Plaża Ladies Beach z widokiem na zachód słońca
Bliskość ruin Efezu i Domu Marii Panny
Port z rejsami na grecką wyspę Samos
Targowiska z dywanami, przyprawami i biżuterią
Pobyt w tym hotelu nie do końca spełnił moje oczekiwania. Najwyższą ocenę daję za położenie obiektu, cudowny widok z okna na 6 piętrze od strony morza, jedzenie, pomocna obsługa, basen. Natomiast źle oceniam czystość na terenie obiektu, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. W hotelu i na terenie przynależnym jest bałagan. Jest brudno. Na tzw. plaży przy próbie zejścia do morza można złamać nogę - schodki do wody to tylko pozostałość po ich dawnej świetności. Została tylko metalowa konstrukcja - brak stopni.
Podobało mi się położenie hotelu, widok z okna, jedzenie, napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pomocna obsługa
Ten hotel wewnątrz i na zewnątrz wymaga gruntownego sprzątania. To wg mnie najpilniejsza sprawa do zrobienia. Należałoby również naprawić schody do morza oraz windę, która jeździ na plażę. Podczas naszego dwutygodniowego pobytu była nieczynna
Sam pobyt był udany,z pewnością nie jest to hotel dla wymagających i szukających pięciu gwiazdek
Piękne widoki
Z pewnością nie jest to hotel marzeń ,jest zaniedbały przydałby się gruntowny remont
Oceniam na wysokim poziomie, obsługa przemiła, pokoje czyste, jedzenie świerze i duży wybór, piękne położenie hotelu i cudowne widoki. Jesteśmy bardzo zadowoleni, brakowało wieczorami muzyki i dyskoteki.
Lokalizacja i widoki na morze i skały coś pięknego.
Opis hotelu nie jest zgodny z stanem faktycznym, zdjęcia na stronie pochodzą z bardzo dawana na co wskazuje m.in infrastruktura wokół hotelu oraz czy nie uszkodzone części budynku, w rzeczywistości wokół hotelu powstały lub też powstają nowe obiekty a cały hotel wymaga generalnego remontu a/i w szczególności sprzątania. Jedzenie ok gdyby nie fakt, że podczas posiłków obsługa jeździ śmierdzącymi wózkami i zbiera resztki jedzenia z sąsiednich stolików, zatrzymując się koło nas. My składamy oficjalna reklamacje ponieważ opis nie jest zgodny z stanem faktycznym. Standard hotelu a w szczególności pokoju nie spełnia 5 gwiazdek, max 2 -3. Pokoje to przechowalnia dla bydła a nie ludzi,. Sprawę również kierujemy do Rzecznika Praw Obywatelskich, ponieważ Coraz Travel.i Wakacje.pl powinni sprawdzić wcześniej gdzie wysyłają ludzi na wakacje. Nawet za okazyjna cenę nie warto jechać do tego hotelu. Lepiej poszukać czegoś bardziej sprawdzonego i korzystać w pełni ze swojego urlopu. Niestety można wrzucić tylko 10 zdjęć więc zobrazuje po krotce jak wyglądają pokoje i wyjście boczne z hotelu.
Uprzejma i bardzo pomocna obsługa hotelu - dogadał się bez problemu. Ciepła woda w basenach na przełomie sierpień/wrzesień. Zaletą była by klimatyzacja centralna która działa 24/dobę ale jest tak zagrzybiona że musieliśmy ją wyłączyć (zdjęcia). Bardzo dobra komunikacja do miasta.
Standard hotelu to max 2-3 gwiazdki, duży obiekt który wymaga generalnego remontu. Pokoje w tragicznym stanie, szczególnie łazienki do których strach wejść. Firanki i zasłony nie wymieniane chyba od nowości - pleśń rośnie na firankach. Podłoga w łazience brudna nawet po sprzątaniu. Korytarze i części wspólne bardzo brudne oprócz lobby i barów - tam jest ok. Brak wystarczającej ilości leżaków przy basenie dla dzieci.
Byliśmy z rodziną w tym hotelu w sierpniu i mimo obaw które przeczytliśmy w opiniach o tym obiekcie muszę powiedzieć że wszystko jest O.K. Jest to hotel dla ludzi którzy nie szukają żadnego WOW w hotelu. Pokoje są wporzątku sprzątane regularnie, z wymianą pościeli i ręczników. Z łazienką jest faktycznie trochę gorzej ale nie ma tragedni. Klimatyzacja działa. Jedzenia jest poddostatkiem i każdy znajdzie coś dla siebie. Obiekt faktycznie wymaga odświeżenia, no i te windy faktycznie czasami dramat (ale zawsze są schody:)) Baseny są czyściutkie a bary na basenach działają sprawnie. Jeśli są jakieś niedociągnięcia to wszystko rekompensują przepiękne widoki.
Przepiękne widoki
Wymaga odświeżenia
Hotel ma tak naprawdę tylko dwa plusy: przepiękne położenie wśród skał, które zapewnia naprawdę imponujące widoki, oraz smaczne jedzenie. Niestety, cała reszta to spore rozczarowanie. Hotel jest brudny, lepiej się nie przyglądać dokładnie. Obsługa praktycznie nie zna angielskiego, nawet najprostsze słowa sprawiają problem, co utrudnia jakąkolwiek komunikację. Dla czterech osób w pokoju przygotowane były tylko dwa ręczniki, brakowało papieru toaletowego i wody. Sprzątanie odbywa się niby co dwa dni, ale nie widać żadnej różnicy — pokoje pozostają brudne. Największym minusem jest zdecydowanie wszechobecny brud oraz fakt, że hotel jest przeludniony i kompletnie nieprzystosowany do takiej liczby gości. Tłumy przy basenie, tłumy w restauracjach podczas posiłków — to wszystko sprawia, że pobyt nie jest przyjemny. Podsumowując: piękne widoki i dobre jedzenie nie rekompensują fatalnej organizacji, braku czystości i przepełnienia. Nie polecam.
Hotel bardzo zaniedbany. Byliśmy rozczarowani ponieważ w pokoju brudno, sprzątano rzadko i ciągły brak papieru - nie dokładali nawet kiedy wyrzucali śmieci. Jedyne owoce jakie były to jabłko, pomarańcza i grejpfrut mimo iż na mieście dużo arbuzów i moreli oraz innych sezonowych owoców. Jedzenie monotonne przez 11 dni codziennie praktycznie to samo. W hotelu większość Turków i Rosjan a obsługa słabo zna angielski a nie którzy barmani wogóle. Nadrabia widokami i lokalizacja reszta słaba. My byliśmy koniec maja początek czerwca i po licznych skargach zaczęli coś ogarniać typu wymiana parasoli bo te co zastaliśmy były zagrzybione i zniszczone i było ich zdecydowanie za mało tak samo jak materace na leżaki.
Tylko widoki i zachód słońca
Zaniedbany, niesprzątany, brak owoców i lodów, łóżka zarabowane i to polowe gdzie płaciło się za każda osobę a ta 4 musiała spać na zniszczonym łóżku. Wykładziny poplamione.
Byliśmy w hotelu 3 osoby dorosłe w październiku 2024. Ogromną zaletą jest piękne położenie hotelu, hotel mieści się na skarpie, bardzo malownicze, przepiękne widoki na morze, robi wrażenie. Hotel przy samym morzu. Cena adekwatna do jakości. Hotel jest stary to fakt, wiedzieliśmy o tym przed wyjazdem, natomiast największy mankament to łazienka, w której jest grzyb. Po wejściu do pokoju czuć stęchlizną, grzybem, jest to odczuwalne dość mocno. Nie polecam wczasów w tym hotelu w miesiącach letnich, my byliśmy w październiku także klimatyzacja nie była potrzebna. Klimatyzacja działa jak wentylator, na pewno w miesiącach letnich nie jest w stanie schłodzić pomieszczenia. Jedzenie smaczne i dużo, co do jedzenia nie ma się czego czepić. Jeżeli uda się hotel wyrwać w niskiej cenie poza miesiącami letnimi to polecam, natomiast jeżeli niewielka róźnica w cenie to zdecydowanie lepiej wybrać inny hotel. Internet bardzo słaby, tylko w lobby, działa 10 min i się rozłącza to też duży mankament bo w innych hotelach działał bez problemu również w pokojach.
Położenie Jedzenie Blisko do morza
Zagrzybione łazienki Słaby internet Słaba klimatyzacja
Oceniam hotel od 1-10 na 6. Jedzenie smaczne i naprawdę dużo, róże przekąski, dużo jest też barów, alkoholu pod dostatek. Trochę brudno, ale ułożenie rekompensuje wszystko.
Piękne ułożenie, widoki
Troszkę pokoje zaniedbane, drzwi w łazience się nie zamykały
Lokalizacja otoczenie położenie hotelu bardzo nie powtarzalne. Pokoje w budynku hotelowym nie czepiając się łazienek powiedzmy ok. Restauracja super do momentu aż nadmiar ludzi jaki był zrobił ambaras. Powiem tak szału ni ma ale tydzień sie przetrwa.
Brak remontu trochę zangażowania obslugi
Trochę się rozpiszę, ale proszę przeczytać do końca bo naprawdę uważam się za osobę która bardzo realnie przedstawi swoją opinię. Przed wyjazdem do Ladonia Hotels Adakule nie czytałam opinii, byłam dwa razy w Turcji z rodziną i chyba pod wpływem dobrego wrażenia miałam w sobie przekonanie, że Turcja to pewniak. Zaczęłam czytać opinie gości dopiero po opłaceniu całej wycieczki. Przeczytaliśmy wiadomości o pluskwach, brudzie i o tym, że hotel jest bardzo stary. Bardzo się przestraszyłam, mieliśmy nawet zmienić hotel, ale ostatecznie postanowiliśmy, że zaryzykujemy było w końcu także mnóstwo bardzo dobrych opinii, a teraz napiszę Państwu jak był naprawdę. Hotel jest umiejscowiony w przepięknym miejscu nad samym morzem, które jest przepiękne i na tym bazuje hotel, który niestety nie zasługuje na swoje 5 gwiazdek ponieważ faktycznie jest bardzo stary i zaniedbany, a w wielu miejscach nawet zniszczony. Przed zameldowaniem najbardziej bałam się pluskiew i założyliśmy sobie, że po wejściu do pokoju oglądamy materac i ściany. Gdy weszliśmy do pokoju to złapałam się za materac, który był tak stary i poplamiony jakby miał ze 20 lat po podniesieniu zobaczyłam pluskwę. Na szczęście przenieśli nas do głównego budynku, w którym nie było balkonów ale bez zastanowienia się zdecydowaliśmy. Pokój także był w podobnym stanie jak poprzedni i cały czas bałam się, że te pluskwy też są, ale nie było. Łazienka z grzybem w fugach. Moim zdanie ewidentnie było za mało personelu który np. podczas kolacji nie wyrabiał się sprzątać strasznie brudnych stolików. Mam wrażenie, że przez to że wszędzie było brudno to ludzie jeszcze bardziej na złość brudzili i lekceważyli wszelkie zakazy dotyczące wynoszenia jedzenia do pokoi czy na basen. Bary na plaży i główny przy basenie obskurne, brudne i jakby porozwalane. A teraz trochę o plusach. Pokoje były codziennie sprzątane (wytarta podłoga z błota w łazience i wymieniona lub ułożona pościel, dodane czyste ręczniki). Jedzenie było bardzo dobre i różnorodne i było go bardzo dużo. Pyszny arbuz, dużo owoców, warzyw i najlepsze słodkości jakie jadłam do tej pory w Turcji. Przepiękne morze, zachody słońca i najlepsze miejsce jeżeli chodzi o region (zrobiliśmy sobie między innymi wycieczkę na Samos). Jeżeli nie masz zbyt wysokich wymagań jeżeli chodzi o standard hotelu to jedź bo hotel był w atrakcyjnej cenie i my ostatecznie jesteśmy bardzo zadowoleni i uważamy, że to był naprawdę udany urlop i sporo kasy zostało w kieszeni , ale jeżeli chcesz zaoszczędzić sobie stresu, że może to Ty wylosujesz pokój z lokatorem ;) to wybierz inny hotel. Pozdrawiam
Piękna lokalizacja, piękne morze, bardzo dobre jedzenie
Niski standard max 3 gwiazdki, hotel przestarzały, zniszczony i brudny. Za mało personelu.
ogólnie pobyt podobał mi się bardzo. Pokoje ładne, duże i przestronne. Łazienka trochę w kiepskim stanie, ale czysto. Na pobyt wakacyjny wystarczające.
Wspaniała lokalizacja- góry, morze, widoki zachwycające. 4 baseny- nigdy nie było problemu z leżakami ani konieczności rezerwacji z samego rana :) Obsługa miła i sympatyczna. Pokoje sprzątane codziennie.
mało obsługi, długie oczekiwanie na windy.
Pięknie położony to rekompensuje wszelkie usterki
Jedzenie jak dla mnie ok bufetów z piciem pod dostatkiem a hotel i tak służy tylko do spania
Trochę jak za PRL 🤗 ale dla mnie spełnił oczekiwanie (...)
Syf kiła i mogiła stołowka brudna i do tego talerze tłuste. zatoka rano zalewana sciekami z hotelu. w pokoju klima nie dziala i cieknie servis nie reaguje . wzyciu nie bylem w takim syfie a wiele zwiedzilem.
tubylce mowili ze to mialo byc wiezienie lub bylo i tak wyglada bez balkonow jakies wierzyczki
Koszmar jaki przeżyliśmy z rodziną w tym obiekcie, odcisnął piętno na naszym zdrowiu i psychice. Wszechobecny bród i niemiły zapach, zdewastowane pokoje i korytarze, wstające przewody z gniazdek, brak higieny i jakiegokolwiek sprzątania detergentami, doświadczenie ostrego zatrucia pokarmowego od jedzenia w tym brudzie i leczenie w szpitalu (wiele osób w tym czasie przeżyło to samo-mam świadków), dzieci pogryzione przez pluskwy. Wszystko udokumentowano na zdjęciach, wideo i w opisie dokumentacji medycznej. Nie zapomnę tego i nie odpuszczę Wam, że wysłaliście nas do takiego piekła za ciężko zarobione pieniądze.
Tego obiektu nie można nazywać "hotel". Hotel to miejsce w którym gość czuje się chciany, i zapewnia się mu warunki ludzkie warunki higieniczne i sanitarne.
Chcę zapomnieć o tym miejscu. Nie życzę nikomu aby trafił w podobne miejsce.
Pobyt udany , ale traktowaliśmy hotel jako baza do zwiedzania. Sam region godny polecenia, blisko Efes, Pamicale, Samos, Izmir.Nie zasługuje na 5 gwiazdek, przez jakość infrastruktury, swoje najlepsze czasy ma już dawno za sobą. Jeśli ktoś jest wrażliwy na estetykę to nie wybór dla niego😉
Położenie, fajne widoki, jedzenie w sumie średnie ale bardziej na plus niż na minus .
Jakość pokoi, słabe animacje w zasadzie tylko po Turecku.
Hotel wymaga remontu! Szału nie ma, ale cena adekwatna do jakości. Dużo jedzenia, każdy coś dla siebie znajdzie. Obsługa miła, pomocna i uprzejma. Ale to koniec plusów. Dywany na korytarzach czy w pokojach brudne i poplamione jak cholera, jakby ktoś się zwymiotował na nie. Łazienki zagrzybiale. Wifi tylko na głównym korytarzu. Mini disco dla dzieci - to nigdzie nie widziałam takiego słabego. Animatorka żadnego układu nie umie, prowadzący tylko mówi w języku tureckim. Powinni jechać się przeszkolić(...)!!!
Mocne drinki Fajne położenie hotelu Obsługa pomocna i uprzejma
Brudno Brak wifi w pokojach Jedzenie mało smaczne Tragiczne mini disco
Hotel bardzo może i nie pierwszej świeżości ale bardzo ładny , czysty i zadbany. Jedzenia mnustwo , bardzo dobre oraz duży wybór. Generalnie niema się do czego przyczepić , świetne miejsce na spędzenie wakacji z dziećmi ;) Obsługa bardzo miła i sympatyczna;)
Jedzenien, lokalizacja i obsługa.
Miałam pewne obawy po przeczytaniu opini ale nie potrzebnie hotel czyściutki pokoje rowniez czyste przestronne pościel czyściutka bez zastrzeżeń obsługa hotelowa miła i pomocna .Hotel bardzo duży 3 piętra w dół i 5 w górę nie posiada balkonów ale to żaden problem widok z okna przepiękny na góry i morze z naszego ona widać było wyspę ptasia .Jedzenie przepyszne rozno rodne dziennie coś innego ale dlamnie najpyszniejsze były ciasta torty desery jak bym była dłużej to niewiem czy by mnie samolot zabrał ją osobiście polecam hotel Ladonia.Jest tam dużo basenów czyściutkich są również zjeżdżalnie wodne otwarte godzinowo
Zalety dlamnie widoki jedzenie obsługa hotelowa
Wada dlamnie było brak plazy jest tam betonowy podest duży nie było by problemu gdyby była drabinak z zejściem do wody dlaczego?bo wejść można ale ja w moim wieku a przedewszystkim wadze niewiem jak bym wyszła z tego morza
Nie mam uwag co do pokoju. Wygodne łóżko, czysta pościel, codzienny room service. Łazienka w sumie czysta ale wymagająca już remontu. Hotel pięknie położony, z okna widok na baseny i prywatną zatokę. Jedzenie urozmaicone, potrzebowalibyśmy zostać kilka tygodni by spróbować wszystkiego. Obsługa bardzo miła i pomocna.
Położenie. Prawdopodobnie to najładniej położony hotel na tureckim wybrzeżu Dobre jedzenie, dobra kawa, kilka długo otwartych barów, kilka bardzo czystych basenów, bezpłatne ręczniki, leżaki i parasole.
Hotel potrzebuje odświeżenia: tu i ówdzie odstająca farba, w innym miejscu brudna, poplamiona wykładzina, ogniska pleśni w łazienkach. Na minus również słabo działające WiFi i to tylko w lobby.( codziennie prośby w recepcji o podanie loginu)