Piękna, piaszczysta plaża oddalona ok. 200 m hotelu.
Świetne położenie: do najbliższych sklepów, barów i restauracji ok. 100 m.
Bardzo dobre możliwości komunikacyjne: przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu.
Dobry hotel z miłą obsługą i średnim wyżywieniem. Lokalizacja hotelu to jego duży plus. Nie dla osób szukających kameralnych hoteli. Bardzo czysto i bardzo duże pokoje.
Dobra lokalizacja. Bardzo duże pokoje. Czysto i schludnie.
-moloch -bufet przypomina stołówkę szkolną -po jakimś czasie można poczuć się przytłoczonym.
Bardzo niski standard hotelu. Nie wiem na jakiej podstawie są przyznawane w Albanii gwiazdki, ale ten zasługuje co najwyżej na jedną. Pokoje mocno zakurzone, łazienka niedomyta. Brak ciepłej wody. Jedzenie codziennie to samo, co nie byłoby dla mnie problemem, gdyby było świeże- tu codziennie odgrzewane TO SAMO jedzenie z poprzedniego dnia. Pod koniec turnusu parówki przypominały skwarki, a chleb był tak suchy, że można nim było wbijać gwoździe. Dodatkowo jedzenie zawsze zimne. Wieczorem zarówno hotel jak i cała okolica zamiera- brak jakichkolwiek atrakcji w okolicy, brak możliwości spędzania wolnego czasu. Hotel bardziej dla ludzi starszych. Mimo, ze hotel posiada basen- nie można z niego skorzystać ze względu na ryzyko rozcięcia nogi przez odpadające kafelki. Dodatkowo leżaki i pufy mocno odstraszają i obrzydzają pobyt przy basenie- prawdopodobnie od otwarcia hotelu nigdy nie były czyszczone. Na plus ładne pokoje z wifi, wygodnymi łózkami i pięknym widokiem na morze oraz port w Durres. Blisko do ładnej (choć zaśmieconej) plaży, na której bezpłatnie można skorzystać z leżaków.
WIFI w pokoju miły personel, dobrze posługujący się językiem angielskim bezpłatny sprzęt plażowy piękny widok z okna dobry dojazd do centrum- przystanek blisko hotelu codziennie wymieniane ręczniki
zimne jedzenie, odgrzewane każdego kolejnego dnia zimna woda brak możliwości korzystania z basenu - odpadające kafelki bardzo brudne leżaki i pufy na basenie przerwy w dostawie prądu
Hotel szary, mało atrakcyjny wizualnie. Pokoje są czyste, ale nic ponad to. W hotelu jest wszystko co potrzebne, ale muszę przyznać że mnie podczas pobytu nie zachwycił specjalnie. Basen jest marny, lepiej kąpać się już na plaży bo więcej się dzieje.
nudny, nic się nie dzieje
Ręczniki nie wymieniane. Brak środków czystości gdy room service mył pokoje( myły wodą bez chemii ), polscy rezydenci Itaki traktowali polskich turystów jak zło konieczne. Jeden mi powiedział na za zbyt braku wody i prądu w hotelu, że "co on ma zadzwonić do elektrowni?" Itaka toleruje niski standard, co najwyżej na 2,5 gwiazdki. W basenie odpadają kafelki, wi fi działa czasem i to nie w pokojach na wysokich piętrach. Jedzenie średnie, ciepłe tylko przez pierwszą godzinę, ale monotonne. Sprzetaczki i recepcja mimo zgłaszanych uwag nie dostarczały ręczników, bo hotel ich nie kupił. Używane były bite i wręcz dziurawe. Wokół hotelu pełno brudu i śmieci, w hotelu nie widzieli odkurzacza. Wszystko mopem przesuwają po podłodze. Poza tym piękna pogoda , plaże lekko brudnawe.
Widok na może,no taki miałem. Reszta poniżej poziomu.
Reakcja rezydentów Itaki. Jedzenie nudne, Wi fi nie działa.
Słaba ocena. Rezydenci z Itaki w zasadzie traktowali własnych turystów jak nachalnych roszczeniowców. Na pytanie, że nie ma wody i prądu, rezydent pyta " a co mam zadzwonić do elektrowni?". Szkoda tylko że Itaka nie informuje o takich przygodach sprzedając produkt 4 gwiazdkowy. Ręczników nie wymieniają bo nie mają. Pokoje myte bez środków chemicznych. Jedzenie monotonne i nie uzupełniane. Po godzinie zimne. Opieka rezydentów najbardziej wkurza bo traktują klientów Itaki jak natrętów. Wi-fi nie działa. W basenie się nie kąpałem bo odpadały kafelki.
Morze przy plaży.
Smród, brak wymiany ręczników,( bo ich nie mieli na wymianę), okolica hotelu zaśmiecona. Wi -fi nie działa.
hotel fajny, ale raczej dla starszych ludzi. Młodziez po prostu sie nudzi. Jedzenie zjadliwe, ale bardzi mały wybór.
czyste, ładne pokoje i miła obsługa
średnie jedzenie zero "nocnego życia" o godzinie 22 hotel i cała okolica zamierały i trzeba bylo siedziec w pokoju setki odpadających kafelków w basenie
Wlansie jesteśmy świeżo po powrocie z tego hotelu. Nigdy w życiu bym go nikomu nie poleciła. Bylismy w wielu hotelach z mężem 4 gwiazdkowym i tak złych doświadczeń jeszcze nie mieliśmy. Zacznijmy od oferty all inclusive. Codziennie obiad był taki sam, a to co było na obiad również było na kolację można wymienić posiłki na jednej ręce: makaron bolognese, głowy ryb, dwie zupy przeważnie tradycyjna albanska lub z cukinii, pure i warzywa - ogórek, pomidor, sałata, i te wszystkie rzeczy były również za kolacji. Musieliśmy z mężem chodzić na kolację do knajp, bo ile dni można jeść dwa razy dziennie ten sam makaron. Forma all jesli chodzi o alkohole, podawana w plastikowych kubeczkach, jesli chcesz w szkle do doplacasz :) oczysiscie do kawy tez, alkohole do wyboru do wódka, brandy i gin, te wszytskie są lane z plastikowych baniakow 5L - moglismy sie tylko domyśleć, co pilismy. Sugerowalismy się pozytywnymi opiniami 8/10 prawie, i tak jak z innymi goscmi hotelowymi również byliśmy bardzo negatywnie zaskoczeni. Hotel jest w położeniu slamsow, gdzie ledwo wyjdziesz na ulice, wszędzie ludzie którzy proszą Cię o pieniądze. Jeśli chodzi o basen kolejny dramat, już to że był mały to widać na zdjęciach, ale to że wewnątrz odchodzi polowa kafelkow to jest druga kwestia, musisz uważać żeby coś nie wbilo Ci sie w stopę. Jeden plus do mila obsługa, a drugi plus do ładne pokoje, ale wydzielają Ci rolki papieru toaletowego, wymienia ręcznik jak wyraźnie będzie się walal po podłodze.
Ładny pokój, miła obsługa
ALL INCLUSIVE Itaka WYGLADA TAK: Brak wody do picia w pokojach oraz na plazy. Na pytanie w restauracji jaka to ryba, dziewcze z obsługi odpowiedziało mi ze z marketu. Wiekszosc warzyw oprocz pomidorow ze słoikow. Wiekszosc podawana w restauracji to polproduky. Kawa tragiczna, chcesz lepszą to trzeba zaplacic. Wino z 3 litrowych baniakow ewidentnie taniocha. Internet wifi katastrofa. Opiekunka z itaki tłumaczy, ze te wszystkie niedociągniecia są dlatego, ze sie dopiero uczą. ITAKA TEZ??? Oczywiscie od spotkania z nią minęły trzy dni i nic sie nie zmieniło. Jak ktos byl wczesniej gdziekolwiek to bedzie bardzo rozczarowany. Nie polecam. ITAKA WStYd
Czystosc tylko
Polozenie, restauracja, posilki marne, najtanszy alkohol
Polecam rozwijającą się Albanię z przystępnymi cenami, ale nie polecam Durres jako miasta do wypoczynku, jakiegokolwiek. Brudne, brzydkie, tandetne miasto. Gdybyśmy w nim nie mieszkali miałabym dużo lepsze zdanie o dzikiej Albanii. Natomiast jeśli ktoś chce dużo zwiedzać, jeździć na wiele wycieczek fakultatywnych czy wynająć auto i odwiedzić okoliczne państwa to lokalizacja jest ok. Sam hotel w porządku - pokoje codziennie sprzątane, czyste i w miarę schludne. Obsługa bardzo młoda i w większości pomocna. Animacje średnie, tj. muzyka na żywo i DJ... Natomiast położenie hotelu wokół domów i bloków na minus. Siedząc na basenie (szczególnie) można patrzeć ludziom w okna do mieszkań... Do plaży 2 minutki spacerkiem. Morze cudowne, plaża brudna, pełno śmieci, a wokół mnóstwo straszących stoisk jak w parku rozrywki (samochodziki, maskotki do wygrania itp.). Polecam bardzo odwiedzenie Kruji - cudne miasto, zobaczenie Jeziora Szkoderskiego oraz bardzo polecam Lac z kościółkiem św. Antoniego shna dou, a nie ma go na żadnych wycieczkach fakultatywnych. Magiczne miejsce. Dzieją się cuda.
czysty, blisko plaża, miła obsługa, hotel zadbany, smaczne obiady i kolacje
monotonne i nie zbyt dobre śniadania, lokalizacja w Durres, wokół mało przyjemny krajobraz
obsługa bardzo miła i kompetentna uprzejma a chłopak obsługujący bar przy basenie doskonały uśmiechnięty sprytny dbający o klienta i swoje miejsce pracy
bardzo ładny czysty i praktycznie rozlokowany
połozenie fatalne ale taka jest ich infrastruktura zbyt mało zieleni która zakryłaby tą brzydotę dookoła
Kraj warty odwiedzenia. Pewna pogoda ciepłe morze. Fajne miejsce na odpoczynek.
Nowy hotel o wysokim standardzie
Mały minus za położenie między okolicznymi zabudowaniami
Był to nasz pierwszy wyjazd do Albanii. Ogólne wrażenie bardzo dobre. Sam hotel elegancki, bardzo miła obsługa hotelowa. Jedzenie na stołówce dobre, można się najeść, chociaż dla niektórych mogłoby być zbyt monotonne. Co do okolicy hotelu można mieć mieszane odczucia. Niedaleko bary oraz restauracje, z drugiej strony zaś widać biedne dzielnice miasta. Do plaży niedaleko, duży plus za bezpłatne leżaki i parasole oraz obsługę na plaży. Morze ciepłe z łagodnym zejściem. Podczas pobytu skorzystaliśmy z wycieczki oferowanej przez biuro podróży. Wybraliśmy rejs po jeziorze Koman. Jeśli ktoś lubi obcowanie z naturą oraz podziwianie krajobrazów serdecznie polecamy ze względu na bajkowe widoki. Podsumowując nasze odczucia są bardzo pozytywne, Albania wciąż rozwija się pod względem turystycznym. Polecamy gorąco :)
Miła obsługa, czystość, obfite posiłki, blisko plaży, taras widokowy na ostatnim piętrze
Okolica wokół hotelu
Przyzwoity hotel, dobry standard pokoi. Jedzenie przyzwoite zawsze można było coś wybrać dla siebie.
Wszędzie blisko. Mimo paru wad ogólnie na plus, z czystym sumieniem polecam.
Fajne, przestrzenne pokoje, miła obsługa, basen z barem, prywatna plaza
Widok na slamsy, słabe śniadania, zastrzeżenia do dbania o czystość przez obsługę hotelową
Super wrażenia, obsługa bardzo młoda, ale bardzo dobrze zorganizowana z wysoką kulturą osobistą. Kuchnia bardzo dobra z dużą ilością lokalnych potraw. Pokoje przestronne, codziennie sprzątane, wymieniane regularnie ręczniki i pościele. Hotel przy głównej ulicy, droga do morza krótka, na plaży hotelowe leżaki i parasole. Ogólnie hotel jak i sama Albania zrobiły na nas ogromne wrażenie. Polecamy.
Pobyt w tym hotelu uważam za bardzo udany. Standard spełnił moje oczekiwania. Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna w udzielaniu informacji i rozwiązywaniu ewentualnych trudności . Nie mieliśmy żadnych problemów z komunikacją. Hotel godny polecenia.
Hotel bardzo czysty, zadbany, położony blisko piaszczystej plaży. Pokoje dosyć duże, wygodne i dobrze wyposażone. Serwowane posiłki smaczne i urozmaicone. Dodatkowo co dwa dni atrakcje muzyczne.
Miło by było, gdyby była w hotelu możliwość wypożyczania ręczników na plażę i na basen.
To nasz drugi rok w Albani i śmiało mimo kilku niedogodności Polecam
Położony w niedalekiej odległości od wielu sklepów i restauracji z kapitalnym albańskim jedzeniem. Plaża spacerem 3 minuty od hotelu ( sprzątana codziennie )
Opcja all bez sensu restauracja hotelowa totalna monotonia
Gorąco polecam dla wszystkich.Obsluga miła ,hotel nowy i schludny.Reszta jest na dobrym poziomie
Przemiła obsługa. Bliskość plazy
Nie widzę was wpływających na opinię.Poprostu uczą się turystyki
Bardzo ładne nowe pokoje,starannie sprzątane . Dość dobra lokalizacja ,blisko przystanek do centrum Durres. Jedzenie okropne codziennie takie samo. Obsługa oprócz recepcji nie zna angielskiego. Ogólnie hotel jako sam nocleg zdecydowanie polecam ale bez jedzenia i orzeczenia przy basenie. Plaża bardzo zatłoczona i można się poczuć jak na wielkim targowisku-mozna tam kupić wszystko od pościeli,po koce, obrusy,jedzenie ,zabawki dla dzieci a na lodach kończąc...
Ładne nowe pokoje Dobre położenie Dość dobrze sprzątane pokoje
Okropne jedzenie Brak znajomości języka angielskiego przez obsługę Bardzo słaby all inclusive Bardzo mała restauracja Mały basen i bardzo zatłoczony już wcześnie rano
odradzam szczerze! nie dajcie się nabrać na cenę, zdjęcia (fotomontaże lub projekty wnętrz). podawanego nam jedzenia nie chciały jeść nawet bezpańskie psy, których tam pełno!
czystość, przestronne pokoje
jedzenie, windy, basen, położenie, brak morza (bo to był ściek grożący chorobami wenerycznymi)