Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami
Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów
Zakupy i lokalny klimat w bazarze El Dahar
Tętniące życiem nocne kluby i bary w Hurghada Marina
Piękny ogród, wspaniałą plaża, przyjazny personel i niespottkanie komfortowy bar na plaży
Położenie przy samej plaży, zadbane lub nowe wyposażenie np leżaki przy głównym basenie, mały basen z bezpośrednim wyjściem do morza, bardzo dobre jedzenie
Daleko do Hurgady (50km)
Brak słów . Nie wiem od czego zacząć. To jest sanatorium dla emerytów i rencistów. Animacje? Jestem obecnie i nie widziałem. Muzyka przy basenie to gra 2 godzinki z rana i to tak że głośniej bym z telefonu puścił. Polaków tu nie ma wcale tylko sami Niemcy na rencie. 2 razy w roku jeżdżę do Egiptu i przysięgam czegoś takiego nie widziałem. Jedzenie nie można sobie nabrać tylko przez szybę pokazujesz co chcesz i ci wydzielają. Między posiłkami zapomnij o jakiej kolwiek przekąsce. A najlepszy News to taki że w lobby o ile można to tak nazwać wi fi jest płatne 🤣 normalnie jaja. Ogólnie jak zawsze mówię że ludzie przesadzają w komentarzach i nie może być aż tak źle to tutaj ja mówię stanowcze nie. Byłem w Wenezueli w hotelu 3 gwiazdkowym gdzie standard od egipskiego tam jest dużo niższy i było o niebo lepiej niż tutaj. O pokoju nie będę pisał bo by mi miejsca brakowało.
Nie istnieją
Cały hotel to jest jedna wielka wada.
Polecam z całego serduch właśnie wróciłam z tego hotelu nie mam zastrzeżeń 😍
Duży przepiękny ogród wspaniały widok na morze bardzo fajny ludzie
Piękny ogród, pokój sea room na poziomie, ale ich alkohole pachną i smakują bimbrem. Trzeba używać dużo lomonki
Ogród , bliskość morza, piękne, ale małe rafy
Alkohol pachnący drożdżami
Byłem już 7 raz w Egipcie. Hotel spełnił moje oczekiwania. Kelnerzy nie są namolni na 1$ także byłem w szoku.
Hotel na odludziu także na wypoczynek jak znalazł.
Brak internetu w hotelu (polecam kupić kartę z internetem na lotnisku) Jedzenie trochę monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie.
Spędziłem tydzień w hotelu Lotus Bay i ogólnie był to bardzo przyjemny pobyt. Największym atutem tego miejsca jest lokalizacja – hotel położony jest tuż przy morzu i ma prywatną, czystą plażę, na której można naprawdę odpocząć. Nie trzeba się martwić o miejsce, a woda jest krystalicznie czysta, co było dużym plusem. Kolejna rzecz, która zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, to obsługa. Pracownicy byli bardzo sympatyczni, zawsze uśmiechnięci i chętni do pomocy. To naprawdę wpływało na ogólną atmosferę w hotelu – czuło się, że goście są tam mile widziani. Niestety, nie wszystko było idealne. Jedzenie było bardzo monotonne, a do większości potraw dodawano specyficzną przyprawę, która nie do końca mi odpowiadała. Po kilku dniach miałem już dość tych samych smaków i brakowało mi większej różnorodności w menu. Jeśli ktoś jest wybredny lub lubi urozmaicone posiłki, może to być pewien minus. Podsumowując, Lotus Bay to dobre miejsce na spokojny wypoczynek nad morzem – piękna plaża, świetna obsługa i przyjemna atmosfera to jego największe zalety. Gdyby tylko jedzenie było lepsze, byłoby idealnie. Mimo tego, miło wspominam pobyt i mogę polecić ten hotel osobom, które szukają relaksu w pięknym otoczeniu. 😊
- Prywatna plaża - Bardzo sympatyczna obsługa - Piękne ogrody
- Bardzo monotonne jedzenie
Hotel w dobrym usytuowaniu. Ładny ogród i plaża, dużo zieleni i palm. Polecam wziąć namiot zamiast pokoju , ewentualnie pokój premium.
Wyżywienie dość dobre, miła obsługa zarówno w restauracji, jak i w barach. Bar na plaży z kanapami dwa metry od wody. Cisza, spokój, mało ludzi , mało dzieci.
Niestety pokoje z Prl-u , lodówka 30 letnia, klimatyzacja nie lepsza, która wygląda jak by miała spaść na łóżko i zabić człowieka. Wyciąganie kasy przez obsługę za zmianę pokoju . Pokój 145 pierwszy serwowany klientom z Polski , to kociarnia smród bród i kuweta w jednym, sąsiad dokarmia i trzyma z 10 kotów w pokoju obok , a wcześniej były w tym pokoju. Pokój 147 standard trochę lepszy , nie śmierdzi przynajmniej , 4 łóżka i szafa z 4ma wieszakami i brakiem półek. Sprzątanie pokoi można sobie dar
Hotel zasługuje na 4 gwiazdki, otoczenie zadbane, ogród piękny, plaża blisko i morze czyste. Tylko cena zbyt wygórowana jak na ogólne warunki tego hotelu.
Duży wybór jedzenia podczas posiłków, piękny ogród, prywatna plaża z barem i rafą koralową w morzu.
Długi czas oczekiwania na pokój i opaskę po przyjeździe do hotelu. Na koniec zdając pokój w recepcji zabierają opaskę i jesteś zdany na siebie, za wszystko musisz płacić. Jedna część hotelowa jest po remoncie a druga nie, znajomi 3 razy zmieniali pokój. Obsługa łasa na napiwki, natrętny sprzedawca w białej czapeczce ze sklepu z torebkami i portfelami przy barze na plaży. Zbyt długie kolejki w części jadalnej przy posiłkach, wszystko nakłada obsługa na talerz…
To był mój drugi pobyt w tym hotelu i na pewno nie ostatni. Kocham to miejsce i ludzi których tam poznałam. Hotel jest kameralny, cichy, zielony i idealny dla kogoś kto ceni sobie prywatność i spokój. Nie ma żadnego aquaparku i rozkrzyczanej bandy dzieci za to jest piękny ogród i plaża do której z mojego domku szło się może dwie minuty ;) na basen droga jeszcze krótsza. Plaża czysta i z własnym kawałkiem rafy, owszem częściowo martwej, ale częściowo jak najbardziej żywej z olbrzymią różnorodnością ryb. Do rafy można dojść nie trzeba płynąć bo zaczyna się na głębokości około 130cm. Ludzie którzy pracują w tym hotelu są zawsze uśmiechnięci i pomocni nie ważne czy to menager hotelu czy pomocnik obsługi plaży. Ponieważ hotel jest w sumie niewielki to panowie z obsługi bardzo szybko uczą się imion gości więc zawsze witają się uśmiechem, grzecznym Salam i dodają nasze imię. Barman po jednym dniu już wie jaki jest nasz ulubiony drink, a pan z room service tworzy dla nas różne cuda z ręczników. Wielkim atutem hotelu jak dla mnie jest też to, że nie jest on w sercu miasta a wręcz na totalnym przedmieściu dzięki czemu również bardzo szybko można zapoznać się z miejscowymi :) Jeśli ktoś szuka wielu atrakcji, hałasu, tłumu, licznych animacji i ogólnego zgiełku to zdecydowanie nie jest hotel dla niego. Lotus Bay to hotel dla osób ceniących sobie spokój, prywatność i możliwość poznania lokalnych prawdziwych egipskich realiów.
Cisza, spokój, kameralność, lokalizacja, cudowni ludzie. To tak w skrócie ;) Dodać muszę, że w porównaniu z moim pobytem tam w wakacje wyraźnie widzę różnicę na plus w wyżywieniu, co świadczy o tym, że osoby odpowiedzialne biorą sobie do serca opinie osób, które u nich były i starają się wprowadzać zmiany, aby goście byli zadowoleni.
W wakacje widziałam jedną wadę - wyżywienie, która została znacząco poprawiona :) Tym razem odkryłam inną wadę - basen niestety nie jest podgrzewany więc tylko raz się odważyłam do niego wejść, na szczęście hotel ma swoją plażę a może cieplutkie :)
Hotel otoczony zadbanym zielonym ogrodem. Na terenie znajdują się dwa baseny przy których znajdują się bary z napojami alkoholowymi i bezalkoholowymi.( na plus to że piwo nalewają z butelek a nie z dystrybutora). Pokoje czyste sprzątane codziennie. Woda do picia butelkowa uzupełniona w pokojach każdego dnia. Jedzenie Jedzenie zjadliwe każdy znajdzie coś dla siebie( głodny nie chodziłem). Atutem jest piękna piaszczysta plaża z dwoma pomostami. Są miejsca do snurkowania i nurkowania. Obsługa hotelu miła i pomocna. Podczas pobytu nie miałam się do czegokolwiek przyczepić. Bywałem dużo lepszych hotelach ale naprawdę za tą cenę naprawdę pozytywnie oceniam Hotel Lotus Bay👍
Bardzo ładny hotel. Dużo zieleni, przestronna plaża. Niestety nasz pokój był zbyt blisko estrady i do późnej nocy przeszkadzała głośna muzyka. Pokój był czysty, ale armatura w bardzo złym stanie. Obsługa przyjazna.
Zieleń, niska zabudowa, plaża.
Zużyte wyposażenie, szczególnie w łazience.
Czysto, smacznie ! Bardzo pomocni ludzie ,mili i usmiechnieci
Bardzo bliska plaży
Nakładanie jedzenia przez personel
Hotel oceniam bardzo dobrze 🤗 Pokoje codziennie sprzątane Obsługa bardzo miła Baseny czyste ,plaża piaszczysta
Piękna rafa, dużo zieleni Ogród piękny można poczuć się jak w raju ogrodnicy dbają o niego codziennie 🤪🏖🥰
W dniu wymeldowania obcinają opaski wiec nie można już z niczego korzystać 😏dziwna sytuacja nigdy dotąd z czymś takim się nie spotkałam
Wakacje bardzo udane. Położenie hotelu piękne. Jedzenie dobre i różnorodne. Obsługa przemiła i zaangażowana. Plaża bardzo ładna i ładnie zagospodarowana. Dużo cienia.
nieoczywistą zaletą hotelu dla mnie był niewielka ilość atrakcji dedykowanych dla najmłodszych i w konsekwencji... śladowa obecność bąbelków" ;)
wyposażenie pokoi nie jest najnowsze, ale wszystko działa i jest czysto
ładna plaża z łagodnym zejściem do morza z małą rafką barek na samej plaży wystarczająca ilość leżaków przy morzu i basenie basen czysty średniej wielkości pokoje bardzo skromne brak sejfu,brak serwisu kawowego brak szklanek,największy problem bardzo niskie ciśnienie wody pod prysznicem co strasznie utrudnia mycie po powrocie z plaży,bardzo miła obsługa hotelowa, jedzenie jak w Egipcie jeśli ktoś był to wie o czym piszę jak nie był to musi sam ocenić problem to obsługa za szybą nakładająca jedzenie chyba z oszczedności. ogólnie hotel dla ludzi spędzajacych czas na plaży
ładna plaża z łagodnym zejściem do morza w czasie odplywu można się spokojnie kąpać ,ładny basen świetny barek na plaży miła obsługa
bardzo skromnie wyposażone pokoje niskie ciśnienie wody pod prysznicem , wydzielane jedzenie w czasie posiłków
Bardzo lubimy ten hotel. Miejsce pełne zieleni oraz pięknych kwiatów. Prywatna plaża, którą świetnie widać z okien pokoi hotelowych. Obsługa uśmiechnięta oraz pomocna.
+ piękne ogrody + przemiła obsługa + pokoje sprzątane codziennie + blisko plaża + obłożenie hotelu umiarkowane
- dość daleko od Hurghady
Hotel przyjemny z pięknym ogrodem , pokoje w niskim standardzie . Plaża piękna , piaszczysta . Obsługa ok .
Plaża ogród obsługa posiłku smaczne ale monotone
Pokoje do odświeżenia
Pobyt w tym hotelu oceniam bardzo dobrze Pokoje standard do odświeżenia ale można zamienić za niewielką dopłatą na pokój premium bez problemu.Jedzenie ok na pewno nie będziesz chodził głodny.obsługa bardzo miła i pomocna.
Piękne morze przy samym hotelu🤗, widoki przepiękne🏖 rafy ,można spotkać w wodzie żółwi🐢 tak jak my 🥰🤪
Minus za to, że w czasie wymeldowania z hotelu obcinają opaski żeby nie korzystać z wszystkiego pierwszy raz się z tym spotkałam 😏
Wraz z partnerem dużo wyjeżdżaliśmy, więc hotel był dla nas głównie do spania i jedzenia, więc wady hotelu nie były dla nas tak bardzo istotne, natomiast jeśli komuś zależy na dobrym hotelu to szukałabym dalej- animacje to była dosłowna porażka, jedzenie praktycznie się nie zmienia i porządek w pokojach pozostawia wiele do życzenia.
Bardzo mili pracownicy (nie wliczając pracowników recepcji) , duża przestrzeń, która była świetnie zaaranżowana, prywatna plaża gdzie każdy leżak był odgrodzony także można cieszyć się prywatnością. Jedzenie było poprawne, nic specjalnego ale dało się zjeść- pochwalić można natomiast ich wypieki oraz pieczywo.
Ludzie w recepcji raczej niemili, nie dało się nic załatwić traktowali nas nienajlepiej. Jedzenie przez cały tydzień było praktycznie takie samo- mała różnorodność. Pokoje były lekko brudne- niby sprzątane codziennie, ale pomimo tego i tak zalegał kurz i brudne podłogi.
Bardzo wygodne łózko. Piękny zadbany teren. Miła obsługa. Piaszczysta plaża przy hotelu z niewielka rafą koralową. Pokój i łazienka czyste ale wymagają odświeżenia. Posiłki smaczne ale monotonne, mało urozmaicone. Posiłki wydaje obsługa przy obłożeniu hotelu ok.30% jest ok. ale nie wiem jakie są kolejki przy obłożeniu 100%. Internet - za dodatkową opłatą. Lepiej kupić kartę na lotnisku np. orange za 12$ - 30GB internetu.
Położenie - ok. godziny drogi od lotniska w Hurgadzie. Przestrzeń i zadbany ogród. Plaża przy hotelu z niewielką rafą koralową. Kącik dla dzieci. Boisko do siatkówki. Szachy. Parasole z leżakami przy plaży. Basen z barem w centralnej części ośrodka, basen z barem przy plaży. Poza terenem hotelu liczne sklepiki, apteka, bar.
Monotonne aczkolwiek smaczne jedzenie. Mały wybór owoców. Łazienki do odświeżenia.