Białe, piaszczyste plaże otoczone tropikalnymi lasami
Kolorowe rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu
Wyśmienita kuchnia z owocami morza i tropikalnymi owocami
Hotel zasługuje na 5 gwiazdek i jest stosunkowo nowy, choć prysznice trochę rozczarowują. Pokoje są ogromne (73 m²), czyli więcej niż potrzebowaliśmy we dwoje. Sprzątanie odbywa się codziennie, ręczniki wymieniane są codziennie, a pościel co trzy dni. Mieliśmy tylko śniadania; jedzenia było wystarczająco, ale wybór niewielki. Zawsze dostępne były świeże egzotyczne owoce. Obiady i kolacje są dostępne za opłatą; ceny są podane w menu lub 650 batów za bufet od osoby. Alkohol, piwo — wszystko jest dobre, nie rozcieńczane. Ale chodziliśmy do restoracij w miaście, chcieliśmy spróbować czegoś innego. Hotel jest nastawiony na Włochów i Francuzów; przyjeżdżają w grupach (jak na wyjazdy korooracyjne), więc animacja jest w ich języku i dostosowana do ich gustów. Personel mówi po angielsku. Teren jest duży, z dużą ilością zieleni i zawsze czysty. Jest ogromny basen z zawsze czystą i ciepłą wodą. Plaża jest duża, z łagodnym zejściem do morza, ale woda w pobliżu brzegu jest nieco mętna z powodu piasku. Wieczorem jaszczurki biegają po ścianach korytarzy, ptaki śpiewają cały dzień, a wieczorem gryzą komary (polecam od razu kupić lokalny środek na komary w różowej butelce, nasze europejskie nie działają). A teraz wady: hotel położony jest daleko od zaludnionych miejsc, a najbliższe kawiarnie i targowiska oddalone są o 30 minut jazdy samochodem. Taksówki z hotelu są bardzo drogie, a tuk-tuki również mają stałą wysoką stawkę. Umowiałiśmy grupą i podzieliliśmy się kosztami za prejazd. Nie jest łatwo dotrzeć tam pieszo; droga jest oddalona o 30-40 minut i prowadzi przez bardzo ciemne uliczki dżungli. W pobliżu jest kilka a-la restoracij, jeśli przejdziesz się wzdłuż brzegu; jedzienie pyszne, a ceny są niższe niż w hotelu, ale wyższe niż w restoracjach w mieście. Ogólnie rzecz biorąc, byliśmy bardzo zadowoleni z naszego pobytu. Jeśli nie planujesz nigdzie wyjeżdżać i chcesz skorzystać z pakietu all-inclusive, gorąco polecam.
Czysto, spokojnie, dużo zieleni
Daleko od miasta