Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Starożytne pałace, takie jak Knossos, z bogatą historią minojską
Hotel jest wspaniały. Pokój przestronny i czysty. Napewno tam jeszcze wrócimy 😁
Mieliśmy pokój z prywatnym basenem z którego można było korzystać 24 godz na dobę. Dzieci były zachwycone😊
Hotel duży, czysty, dobre jedzenie i drinki. Jeden mały zgrzyt to to że z tarasu ukradł ktoś dmuchane koło mojego syna. Poza tym polecam.
Przy plaży, pokoje z prywatnymi basenami.
Trudno się przyczepić...
Hotel bardzo zadbany. Przy basenach nie ma głośnej muzyki. Jedzenie urozmaicone, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Pokój rodzinny mieliśmy od strony Lyttos beach przy ich restauracji , także dosyć cicho było i nie przeszkadzały odbywające się tam animacje. Nie było walki o leżaki, aczkolwiek hotel sobie zastrzegał że będzie zbierać ręczniki.
Sprzątanie pokoju codziennie, co drugi dzień zmiana pościeli. Dobre jedzenie. Dostępność alkoholi.
Restauracja argentyńska trochę rozczarowanie. Malowanie dla dzieci twarzy odpłatne. Brak w łazience zestawu higienicznego.
Super. Nikt nie prosi pieniądze. Personel zawsze uśmiechnenty .
Bardzo przyjazny personel
Serdecznie polecam, hotel luksusowy, w terminie czerwcowym rewelacyjnie z pogoda . Temperatura miedzy 25-30 stopni i przyjemny wiaterek. Człowiek może funkcjonować. Zalety: - strefa basenowa luksusowa dla każdego coś innego - pokoje czyste/przestronne/codziennie sprzątane - obsługa przyjazna/barmani rewelacyjni - plaza piaszczysta z pięknym turkusem morza - przy plaży równe atrakcje/motorówki itd - jedzenie bardzo dobre/owoce morza/owoce/codziennie jakieś specjały do skosztowania - Kreta przepiękna/proponuję wynająć samochód i zwiedzić pzru najmniej jej wschodnią część Wady: - turyście rezerwują rano lezaki przez kładzenie ręczników co było mega irytujące hotel na to nie pozwalał ale nie egzekwował tego - dużo nad hotelem lotów samolotów/po dłuższym czasie może męczyć odgłos silników - dużo Nimców co moze irytować gdyz w barach na Krecie puszczają niemieckie szlagry i można poczuć się jak na Bawarii
jak w opisie
jak w opisie
Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu w hotelu Lyttos Mare na Krecie i muszę przyznać, że było to wyjątkowe doświadczenie, które z przyjemnością opiszę szczegółowo, aby pomóc innym podróżującym w podjęciu decyzji. Przyjazd i zakwaterowanie Na miejscu zameldowaliśmy się późnym wieczorem, a zaraz po przyjeździe zostaliśmy poinformowani o obowiązkowej opłacie klimatycznej, która wynosi 15 euro za dzień (łącznie 105 euro za tydzień). Formalności przebiegły sprawnie, a nasze walizki zostały natychmiast odebrane przez obsługę i dostarczone do pokoju. Już od pierwszych chwil hotel zrobił na nas ogromne wrażenie – nowoczesny, bardzo przestronny kompleks z doskonałą architekturą i dbałością o szczegóły. Wszędzie panowała nienaganna czystość, a atmosfera była przyjazna i relaksująca. Mimo późnej godziny przyjazdu, hotel zadbał o nasz komfort – otrzymaliśmy paczki z przekąskami (kanapki) oraz zimne napoje bezalkoholowe, co było bardzo miłym gestem. Pokój Nasz pokój był przestronny, klimatyzowany, wyposażony w wygodne łóżko, zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf oraz minibar. Do dyspozycji mieliśmy także szlafroki, kapcie i komplet ręczników. Codziennie był sprzątany przez bardzo miłe panie sprzątające – ręczniki były wymieniane regularnie, a całość utrzymana była na najwyższym poziomie czystości. Podczas pobytu obchodziłam swoje urodziny – hotel oferował wykupienie pakietu urodzinowego. W ramach niespodzianki do pokoju dostarczono butelkę wina oraz pyszny, świeży tort – to naprawdę miły gest ze strony hotelu, który dodał magii temu dniu. Wyżywienie Hotel oferuje kilka opcji jeśli chodzi o posiłki: Śniadania Serwowane są w głównej restauracji w trzech przedziałach czasowych: wczesne śniadanie: 5:30 – 7:30 standardowe: 7:30 – 10:30 późne śniadanie: do 11:30 Śniadania w formie bogatego bufetu – każdy znajdzie coś dla siebie: świeże pieczywo, różnorodne wędliny, sery, jajka w każdej postaci, pancakes, gofry, płatki, świeżo wyciskane soki, owoce, słodkie wypieki – wszystko bardzo smaczne i świeże. Obiady Można było je spożywać zarówno w głównej restauracji, jak i w restauracji bliżej plaży, która oferowała bardziej śródziemnomorską kuchnię, z elementami grillowymi i świeżymi rybami. Obiady również w formie bufetu. Kolacje Największy wybór restauracji. Można było korzystać z różnych opcji – kuchni międzynarodowej, śródziemnomorskiej, azjatyckiej. W restauracji azjatyckiej (również w formie bufetu) serwowano pyszne sushi, dania z woka, makarony. Co prawda teoretycznie obowiązywała rezerwacja, ale w późniejszych godzinach spokojnie można było zjeść bez niej. Szczególną uwagę warto zwrócić na Argentinian Steak House – wyśmienita jakość potraw, wysoka kultura obsługi, wyjątkowy klimat. Trzeba jednak pamiętać, że konieczna jest wcześniejsza rezerwacja – najlepiej dokonać jej zaraz po przyjeździe, bo miejsca rozchodzą się błyskawicznie. Z restauracji można skorzystać raz w tygodniu, ale naprawdę warto! Atrakcje i infrastruktura Hotel oferuje bardzo dużo atrakcji – zarówno dla dorosłych, jak i dzieci: Baseny: wiele basenów, woda dość chłodna, ale w ciepłe dni działa to na korzyść – idealna ochłoda. Baseny są zadbane, z wygodnymi leżakami. Plaża: bezpośredni dostęp – wystarczyło wyjść z restauracji i już było się na prywatnej plaży. Parasole i leżaki (z wygodnymi materacami) były dostępne bezpłatnie. Bary: jeden w lobby, drugi duży bar w centralnej części hotelu (przez nas nazwany „grzybkiem”) oraz 2 w pobliżu plaży Świetne drinki, dobre alkohole, przekąski typu chipsy i orzeszki. Bar posiadał również kelnerów – można było zamawiać napoje bezpośrednio do stolika. Animacje i rozrywka Codziennie odbywały się wieczorne atrakcje – muzyka na żywo, DJ, występy wokalne, gra na trąbce, pokazy taneczne. Atmosfera bardzo przyjazna, nie było nudy. Animatorzy prowadzili również zajęcia w ciągu dnia. W hotelu znajduje się też klub dla dzieci, plac zabaw, boiska do siatkówki, tenisa, mini golf. Goście hotelu Lyttos Mare mogą również korzystać z aquaparku znajdującego się w sąsiednim hotelu Lyttos Beach – ogromny plus! Podsumowanie Hotel Lyttos Mare to idealne miejsce na komfortowy, beztroski i luksusowy wypoczynek. Piękne otoczenie, świetna kuchnia, profesjonalna obsługa, liczne atrakcje – wszystko to sprawia, że pobyt był niezapomniany. Polecam z czystym sumieniem każdemu, kto szuka wysokiego standardu w rozsądnej cenie. Z pewnością jeszcze tam wrócimy!
Wybraliśmy się do hotelu na podróż poślubną, był to strzał w 10! Hotel od samego wejścia zrobił na nas bardzo pozytywne wrażenie. Bardzo miła i pomocna obsługa, błyskawiczne zameldowanie, piękne i czyste pokoje z widokiem na morze i baseny. Jedzenie pyszne! W pokoju czekał na nas karteczka z życzeniami, szampan, świeże owoce, pyszne ciasto oraz butelka wina.
widok, otoczenie, obsługa, czystość, jedzenie, plaża z wygodnymi leżakami
Hotel wart polecenia, nigdy nie wracamy do hoteli ponieważ lubimy zwiedzać ale ten będzie wyjątkiem 😍 na miejscu zmienialiśmy pokój na lepszy widok ponieważ przy zakupie wakacji był dostępny tylko widok na ogród ale na miejscu da się załatwić wszystko, więc widok mieliśmy super
pokój duzy i przestronny dzielący się na dwa pokoje, największą zaletą było to że z opaska z hotelu lyytos mare można było korzystać też za free z atrakcji hotelu lyttos beach które były obok siebie w drugą stronę to już nie działało 😅 No i oczywiście wspaniałe kelnerki polki 😁
GORACO POLECAM. Super hotel z bardzo pomocna obsluga,oraz bardzo komunikatywnym barmanem przy dolnym basenie.Wyzywienie na dobrym poziomie /dla kazdego jest cos do wyboru.Alkohole sa i markowe,lezaki dobre.
Jesteśmy 5 osobową rodziną i niestety mamy jeden z najsłabszych pokoi hotelowych. Nasz pokoj 3048 mieści się na przeciwko amfiteatru i bezpośrednio nad basenem hotelu lyttos beach (caly czas hałas i imprezy nocne do 23.30) a mamy 8 miesieczne dziecko :( obsługa proponowała zmianę na pokoj 4 osobowy... Ogólnie hotel jest czysty i nowy ale rodziny 2+3 uwaga na pokoje!!! Internet tylko na tarasie, raczej tu nie wrócimy
Hotel nowy, przestronne lobby,pokoje duże, szybki transfer
Bardzo wygodne leżaki-kanapy przy basenach i na tarasach przy pokojach z basenem. Sympatyczny barman przy basenach/ wypijał ok 20 szotów dziennie z gośćmi!!!!
Baseny zewnętrzne nie podgrzewane, w maju woda zimna, pokoje z własnym basenem również w tym okresie nie spełnią funkcji-zimna woda. Kuchnia zróżnicowana, ale bez szaleństw. Pokoje omiecione nie sprzątane, nawet z napiwkiem, bez różnicy.
Ten hotel to po prostu wielkie WOW! Luksusowy ogromny hotel resortowy zachwyca swoim nowoczesnym wyglądem oraz dbałością o szczegóły. Pokoje są cudowne - duże i urządzone z gustem. Widoki na morze są przepiękne, a plaża znajdująca się przy samym hotelu zachęca by korzystać z kąpieli morskich i słonecznych. Do tego fantastyczny wybór jedzenia. Każdy znajdzie tu coś dla siebie - można zjeść zarówno kuchnię międzynarodową (pizza, makarony, dania mięsne, grillowane potrawy), jak i typowe kreteńskie wyroby (owoce, warzywa, ryby, owoce morza). Goście, którzy potrzebują jakiejś specjalnej diety również znajdą coś dla siebie, gdyż wybór jedzenia jest naprawdę ogromny.
Hotel jest perfekcyjny - zaczynając od pokoju, który był luksusowy. Kompleks basenów to świetne miejsce relaksu. Jest to również świetny hotel dla rodzin z dziećmi to co mi się bardzo spodobało jako mamy kilkulatka to dobrze wyposażony plac zabaw, osobne menu dla dzieci, miniklub, oraz możliwośc skorzystania z atrakcji hotelu obok w tym aquaparku . Na duży plus jest również położenie hotelu, blisko lotniska co zapewnia szybki transfer, oraz blisko miejscowości Hersonissos którą warto odwiedzić. Na terenie całego hotelu jest bezpłatne wi-fi.
Hotel przekroczył moje oczekiwania. Świetne położenie, liczne atrakcje na miejscu, ale i rewelacyjny odpoczynek - nie sposób wyliczyć wszystkich zalet.
Cudowny hotel, bardzo nowoczesny, czuć jeszcze nowością. Wystrój pokoi pierwsza klasa. Teren hotelu jest bardzo zadbany, a jedzenie przepyszne!
nowoczesny, pyszne jedzenie, wystrój pokoi i czystość na terenie całego obiektu
Hotel dla najbardziej wymagających , przepięknie zagospodarowany teren , pokoje z prywatnymi basenami , wspaniale jedzenie i obsługa na najwyższym poziomie . Zachwyci każdego . Hotel nowy , czysty i nowoczesny.
Duży przestronny, czysty i ładny hotel, dużo animacji dla dorosłych jak i dla dzieci, pokoje mogą mieć prywatny basen, Obsługa hotelowa bardzo miła i pomocna, jedzenie bardzo dobre oraz duży wybór
Prywatna Plaża Duże pokoje, Basen ze słodką wodą Mini klub dla dzieci, Blisko lotniska
Hotel o bardzo wysokim standardzie. Duże, eleganckie lobby, piękne, przestronne pokoje. Hotel położony przy piaszczystej plaży. Mnóstwo animacji, pyszne jedzenie. Hotel zdecydowanie dla wymagających gości.
Hotel robi niesamowite wrażenie - nowoczesny desing, przepięknie urządzone pokoje, teren wokół zielony i zadbany. Idealna lokalizacje, blisko Hersonissos. Szeroki program animacyjny dla dzieci i dorosłych. W restauracji znajdziemy wszystko o czym pomyślimy, a dodatkowe jedzenie jest wyśmienite. Hotel dla osób wymagających, szukających czegoś niż samo leżakowanie.
cudowne spa, wyśmienite jedzenie
Wspaniały hotel , w którym pachnie nowością, wystrój na wysokim poziomie, położony przy samej plaży, jedzenie przepyszne, hotel klasa sama w sobie, obiekt o bardzo wysokim standardzie
Dużo miejsc wypoczynkowych nad basenem, wygodne łóżka i leżaki
Luksus to słowo, które bardzo pasuje do tego hotelu. Standard w tym hotelu jest na naprawdę wysokim poziomie. Obsługa profesjonalna, jak i przemiła. Całe mnóstwo atrakcji i animacji, którymi hotel jest przepełniony. Hotel godny polecenia najbardziej wymagającym klientom. Przepiękny wystrój i nienaganna czystość na terenie całego obiektu. Przepyszne jedzenie i bardzo duży wybór. Jeden z lepszych hoteli jakie widziałem w Grecji, absolutny TOP.