Długa, piaszczysta i publiczna plaża oddalona o ok. 800 m od hotelu.
Hotel świetnie ulokowany: blisko tętniącego życiem centrum Alanyi z restauracjami, barami i sklepami.
Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: brodzik, mini klub dla dzieci, plac zabaw, opiekunka.
Zamek Alanya z widokiem na miasto i morze
Bardzo fajny hotel, przesympatyczna i bardzo pomocna obsługa, jedzenie bardzo smaczne. Polecam!!!!
Obsługa, kelnerzy bardzo mili. Wifi w pokojach i w całym hotelu.
Ładny hotel, bardzo miła obsługa, w centrum miasta, jedzenie trochę mały wybór ale pan od pysznych pit to duży atut. Na początku dostaliśmy nie ten hotel co trzeba z wyższym standardem ale pozwolili nam zostać bez dopłaty do końca pobytu. Porządek może być - na 1 rzut oka czysto ale jeśli nie da się napiwku panią sprzątaczką to posprzątania tylko z wierzchu. Drinki mogą być. Wina bardzo dobre. 2 duże baseny, brodzik dla dzieci oraz jedna zjeżdżalnia. Ogólnie pobyt oceniam na 7/10 raczej hotel do wypoczynku i pójścia na miasto.
-przemiła obsługa 10/10 - pan od pit i pizzy pysznie piecze - 2 razy w tygodniu atrakcje - darmowy transport na plażę i do hotelu w określonych godzinach - baklava - darmowe WiFi - basen do 20 - bar do 24 - recepcja pomocna 24/h - porządek w strefach wspólnych 8/10 - dużą zaletą jest spokój w pokojach, nie słychać porannych modlitw - obsługa mówi dobrze w języku angielskim ale także zna trochę polskiego, rosyjskiego i niemieckiego
- porządek w pokojach 5/10 - jedne barman wymaga napiwków i potrafi powiedzieć, że za mało - daleko do plaży. Piechotą jakieś 15/20 min - słodkość mocno średnie (oprócz baklavy i lodów) - trochę mało atrakcji ( pokazy tylko 2 dni w tyg) - jedzenie dobre ale przydało się więcej opcji - 6,5/10
Widać że hotel był odrestaurowany, bardzo fajny hotel kameralny. Bardzo miła obsługa strasznie pomocna. Duże zaangażowanie obsługi dbającej o czystość i komfort odpoczywających. Baseny wystarczające.
Blisko do morza około 10 min spacekiem oczywiście kursuje bus hotelowy na plażę Kleopatry. Bardzo dobre jedzenie, naprawdę dobre i duże urozmaicenie
Hotel Spełniający oczekiwania, smaczne jedzenie, bardzo miła obsługa, czysto.
Hotel wspaniały. Przemiła obsługa. Pyszne jedzenie. Do plaży około 1 kilometr ale jeździ busik. Trochę mało animacji.
Blisko centrum. Dobre jedzenie. Pokoje wygodne, przestronne.
Płatny bar przy plaży. Odległość od plaży, ale atutem był bus.
Hotel składa się z 3 budynków, i 2 małych basenów, leżaków jest bardzo mało, jedzenie bez zastrzeżeń, dużo warzyw, mało mięsa. Na plażę ok 15 min pieszo, w godz porannych oraz poobiednich jeździ hotelowy bus. Niestety leżaki nie należą bezpośrednio do hotelu tylko do baru na plaży (hotel je podnajmuje) i tu jest problem, gdyż obsługa nie pozwala wnieść własnych napoi czy jedzenia, kto się sprzeciwi zostaje wyrzucony i ma zakaz wejścia. Wieczorem jest hotelowy bus do centrum miasta.
Mało leżaków, daleko do centrum
Hotel usytuowany z daleko od plaży piechotą jakieś 25minut, bus zabiera ale często nie zabierze wszystkich i z powrotem również, nasz wybór był celowy chcieliśmy hotelu bardziej zlokalizowanego w centrum miasta Personel uśmiechnięty, stara się mocno :) Jedzenie raczej to samo ale każdy znajdzie coś dla siebie na pewno, nas jedynie lekko irytowały kolejki podczas ostatniego posiłku o 19tej kiedy trzeba było niestety ustawić się do niej... Na pewno na plus wypiekane pity i pizza przez Pana w wydzielonym miejscu, ciasto jest lekko słodkawe Minus za minus za plastik wielokrotnego użytku Generalnie jesteśmy zadowoleni i jeśli szuka ktoś małego hotelu z dala od plaży ale bliżej centrum to polecamy
Brak animacji, co jest ogromnym minusem, nie wiedzieliśmy co robić w hotelu, dla dzieci nuda, musiały same się zabawiać wychodząc na miasto, bardzo mały teren jak na tyle osób, które wypoczywają w hotelu, małe baseny. Do plaży daleko, 20 -30 minut przez zagmatwane uliczki, drogi nie dało się zapamiętać z pierwszego, a nawet trzeciego razu, autobusy jeżdżą każdy raz inną drogą,więc trochę błądziliśmy. Autobus jeździ do 12 często, ale po 12 lub wieczorem trzeba liczyć na własne siły, żeby dojść do morza.Barmani przy barze uśmiechnięci, ale nie do wszystkich, niektóre osoby które chciały zamówić drinki przy barze były wyzywająco ignorowane, nie wiem z czym to jest związane, ale jest to nieprzyjemne i dziwne. Jedzenie często codziennie to samo, albo przerabiane to co zostało ze śniadania czy kolacji. Ogólnie atmosfera jest trochę nudna
Czystość, uśmiechnięte kelnerzy, ładny pokój
Brak animacji, daleko od plaży,mały teren na dużą ilość ludzi
hotel bardzo dobry,jedzenie dobre,obsługa znakomita,czyste pokoje,klima działa dobrze,wi-fii w pokoju działa przyzwojicie,jedyny minus to odległość od plaży,ale są busy hotelowe polecam hotel
jedzenie,czystość,obsługa
odległość od plaży
Hotel bardzo fajny jak za tą cenę , jedzenie dobre każdy znajdzie coś dla siebie . Obsługa przemiła , pomocna i nienachalna.
Obsługa , jedzenie , czystość .
Hotel bardzo czysty , obsługa bardzo miła , jedzenie bardzo smaczne każdy znajdzie coś dla siebie ! Polecam
Jedzenie , obsługa , lokalizacja
Było bardzo fajnie. Hotel kameralny, pokój z widokiem na basen i góry.
Bardzo profesjonalna obsługa. Bardzo mili kelnerzy i pani kelnerka, panowie i pani na recepcji. Sympatyczne p. sprzątające. Bardzo smaczne posiłki, na które z uśmiechem zapraszał nas szef kuchni i cała obsługa stołówki.
pokój ładny i czysty,często sprzątany,budynki jak nowe
super jedzenie,30 rodzajów sałatek do posiłków,lokalne wina i raki wysokiej jakości
po 24 godz. głośne rozmowy przy basenie ,co przeszkadzało w spaniu
Hotel zgodny z opisem i opiniami wcześniejszych gości. Bardzo pomocna obsługa hotelowa recepcja,barmani, kelnerzy, sprzątaczki. Bardzo dobre i urozmaicone jedzenie. Duży wybór potraw, ciast sałatek, owoców.
Bardzo dobra i pomocna obsługa hotelowa. Różnorodne i urozmaicone jedzenie. Kameralność hotelu, brak kolejek przy posiłkach.
Dla osób przebywających pierwszy raz: - problem z dojściem na plażę i z powrotem, czas marszu 20 -25 minut, - problem z dojściem do centrum, portu, wzgórza kale. Brak animacji dla dorosłych i dla dzieci.
Pokoje schludne, jedzenie różnorodne i co najważniejsze smaczne, obsługa hotelowa miła i pomocna. Kawałek do plaży, ale kursowały bezpłatne busiki, które dowoziły na plażę Kleopatry.
jedzenie, czystość pokoi
drinki słodkie malo alkoholowe
Odległość z lotniska do hotelu do 3 godziny jazdy autokarem. Po nocnym 3 godzinnym locie i 3 godzinnej podróży znaleźliśmy się w hotelu ok. 7 rano. Okazało się, że doba hotelowa zaczyna się od godz. 14 i następnych 7 godzin spędziliśmy drzemiąc w recepcji. Z logistyki należy się Coral Travel pała! Hotel znajduje się przy małej uliczce nieomal w centrum miasta w którym istnieje gęsta, lub bardzo gęsta zabudowa. W konsekwencji jeśli ma się bardzo dużo szczęścia to z balkonu ma się widok nie tylko na sąsiedni hotel, ale i na basen. Najczęściej jednak widzi się kilka, czy góra kilkanaście metrów przed sobą inny balkon w innym hotelu. Sam budynek jest stosunkowo nowy, a pokoje średniej klasy, wyposażone w lodówkę, elektryczny czajnik i sejf; codziennie sprzątane, ale zawsze popołudniami, co nie jest najlepszą porą. Tuż przy hotelu dwa niewielkie baseny w cieniu tego i sąsiednich budynków, co w konsekwencji powoduje, że woda w nich ma temperaturę jak w Bałtyku. To następny minus. Stołówka, bo trudno to nazwać salą restauracyjną jest niewielka, co powoduje, że oprócz śniadań są tam przy obiedzie i kolacji tasiemcowe kolejki do szwedzkiego stołu. Asortyment potraw mizerny, w szczególności na śniadanie. Na obiad i kolację zawsze to samo, czyli rąbanka z kurczaka i jakaś ryba, wyjątek jeśli trafił się ze dwa razy jakiś „gulasz” z koziny, czy baraniny. Wyraźnie widać, które z mięs są u nich najtańsze. Podkreślam, że z głodu trudno umrzeć, ale z przejedzenia zachorować jeszcze trudniej! Do plaży ok. 15 min pieszo, lub 3 min hotelowym busem. Busik to rozlatujący się rzęch wyposażony w 14 siedzeń. Jeździ rzadko i o tak niewygodnych porach, że zawsze jest pełen; jednego razu naliczyłem w nim 27 pasażerów; stojący trzymają się powietrza i przewiduję, że przy najdrobniejszej stłuczce będzie sporo rannych. To jest naprawdę igranie z losem! Plaża pełna Rosjan, którzy muszą dysponować swoimi środkami transportu i po 10 rano już trudno upolować wolny leżak. Na plaży brak bezpłatnego baru. W przeddzień wylotu zdarzyło się nam nieszczęście i jedna z pań skręciła nogę w kostce. Skontaktowaliśmy się telefonicznie z rezydentem (...) i uzyskaliśmy zapewnienie, że na lotnisku w Antalyi będzie czekał na nas ktoś z wózkiem inwalidzkim. Czekaj tatka latka! Za coś takiego powinno się zwolnić rezydenta z pracy w trybie ekspresowym! Szczęśliwie obsługa lotniskowa wykazała się serwisem na najwyższym poziomie i ranna pani nie dość, że została dowieziona do samego wnętrza samolotu, to na dodatek przebookowano jej i mężowi bilety na miejsca na samym początku samolotu. Co więcej powiadomiono lotnisko w Gdańsku i tutaj również mimo późnej pory czekał na nią wózek inwalidzki. Czapki z głów dla obydwu lotnisk: w Anmtalyi i w Gdańsku.
Sympatyczna obsługa
Spora odległość od lotniska
Wielki plus. Polecam wszystkim z całego serca. Hotel przepiękny, pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane, kosmetyki dokładane. Jedzenie różnorodne i pyszne, każdy znajdzie coś dla siebie pysznego. Obsługa przyjazna, pomocna i gotowa do pomocy. Przez tydzień naszego pobytu 3 razy animacje - wieczór turecki, muzyka na żywo i pokaz ognia. Bardzo dobra lokalizacja hotelu.
Hotel, jedzenie, obsługa
Czysty hotel, kameralny, miła i pomocna obsługa, pyszne i rożnorodne jedzenie, polecam z całego serca!:)
Spędziłam z koleżankami super 10 dni w tym hotelu. Pierwsze wrażenie po przyjeździe nie było aż tak cudowne. Ale od następnego dnia już wszystko było ok. Czysty zadbany pokój, lodówka zaopatrzona w wodę mineralną. Przygotowane kubeczki, szklanki dzbanek, herbata i kawa. Obsługa pomocna i uprzejma dla gości
dużo zadbanej zieleni, czysto
za daleko od morza - dojście piechotą.
Hotel kameralny z miłą obsługą trochę monotonnym jedzeniem ale ogólnie godny polecenia
Bardzo dobry hotel z przemiłą obsługą
Klimatyzacja do poprawy