Luksusowa marina z restauracjami i sklepami
Rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu
Spokojna plaża z palmami i łagodnym wejściem
Możliwość rejsów łodzią i wypraw na pustynię
Hotel z półki premium który można polecić każdemu. Czystość,elegancja i estetyka to bardzo mocne strony hotelu. Pracownicy to kolejny diament tego miejsca. Pan ogarniający pokój 2115 zasługuje na złoty medal w swojej profesji. Jedzenie w restauracji głównej jak i przy basenie bardzo dobre i trudno wyjść głodnym. Aktualnie małym minusem jest budowa obok hotelu jak i wieczorne animacje lub ich brak. Sobota,niedziela a tam praktycznie nic się nie działo. Lodówka w pokoju dobrze wyposażona ( all inclusive obejmuje w niej tylko wodę. Reszta płatna ) plaża długa i ładna ale buty do wody w niektórych miejscach mogą się przydać. Ogólna ocena 9/10 jest bardzo uczciwa i chętnie bym tam wrócił razem z moja kochana żona ❤️😁
Jakość wykończenia hotelu i jego ogólny poziom.
Jeśli jesteś osobą lubiącą wysokie standardy obslugi nie będziesz zadowolony. Gdyby nie to że pogoda dopisała i skorzystaliśmy z kąpieli w morzu wakacje uznałabym za totalnie nieudane. Rano do śniadania nie można było doczekać się aż ktoś podejdzie żeby zamówić wodę i kawę, trwało kilka razy po 20 min aż kilkukrotnie się upomnieliśmy, za kazdym razem krzyczeli żeby usiąść i czekać aż podejdą , po czym nie podchodzili, tylko zagadywali w tym czasie innych gości, nie szczędząc sobie w tym czasie tanich żartów. Widok na ogród okazał się widokiem na budowę z odgłosami wiercenia od 7:00 rano. Jeśli zwróci się uwagę obsłudze że za długo się czeka, albo że coś jest nie tak, to przyjmują postawę atakującą i agresywną( lepiej wtedy nie wchodzić w dyskusje). Jedzenie monotonne. Oczywiście antybiotyk na infekcje pokarmowa był niezbędny.
Położenie.
Obsługa, nieprzyjemna opryskliwa agresywna wobec kobiet(zwłaszcza tych które nie mają ochoty flirtować z nimi). Niekompetentność ( brakowało nam pościeli poduszki), trzeba było upominać się o mydło. Podczas obiadu/lunchu/sniadania nie uzupełniano napoi, sztućców- wręcz ostentacyjnie krzyczeli „finish?”!!! żeby zwolnić stolik. Długie oczekiwanie na przyjęcie zamównienia(napoi do śniadania i a la carte). Widok z pokoju na budowę i hałas od 7:00 rano wybudzający ze snu.
To jeden z tych hotelu z których nie chce się wyjeżdżać, a już planuje się wrócić! Najlepsza kawa w barze na plaży! Drinki w lobby - te bezalkoholowe PRZEPYSZNE! Polecamy pinacolade virgin! Jeżeli coś się dzieje klinika jest na miejscu z bardzo pomocnym panem doktorem. Hotel ma swoją oczyszczalnie i odsala wodę z morza :) jeżeli chcesz znaleźć żółwia morskiego to od budki ratownika na plaży kieruj się po skosie na lewo, jak zacznie się trawa na pewno znajdziesz żółwie :)
Pyszne jedzenie i mega dobra kawa! Możliwość korzystania z wszystkich restauracji a’la carte nawet z pobliskich hoteli. Pomost i rafa na wyciągnięcie ręki z krowami morskimi i żółwiami! Wspaniali pomocni ludzie. Duże przestronne pokoje. (...)
Jedyny mały minus, że dopiero po zwróceniu uwagi zaczęli podgrzewać baseny i jacuzzi, ale jeżeli o coś poprosisz, zwrócisz uwagę od razu biorą się za to więc to taki plus z minusem :)
Super rafa obok hotelu, żółwie, krowy morskie. Czysto, miło obsługa, jedzeni ok - bez klątwy faraona :) pogoda 29C, bezchmurnie
bezpośrednia bliskość rafy koralowej, czystość
Od 10 lat latam do Egiptu. Były to też wyjazdy na własną rękę. Tym razem wybrałam hotel Amara. Hotel położony w ładnej piaszczystej zatoce.Plaza żwirowo-piaszczysta z przewagą piasku,łagodne wejście do morza. Ciężko trafić na krowę morska(jest tylko 1).W zatoce mało ryb i pojedyncza rafa miejscami. Ale coś za coś jak jest super rafa to hotel słaby i odwrotnie. Hotel nowy,zadbany,przestronny,duża ilość basenów co jest na mega plus. Ścisku nie ma. Zawsze miałam leżak i nie musiałam go rezerwować o 6 rano jak patologia to robi… Nawet poprosiłam ratownika że chce tu i tu leżeć i miałam zorganizowany leżak czy parasol. Obsługa 100/10,chłopaki ogarniają się bardzo szybko w całym hotelu. Bardzo miły personel . Hotel spokojny bardziej na odpoczynek niż imprezownia chodź czasem mi brakowało chodźmy potupania nóżką wieczorem ;) Ksuazke spokojnie można poczytać i nawet zrobić drzemkę na plaży przy szumiących falach. Restauracje czyste,mega wybór jedzenia oraz napoi,soków. Czy wrócę i będę polecać hotel? Zdecydowanie Tak.
Czysta piaszczysta plaża Duża ilość leżaków i parasoli Przestronne pokoje Najlepszy wybór jedzenia jaki widziałam do tej pory w Egipcie Drinki extra wybór i nie ma co narzekać bo każdy dla siebie cos znajdzie :) Blisko do miasta Możliwość zjedzenia obiadu w 3 miejscach -główna restauracja,plaża oraz basen Owoce morza były dostępne do każdego posiłku
Słabe animacje wieczorne. Muzyka była wyłączana 22:30 około a czasem człowiek by potańczył do północy. Żadnego beach party itp.
Hotel godny polecenia! Będąc tam, podkreślaliśmy niejednokrotnie, że nie widzimy żadnych minusów. Wszystko na plus- czystość wszędzie, pyszne jedzenie, przemiła obsługa. Polecamy i 7 dni to było dla nas za mało :) cudowne miejsce na odpoczynek.
Pyszne jedzenie Cudowna miła obsługa Czystość
Żadnych
Petarda...Hotel cudowny, obsługa rewelacja, kuchnia świetna...polecam z całego serca 😘
Wszystko na najwyższym poziomie
10/10 wszystko było idealne,najlepszy hotel , w którym byliśmy / a to nasz 15 pobyt w Egipcie więc mamy porównanie/.Hotel nowoczesny,czysty,fajna architektura,wszędzie blisko,baseny duże,fajna głębokość 120cm,bary gdzie kelnerzy przynoszą do leżaka zamówienie,nie trzeba zajmować wcześniej miejsc,leżaki są zawsze dostępne. Pracownicy kulturalni, nienachalni,zawsze uśmiechnięci.Animatorzy śwetni ,wieczorne imprezy ciekawe i o fajnej ,wczesnej porze ,jedzenie nie do mprzejedzenia.Fajne molo, plaża,zatoczka.Polecamy zabrać długie spodnie na wieczor dla panów , bo bez nie wejdą do restauracji.Napewno tu wrócimy
-nowoczesność - mily , nienachaly personel -duzo basenów -fajna plaża i molo -pyszne jedzenie , drinki,soki
nic- może cena m- ale za taką jakośc trzeba zapłacic
Spędziliśmy w hotelu 9 dni, oceniamy na celujący :) Wszędzie czyściutko, pachnąco. Różnorodność świeżego jedzenia. Na basenach były zawsze wolne leżaki, obsługa zapraszała i pomagała rozłożyć ręczniki, kelnerzy podchodzą pytają co do picia przynieść. Było miło, sympatycznie, cicho. Bardzo polecamy :)
Pobyt w Jaz Amara był absolutnie wyjątkowy i spełnił wszystkie nasze oczekiwania! Hotel jest nowoczesny, bardzo zadbany i położony w przepięknym miejscu – tuż przy plaży z dostępem do rafy koralowej, gdzie można codziennie spotkać żółwie i krowy morskie. Pokoje przestronne, czyste i codziennie perfekcyjnie sprzątane. Obsługa przemiła, zawsze uśmiechnięta i pomocna – każdy detal dopięty na ostatni guzik. Szczególne podziękowania dla animatorów, którzy tworzą świetną atmosferę bez bycia nachalnymi. Jedzenie to absolutny hit – różnorodne, świeże, dopracowane. Śniadania z opcją jajek benedyktyńskich i francuskich naleśników, a kolacje w restauracjach a la carte to prawdziwa uczta! Baseny czyste i podgrzewane, zawsze dostępne leżaki. Dla osób szukających spokoju i relaksu – idealne miejsce. Wieczorne animacje nienachalne, ale klimatyczne. To był jeden z najlepszych hoteli, w jakim byliśmy w Egipcie – z pewnością wrócimy! Gorąco polecam każdemu, kto szuka wysokiego standardu, pięknego otoczenia i błogiego wypoczynku
Pobyt bardzo udany, jeden z najlepszych. Pełen komfort. Polecam wszystkim
Hotel luksusowy. Pięknie położony, blisko plaży, dużo basenów. Znakomita obsługa. Bardzo dobre jedzenie, bardzo czysto. Najlepszy hotel w jakim dotychczas byłam
Nie znaleźliśmy nic co by się nam nie podobało
Hotel mogę w 100% polecić każdemu. Dość często podróżuję po całym świecie i mam skalę porównawczą. Można go spokojnie porównywać z dobrymi hotelami europejskimi zarówno pod względem architektonicznym, jak i gastronomicznym. Świetna kuchnia z daniami z całego świata. ( poprosiłem na śniadanie jajka po benedyktyńsku i bez problemu kucharz mi je przyrządził, co w wielu hotelach jest niemożliwe). Kelnerzy i barmani zasługują na pochwałę. Drinki na dobrym poziomie ( nie typowo egipskie). wystarczająca liczba basenów i leżaków. Plaża bardzo zadbana i wysprzątana. świetny pomost z zejściami do snurkowania. Rewelacyjna rafa przy samym pomoście. Wieczorne animacje na wysokim poziomie. (zatrudniają zawodowe grupy taneczne, a nie animatorów). Na szczególną uwagę zasługuje menager hotelu i szef kuchni ( którzy codziennie pytają czy wszystko jest w porządku) oraz Pani Ola (polska szefowa animatorów) i DJ puszczający świetną muzykę zarówno przy basenach, jak i wieczorami. Z czystym sumieniem polecam ten hotel jako jeden z lepszych w Egipcie (a byłem tutaj ponad 25 razy i mam skalę porównawczą) spokojnie może konkurować poziomem z Rixosem, Blue Tui, Le Baron itp. Z pewnością tu wrócę, bo można się zrelaksować na naprawdę dobrym poziomie i w świetnych warunkach.
Architektura, jedzenie, personel, drinki, plaża, rafa, bardzo dobre wi-fi na terenie całego hotelu, obsługa, czystość itd...
Pierwszy hotel do którego chciałabym jeszcze raz wrócić.Miła i pomocna ale nie nachalna obsługa ,super kuchnia (jak nie w Egipcie).Bardzo czysto zarówno na terenie hotelu jak i na plaży.Plaża z wystarczającą ilością leżaków ,żadnego zajmowania wczesniej.Przy basenach też były wolne miejsca.Wszysrkie napoje w barach podawane w szkle a nie w plastiku.Tak samo woda w pokoju w butelkach szklanych.Piwo,wino i drinki smakowały tak jak powinny.Ogólnie bardzo polecam .
Wi fi na terenie całego hotelu ,również na plaży.Codziennie wieczorem muzyka na żywo.Bardzo smaczna kuchnia,brak problemów ze znalezieniem wolnego stolika do posiłku.
Budowa za płotem ,hałas już od 6 tej rano nawet w niedzielę.Myslę że to sprawa przejściowa.
Hotel przepiękny ! Blisko lotniska . Kompaktowy z cudowną plażą
Czysto, piękny wystrój, profesjonalna obsluga hotelowa, przepiękna plaża. Hotel nie za duży w porównaniu do innych egipskich resortów ale z dużą przestrzenią i miejscem do wieczornego odpoczynku .
Hotel nowy, piękny wystrój, czysto, hotel idealny na pełen odpoczynek, duży wybor restauracj al carte, duzym plusem blisko lotniska
Piękny nowoczesny wystrój, duzy wybór jedzenia, nie ma walki o lezaki :)
Hotel nowy, bardzo elegancki. Świetnie zaaranżowane części wspólne. Dużo drewnianych elementów, bardzo dużo roślin. Położony kaskadowo. Kilka basenów, wszystkie podgrzewane, jeden basen z jakuzzi - tylko dla dorosłych. Jeden basen Infiniti. W jednym z basenów bar z siedzeniami w wodzie. Jednak tych miejsc niewiele. Podejrzewam również, że w sezonie może być problem z leżakami pod daszkami. (w hotelu nie ma parasoli przy basenach) A może przed sezonem pojawi się ich więcej. W marcu zawsze znaleźliśmy wolny leżak przy basenie. Nawet koło godziny 9ej. Pokoje przestronne, bardzo gustownie urządzone. Codziennie sprzątane, zwierzaki z ręczników, wymiana ręczników i pościeli. Wszystko beż zastrzeżeń. Codziennie jest uzupełniana woda w dużych, szklanych butelkach. Jeśli jest jej za mało zgłaszamy w recepcji i otrzymujemy zwiększoną ilość. W hotelu nie ma wody w mniejszych butelkach. Warto zabrać bidon. Byłam zaskoczona brakiem plastikowych butelek i biodegradowalnymi słomkami do napojów. Duże brawa dla hotelu! Jedyny minus dotyczący pokoju to płatny minibar. Plaża niewielka, z barem i restauracją w jednym. Niestety nigdy przez tydzień nie trafiliśmy na wolne miejsca pod dachem. To co na hotelowych filmach wydaje się bardzo przestronne w rzeczywistości jest dość ciasne. Leżaki na plaży blisko siebie, wiele pozajmowanych bardzo wcześnie. Nie zachęciło nas to do wypoczynku, po spacerze i kąpieli wracaliśmy do strefy basenowej. Plaża z pomostem z którego można snurkować. Zalecane buty do wody, jednak po przejściu niewielkiej odległości w kierunku pozostałych hoteli jest miejsce gdzie śmiało można korzystać bez butów. Rafa średnia, podobno nadrabia to krowa morska i żółwie. Piszę podobno ponieważ nie snurkowałam. Kilka barów, główny w lobby z dużym tarasem na którym odbywają się wieczorne animacje. Bar przy basenie ze snack barem (tu zawsze były wolne miejsca), bar na plaży i bar w wodzie. Przy basenach napoje podawane w plastikowych szklankach. Do leżaków podchodzą kelnerzy i przynoszą zamówione napoje. Restauracja główna, dwa snack bary, 2 restauracje ala carte. Można korzystać również z 4 innych w sąsiednich hotelach. Niestety nie udało mi się ani razu zarezerwować przez stronę. Ale przyznaję, że nie czatowałam na miejsca tylko co dwa dni sprawdzałam dostępność. Jedzenie wyśmienite i to nie tylko jak na Egipt. Na śniadanie duży wybór, były nawet jajka po benedyktyńsku i francuskie naleśniki. Wędzone ryby (w tym łosoś), poza typowymi dla Egiptu wędlinami również wędzony kurczak czy pierś z kaczki. Ser w plastrach, duży wybór. Po raz pierwszy w Egipcie jedzenie tak pozytywnie mnie zaskoczyło. Alkohole lokalne ale koktajle smaczne. Na minus, wszystko podawane w szklankach, brak odpowiednich kieliszków np. do margarity czy cosmopolitan. Animacje w ciągu dnia i wieczorami (muzyka na żywo, występy). Zaraz obok budowa kolejnego hotelu. Nie jest w żaden sposób uciążliwa. Jedyna niedogodność to kurz widoczny zwłaszcza przy basenach po wyjściu z wody i zmoczeniu kafli, jednak obsługa bardzo często myje te miejsca. Mielimy pokój swim up, który bardzo polecam. Basen współdzielony na 4 pokoje, podgrzewany. Można popływać nawet w nicy. Obsługa sympatyczna i bardzo pomocna. Ogromnie polecam hotel, jest naprawdę w europejskim stylu i gwarantuje wypoczynek na wysokim poziomie.
Zdecydowanie polecam pobyt w hotel Jaz Amara. Wszystko było wręcz idealne. Chętnie tam wrócę :)
- Service w hotelu jest dużym plusem, - położenie 10 minut od lotniska, - hotel znajduje się nad zatoka z piękną rafą koralową i w pobliżu pól trawy morskiej gdzie stołują się żółwie i dugongi, - nienachalni animatorzy, - każdy znajdzie miejsce dla siebie bo obiekt jest duży, - nowoczesna siłownia, - deptak nad morzem łączący pobliskie hotele nad zataja idealny na spacer, - pyszne jedzenie, - 7 restauracji ala carte do wyboru,
Gdybym miała się do czegoś doczepić to jedyne co mnie denerwowało to położenie podjazdu dla wózków (byliśmy z niemowlakiem) przy scenie z night show. Powrót z wieczornej kolacji wiązał się z ryzykiem obudzenia Malucha
Hotel piękny ,pokoje duże bardzo czyste,materace bardzo wygodne
Wszystko w tym hotelu było na najwyższym poziomie ,przemiła obsługa ,pyszne jedzenie bardzo dobre jakościowo ,wspaniałe drinki,pyszne lody i kawa ,kolacja tao tao i wieczorna na plaży przerosła nasze oczekiwania .Piękne baseny.Piękna plaża w zatoce Marsa Mubarak gdzie zamieszkują żółwie ,które można spotkać snurkując Hotel luksusowy pod każdym względem.Serdecznie polecam.
Wad brak
Hotel zasluguje na pięć gwiazdek Jedzenie wyjątkowo dobre i smaczne a w restauracji al’a carte przy plaży niesamowite Ukłony w stronę kucharza
Ogród, lobby,baseny cała infrastruktura, Zatoka przy plaży z żółwiami ,plaza czysciutka Codziennie sztruks na piasku,obsługa profesjonalna bez nachalności
Technika pracy przy wykonaniu płytek w całym hotelu chodzi o fugi !katastrofa)ale tak jest w całym Egipcie
Niesamowity hotel z przepięknymi wnętrzami. W hotelu dominują drewniane dodatki, co tworzy atmosferę naturalności. Hotel bardzo nowoczesny i luksusowy.