmy w Turcji.

Hotel sam w sobie ok , pokój nie za duży ale czysty.

Tragedia. Hotel nie spełnia 5 gwiazdek,nie wiem czy nawet 3. Jedzenie koszmar, ludzie mieli biegunki, wymiotny, zasłabnięcia,nie tylko my ale problem jest ogólny nawet rezydentka przestrzegła by nie jeść warzyw sałatek etc ponieważ miała już dużo przypadków, które kończyły się problemami zoladkowo jelitowymi. Koszmar. W sali gdzie piłkarzyki stała woda. Brak wewnętrznego basenu, który rzekomo mieści się w hotelu. Pleśń w łazience na mozaice pod prysznicem. Wcale nie sprzątane każdego dnia w pokoju. Woda po przyjeździe mieliśmy dwie butelki po 1.5 litra natomiast potem zostawiane tylko po jednej. Jedzenie dzień w dzień to samo,że śniadania zrobione coś na obiad i kolację np zasądzone że śniadania pływały na kolację w sosie pomidorowym. ...

Nazwa  Holiday Garden Resort (Okurcalar)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Okurcalar
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis

Hotel usytuowany na powierzchni 10 000 m2.

Rozwinięte zaplecze sportowe: kort tenisowy, rakiety i piłki do tenisa, squash, tenis stołowy, rzutki, koszykówka, aerobik.

Przy hotelu prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża.

Dla najmłodszych: zjeżdżalnia wodna, brodzik, animacje, mini klub, plac zabaw.

4.2

Wyświetlono 252 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aga

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Basen - nie było problemu z leżakami Obsługa - 5+ bardzo pomocni i pracowici Widoki z okna

Wady

Brud, wszędzie brud Brak dostępu do internetu Płatna wymiana ręczników Mały wybór drinków, wszystko słodkie z sokami Jedzenie bardzo monotonne Plaża bardzo kamienista, duży spad i głęboko

5.7
Malwina

Pobyt - Październik 2025

Zalety

czystość

Wady

niezgodność z opisem, nie dla małych dzieci, hałas, trzeba uważać na dopłaty do pokoju (proponują na wstępie pokój z widokiem, nie mówiąc, że jest za dopłatą, trzeba samemu dopytać. Słabe jedzenie, Obsługa bierna, niezadowolona poza Panem sprzątającym przy basenie

1.4
Patrycja

Dagmara

Pobyt - Październik 2025

Hotel sam w sobie ok , pokój nie za duży ale czysty.

Zalety

Dobre jedzenie i miła obsługa

2.0
Mon

Pobyt - Październik 2025

Wady

Wszystko

Pobyt - Październik 2025

Zacznę od tego , że po przyjeździe okazało się, że hotel nie posiada dla nas pokoju i , że będziemy mieli nocować w hotelu 5 min drogi dalej , a na posiłki oraz basen itp będziemy musieli dochodzi do hotelu w którym była zrobiona rezerwacja. Oczywiście nie zgodziliśmy się na to i po sporych przepychankach hotel zaproponował, że w drugim hotelu będziemy mieli przebywać 3 dni i tam będziemy mogli korzystać z wszystkiego , a następnie będziemy przetransortowani do hotelu z rezerwacji .

Zalety

Bardzo dobre jedzenie , więc każdy wybierze coś dla siebie . Super baseny i duży plus za prywatną plażę, która jest dosłownie parę kroków od hotelu . Ogólnie okolica hotelu naszym zdaniem piękna:).

Wady

Pokoje malutkie i wystrój raczej stary, ale wiadomo , że jadąc na urlop człowiek nie siedzi cały dzień w hotelu ;). Brak WiFi w pokojach, a te płatne nie działa prawidłowo.

Bartek

Pobyt - Październik 2025

Według mnie hotel nie zasługuje niestety na 5*. Pokoje ogólnie okej, łazienki spokojnie mogłyby być w wyższym standardzie. W samym pokoju meble trochę jak z prlu, malutka lodówka na max 2/3 butelki napoju. Ładna kamienista plaża, leżaki w cenie. Bardzo dziwna polityka z. “Wymianą” ręczników, czyli dostajemy jeden ręcznik na całość pobytu a jeżeli chcemy mieć nowy/czysty to za każde pranie/wymianę płacimy jednorazowo 1€. Atrakcje wieczorne niestety bez szału. Byliśmy w październiku i restauracja dodatkowa była zamknieta. WiFi tylko za dodatkową opłatą.

Zalety

Dopłacaliśmy za lepszy widok i na niego nie mogliśmy narzekać, z balkonu pięknie widać całość obiektu, hotel obok oraz morze. Na plus sprzątanie, Panie zwykle wyrabiały się w czasie jak szliśmy na śniadanie i po powrocie już mieliśmy wszystko ogarnięte. W hotelu jest sklep na piętrze -1, duży wybór dodatkowych napojów/przekąsek czy pamiątek, przystępne ceny i Pan bardzo pomocny. Z hotelu blisko na bazary, no i lokalizacyjnie czy do Alanyi czy Antalyi albo Side bardzo blisko.

Wady

Na minus przede wszystkim ilość leżaków bo przy samym basenie po godzinie 9/9:30 ciężko jest znaleźć 1-2 miejsca wolne. Na minus również jedzenie, codziennie na śniadanie i potem na kolacje, te same rzeczy. I ja i małżonka mieliśmy problemy żołądkowe i 2/3 dni spędziliśmy praktycznie tylko w pokoju. Pod znakiem zapytania jest również sposób mycia sztućców, talerzy czy szklanek biorąc pod uwagę że woda z kranu nie jest zdatna do picia. Drinki niestety nie mają nic wspólnego ze swoimi nazwami…

2.1

Pobyt - Październik 2025

Hotel nie wiadomo dlaczego sprzedawany jest jako hotel 5 gwiazdkowy a ledwo co ma...3 Położenie między dwoma hałaśliwymi hotelami z głośnymi imprezami codziennie do późna w nocy. Obsługa na recepcji nieuprzejma i mało pomocna. Brudne talerze i nieporządek w restauracji. Jedzenie monotonne, powtarzalne, słabej jakości- łącznie z tureckimi włosami w talerzu Problemy żołądkowe u gości podczas pobytu - wszyscy z mojej rodziny wymiotowali i mieli biegunki po jedzeniu które niekiedy śmierdziało pleśnia dla Rodziny 4ooibowej dostałam pokój dla 2 osob- bez przygotowanego miejsca do spania dla wszystkich uczestników wycieczki a płaciłam za 4 osoby

Zalety

jedyne co to blisko plaży ale niestety plaża żwirowa a nie tak piszą piaszczysto-żwirowa

Wady

Bardzo duża odległość od lotniska – transfer zajmuje około 5 godzin.Położenie między dwoma hałaśliwymi hotelami z głośnymi imprezami codziennie do późna w nocy.Obsługa na recepcji nieuprzejma i mało pomocna.Brudne talerze i nieporządek w restauracji.Jedzenie monotonne, powtarzalne, słabej jakości.Problemy żołądkowe u gości podczas pobytu.Brak standardu odpowiadającego 5 gwiazdkom.Niewygodne warunki do spokojnego wypoczynku.

Aleksander

Pobyt - Wrzesień 2025

Ogólnie było ok. Hotel zasługuje na 3 gwiazdki max, lata świetności ma za sobą i potrzebowałby remontu a przede wszystkim konserwacji klimatyzacji. Jedzenie z reguły dobre, ale trafia się też niejadalne także loteria, klątwa sułtana niestety po ich hamubergarach zaliczona, kawa poprawna, basen czysty, animacje spoko, alkohol jak na każdym all inclusive. Brak klimatyzacji w restauracji, lobby i słabo działająca w pokoju na duży minus. Wszędzie na zewnątrz palą, ale to raczej wina mentalności. Basen 1,40 m na całej płaszczyźnie, czysty, woda słona. Do morza parę metrów, niestety morze żwirowe, szybko głębokie i mocne fale. Jakby koszt wycieczki był 600 zł mniej na osobę to nie można by było narzekać, jednak za taką kwotę w Bułgarii są lepsze warunki, więcej nie dam się nabrać na ten niby turecki poziom all inclusive.

Zalety

Pokoje dość czyste Basen Animacje, gry zespołowe dla dorosłych, siatkówka

Wady

W restauracji bród Jedzenie to loteria, mało rzeczy podpisanych co jest czym Bez napiwku, słabe sprzątanie pokoju Klimatyzacja która wymaga natychmiastowej porządnej konserwacji,

Anita i Henryk

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel bardzo ładny czysty sprzątane na bieżąco obsługa bardzo miła. Serdecznie polecam.

Zalety

Trzy windy obszerna stołówka duży ładny basen piękny ogród.

Wady

Łazienka zaniedbana i stara.

Wies

Pobyt - Wrzesień 2025

Udany pobyt. Czystość na wysokim poziomie. Położony w miejscu gdzie są wysokie fale w morzu, co jest atutem

Zalety

Ładne pokoje, duży wybór jedzenia, alkohol ok

Wady

Napoje/drinki podawane w plastiku. Czesto brakuje miejsc na kolacji

Mirosława

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel bardzo fajny , w pokojach czysto, w restauracjach czysto, jedzenie bardzo dobre, na plaży i przy basenie równięż bardzo czysto, restauracje przy plaży i basenie serwują różne napoje ,również alkoholowe, można zjeść również posiłki przy plaży. Obsługa w hotelu bardzo miła, uczynna, nie ma problemu z komunikacją ,w większości rozumieją język polski. Polecam na 100%ten hotel. Mały minus to kamienista plaża ,ale po założeniu odpowiedniego obuwia jest ok, oraz brak możliwości bezpłatnej wymiany ręczników plażowych

Zalety

Blisko morze, czysto ,

Wady

Brak możliwości wymiany bezpłatnie ręczników plażowych, kamienista plaża

Piotr O

Pobyt - Wrzesień 2025

Pokój czysty, ręczniki wymieniane dziennie, piekne widoki, dobra obsługa, atrakcje/animacje przy basenie

Zalety

Cena w stosunku do jakości. Widoki. Własną plaża, baseny, animacje. Barek przy morzu

Wady

Brak flagi i niektórych tłumaczeń dla Polaków, mimo że jest nas tam dużo

2.0
Ola

Pobyt - Wrzesień 2025

Ten hotel nie jest warty swojej ceny. W tej cenie znajdziecie coś dużo fajniejszego. Nie jest to 5 ⭐️ i napewno nie ma nic wspólnego z Ultra All Inclusive. Zacznę od początku. My (ja plus narzeczony) po dopłaceniu przy recepcji dostaliśmy pokój z widokiem na morze, jak mówił pan z recepcji, najlepszy w tym hotelu. Mimo to w pokoju meble były w środku zniszczone, odchodziła z nich wierzchnia warstwa. Było względnie czysto, pokój mimo zawieszki nie przeszkadzać sprzątany był codziennie, zmieniane były pościele i wymieniane ręczniki. Do plusów można zaliczyć jeszcze świetny widok z balkonu, który robił całą robotę oraz bliskość do plaży. I na tym wszystko się kończy. Wady: - brak WiFi, jedynie w lobby bardzo bardzo słabe - WiFi dodatkowo płatne na każde urządzenie - bardzo słabe napoje, drinki, soki - rozwadnianie wszystkiego, nawet mleka !!!! - często zdarzały się brudne sztućce czy talerze - dodatkowo płatne leżaki pod palmą i zacienieniem - bardzo bardzo słabe animacje - nudna i monotonna muzyka na basenie - zjeżdżalnie otwarte raptem parę godzin - monotonne jedzenie, bez smaku, powtarzające się, wszystkie codzienne specjały wieczoru również bez fajerwerek - tylko raz w ciągu całego pobytu zjadłam na śniadanie świeża bułkę, pozostałe dni całe pieczywo było jak kamień - brudne i zepsute leżaki i stoliki na plaży i na basenie - jeden ręcznik na osobę na basen na cały tydzień, za wymianę na nowy, czysty była dopłata - ZATRUCIE POKARMOWE, które niestety złapaliśmy z narzeczonym. Narzeczony dość szybko uporał się z pomocą tabletek i probiotyków, ja niestety musiałam pożegnać się z wakacjami. Nie mogłam wyjść z pokoju. Mimo ogromnej dawki leków, probiotyków i elektrolitów byłam pewna że nie dam rady dolecieć do Polski, udało się jakimś cudem. Byłam pewna że wyląduje w szpitalu. Teraz, po kilku dniach od powrotu zaczynam czuć się dobrze, lecz osłabienie organizmu daje o sobie znać. Rok temu byłam w Turcji, w tym samym mieście i wszystko było w porządku. Opinie z zatruciami w tym hotelu są w 100% prawdziwe, poczytajcie na Google. Nie piliśmy ani nie płukaliśmy ust wodą z kranu więc to nie nasza wina. Sądzimy, że przyczyna leżała: - w lodzie do napoi którzy barmani dodają mimo próśb, że nie chcemy - w brudnych, niedomytych i napewno nie będących w wyparzarce naczyniach, często będących jeszcze mokrymi. Nie zrzucam winy na jedzenie, ponieważ nie ruszałam sałatek, świeżo mytych owoców ani warzyw czy zup. Jadłam puree, frytki, pizze i pieczonego z pieczarkami indyka. - jak rok temu mówiłam że piłam w Turcji (...) najlepszą kawę w życiu, tak samo tutaj piłam najgorsza, z automatu - rozwodniony napój mlecznokawowy z cukrem, potocznie siki z mlekiem. - wieczorem nuda, muzyka daje po uszach z sąsiednich hoteli, u nas cisza Ten hotel po obu stronach ma tak dużą konkurencję, że naprawdę mógłby się do niektórych aspektów przyłożyć. Jednym słowem nie polecamy. Nie wybierajcie się tam. Strata kasy a może i zdrowia.

BARTOSZ

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel bardzo dobry ... czysty ...w miarę zadbany. Pokoje czyste i schludne (mieliśmy pokój z widokiem na morze). Łazienka czysta i ładna. Ręczniki wymieniany co dziennie a pościel na żądanie - bez żadnego problemu :-) Basen duży, czysty i z czyściutką wodą - woda lekko słonawa ale za to bez chloru (!!!) Nigdy nie brakło nam leżaków a chodziliśmy na basen ok 9:30/10:00. Nigdy nikt nie rezerwował miejsca ...do momentu aż przyjechała wycieczka z polski oczywiście i rano o 8:00 były już ręczniki rzucone i nikogo wokół :-( ! Obsługa elegancko zebrała ręczniczki (...) i ułożyła w rogu basenu - widok min tych ludzi na śniadaniu - bezcenny :-D Bary super zaopatrzone - whisky i gin europejskie (!), piwo EFESS.. Barmani mili i komunikatywni (Barman (...) ruuulez !) Restauracja hotelowa bardzo duża, czysta i mnogością jedzenia - nam się przez tydzień nic nie znudziło. Jeżeli chodzi o plażę to my rzadko bywaliśmy. Plaża mała i kamienista - raczej nie ma miejsca na zabawę dla dzieci. Leżaki blisko siebie. Ale woda czysta i ciepłą :-) PODSUMOWUJĄC, POLACEMY :-) !

Zalety

Duży i czysty basen Brak ogólnego tłoku Duże i czyste pokoje Smaczne jedzenie Miła obsługa

Wady

Ja nie zauważyłem ...dla mnie hotel super :-)

Martyna

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel oceniam na 8/10, nie było luksusów, hotel już ma lata świetności za sobą, były ładniejsze i mniej zadbane miejsca, ale obsługa pierwsza klasa! Czasem nawet zabierali talerz lub kubek z piciem za szybko, hotel sprzątany i zadbany. W hotelu sklep z ciuchami, pamiątkami, fryzjer.

Zalety

Podobało mi się, że wszystko co potrzebne na wakacje było na miejscu w bliskiej odległości, szczególnie plaża była bardzo blisko, fajne różnorodne animacje, mini club dla dzieci, fajny basen, bardzo dobre jedzenie i obsługa.

Wady

Czasami jednak było za głośno, jeżeli ktoś chce poczytać książkę nad basenem to średnio jest to możliwe, muzyka bardzo głośna, wieczorami animacje w amfiteatrze, jak dla mnie za głośne i non stop ta sama muzyka dla dzieci. Niektóre miejsca np. za zjeżdżalniami nie zbadane, leżące śmieci i rdzewiejące rury, a niektóre jak np. lobby hotelowe bardzo zadbane. Najlepsza była kolacja, różnorodny wybór np.kebab, pizza, ryby.

3.4
Jakub

Pobyt - Sierpień 2025

Na pewno nie jest to 5 gwiazdek ani 4 , a ultra inclusive przejawia się tym że mamy dwie wody mineralne w pokoju o ile wpuścimy sprzątaczkę i o ile pokoje są w miarę ogarnięte tak cała reszta nie. Na wejściu brudne poplamione kanapy w lobby, przetaczający sie gdzieniegdzie kurz, serwety w jadalni wymieniane co kilka dni, kafelki nie płukane wogle lub bardzo rzadko, więc jest tam mix petów, frytek, i rozlanych browarów. Życie kulturalne zamiera wraz z zamknięciem basenu, niski poziom animacji, plac zabaw dla trzech dzieci. No i plaża rynsztok z kamieniami , dwie "kabiny" do obmywania o ile działają, to co jest na ziemi nie można nazwać piaskiem, ( drobny żwir z większym żwirem) bardzo wąska i krótka plaża, zejście do wody bolesne i bardzo szybko bardzo głeboko. Lody podawane raz dziennie do wyczerpania zapasów , czyli jakieś 25 min, wata cukrowa, popcorn dodatkowo płatne. Internet płatny , tylko w lobby za darmo . Jedzenie bardzo monotonne, jedynie kolację na plus bo na grillu codziennie coś innego, makarony przyrządzane na miejscu, shusi itp. Alkohole ubogie podstawa wódka, jakieś jedno whisky, gin, wino bez szału , ale drinki w miarę mocne. Obsługa pomocna uśmiechnięta barmani zasuwają, a basenowy zapewni wszystkim leżaki. Ogólnie kiepsko.

Zalety

Urozmaicone kolację W miarę czysto w pokojach Miła obsługa Mocne drinki

Wady

Stan i czystość Niska animacja wieczorna Nastawienie na Niemców i Rosjan

Mari

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel na duży plus. Jesli ktoś napisze, że jest brudno to to będzie tylko po nieogarniętych wczasowiczach. W hotelu cały czas obsługa stara się umilić nam czas oraz stara się utrzymywać czystość. Naczynią są na bieżąco sprzątane, na basenie niski pan jest przesympatyczny- sprząta , rozkłada leżaki, parasole, pomaga z uśmiechem! Jedzenie no cóż czasami coś nie wpadło pod nasze smaki, ale myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. Co do atrakcji to jak dla mnie zjeżdżalnie bardzo krótko otwarte, same animacje dość monotonne i słabo angażujące. Przykro mi to pisać, ale pan DJ powinien poszerzyć horyzonty muzyczne ( za dużo ruskiego 🙈) Jeśli chodzi o typowe wady to : za dużo ruskich ( o ile można było na nich nie zawracać uwagi , to czasami się nie dało ), brak przygotowania pokoju dla 4 osób ( dwa razy byłam w recepcji z prośbą o dostawkę) no i śmiech na sali żeby na ultra all in w hotelu 5 gwiazdkowym trzeba było płacić za WiFi ( opłata 2 euro na dzień na jedno urządzenie ).

Zalety

Sympatyczni i pomocni pracownicy Prywatna plaża Czystość utrzymywana na bieżąco W miarę dobre jedzenie

Wady

Płatne WiFi Brak przygotowania pokoju Krótko otwarte zjeżdżalnie Brak urozmaiconej muzyki (codziennie to samo i większośc po(...) )

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel rewelacyjny nie bardzo duży, super obsługa. Czysto codziennie sprzątane jedzie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie zarówno o dorośli jak i dzieci .

Zalety

Bezpieczna lokalizacja , czystko

Wady

Basen mógłby być dłużej otwarty

2.3

Pobyt - Sierpień 2025

Nie polecam tego hotelu! Pani z biura zapewniała że jest to hotel o standardzie 5-cio gwiazdkowym, nic bardziej mylnego! Hotel zasługuje co najwyżej na 3 gwiazdki. Brak klimatyzacji na korytarzach, brak klimatyzacji na śniadaniu w głównej restauracji, brak czajnika w pokoju gdzie przy standardzie „5 gwiazdek „ jest to podstawa, za internet trzeba płacić, co do jedzenia: śniadania są średnie i bardzo mały wybór, obiady i kolacje jest już lepiej z wyborem, smakowo też nie najgorzej. Woda w basenach niestety nie jest chłodzona w ciągu dnia, więc już w południe robi się zupa i nie jest to komfortowe biorąc pod uwagę temperaturę powietrza. Ręczniki na basen wydawane jednorazowo na cały pobyt, a przy wymianie trzeba płacić. (W standardzie 5* jest to nie do pomyślenia) O butelkowaną wodę trzeba się prosić. Zdecydowanie pracownicy biura powinni mieć większy wgląd w to jak hotel funkcjonuje. Plus tego wyjazdu to moje towarzystwo którym rekompensujemy masę minusów.

Zalety

Blisko plaża

Wady

Brak klimatyzacji na korytarzach i w głównej restauracji, przy basenach rozrzucone kubki plastikowe i brudne posadzki, o butelkowaną wodę trzeba się prosić, nie można wymieniać ręczników plażowych no chyba że za dopłata za każdym razem,

Holiday Garden Resort (Okurcalar)