1955 opinii
Piaszczysta plaża w odległości zaledwie ok. 150 m.
Hotel położony w niedalekiej odległości od centrum z licznymi butikami, barami, tawernami oraz bogatą ofertą rozrywek.
Sport i rozrywka: basen z tarasem słonecznym, fitness, sauna, jacuzzi, animacje, sporty wodne na plaży.
Latarnia morska z panoramą wybrzeża Costa del Maresme
Słaby hotel, basen maleńki i wymaga renowacji, jedzenie słabe, np ta sama zupa przez 8 dni na obiad i kolację, ogólnie wszystko to samo ,w ostatnim dniu już nie chciało się iść na jedzonko. Bardzo mało leżaków i zero miejsca na odpoczynek w hotelu.
Pokoje ok. Blisko na plaze, hotel raczej do spotkań biznesowych .
Głównie jedzenie , i mało miejsca przy basenie , brak all na plaży o czym nikt nie mówi.
Bardzo fajna miejscówka, hotel duży, niedaleko plaży. Jedzenie wyśmienite, różnorodne. Pokoje codzienne sprzątane, bardzo miła i pomocna obsługa zarówno w lobby jak i na recepcji. Dziewczyny z Polski pracujące w obiekcie również bardzo sympatyczne. Z hotelu bardzo blisko do centrum miejsca, a tutaj życie tętni na maksa ! Zdecydowanie polecam ten hotel !
Blisko plaży, super jedzenie
Mały basen
Wyleciałam 2 lipca, uzbrojona w walizkę, nadzieję i krem z filtrem 50. Po 10 dniach w HTop Amaika 4* wróciłam z opalenizną przypominającą bardziej mapę Europy niż Pinterestowe marzenia. Hotel? Retro-luksus – czułam się jak dziewczyna Bonda na urlopie… gdyby ta dziewczyna codziennie walczyła o leżak z niemiecką emerytką o imieniu Helga. Śniadania? Solidne. Codziennie rano zadawałam sobie egzystencjalne pytanie: „Czy dzisiejsze jajka są bardziej jajeczne niż wczoraj?” – i nie zawiodły mnie nigdy. Obiadokolacje? Kulinarna Liga Mistrzyń – mój talerz wyglądał codziennie jak festiwal narodów. Połączenie paelli, lasagne i sernika z galaretką zasługiwało na własny program kulinarny. Calella to miasteczko, w którym można się zgubić na dwóch skrzyżowaniach i odnaleźć siebie na plaży z drinkiem w dłoni. Plaża szeroka, woda ciepła, a sprzedawcy okularów przeciwsłonecznych znali moje imię już trzeciego dnia. Fame level: all inclusive. Wieczory? Hiszpańska magia: sangria płynęła jak Wisła w lipcu, a animacje hotelowe prawie zrobiły ze mnie tancerkę flamenco. Prawie – bo moje kolano miało inne plany. 10 dni minęło jak siesta po winie – za szybko. Ciało wróciło do Polski, ale dusza nadal tańczy gdzieś na deptaku w Calelli. Ocena ogólna: 11/10 – 1 punkt za jedzenie, 2 za słońce, 3 za hotel, 5 za to, że nikt nie próbował mi wcisnąć selfie sticka. I 1 za opaleniznę, której nawet peeling nie rusza.
Świetna lokalizacja przy plaży, smaczne i urozmaicone posiłki, miła obsługa, wieczorne animacje oraz przyjemny basen. Idealne miejsce na relaks i codzienne przygody.
Trudna walka o leżaki na plaży, retro wystrój pokoju, wolny internet, czasem brak ulubionych przekąsek w bufecie oraz głośniejsze animacje wieczorem.
Polecam z całego serca. To już nasz drugi pobyt w tym hotelu, tym razem z opcją AI+. Jesteśmy zakochani w tym hotelu :) Czysto, pokoje są codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane "na życzenie", na bieżąco uzupełniany jest papier toaletowy, codziennie podłoga także była odkurzana, a pościel ścielona. W tym roku otrzymaliśmy pokój z widokiem na centrum Calelli i góry, a z drugiej strony - bocznym na plażę. Nocne życie miasta absolutnie nam nie przeszkadzało, mimo, że środek lata i turystów dosyć dużo - hałas nie niósł się praktycznie wcale. W nocy mieliśmy zamknięte okna, bo działała klimatyzacja. Bardzo miła obsługa na recepcji, idzie się dogadać w języku angielskim, polskim, francuskim, chyba też w niemieckim; bez problemu jeśli chodzi o zgłaszanie "niuansów" (np. skończyło nam się mydło w łazience, dosłownie w ciągu chwili zostało ono uzupełnione). Duży wybór dań w restauracji hotelowej - codziennie świeże warzywa i owoce, zawsze coś z wieprzowiny, drobiu, owoców morza, także podczas gotowania na żywo przy gościach. Wystarczający słodki bufet (ciasta, lody). A jeśli komuś było za mało przypraw - zawsze można było sobie samemu doprawić solą i pieprzem. Kelnerzy zawsze uśmiechnięci. Codziennie organizowane były jakieś animacje (oczywiście dla chętnych, nie było namolnego proszenia się animatorów o wzięcie udziału w grach i zabawach). W barze hotelowym dość dobry wybór alkoholi. Pozdrawiamy Panią (...) :) Każdego wieczora od 21:00 jakieś występy, pokazy tańca, "dyskoteki". Kto nie miał ochoty - mógł korzystać z miejsc "barowych", ale na zewnątrz, przy basenie. Hotel wygląda dokładnie tak, jak na zdjęciach, nie było żadnego zaskoczenia. W opcji AI+ poza większym wyborem alkoholi dodatkowo można było korzystać z przekąsek, ale my akurat ani razu nie skorzystaliśmy z tej oferty. Na plus akurat dla nas oczywiście, był fakt, że hotel jest tylko dla osób dorosłych. Możliwość rezerwacji leżaków i parasoli w hotelowej recepcji. Blisko do plaży oraz centrum miasta. Około 700-800 m do dworca, z którego można udać się do Barcelony. Dobra baza wypadowa jeśli ktoś lubi wędrówki po górach - super trasy spacerowe i widokowe (sami postawiliśmy tym razem na wędrówki po górskich szlakach). Zaraz pod samym hotelem znajduje się sklep SPAR, z naszego balkonu było widać Mercadone (hiszpański spożywczak) - ok. 400-500 m od hotelu. Jeśli chodzi o samą okolicę - mnóstwo lokalnych knajpek, kawiarni, ale dla miłośników fast foodów też się coś znajdzie. W takcie pobytu trafiliśmy na lokalne imprezy, czy targ staroci. Prawie przy samym hotelu znajduje się też przystanek lokalnej kolejki, która za 4 euro (dorośli) może przewieźć po okolicy. Także nudzić się nie da. Samą promenadą nad morzem można dojść do sąsiadujących miejscowości. Ludzie uśmiechnięci i życzliwi, widać, że w Hiszpanii mają dużo więcej luzu :)
Opisane wszystko powyżej. Zdjęć samego pokoju nie wstawię - bo te z opisu oferty są dokładnie takie, jak widać.
Mała liczba miejsc przy basenie zarówno w części "barowej", jak i tej, gdzie są leżaki - ale to od razu widać na samych zdjęciach. Nie było to dla nas żadnym zaskoczeniem - nie jesteśmy osobami lubiącymi korzystać z leżaków, więc nam to akurat nie przeszkadzało. Sam basen też nie jest jakoś duży, ale nawet jeśli kilka osób korzystało z niego jednocześnie - nie było tłoku.
Hotel fajny, blisko morza, czysty, ładne pokoje, klimatyzacja, kosmetyki, nawet szczoteczki do zębów z pastą:) Codziennie zmieniane ręczniki i sprzątanie pokoju. Na recepcji przemiła obsługa, w tym dwie Panie z Polski, więc nie było problemu z komunikacją. Można było otrzymać vouczery na bezpłatne leżaki i parasol na plaży, ale trzeba było przed 8 rano ustawić się w kolejkę, gdyż ilość ograniczona, zwłaszcza na parasole:) Trochę słabe śniadania i kolacje jak na 4 gwiazdkowy hotel. Jakieś takie bez smaku ale nikt głodny nie chodził. Codziennie na śniadaniu był szampan:) Dobra kawa i crossanty. Najlepsze arbuzy, melony i ananasy podawane codziennie do śniadania i kolacji. Hotel 16 plus więc cisza i spokój. Hotel w samym centrum i przy morzu, dosłownie dwie minuty do plaży.
Bardzo dobry hotel, obsługa bardzo uprzejma oraz pomocna. Hotel czysty. Jedzenie różnorodne, smaczne (śniadania dość monotonne). Mały basen przy hotelu (znajduje się w gęstym zabudowaniu) ale do plaży jest ok 3 minuty spacerkiem, gdzie Htop ma swoje parasole oraz leżaki które można bezpłatnie wypożyczyć w recepcji. Jest to też na tyle rozwinięta sieć, że mając all i opaskę, możemy bezpłatnie korzystać z baru w innych hotelach tej sieci, ponadto kursuje bezpłatny autobus pomiędzy hotelami więc możemy dostać się do pobliskich miejscowości. Jeśli ktoś ma problemy z porozumiewaniem sie w innym języku niż polski, to również nie ma problemu, personel z Polski pracuje zarówno na recepcji jak i w barze. Bardzo polecam!
Czysto, miła oraz pomocna obsługa, dobrze rozwinięta sieć hoteli.
Suszarka w łazience słabo dmucha, łóżko podwójne zrobione z dwóch pojedynczych przez co na środku potrafiło sie "rozjechać"
Hotel oceniam na mocne 5 na 5. Czysto, super obsługa (na recepcji jak i w restauracji i barze), pyszne jedzenie (oprócz zup - mały wybór i niesmaczne) i różnorodne. Hotel posiada pewną pulę darmowych voucherów na leżaki na plaży co jest dużym plusem.
Czysto, pyszne jedzenie, blisko plaży (kamienistej!)
Mały basen, mało leżaków. Pozostałe wady hotelu wskażę, natomiast są one niezależne od hotelu i nie należy im ich przypisywać. Po pierwsze jest to hotel dla dorosłych - w większości są to ludzie starsi, schorowani (czuliśmy się jak w sanatorium). Dopiero w połowie naszego pobytu pojawiły się osoby młode i w średnim wieku. Po drugie, to, że jest to hotel dla dorosłych nie oznacza, że np. będzie ciszej. Sąsiedzi z obu stron byli bardzo głośni co powodowało, że nie można było wypocząć.
Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie, czystość pokoi wysoki poziom, lokalizacja hotelu blisko morza, dobra komunikacja z Barceloną pociągiem, obsługa sympatyczna, panie na recepcji rozmawiają w języku polskim.
Blisko morza i czystość w hotelu.
Kolacje mogłyby być bardziej różnorodne.
sam hotel nie zachwyca, ale jest czysto, blisko morza, bardzo dobre jedzenie i obsługa, doskonali rezydenci (Pani Martyno i Paulino czapki z głów!)
czysto, pyszne i urozmaicone jedzenie, świetne rezydentki
przydałby się lifting ;)
Hotel spełnił moje oczekiwania. Personel pomocny i uprzejmy.
Zaletą jest lokalizacja, dobra kuchnia i ciekawy wystrój hotelu. Widok z 9 piętra pokój superior.
Nieistotne.
Bardzo dobra lokalizacja. Posiłki urozmaicone i smaczne. Kilka Pań na recepcji to Polki które chętnie pomagają rodakom. Pokoje sprzątane codziennie, wymiana ręczników też, pościel raz w tygodniu lub na życzenie. Hotel blisko plaży, leżaki i parasole bezpłatne, trzeba tylko pobrać voucher z recepcji.
Dobra atmosfera dzięki obsłudze.
Hotel bardzo dobry. Łazienki mogły by już pójść do remontu ale są ok. Okolica fantastyczna do plaży bardzo blisko. Blisko market. Fajny długi deptak. Mnóstwo sklepów kawiarenek restauracji. Blisko do kolejki wzdłuż wybrzeża. Jedzenie spoczko. Przez pobyt 7 dni powtarzalność mała jeśli chodzi o potrawy obiadowe i kolacje . Śniadania raczej powtarzalne. ;) plaża fajna. Leżaki płatne . Ale hotel ma kupony na darmowe. No niby ograniczona ilość ale nigdy nie zabrakło ;) ręczniki plażowe można wypożyczyć w hotelu codziennie wymieniać na świeże ;) dla mnie solidne 8/10:)
Łazienki do remontu.
Hotel H TOP Amaika to świetne miejsce na wypoczynek, zwłaszcza dla par. Położony blisko plaży, zapewnia łatwy dostęp do pięknych, piaszczystych brzegów i plaż. Przyjemna atmosfera oraz miła obsługa to zdecydowane atuty tego obiektu. Pokoje są czyste, przestronne i dobrze wyposażone, co sprawia, że pobyt jest komfortowy. Wiele z nich oferuje piękne widoki na morze. Warto również wspomnieć o różnorodnym jedzeniu – bufet jest obfity, a potrawy smaczne i dobrze przygotowane. Jeśli szukasz miejsca na relaks i dobrą zabawę, H TOP Amaika z pewnością spełni Twoje oczekiwania!
Hotel dysponuje szeroką gamą udogodnień, takich jak basen, siłownia oraz różnorodne zajęcia dla dorosłych. Animacje są ciekawe i angażujące, co sprawia, że czas spędzony w hotelu jest pełen atrakcji.
Jedynym minusem może być nieco głośna okolica, szczególnie w sezonie letnim, ale to typowe dla popularnych miejsc turystycznych.
Wszystko jak najbardziej w porządku. Czysto,smacznie,blisko plaży.
Byliśmy tu na wakacjach pod koniec września, mamy 27 lat. Główny kontyngent urlopowiczów to osoby w wieku powyżej 65 lat. Rozrywka obejmuje wieczorne tańce dla emerytów; w hotelu nie ma nic innego do roboty, więc po kolacji jedyną rozrywką jest sen. Pokoje są bardzo stare i wymagają remontu. Jedzenie na śniadaniu jest takie samo. rzadko znaleźliśmy dla siebie coś smacznego (często dania były po prostu mdłe i rozgotowane). all inclusive obejmuje tylko trzy posiłki i ograniczoną liczbę napojów (wino i wodę), cała reszta jest za dodatkową opłatą. Nie polecam młodym ludziom; lepiej wyjechać do innego miasta. Plusy: bliskość morza i Barcelony. morze jest czyste. ale pogoda pod koniec września jest już zimna (płynęliśmy 3 dni z 7 ze względu na deszcz i wiatr).
dobra obsługa, uprzejma obsługa, możliwość porozumiewania się w recepcji w języku polskim, bliskość morza, codzienne sprzątanie
stary hotel, silna słyszalność w pokojach, monotonne jedzenie na śniadaniach, wysoka grupa wiekowa 65+ lat, brak animacji w ciągu dnia i rozrywek dla młodzieży, napoje płatne (oprócz wody i wina)
Oceniam hotel w samych superlatywach. Bardzo mili ludzie tam pracują. Hotel bardzo nam odpowiadał Codziennie sprzątany, restauracja na wysokim poziomie,jedzenie pyszne.
Czystość,dbanie o wczasowiczów.
Bez wad
Świetna lokalizacja,bardzo blisko plaży i centrum. Hotel dla dorosłych. Urocze miasto, piękne widoki. Świetna obsługa,pomocne i sympatyczne Panie Polki z recepcji,i polskie studentki w drink barze. Hotel czysty,codzienne sprzątanie i wymiana ręczników. Posiłki urozmaicone i smaczne. Bezpłatne leżaki,na podstawie vouchera pobieranego w recepcji. Hotel stylizowany wewnątrz na Titanica, wystrój robi wrażenie (piękny),w mojej ocenie 10 na 10
Hotel wyróżnia się czystością i dbałością o wygodę turystów. Pomimo, że mieszkaliśmy na 9 piętrze nie było kłopotu z przemieszczaniem się, bo cztery windy działały bez zarzutu. Również wchodzenie do restauracji po okazaniu karty hotelowej odbywało się szybko i sprawnie ,talerze po posiłku były od razu zabierane prze obsługę,nie było problemu z brakiem dań,bo wszystko było uzupełniane na bieżąco.
Nie mam uwag,wszystko na plus
w skali do 10 daje 10 personel super zwłaszcza panie z polski bratnie dusze dla tych co słabo znają angielski
wystrój na wzór TYTANIKA super
na tą cenę to wszystko ok
Trochę minusów z przewagą na plusy. Hotel ma już swoje lata. I to widać. Szczególnie w takich częściach jak np. łazienki. Na szczęście pokoje są sprzątana codziennie, wraz z wymianą pościeli i ręczników. Obiekt zlokalizowany jest w trzeciej linii budynków od promenady. Na plażę można się dostać w ciągu 4 minut, przechodząc pod torami przy bulwarze. Hotel 16+ więc nie uświadczymy biegających dzieciaków. Codziennie w części barowej do 23-24, jest muzyka na żywo (kilku wokalistów nie powinno śpiewać wcale). Budynek posiada 4 powolne niewielki windy, dużą restaurację, miejsce do wypoczynku i niewielki basen. Jesli chodzi o basen na terenie obiektu - trzeba wstać bardzo wcześnie lub przyjść późnym wieczorem, by skorzystać z leżaków. Natomiast na publicznej plaży jest wydzielone miejsce w którym znajdziecie leżaki do dyspozycji gości hotelowych. Warunek by z nich skorzystać - należy pobrać voucher na recepcji. Wydawany w godzinach porannych od 8:30. Oczywiście jest duża kolejka bo ilość jest ograniczona. W innym przypadku szykujcie 8 euro za leżak. Szkoda, że po opuszczeniu plaży nawet na 15 minut, miejscówka wraca do puli. I albo ma się kolejne voucher albo się płaci. Obsługa restauracji - szybka, miła, pomocna. Możliwość łączenia stolików (byliśmy w 6 osobowej ekipie), a także jak dwa razy pojawiliśmy się na 20 min przed zamknięciem to nikt z obsługi nie strzelał focha. Dania zróżnicowane. Chociaż po 3-4 dniach pobytu, zaczynały się powtarzać. Do dań przysługuje karafka wody lub wina (na parę). Kawa i soki* też są dostępne. Na recepcji - pełny profesjonalizm. Zarówno w ramach obowiązków jak i udzielania informacji wykraczające poza standardowe działania. Pomimo dużej ilości gości, obsługa uśmiechnięta i pomocna w wielu sprawach. Oczywiście posługująca się kilkoma językami. Polskim też. Jako ekipa 6 osobowa. Byliśmy porozrzucani na różnych piętrach. Mamy wrażenie, że od górnych poziomów, hotel przechodzi metamorfozę. Zmiana wystroju i wyposażenia w pokojach, a także w łazience. Z mediów - dostępny tv i bezpłatny internet o ograniczonym transferze. *Niestety, ale od początku trzeciego dnia, nasz team zaczął się rozpadać zdrowotnie wskutek zatrucia pokarmowego. Im dalej w las tym padała kolejna osoba. Jako, że preferujemy inne dania - wyzwaniem było wskazanie winowajcy. Werdykt padł na dystrybutor z sokiem w restauracji. To był jedyny element, co łączył wszystkie osoby, które zachorowały czyli 5/6 w ciągu 3-5 dni od zameldowania. Szósta osoba nie piła soków. Dla jasności - nie jedliśmy posiłków na mieście. Wiem, że poniższy tekst nie dotyczy hotelu lecz wykupionej wycieczki, ale zostawię informację, dla tych co chcą skorzystać z oferty biura Atur: Podczas naszego 8 dniowego pobytu widzieliśmy 3 rezydentki. I (praktycznie) na tym kończy się ich udział w obsłudze gości biura podróży. Pierwsza odebrała nas z lotniska i dostarczyła do hotelu. Druga zaprosiła na spotkanie informacyjne, na którym 100% czasu to była sprzedaż wycieczek zorganizowanych w cenie od 55-65 euro/os. Trzecia odwiozła na lotnisko. Więcej pomocy i informacji dotyczących naszego pobytu - uzyskaliśmy od pracowników hotelu.
Niezbyt duży, blisko plaży, trzy posiłki, miła i profesjonalna obsługa, codzienne kompleksowe sprzątanie.
Kolejka do restauracji, kolejka po leżaki, niewielkie i powolne windy, obiekt wymaga odświeżenia.
Pobyt uważam ogólnie za udany.(...)Sam hotel ok, jedzenie smaczne . Hotel znajduje się w mieście więc raczej rajskich widoków nie należy się spodziewać. Pokój sprzątany codziennie, obsługa hotelowa bardzo pomocna. Nie korzystaliśmy z basenu bo był tak mały, że nawet nie próbowaliśmy upolować leżaków- graniczyło to z cudem.
Smaczne jedzenie, czystość, bliskość sklepików, restauracji.
Bardzo mały basen i dosłownie kilka leżaków - na tak duży hotel zdecydowanie za mało,