Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: sala gier, plac zabaw, brodzik.
Aquapark ze zjeżdżalniami.
Atrakcyjna lokalizacja: w ogrodzie palmowym, w sercu Sousse, ok. 2 km od historycznej mediny, tuż przy szerokiej plaży.
Hotel o niskich standardach.Brudno ,brak wody w butelkach sprzątanie pokoi to delikatny szok. Na cztery osoby tz.# dorosłe i nastolatek dostaliśmy łóżko małżeńskie plus dwie dostawki. All inclusive to porażka nic nie było po za śmierdzącymi drinkami o które ciągle była kolejka i słabą kawą .No jestem zawiedziona choć nie powinnam bo to jednak tylko 3*. Sugerowałam się opiniami i to mnie zgubiło.W hotelu bardzo dużo tunezyjczyków z dziećmi. Krzyk pisk i złodziejstwo. Stoły po wczasowiczach to jeden wielki chlew .Jedyne co było super to plaża i woda. Plaża przy hotelu czyściutka . Hotelowy kapo pilnował porządku i to w miarę było super. Jeśli komuś zależy tylko na plaży to ona jest super.Czysto w miarę i cicho . No ja więcej bym się nie wybrała do tego hotelu
Czysta plaża
cała reszta
Tragedia!!! Nie polecam nikomu tego hotelu, wszędzie brudno, jedzenia mało, o ktore trzeba prawie się bić, co drugi dzień watróbka. Na basenie potluczone kafle, połamane brudne, aż klejące leżaki. Pełno Algierczykow i tubylcow. Na zjeżdżalnie puszczają, jak popadnie, dzieci się podtapiaja. Woda brudna. Przy basenie 1 ubikacja, az strach tam wejść.
Nic nie wyróżnia tego hotelu.... plusem jest ciepła woda w morzu ale pełno jednorazowek pływa i innych śmieci.
Nic
Najgorszy wakacje. Najgorszy hotel. Nie chcę powracać wspomnieniami do tego hotelu. Przestrzegam przed tym hotelem.
Tylko woda była ok no i plaża.
All inclusive nie istnieje. Stołówka to wielka porażka. Wieczne kolejki za jedzeniem. Woda w basenie bardzo brudna.
Jakaś masakra. Brud, pełno Algierczyków, na stołówce walka o jedzenie i czyste talerze. Drinki to jakaś porażka, często brakowało alkoholu, a o pseudo coli można zapomnieć.. Dwa niby bary, w których nic nie było. Chciałeś się napić lub zjeść loda, albo przekąskę to trzeba było sobie kupić.
Panie sprzątające wyrabiały 300procent normy, a do tego bardzo sympatyczne
Zgadzam się z opinia poniżej. Ten hotel to totalna porażka. Hotel brudny stary. Pokoje masakra. Jak zajechaliśmy na miejsce to koleżanka az sie popolakala że za tyle pieniędzy będziemy w takich warunkach. Nad ranem jak otworzyłam zasłony to nic nie widziałam tak było brudne okno a w łazience brzydziło się umyć i śmierdziało moczem. Jedzenie monotonne, duzo smażonych potraw, brakowało wszystkiego nawet sztućców. Na śniadanie same rogaliki francuskie i najtansze płatki do mleka. Dzieci cały tydz jadly tylko frytki :/ W snakbarze tylko o godz 15.30 dawali jedna przekaske typu kanapka lub minipizza. Drinki to sama woda z cola, rozcieńczone. Dobrze że kupiliśmy sobie na bezcłowym whisky bo byśmy nie mieli normalnego alko. Plaza szeroka ale brudna, morze ciepłe, cieplejsze niż w basenie , ale brudne (pływał nawet pampers i kupa). Jedyną zaleta był aquapark i z tego powodu dzieci były szczęśliwe. Byliśmy w 8 osob i każdemu coś zaszkodziło (a to biegunka, a to goraczka, wymioty lub ból brzucha). Animacje dla dzieci o 21 (codziennie to samo -animatorzy tańczyli a dzieci miały tak samo tańczyć i tyle). W basenie woda czysta, chłodna.
Aquapark .
Wszystko to co powyżej.
Nie polecam tego hotelu, wszędzie brudno. Posiłki wołaja o pomste do nieba , brudne sztućce, talerze, szklanki. Biegunka gwarantowana.
Nie ma.
Karaluchy, za pilota do telewizora trzeba zaplacic, klimatyzacja tez ma wiele do życzenia.
Bardzo dobre położenie hotelu, piękna plaza,dobre jedzenie, super atmosfera .
Plaza, miejsce,dobre jedzenie, animatorzy .
Klimatyzacja .
Polecam dla naprawdę niewybrednych. Jedyny plus to zjeżdżalnie, bliskość cieplutkiego morza i animatorzy .
Niezła infrastruktura, bardzo fajni animatorzy, dzieciaki ogólnie były zadowolone .
Hotel totalnie opanowany przez turystów z Algierii. Bałagan, żeby nie powiedzieć syf. Dzisiaj wyjeżdżaliśmy z hotelu o 5.20 rano i już rezerwowali leżaki. Tłok w restauracji, brak talerzy, sztućców, kubków itp. Obsługa robi co może, ale nie dają rady. Drinki w opcji all inclusive praktycznie nie istnieją, są dobre w barze płatnym. Jedzenie smaczne, ale 3 razy dziennie jeść to samo przez 2 tyg to znudzi się każdemu. Klima w hotelu całkowicie do bani, to mój pierwszy i na pewno ostatni hotel 3*.
Żona czytając wcześniejsze opinie na temat hotelu była przerażona. Płakała po nocach i nie chciała tam jechać. Tłumaczyłem, że ja tego nie czytam, bo jak na te tysiące osób, które tam były jak 5 czy nawet 10 napisz negatywne opinie to nic takiego. Tak też było. Normalną rzeczą jest, że do paszportu jak chcesz pokój z widokiem na basen i morze to wkładasz 20€. To nie łapówka a napiwek z którego obsługa musi się rozliczyć ze swoim szefem. Za obsługę w restauracji też się zostawia napiwek, więc nie rozumiem skąd to zdziwienie? Spróbujcie zmienić w Polsce zwykły pokój w hotelu na taki z widokiem na morze płacąc 100 zł. Haha nie da rady. Śmiech na sali. Nasz pokój 432 był Ok. Codziennie sprzątany przez sympatyczną Panią. Łazienka trochę zaniedbana i widać, że lata świetności ma już za sobą. Ale wszystko do przeżycia. Na 3* to naprawdę spoko. Klima chodziła 24h na dobę. Wieczorem trzeba było dać na minimum, bo było z zimno. Codziennie dostarczane do pokoju 2 butelki wody mineralnej 1,5l. Było to dla nas dużym zaskoczeniem, bo w krajach arabskich zazwyczaj dają 0,5l. Jak wody brakło, to była dostępna na recepcji. Ręczniki wymieniane na życzenie. Uwaga. Musicie zabrać ze sobą ręczniki kąpielowe, bo w kraju z powodu „Covid” jest zakaz wydawania. Aczkolwiek Covid nie istnieje w Tunezji…Aqua park super dla dzieci. Mnóstwie atrakcji : baseny, brodzik, zjeżdzalnie(nie wszystkie bezpieczne- zdarłem plecy 1 dnia), fontanny, prysznice itp… Wszystko w otoczeniu pięknych różnorodnych palm. Przy zjeżdzalniach budka ze świeżo pieczonymi pączuszkami za 2 dinary - polecam. Przy basenie budka z lodami i naleśnikami np z nutellą (6 dinarów))Restauracja dawała radę sporym wyborem potraw, owoców: arbuzy, brzoskwinie, winogrona czy melon, ale jak pisały niektóre osoby wcześniej w porze obiadowej o 12.30 był horror. Ogromna ilość ludzi a to spowodowane faktem, że aquapark jest otwarty dla wszystkich i lokalni mieszkańcy mogą z niego korzystać wraz z przysługującym obiadem. To jaki syf po sobie zostawiają to jest niedopuszczalne w krajach europejskich. Tym obiadem hotel psuje sobie mocno reputacje i za to odejmuje nieco ocenę. Na obiad trzeba się ustawić 5-10 minut wcześniej. Wtedy mamy pewność, że zjemy to na co mamy ochotę i wyjdziemy z restauracji w przeciągu 20-30 minut. Śniadania na słodko: rogaliki, bułeczki , dżemy, miody itp… bez tłumów ludzi, wydawane od 6.00 rano :). Kolacja tez w pełnej kulturce :) Wieczorem od 21.00 animacyjne show dla dzieci z mnóstwem tańczenia, później pokazy dla starszych. Animatorzy przesympatyczni. Codziennie na pokazach co innego. Chętnie braliśmy w nich udział a ja 2 dni przed wylotem zostałem okrzyknięty playboyem Marabout :D. Wcześniej brałem udział w godzinnym show. Polecam wszystkim, którzy mają chociaż trochę dystansu do siebie. Ważne. W hotelu wszelkie napoje podają w kubkach 75ml lub szklankach 150ml. My za 10 dinarów kupiliśmy słoiki 450ml i tankowalismy je do pełna :).
Lokalizacja, aquapark. Szeroka piaszczysta plaża z ratownikiem i ochroną, która nie dopuszczała obcych i naciągaczy nawet do połowy plaży. Piękne ciepłe morze(28 stopni), które było czyste przy odpływie i dużych falach, ale przy przypływie pojawiało się mnóstwo śmieci, które w Tunezji są wszędzie. Obsługa w barach sympatyczna. Podobnie na recepcji. Polecam Polkę - Klaudię, która pomoże Wam we wszystkim ;) Sprzątaczki życzliwe i wiecznie uśmiechnięte. Animatorzy - robili super show. Polecam
Pora obiadowa - walka o jedzenie z powodu nadmiernej ilości lokalnych mieszkańców. Nieco zużyta łazienka.
Ogólnienie polecam. Co roku jeżdżę na wakazje do Afryki i naprawde mam porównanie i wymagania tez mocno okrojone w stosunku do standardu tamtejszych hoteli. Ten hotel przeszedł /na minus/ wszelkie moje oczekiwania. Gdyby połowy czasu mojego pobytu tam nie pochłoneły wycieczki wykupione w biurze podroży to wspominałabym ten pobyt jako najgorszy w swoim życiu...
Pokój w miarę przyzwoity z internetem po doplacie 30 euro na miejscu. Ręczniki wymieniane codziennie bez proszenia się. Plaża zupełnie fajna, w miarę czysta i pilnowana , żeby naganiacze nie przeszkadzali gościom. Tyle zalet. Szkoda, że tylko 500 znaków do wykorzystania bo wad jest znacznie więcej. W ofercie byly reczniki wydawane na basenie do plażowania. Niestety. Lezelismy na plaży na moich chustach ponieważ z pokojow recznikow nie mozna bylo wynosic pod grozba kary co widziałam egzekwowali.
Klima-brak. Lekkiego centralnego nawiewu nie mozna nazwać klimą. Jedzenie-ciągle to samo, nie ma gdzie usiąść bo miejscowi zajmują wszystkie stoły, nie ma co zjesc bo wszystko omiecione, przepychanie europejczyków i kłótnie przy bemarach. Baseny-brudne. Wchodzą miejscowi z ulicy. Kobiety przychodzą z miasta w "strojach kąpielowych" okrywających całe ciało chyba je wyprać. Bar allinclusive-porażka. To że alkohol mają słaby to ogolnie wiadomo, ale przy plaży rozcieńczano wino z wodą bo mieli mało .
Byłem w różnych hotelach ale ten hotel to kpina z cywilizacji. Kochani nie wybierajcie tego hotelu naprawdę nie warto tracić pieniędzy i wakacji. Zacznę od klimatyzacji która prawdopodobne działała ale spać przy tej temperaturze nie było można. Zdażalo mi się spać z tego powodu na podłodze bo kafelki dawały lekki chłód pomimo że rano nie umiałem się ruszyć wybierałem tą opcje. Stołówka potężna to następna porażka. Po wejściu na stołówkę trzeba było szukać wolnego stolika bo była ogromna ilość ludzi. Walka o talerze bo wiecznie ich nie było i były brudne. Kolejki za jedzeniem i dosłownie walka o jakieś mięso czy fryki to były sceny grozy. Oczywiście robili to tubylcy.Pomimo że kelnerzy starali się nie sposób do ogarnięcia byli ludzi którzy zachowywali się jakby pierwszy raz siedzieli przy stole. Przy basenie dwa bary ale płatne. All inclusive był jeden na plaży i jeden oddalony od basenu i jeszcze trzeba było wejść na piętro.Standarty all inclusive odbiegały formą do których byłem przyzwyczajony w innych hotelach. Basen też uważam za skandal bo woda w nim chyba nie była za czysta skoro nie było widać dna. Przez cały pobyt nie skorzystałem ani razu z basenu. Polka która pracuje na recepcji też nie pomoże wam za dużo bo jeżeli chcesz niby NORMALNY pokój żąda 20$. Jedyną zaletą jest piękna plaża oraz super ciepła woda w morzu z której nie chciało się wychodzić.
Plaża
Wszystko
Nigdy nie pisałem opinii po przyjezdzie z wakacji, ale tym razem muszę. Oczywiście zawsze czytałem opinie przed wczasami o danym hotelu ale nigdy nie brałem tego pod uwagę. Transfer z lotniska do hotelu około 90 minut. Na początek od razu trzeba było dopłacić 20 EUR za lepszy pokój. My mieliśmy pokój z widokiem na basen i tu trzeba również napisać, że do 23.30 nie ma możliwości usnąć ze względu na występy na scenie.Jeśli chodzi o położenie hotelu to jest w dobrym miejscu . Baseny , morze i plaża nie ma do czego się doczepić. Stołówka to totalna porażka, ciągle brakuje sztućców, brak serwetek na stoliku, brudne talerze i szklanki.Kelnerzy w większości przypadku uśmiechnięci. W hotelu tylko 2 bary all inclusive to zdecydowanie za mało.Jeśli chodzi o napoje to była największe nie porozumienie. Nie dość ze napoje były podawane w małych kubeczkach plastikowych to jeszcze ciepłe,bardzo słodkie i ciągle czegoś brakowało. Pokój sprzątany codziennie. Mam akurat przez tydzień nie działała klimatyzacja więc można sobie wyobrazić temperaturę w pokoju(była awaria klimatyzacji w całym hotelu),to nawet nie można było otworzyć balkonu bo bardzo głośno grała muzyka z pobliskiej dyskoteki. Animatorzy-wspaniali ludzie potrafili zadbać o to by ludzie nie nudzili się przez cały dzień. WIFI-działa tylko w recepcji. Kolejny minus tego hotelu to to że na 40 dinarów wchodzili miejscowi na basen. W weekendy było ich mnóstwo. Jeśli mogę komuś doradzić to proponuję wybrać wczasy w innym hotelu.
Basen, plaża, morze, animatorzy.
Wszystko pozostałe .
Ten hotel to totalna porażka odradzam pobytu w nim. Bardzo stare pokoje (nawet przy dopłacie) brudne ręczniki . Lokalizacja ok. Bardzo dużo tubylców chlapią biegają ogólnie masakra. Za sejf trzeba dopłacić 30dnt kaucji za pilot tv też wszystko płatne z darmowych rzeczy all in exlusive to tylko dwa bary. Dla dzieci tylko rozwodniona cola i fanta alkohol bardzo słaby piwo to jakieś szczyny. Jeśli chodzi o jedzenie to jest ona takie se codziennie to samo,tłumy ludzi jeśli chcesz porządnie zjeść musisz być pierwszym. Z zalet to zjeżdżalnie są spoko ale bardzo źle dopasowane syn miał siniaki na tyłku . Muzyka-koszmar monotonnie się powtarza-jest bardzo głośna. Internet ledwo działający tylko w recepcji. Plaża bardzo fajna woda bardzo ciepła ( cieplejsza niż w basenie) jest do kolan aczkolwiek bardzo zaśmiecona. Radzę poszukać innego hotelu
Lokalizacja Plaża
Pokoje Czystość Napoje Zjeżdżalnie Obsługa Jedzenie
Hotel w samym centrum Souse co jest dużym plusem, pokoje czyste, sprzątane, restauracja słabo klimatyzowana była w tamtym czasie, może że względu na pandemia oszczędności robili, po prostu tylko wlanczali podczas obiadu. Basen ok, plaża duża i nie było problemu z leżakami.
Lokalizacja ok. Duża, ładna plaża,
Restauracja i rodzaje posiłków słabe, zdarzały się karaluchy w pokoju u znajomej (nie jeden raz)
Hotel zadbany, zwłaszcza wyremontowana część. Moja opinia może być trochę przekłamana , bo dotyczy terminu w którym było , bardzo mało gości (ok.30 osób), takie covidowe wakacje...ale hotel ogólnie jest ok.
blisko plaży i miasta, przyzwoite jedzenie
bardzo mało miejsc przy basenie, przy pełnym obłożeniu nie ma szansy na leżak, trochę lepiej na plaży
Bardzo czysty , przestronny hotel z miłą obsługą położony nad samym morzem .
Polozenie , wyzywienie.
Odleglosc od centrum .
Super hotel ładnie położony plaża duża czysta aquapark też super jedzenie smaczne duży wybór pokoje codziennie sprzątane obsługa miła hotel godny polecenia z chęcią wrócę do niego .
Plaża położenie obsługa .
Nie wiem skąd biorą się negatywne opinie na temat tego hotelu . Byliśmy już w nim dwa razy i za każdym razem jesteśmy bardzo zadowoleni . Hotel położony przy morzu , basen codziennie sprzątany , pokoje czyste , animacje bardzo fajne , blisko centrum souse , taksówką można pojechać ( koszt 5 dnt w jedną stronę) , jedzenie dobre . Do jednej rzeczy można się przyczepić ( bardzo słodkie napoje ) . Super atrakcje zarówno dla dzieci jak i dla starszych
Bardzo słodkie napoje
Urlop jeden z najgorszych hotel jak w Polsce za komuny pokoje nie sprzątane brak ręczników brak wody brak klimatyzacji brak kontakty z personelem hotelowym wychodzą z założenia ze i tak już tu jesteś brak przekąsek między posiłkami jeden bar na cały obiekt . Do hotelu wpuszczani są lokalni mieszkańcy dochodzi do kradzieży nam skradziono z basenu ręczniki i piłkę na co obsługa wzrusza ramionami Na prawdę szczerze nie POLECAM
Wszystko
Super hotel I Super obsługa gorąco polecam Bardzo dobre jedzenie zachowany reżim sanitarny dbanie o czystość
Blisko plaży blisko sklepy kluby wszystko bardzo fajnie
Nie było