Life Resorts Coral Hills

4.1

Nie warto było brać ten hotel - nie mam słów jak to (...) sprzedaje ta firma

Dobry. Po włożeniu do paszportu 10 euro dostaliśmy pokój superior i całe szczęście bo nie wiem w jakim stanie są te zwykłe. Jest po prostu brudno. Prysznic cieknie na całą łazienkę. Z lodówki śmierdzi. Pościel nie pachnie praniem. Zaschnięte plamy albo takie które nie zeszły. Dywany nie odkurzane. Gniazdka albo nie działają albo są bardzo brudne. Zawsze brakowało szklanek i do napojów zimnych i ciepłych. Śniadania to dramat. Ciągle czegoś brakowało. Szklanki jak już bylu były to były nie domyte lub pęknięte, wielkości literatki. Ratownicy rezerwują leżaki ręcznikami Trzeba dać im kilka euro i wtedy oddają Ci miejsce. Plaża dramat. Parawany i parasole nie wyglądają jak na zdjęciach. Wszystko jest zniszczone. Plaża kamienista. Animacje bardzo słabe. O lody dla dzieci trzeba prosić. Woda w basenach zimna. Ręczniki podarte i nieudolnie pozaszywane. Toalety przy basenie to horror. Żeby zjeść przy czystym stole trzeba być pół godziny przed podawaniem posiłku.

Pokój czysty codziennie sprzątany. Bliskość do morza.

Hotel podobał mi się. Jest to miejsce dla osób, które dobrze pływają i lubią oglądać rafy koralowe. Pozostym osobom zostaje pływanie w dwóch fajnych basenach.

Info dla turystow-przyjedźcie ze swoimi kubkami. Notoryczny ich brak, począwszy od napoi, kaw, herbat. Raz zdarzyło mi się czekać na talerz obiadowy 15min. Alkohol proponuję swój, bo jest tylko ich miejscowy. Paskudztwo, nienadający się do spożycia. Jedzenie- nie będziesz głodna, ale nie najesz się. Brak wędlin, jedno dwa mięsa do wyboru w obiedzie. Nie przytyjesz. Pokoje- skrzypiące materace/łóżka,problem większości, czas oczekiwania na pokój 5godz, bo pierwszy odbiegał od norm zamówienia- osobne łóżka, a miało być jedno duże, była dopłata. Zimna woda w basenie. Notoryczny brak nadającego się jedynie do picia piwa, lanego z butelki, na basenie, plaży. Brak notoryczny kubków. W hotelu ze 4 sklepy. Ogólnie nie polecam. Za te same pieniądze można mieć lepszy hotel. Absolutnie nie przygotowany do gości. Dopisała jedynie pogoda.

Nazwa  Life Resorts Coral Hills
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu

Przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża.

Dla dzieci: brodzik, animacje, mini klub ,menu, plac zabaw.

Bogata oferta sportowo-rekreacyjna: siatkówka plażowa, koszykówka, aerobik, animacje, rzutki, dyskoteka.

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

6.5
5.7

4.1

Wyświetlono 177 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.0
Mariia

Nie warto było brać ten hotel - nie mam słów jak to (...) sprzedaje ta firma

Zalety

niema

Wady

stary, zepsuty hotel, nie ma co wody goroncei w numeru, nie ma klimy, nie ma nic z oferty

Ali

Pobyt - Kwiecień 2025

Zalety

Największym i jedynym plusem jest obsługa. Bardzo mili i chętni do pomocy.

Wady

Po prostu dramat. Lepiej zapłacić tysiac więcej i wybrać hotel o lepszym standardzie. Unikajcie zwłaszcza z dziećmi

Greg

Pobyt - Kwiecień 2025

Pokój czysty codziennie sprzątany. Bliskość do morza.

Zalety

Bliskość do plaży , dobre jedzenie, bardzo miła obsługa hotelowa.

Wady

Zimna woda w basenie, mało owoców.

Renata

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Blisko brzegu morza ściana rafy koralowej

Wady

Niewystarczająca ilość posiłków mięsnych. W zamian duże ilości różnorodnych ciast

2.3
Robert

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Ładny widok z pokoju, ale to po opłaceniu zamówienia w trakcie rezerwacji i wyszarpaniu tego pokoju po przyjeździe. Musisz znać angielski żeby się dogadać i nie słuchać gadania menagerów, że takowego nie posiadają w ofercie

Wady

Brak podstawy europejskich alkoholi ,tylko miejscowe, kiepskie jedzenie, skrzypiące łóżka

Zbigniew

Pobyt - Marzec 2025

Hotel, pokój i otoczenie czyste i zadbane. Jedzenie w standarcie, ale na plus dobrze grilowane mięsa i ryby.

Zalety

Nie wyróżniał się niczym co spowodowałoby bym tam znowu poleciał.

Wady

Rafa słaba a wybrałem sie tam skuszony opiniami że rafy w Marsa Alam są najpiekniejsze. Nudno wieczorami, dobrze że była nas tam spora grupa Polaków i sami zajeliśmy sie sobą, żadnej dyskoteki i życia nocnego w hotelu nie ma a otoczenia nie ma wcale ;-).

Pobyt - Marzec 2025

Na wstępie zaznaczę że wybierając wycieczkę za takie pieniądze nie spodziewaliśmy się cudów i takowych nie było. Jeżeli ktoś jedzie tylko leżeć na leżaku łapać słońce to ok. Jedzenie może bez wielkiego wyboru, ale w porządku szczególnie to z grilla . Przekąski przy basenie praktycznie nie istnieją- pozostałości ze śniadania. Brak podgrzewanego basenu też doskwiera przy wietrznej pogodzie i zamkniętym pomoście. Alkohol w Egipcie kiepski a w tym hotelu wyjątkowo kiepski. Stół do bilarda owszem jest, ale kije rozwalone także na rozgrywki nie ma co liczyć 😉 Kolacja a'la carte tylko z nazwy. Baaardzo słaba. Pokoje są ok, rafa również nienajgorsza. Podsumowując, hotel dla bardzo mało wymagających. My na pewno nie wrócimy.

Zalety

Rafa, obsługa, widok z balonu

Wady

Alkohol, brak podgrzewanego basenu, ciągły brak szkła w barze i na posiłkach, mało leżaków na plaży.

Robert

Pobyt - Marzec 2025

Hotel z drobnymi niedociągnięciami bez wpływu na ogólne pozytywne wrażenie. Miła, pomocna, zawsze uśmiechnięta obsługa, pokoje czyste, blisko morza i wspaniałej rafy, piaszczysta plaża.

Zalety

Bliskość piaszczystej plaży i wspaniałej rafy koralowej

Wady

Troszkę przestarzały wystrój pokoju

Daria

Pobyt - Marzec 2025

Hotel ładny i czysty, pokoje duże i komfortowe. Śniadania trochę monotonne, obiady i kolacje bardzo smaczne, mało owoców ale bardzo dobre ciasta. Obsługa bardzo uprzejma i pomocna. Jedyne czego brakowało to podgrzewany basen, w części bocznej hotelu basen z cieplejszą wodą i ze zjeżdżalniami wiec dzieci się kilka razy wykąpały. Przez prawie cały pobyt była czerwona flaga więc nie mogliśmy skorzystać z kąpieli w morzu. Stosunek ceny do jakości bardzo ok. Trzeba uważać na Panów w sklepach, trzeba się targować i dokładnie liczyć wydawaną resztę. Hotel znajduje się 40 minut od lotniska.

Zalety

Lokalizacja, bardzo smaczne jedzenie, przemiła obsługa, duże pokoje, widok na morze

Wady

Wymaga niewielkich napraw, brak podgrzewanego basenu

Sylwia

Pobyt - Luty 2025

Obsługa bardzo fajna. Zaangażowana w swoją pracę. Hotel nie w najgorszym stanie chociaż kilka rzeczy było niesprawne

Zalety

Wady

Brak podgrzewanego basenu mimo informacji w ofercie o jego posiadaniu,

Moniq

Pobyt - Luty 2025

Polecam z całego serca ❤️ Fantastyczna obsługa. Bardzo pomocna. Hotel kameralny. Atmosfera przyjazna. Pięknie położony. Dookoła pustka. Plaża bezpośrednio przy hotelu. Animatorzy fenomenalni. Jeżeli szukasz miejsca bez nadęcia, bez hałasu, to warto odwiedzić Life Coral Hills 🙂

Zalety

Pustka dookoła 🙂

Sabina

Pobyt - Luty 2025

Hotel oceniam pozytywnie, w skali od 1 do 5 na jakieś 3,5. Było czysto, spokojnie. Głodnym nikt nie chodził, choć raczej codziennie podawano to samo. W pokoju wygodnie i przestronie, wszystkie mają widok na morze. Pokój sprzątany codziennie. Mimo małej ilości osób bary na plaży i przy basenach były czynne. Nie było jednak podgrzewanego basenu, a tego najbardziej brakowało mi, bo przez cały pobyt wiało dość mocno i do morza nie można było wejść. Brakowało mi też jakiś wieczornych rozrywek. Hotel jest jakieś 40min. od lotniska. Wyjazd był około 4h przed wylotem. Pokój należy zwolnić o 12 i można przedłużyć pobyt płacąc 20$ za dwie osoby. Za lunch też trzeba dopłacić tyle samo. Jest informacja w recepcji przy rejestracji i w umowie, nie wiem, dlaczego niektórzy są zaskoczeni. Do pokoju jednak weszliśmy sporo przed czasem. Tak jak napisałam hotel oceniam na jakieś 3,5. Hotel wygląda na duży, ale było niewiele osób. Mi to pasowało, bo nie szukałam hałasów i biegających małych dzieci. W stosunku do ceny jaką zapłaciłam było OK. Polecam, tym którzy chcą w spokoju odpocząć.

Zalety

czystość, mała ilość osób

Wady

monotonne jedzenie, brak basenu z ciepłą wodą

Pobyt - Styczeń 2025

Wspaniale położony hotel z cudowną obsługą i energią

Zalety

Położenie, pracownicy

Alina

Pobyt - Grudzień 2024

pokój OK. Standard egipski. Drobne niedociągnięcia. Sprzątający nachalny- nie szanuje prywatności itd

Zalety

Blisko plaży, ładne części wspólne.

Wady

Brak mozliwości pływania w morzu - długie wejście o głębokości 20 cm max- a następnie głęboki dół i rafa. Normalne pływanie jest wykluczone.

Pobyt - Grudzień 2024

Pokój w hotelu dość dobry , ale ciągle dokuczały komary.

Zalety

Był to najsłabszy hotel w jakim byłem w Egipcie a byłem 23 raz więc mam porównanie.

Wady

Brak możliwości pływania przy brzegu, bardzo płytka woda i zaraz rafa. Bardzo słabe wyżywienie , mały wybór . Brak podgrzewanego basenu.

Przemek

Pobyt - Grudzień 2024

Hotel był zupełnie przyzwoity. Fajnie położony nie za duży ale posiadający wszystko co potrzeba. Przede wszystkim w hotelu pokojach i przy basenach było na prawdę bardzo czysto, woda w basenach chłodna ale również czysta. Jedzenie dobre, obsługa bardzo miła, pomocna i nie uciążliwa.

Zalety

Wszystko czego potrzebne do wypoczynku jest na miejscu. Czysto miło i przyjemnie.

Wady

za pieniądze poniżej 5000 zł za dwie osoby brak powodów do narzekania.

Aleksandra

Pobyt - Grudzień 2024

Brak podgrzewanego basenu, jedna restauracja, brak przekąsek między posiłkami. Przed zakwaterowaniem (poranne godziny przybycia) trzeba było na własną rękę wykupić sobie śniadanie, a po wykwaterowaniu o godz.12:00 trzeba było zapłacić za obiad (przy wieczornym odlocie). Codziennie w ofercie restauracji było to samo do jedzenia, brak owoców w menu. Obsługa restauracji, bardzo miła.

Zalety

Możliwość nurkowania pośród przepięknej rafy koralowej. Mało ludzi w tym okresie, można było wypocząć

Wady

Jedna restauracja (ale z głodu nikt nie padnie) i brak przekąsek między posiłkami. Brak podgrzewanego basenu. Po porannym przylocie na miejsce trzeba było wykupić sobie śniadanie, a przed wieczornym wylotem trzeba było wykupić sobie obiad. W żadnym innym hotelu nie ma takiej polityki hotelowej.

Irina

Pobyt - Listopad 2024

Miałam przyjemność zatrzymać się w tym niesamowitym hotelu i muszę przyznać, że przerósł on moje oczekiwania!

Zalety

Rewelacyjne centrum nurkowe to prawdziwy hit! Jedzenie było kolejnym dużym plusem, zwłaszcza perfekcyjnie przyrządzony miecznik (ryba-miecz). Każdy posiłek był prawdziwą ucztą. Obsługa hotelu zasługuje na najwyższe pochwały.

Wady

Jedynym minusem mojego pobytu były wysokie fale (codziennie czerwona flaga na plaży), co niestety uniemożliwiało kąpiele w morzu.

Andrzej

Witam byliśmy 11 dni hotel zaniedbany grzyb materace twarde jak deska klimatyzacja zagrzybiona

Zalety

Wady

hotel do remontu

Weronika

Na początku to powiem, że hotel powinien miec 4 gwiazdki nie 5. Jedzenie codziennie takie samo. Nie ma dużego wyboru. Jeżeli chcecie przyjechać i swój czas poświęcić tylko na leżeniu nad basenem to zdecydowanie ten hotel się do tego nadaje. Są animacje 2 razy dziennie- Aqua aerobik i wieczorne pokazy, ale to tyle tak to idzie się wynudzić.

Zalety

2 baseny na terenie hotelu + bar wodny w basenie.

Wady

Monotonne jedzenie, mały wybór. Kamienista plaża- za bardzo nie ma jak się kąpać. Prawie codziennie czerwona flaga. Hotel na totalnym odludziu. Bardzo daleko do miasta. Są sklepy w hotelu ale jest bardzo drogo. Bardzo dużo komarów w pokojach.

Life Resorts Coral Hills