Udogodnienia dla dzieci: brodzik, 3 zjeżdżalnie wodne, plac zabaw, animacje i zajęcia miniklubie (4-12 lat).
Tuż przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirkowa plaża.
Bogata oferta rekreacyjna: siłownia, sauna, łaźnia turecka, koszykówka, siatkówka, 2 korty tenisowe, boisko do piłki nożnej.
Atrakcyjne położenie: blisko centrum Konakli oraz w niedalekiej odległości od pełnej atrakcji turystycznych Alanyi.
Pokój ładny, przestronny ale nie jest to 5 gwiazdek
Bliskość do plaży, fajne zjeżdżalnie dla dzieci
jedzenie średniej jakości
Witam do Turcji jeździmy już od ponad 25 lat ale takiego zaniedbanego hotelu jeszcze nie mieliśmy , nadaje się do generalnego remontu, na recepcji porozumieć mogliśmy tylko w języku rosyjskim którego na tyle nie znamy . Rosjanie są traktowani jak bożyszcza ale to nie najgorsze ,higiena zero, brudne talerze sztućce kubki ludzie myją kubki pod wrzątkiem na herbatę to po prostu nie do pomyślenia , na posiłkach obsługa nie jest w stanie ogarnąć stolików żeby następni mogli gdzieś usiąść i zjeść . Posiłki bardzo często zimne WiFi bezpłatne tyko w lobby ,w pokojach płatne i działało tylko jak nie było za dużo ludzi. All inklusive plus (24h) tylko w ofercie , bar przy basenie do 2 w lobby do 24 i gaszono światła żeby gości wyprosić :( Nie polecamy tego hotelu nikomu. Rozmawialiśmy z wieloma gośćmi i wszyscy byli bardzo rozczarowani . Nigdy więcej , ale muszę dodać ze wakacje.pl nas również rozczarowało nie weryfikując takiego „5 *”hotelu.
Jedynie baseny i plaża
Wszystko co możliwe
Nie polecam. Cena nieadekwatna do jakosci. Nie bylam w Turcji pierwszy raz. Latam regularnie w różne strony swiata i naprawdę należę do normalnych ludzi. 2 tyg. Wcześniej był tam syn i wrócił z podobnym rozczarowaniem. To max 3*. Nawet inne (Tureckie)standardy 5* nie tłumaczą tego co zastaliśmy. Pokój ok, ale w łazience odór z kanalizy nie do wytrzymania (błyskawiczny prysznic). Malutka żarówka tworząca półmrok. Widok u nas na beton, dach kuchni- 2132. Brakowało tylko zapachu smażenia do katastrofy. Czystość ok. Mimo braku pełnego sezonu problem ze stolikami, leżakami, szklanki plastikowe i tak zużyte. Ze aż szare z zarysowania. Jedzenie codziennie TAKIE SAMO. Teoretycznie 15 ciepłych dań( ryz, frytki, sos, jakieś ich kotleciki, sztuczne nugetsy itp.) i 2 stoły na zimno, ale jedzenie tak specyficzne, ze jadłam nawet nugetsy i frytki, czego nigdy nie tykam, bo nie bylo co wybrać a mialam dosyć ryżu i sosu. Przy czym jadałam tylko 2 posiłki. Nie wiem co czuli Ci, którzy szli tam 5x dziennie. Brak zajęć zoorganizowanyvh- trampolina, yoga, aqaaerobik itp.- nic. Brak wieczornych animacji. Przez tydzień tylko raz wystąpili jacyś tancerze a pozostałe dni to show z wybranymi gośćmi, pijanymi w sztos a ludzie sie z nich śmiali (karaoke, popisy sylwetki, zabawy ala oczepinowe). Show kosztem gości, zażenowanie. Ogólnie pierwszy raz coś takiego zastalam. Pomyślałam, ze moze dla nich to po sezonie, ale to tez dziwne skoro obłożenie bylo takie, ze brakowało leżaków i miejsca do jedzenia. Kelner strzepywać obrus lub go obracał, kładł nowe sztućce i następny juz czekał. To mój pierwszy negatywny komentarz ever🙄 i obawiam sie, ze dlugo bym mogła jeszcze pisac
Dużo lokalnych ludzi. Można bylo podpatrzeć ich kulturę, sposób bycia, zabaw, tańce. Śpiewy. Sprzątany pokój. Kosmetyki. Blisko plaza- szeroka.
Monotonia. Nuda. Powtarzalne jedzenie. Brak zajęć zoorganizowanych. Brak wieczornych animacji. Brud- stoły, podłoga, zdarzał się talerz . Problem z kanalizacją. Kawałek z plaży do baru. W barze (jednym przy basenie) wieczna kolejka a kelner osówający sie lub przysypiający na kraniku, połowę wylewał i sprawiał wrażenie slbo mega zmęczonego albo baaardzo pijanego.
Hotel ok lobby piekne pokoje skromne ale czyste nie ma co narzekać miła obsługa pyszne drinki i urozmaicone jedzenie plaża czysta i blisko hotelu.
Kelnerzy pomocni mili otoczenie pełne zieleni
Odległość od lotniska 3 godz.
Spędziliśmy grupą 9 osobową 8 dni w tym koszmarnym obiekcie o klasie maksymalnie 3 gwiazdek. Czujemy się bardzo oszukani przez biuro podróży które oferuje ten obiekt jako 5 gwiazdkowy. Pokoje do remontu z poniszczonymi meblami i łazienkami poniżej jakiegokolwiek standardu higienicznego ( czarna pleśń w łazienkach i ogólny bród w pokojach "sprzątanych" raz na kilka dni (wymiana ręczników). Pościel wymieniona raz w ciągu 8 dni!. Brak klimatyzacji w częściach wspólnych, korytarzach, windach, lobby i stołówce ( stołówce bo restauracji tam nie ma). Wyżywienie monotonne i skromne jak na 5 gwiazdek w Turcji. W każdym punkcje poziom 3 gwiazdkowy a w sprawach klimatyzacji i higieny niedopuszczalny dla pobytu w temperaturze 35 stopni w dzień i 30 stopni w nocy. Na szczęście w naszych pokojach działała klimatyzacja choć w jednym ciekła z klimatyzacji woda po ścianie. Obiekt opanowany przez Rosjan w 90 procentach i może dla tego standard nastawiony na ich kulturę i ich niskie wymagania. Leżaki przy basenie zajęte już o 6 rano.
Jedyna zaleta to duże baseny z ciepłą wodą, ładna zieleń w obiekcie i żwirowa plaża z bardzo ciepłym możem
Brak klimatyzacji w częściach wspólnych, brak restauracji, kolejki i brak naczyń na stołówce i ogólny bardzo duży brak higieny. Fatalny stan łazienek w pokojach. Brak gospodarza obiektu który ma duży potencjał.
Najgorszy hotel w jakim kiedykolwiek byliśmy. Nawet nie wiem od czego zacząć te opinie… brudno, na terenie całego hotelu nieznośny smród, pominę temat jedzenia bo to już jest największa porażka tego hotelu - codziennie chodziliśmy poza hotel do restauracji i na zakupy do marketu lub na targ. W pokoju trzy razy zgłaszaliśmy usterkę kratki kanalizacyjnej, która mieści się w podłodze, bo wypływała z niej woda - byliśmy zbywani za każdym razem informacją, że przyjdzie technik naprawić usterkę. Kolacja rozpoczyna się o 19:00 a o 19:40 stoliki bo poprzednich osobach nie za już nakrywane. Z perspektywy osoby nie pijącej alkoholu drinki bezalkoholowe to jakaś porażka, lodu się tutaj do napojów nie uświadczy (w załączeniu zdjęcie „świeżego” drinka otrzymanego dopiero co z baru). W brodziku dla dzieci brak płytek, kratek odpływowych. No i zdjęcie schodów prowadzących na zjeżdżalnie. Nie znajdę nawet jednego plusa w tym hotelu…
Wszystko
Byłam w hotelu tydzień z partnerem, hotel ogólnie oceniam pozytywnie, to już kolejny pobyt w Turcji i mam porównanie z innymi hotelami . Największym plusem dla mnie są baseny oraz plaża bardzo blisko hotelu . Jedzenie smaczne myślę ze każdy znajdzie cos dla siebie. Uważam ze 5 gwiazdek to za dużo bo widać wiek hotelu , pokoje oraz części wspólne odnowione jednak łazienki już zniszczone. Jedynym minusem dla mnie jest odległość od lotniska bo transfer trwa blisko 3 godziny .
Duże baseny bez uczucia ścisku z innymi turystami , dużo leżaków bez obaw o znalezienie miejsca dla siebie. Blisko plaża na której również dużo leżaków.
Zniszczone łazienki już widać ich wiek jednak wszystko czyste i sprawne
Hotel absolutnie nie spełnia standardów obiektu 5★. Pokoje i łazienki są zaniedbane, z widocznymi śladami wilgoci i brakiem właściwej wentylacji. Sprzątanie wykonywane jest niedokładnie – pościel nie była zmieniana regularnie, a w łazience i pod prysznicem panował brud. Restauracja i bar również rozczarowują – sztućce i talerze często brudne i zużyte, a szklanki podawane w stanie niedomytym. Jakość jedzenia niska, zdecydowanie nieadekwatna do oferty hotelu tej kategorii. Komfort wypoczynku praktycznie niemożliwy – muzyka w pokojach od strony morza/basenu grała do godziny 2:00 w nocy, co uniemożliwiało sen. Hotel nie oferował realnego rozwiązania problemu. Oczywiście była możliwość zmiany pokoju z drugiej strony Hotelu ale dopłacając za widok i chęć bycia od strony morza nie jest to raczej dobre rozwiązanie, tym bardziej że z drugiej strony Hotelu tuż za oknami jest kolejny hotel i basen na którym również trwa impreza z głośną muzyką czego doświadczyły osoby podróżujące wraz ze mną. Dodatkowo część udogodnień (np. kręgielnia) była nieczynna, o czym nie informowano wcześniej. Całość sprawia wrażenie obiektu zaniedbanego, z wieloma brakami technicznymi i organizacyjnymi. Podsumowując – hotel nie odpowiada standardowi 5★, a pobyt w nim był rozczarowujący i nie wart swojej ceny. Wymaga odświeżenia, Hotel mógł spełniać warunki i robić wrażenie "15 lat temu", rozumiem że wszystko się zużywa ale jeśli Hotel wymaga renowacji a nie ma takich możliwości w pierwszej kolejności należy dbać o czystość na 1000% aby zapewnić komfort. Od razu polecam zgłaszać wszystko na bieżąco do organizatora, rezydenta oraz do Hotelu. Będą próbowali się "zrekompensować" ale niestety nie da się tych wszystkich rzeczy zmienić, naczynia są zużyte, ewentualna zmiana pokoju wedle gustu. Nas w ostatni dzień przed wyjazdem po zgłoszeniu wszystkiego rezydentowi w pierwsze dni, zostaliśmy zaproszeni na rozmowę z właścicielem który początkowo wymuszał na moim bracie napisanie na kartce papieru swoje dane oraz że nic nie wie o złożeniu reklamacji i wszystko mu się podoba i jest zadowolony.... po zwróceniu uwagi kartka została przy nas porwana i wyrzucona a po punktowaniu wszystkiego zostało nam zaproponowane przyjęcie prywatnego transportu na lotnisko w cenie 50e zamiast szacowanych 150e... nie skorzystaliśmy, jedynie co słychać było oburzenie że nie kierowaliśmy skarg do hotelu tylko do rezydenta ale takie informacje dostaliśmy w pierwszym dniu, aby zgłaszać swoje potrzeby i uwagi właśnie tam.
Ładny widok od strony morza/basenu
Ogólnie panujący brud. Niski standard. Brudne kratki na basenie. Nieczynne atrakcje które są oferowane w ofercie takie jak np. Kręgle. Słabe jedzenie i wiele wiele innych.
Hotel dobre czasy ma za sobą . W mojej opinii może 3,5 gwiazdki. Pokoje bez luksusu i zadęcia, ale sprzątane prawie codziennie. Położenie hotelu przy plaży rewelacja, a to się na wakacjach liczy najbardziej.
Hotel ma naprawdę świetne położenie ,plaża przestronna i tuż za hotelem. Baseny kilka do wyboru. Obsługa miła i pomocna. Pyszna kawa i herbata w lobby.
Brak baru przy plaży z napojami i przekąskami . Rozrywki i animacje wieczorem dopiero po północy. Jedzenie dobre ale mało urozmaicone.
Hotel w niektórych miejscach wymaga generalnego remontu, jednak uważam, że nie diabeł straszny, jak go malują. Hotel nie posiada wysokiego standardu, ale jeśli ktoś nie wymaga za dużo, spełni funkcję wypoczynku. Proszę nie sugerować się opiniami, ja się bałam co zastanę, a mimo niektórych mankamentów wypoczęłam, i z chęcią bym wróciła mimo wszystko. Drinki słabe, ale można się upić. Jedzenie dobre, ale monotonne. Mało animacji, ale zawsze coś się znajdzie. Muzyka gra od 10-17, co daję klimat:)
- zjeżdżalnie, które zapewniają dzieciom rozrywkę - miła, uczynna obsługa - karty na ręczniki (codziennie nowe, czyste) - fotograf, który wykonuje piękną sesję na plaży - czysta woda w basenach - duży wybór ciast, i słodkości - dobra lokalizacja - panie sprzątające pokoje każdego dnia - słodkie napoje w lodówkach (cola, fanta, sprite) - konkursy miss hotelu, pokazy taneczne, występy dla dzieci - spora ilość wolnych leżaków po sezonie, w sezonie leżaki są już zajmowane o godzinie 6
- monotonne jedzenie, które brzydkie po kilku dniach pobytu - zamiast kołdry jest biała narzuta, pod którą w nocy jest zimno - słabe drinki (nie trzeba wrzucać napiwków, by robili mocniejsze drinki, więc za to duży plus) - długie kolejki do baru, a bar przy basenie jest jeden - mała ilość pracowników na cały hotel, przez co personel nie nadąża robić drinków, sprzątać stolików i wydawać sztućców - mała ilość chloru w basenach mimo czystej wody - stare, ciemne łazienki ze starymi kafelkami
Hotel w miarę czysty , jedzenie mega słabe , wróciliśmy głodni do Polski, kelnerzy którzy jeżdżą na rolkach i w ofercie hotelu rozdają alkohol i napoje podjeżdżają do ciebie tylko wtedy jak dasz napiwek, brak internetu ( chyba że za opłatą) , generalnie szału nie ma.
- brak internetu - brudny basen - słabe jedzenie
Nie polecam, brak animacji dla dzieci, mini klub to ściema, jedzenie średnie, brudne i zniszczone wózki zbierały talerze, obdrapane leżaki, drinki nie istniały, brak menu, animacje dla dorosłych raz na tydzień show reszta to bingo i konkursy z udziałem publicznosci
Blisko plazy
Brudno, wymaga remontu
Byłam z córką,wczoraj wróciłyśmy ,my jesteśmy bardzo zadowolone ,pokój czyściutki łazienka tez ,sprzątane regularne ,picia uzupełniane w lodowce ,żele szampony i odżywki tez ,kelnerzy ,animatorzy super ,baseny świetne ,chłopcy na rolkach dostarczają picie ,do basenu jedzenie pyszne każdy znajdzie coś dla siebie ,(...).Cudowne zachody słońca i dostęp do morza na wyciągnięcie ręki .Polecam hotel ,obsługę jedzenie coral travel i jeszcze kiedyś tam wrócę
Mi się podobało wszystko ,zalety to napewno to ze mozna zostawić nastolatkę która woli być na basenie i pójść sobie nad morze oddalone jak przejscie przez wlasny ogrod
To ze nie zamykały się drzwi balkonowe ,zgłoszony problem niezostal jednak rozwiązany
Nie wiem od czego zacząć...może od plusów, bo nie jest ich zbyt wiele. Hotel jest bardzo dobrze położony, z bezpośrednim dostępem do plaży i morza. Bardzo blisko Alanyi, autobusy jeżdżą średnio co 10 minut, do praktycznie pierwszej w nocy. Przy hotelu jest mnóstwo sklepików, bazarków i restauracji, więc jest gdzie wyjść wieczorem. Jedzenie było bardzo przyzwoite , z tym, że jest to jedzenie typowo tureckie, więc jak ktoś ma problem z ich smakami, to zostają mu frytki i nugetsy z wątpliwej jakości mięsa. Kompleks basenów duży, każdy znajdzie dla siebie miejsce i nie jest tłoczno w basenach. Leżaków jest spora ilość i nie trzeba ich rezerwować o 5 rano, bo o 8 czy 9 godzinie można jeszcze znaleźć miejsce. A teraz minusy....jedyne słowo, które mi się nasuwa, żeby opisać hotel to wszechobecny BRUD. Wszystko było brudne i śmierdzące. Zaczynając od stołówek z brudnymi stołami, talerzami z resztkami z poprzednich posiłków, oblepionymi szklankami, brudnymi toaletami w miejscach wspólnych, brudnych basenach i miejscach gdzie znajdują się leżaki, na pokojach kończąc. Nie wymagam wymiany pościeli codziennie, bo nie robię tego codziennie w domu, ale przetarcie podłogi mokrą szmatą nie jest dla mnie sprzątaniem. Pokoje były różne ze względu na to, że hotel w części jest wyremontowany można trafić na pokój w miarę ok. My niestety trafiliśmy na pokój w starej części, który był zdezolowany, a łazienka była w takim stanie, że brzydziliśmy się brać w niej prysznic. Pierwszy raz zdarzyło mi się w takich warunkach spędzać wakacje. Animacji praktycznie nie ma, nie ma żadnych informacji gdzie i co ma się odbyć. Dla dzieci był domek, w którym miały być zajęcia, który w wyznaczonym czasie był zamknięty. Większość gości spędzała czas wieczorem w lobby, w którym jest bar i darmowy internet, w którym nawet nie była puszczana muzyka w tle. Omijajcie szerokim łukiem ten hotel, bo w tej cenie można znaleźć naprawdę przyzwoite warunki do spędzenia urlopu bez stresu, że nabawisz się jakieś choroby.
Lokalizacja, kompleks basenów
Brud, brak animacji, zdezolowane pokoje
Pokój w średnim standardzie,klimatyzacja działająca sprawnie, łóżka(materace) wygodne do spania. Natomiast łazienka w fatalnym stanie...zagrzybiala,dziury w ścianach.
Nie wiele ich jest...widok z pokoju na morze, przestrzeń wokół hotelu...
Jadłodajnia a nie restauracja! Jedzenie fatalne! Brudno! Brak sztućców i talerzy!
Hotel położony w odległości 2h 40min od lotniska. Usytuowany w turystycznej miejscowości Konakli bezpośrednio przy kompleksie handlowym czyli typowym bazarku gdzie można kupić pamiątki, ciuszki, spożywkę nawet leki . Nie trzeba organizować specjalnej wycieczki na zakupy. To jest duży plus . Sam hotel - duży, bezpośrednio przy plaży z ciekawą infrastrukturą/ 3 duże baseny gdzie panuje przyjemny wakacyjny klimat, bar, kelnerzy serwujący na łyżworolkach napoje. Plaża drobny żwirek - nie są konieczne buty , wystarczą klapki. Jedzonko - typowo hotelowe, każdy znajdzie coś dla siebie, raczej beż wielkiego wow. W godzinach popołudniowych 14-16.00 działa snak bar gdzie można zjeść lody, pizzę, hamburgera, tureckiego naleśnika smażonego przez kobietę wg tradycyjnej metody, gofry…. W hotelu basen do pływania , siłownia , sklepiki, spa, fryzjer, fotograf W pokojach tv z polskimi kanałami, klima, łazienka do lekkiego liftingu . My mieliśmy wybrany pokój z widokiem na morze. /nr 5109/ Fajna wycieczka jeepami do zielonego kanionu - polecam. Ogólnie bardzo przyjemnie spędzony tydzień.
Zalety - położenie bezpośrednio przy plaży , - z drugiej strony przy kompleksie handlowym - fajne 3 duże baseny - blisko do morza
- brak wi-fi w pokojach / a może to zaleta bo człowiek na tydzień odklei się od poczty i netu/
Przyjemnie spędzony czas z rodziną. Basey to duży plus.
Baseny oraz plaża bezpośrednio przy hotelu
Tłoczno na posiłkach
Pobyt oceniam dobrze. Jedzenie dobre, każdy znajdzie coś dla siebie, chyba że ktoś liczy na wieprzowego schaba z kapustą... To nie tu :) pokoje sprzątane codziennie. Co da się zauważyć to ewidentnie za mało ludzi do pracy :/
Jedzenie, baseny, plaża, blisko sklepy,
Ze względu na małą ilość pracowników są niedociągnięcia, bywał bałagan w restauracji, bardzo duże kolejki do barów gdzie obsługiwał tylko 1 barman.
Nie wiadomo od czego zacząć tyle jest do opisania, niestety same negatywne rzeczy. Po pierwsze jedzenie: śniadanie, obiad i kolacja codziennie to samo przez 7 dni, mały wybór dań, mało owoców. Stoły brudne, obrusy brudne, po sztućce trzeba chodzić samemu i szukać po całej restauracji. Ogromne kolejki na kolacji, ponieważ późnej kolo 20 to już nie ma co jeśc bo nie dokladaja jedzenia.Klimatyzacja w restauracjach windach i na korytarzach praktycznie nie istnieje. Pokoje jak pokoje wymagaja raczej odświeżenia, zepsuta słuchawka prysznicowa. Sprzatanie co drugi dzień, ale raczej niedokładne. Myślałam że zaletą będą baseny, ale niestety woda w basenach byla tak chlorowana że niszczyła kostiumy kąpielowe, wypalała kolory, a nasz 3 latek nie chciał się kąpać ponieważ piekła go skóra. Kratki przy basenach połamane, są dziury że to kwestia czasu, aż ktoś złamie sobie tam nogę. Obsługa raczej nieprzyjazna, przy naszym zakwaterowniu Pan z recepcji kłócił sie z jakimś gościem hotelowym, dał nam tylko karty i nie powiedział ani słowa. Także wszystkiego trzeba było szukać samemu. Na pewno nie jest to hotel 5*. Standard niższy niż w niejedenym 4* hotelu.
Brak.
Bardzo dużo. Odradzam wszystkim ten hotel.
Hotel tragiczny ! Sprzątnie pokoi wygląda gorzej niż sprzątanie przez 5 letnie dziecko …. Przez 11 dni ani razu nie była wymieniona pościel i raz umyta podłoga. Nie wspomnę o czystości łazienki …. Musiałam sama sprzątać. Drzwi od kabiny prysznicowej odpadały tak jak i od lodówki …. Jednym słowem tragedia. Pomijając fakt, że byliśmy we 3 a ręczniki dostawaliśmy tylko 2 Obsluga hotelu totalnie miała wszystko w (...) Szklanki do drinków brudne, leżaki pozarywane. Chloru w basenie przy zjeżdżalniach tyle, że dziecku spaliło włosy … Karaluchy też spotkaliśmy !
Nic
Wszystko to co powyżej