Pobyt mimo kapryśnej pogody byl rewelacyjny. Pokój spełnił nasze oczekiwania, widok na morze cudowny. Balkon z krzesełkami i stolikiem, nie zapomniano o sznurku na reczniki. Polecam z całego serca. Nadmienie, ze podczas spaceru po plaży zauważyliśmy, że tylko przy naszym hotelu algi zbierane na bieżąco.
Bardzo czysta plaża, obsluga bez zastrzeżeń, posilki do wyboru, do koloru. Animatorzy wykonują bardzo ciężką pracy aby w hotelu umilić pobyt wczasowiczą.
Pan pracujacy w hotelowym kantorze podczas jednej z wymian nie usłyszał, ze proszę o wymianę połowy banknotu na dinary i byl bardzo niegrzeczny. Finalnie doszlismu do porozumienia.
Hotel bardzo przyjazny turytom :) Obsługa super, miła, sympatyczna, zawsze pomocna. Pokoje czyste, hol,restauracje również. Z czystym sumieniem polecamy :)
Nie ma takiej rzeczy :)
Hotel moim zdaniem fajny, czysto i pachnąco, jedzenie SUPER.
Blisko plaza, animatorzy pomocni mili i świetnie robią swoja robotę.
Basenowy bar za mało obsługi
Hotel lata świetności ma za sobą - przydałby się gruntowny remont, ale w hotelu jak i w pobliżu jest czysto. Nasz pokój, to właściwie dwa pokoje(świetne rozwiązanie jeśli podróżujesz z dziećmi) Okolica bardzo mnie zaskoczyła - to bardzo nowoczesna część miasta.
Obsługa :) stają na głowie aby turyści byli zadowoleni. Świetna plaża, i bardzo łagodne wejście do morza. Ok 100 m od brzegu woda do pasa. Dobre jedzenie.
Pokoj czysty ,jedzenie dobre ,obsługa bardzo miła, plaża super.
Przy plaży, bar z przekąskami na plany, można wyjść na miasto.
Jedyny minus to wymiana pieniędzy z dinarów na euro- posiadałam wszystki pokwitowania.
Byliśmy bardzo zadowoleni, piękny, czysty hotel przy piaszczystej plaży. Pokoje duże i komfortowe. Posiłki bardzo smaczne. Polecam.
Wszystko w jak najlepszym porządku, wracam niebawem. Polecam.
Położenie, czysta, ładna plaża, super personel
Duży hotel z ładnym ogrodem. Pokój spory, odnowiony,z balkonem, z super widokiem na morze w centralnej części budynku. Restauracja duża, smaczne jedzenie, lody, ciasta, desery,owoce.
Piękna i czysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Uprzejma i miła obsługa na plaży (ręczniki, leżaki).
Zbyt mało leżaków przy basenie, rezerwowane od 6rano. Bardzo słabe animacje wieczorne dla dorosłych. Przez cały pobyt brzydki zapach kanalizacji w pokoju ( ostatnie piętro).
Hotel pełen kontrastów i niewykorzystanych możliwości .
Bliskość ładnej plaży, położenie blisko promenady i miasta Sousse, /na odległość spacer/, jedzenie smaczne ale dość ubogie, obsługa w tym kelnerzy i barmani zaangażowani, ładny palmowy ogród, wino i piwo OK, drinków nie piliśmy wiec trudno mi ocenić, ładny hol i wejście do hotelu .
Obsługa recepcji opryskliwa, pokój od strony podjazdu nie polecam-hałas/lepiej dopłacić do pokoju z seaview/, pokój OK, ale łazienki stare, infrastruktura hotelu zużyta, basen mały, przez cały 7-dmio dniowy pobyt jacuzzi działało całe 3 godź, animacje słabe, brak kosmetyków w łazience . Rezerwowanie leżaków ręcznikami od wczesnych godzin, brak reakcji obsługi, mały tips oczekiwany przez obsługę, na koniec nas okradziono w pokoju, reakcja hotelu bardzo lakoniczna, chyba nie byliśmy pierwsi,
Polecam. Czysty, zadbany hotel. Z pięknym ogrodem, nad samym morzem.
Podczas wyboru hotelu zawsze kieruje się opiniami innych. Dlatego postanowiłam opisać ten hotel. W pełni zasłużył on na swoje cztery gwiazdki. Jeden z lepszych hoteli w jakich byłam, a podróżuje sporo. Hotel duży. Pokoje spore, odnowione, wszystkie z balkonami, sprzątane codziennie. Basen w pięknym, dużym ogrodzie ze stolikami między którymi uwijali się zawsze kelnerzy. Bar z napojami w basenie oraz bar na plaży . Jedzenie pyszne, duży wybór , restauracja duża , zawsze znalazł się wolny stolik.
Zbyt mała ilość leżaków jak na tak duży hotel. Jeśli chcieliśmy poleżeć przy basenie trzeba było zająć leżaki już o 6 rano , bo później wszędzie już leżały ręczniki.
Piękna plaża, dobre jedzenie i bardzo miła obsługa
Plaża i basen
Byliśmy z dzieckiem w czerwcu 2022. Hotel swoje lata świetności ma za sobą. Jeżeli ktoś jest po raz pierwszy w krajach arabskich może się delikatnie rozczarowac. Tutaj standard jest niższy niż w hotelach europejskich. Pokoje odnowione, ładne i codziennie sprzątane. Obsługa miła, animatorzy super, bardzo komunikatywni. Jedzenie dobre , wydaje mi się ,że każdy znajdzie coś dla siebie. Basen mały. Morze piękne i plaża również. Na plaży bar z przekąskami, napojami oraz piwem. Animatorzy również zabawiają gości na plaży. Kantor wymiany dostępny w hotelu. Lokalizacja super.
Piękna plaża i morze .
Mały basen. Korytarze do remontu.
nie polecam. drinki z chemii, jedzenie niebezpieczne, obsluga chyba z łapanki
lokalizacja
halas 24h, smród w pokojach, jedzenie okropne
Było idealnie. To były nasze najcudowniejsze wakacje. Pokoje piękne i czyste . Obsługa niesamowita. Bardzo tęsknie i na pewno tam wrócimy
Piękna plaża . Czysty hotel. Pyszne jedzenie Niesamowita obsługa
Części wspólne hotelu dość skromne i stare, ale pokoje bardzo ładne, wyremontowane.
Zalety: - bardzo ładne podwórko, baseny na zewnątrz ? wszystko nowe - bardzo dużo zieleni - restauracja a?la karte
Można w nim wypocząć, ale znajdzie się także coś dla osób lubiących potańczyć. Doskonale sprawdzi się dla grupy znajomych. W pobliżu znajduje się słynna dyskoteka. Fantastyczna szeroka plaża barem w którym oprócz zjedzenia obiadu, można wypić lampkę wina. Na plaży można skorzystać również z programu animacyjnego i zaznać trochę ruchu np. grając w siatkówkę. Polecam ten hotel.
blisko dyskoteka, plaża i organizowane na niej atrakcje
płatny sejf, mały basen
Byłyśmy w maju, pogoda trochę humorzasta, ale cała reszta........ Cudo,!!!!!!! Hotel czysto, ludzie uśmiechnięci, plaża obok, jedzenie urozmaicone, tunezyjskie pycha. Życie towarzyskie wielonarodowe, co wieczorne animacje, pozdrawiam zespół animatorów-cierpliwy, przesympatyczny.Plusem też jest to że mało tam dzieci-czyli nie ma wrzaskow. Jedyne co na minusie,to za krótko tam byłam.
Czysto, blisko plaży, przesympatyczny i uśmiechnięty personel
Windy ale były schody... ????
Witam wszystkich odwiedzających portal wakacje.pl. Chciałabym przetrzec wszystkich Państwa przed tym portalem przez, który my zostaliśmy oszukani !!! Wykupiliśmy wycieczkę do hotelu Marhaba Club, hotel cztero gwiazdkowy, a zostaliśmy zakwaterowani do hotelu Marabout trzy gwiazdkowego. Przylot był 05.10.2018, dzisiaj mamy 06.10.2018 i nie mamy żadnej pozytywnej odpowiedzi co do zmiany hotelu na Marhaba. Wajacje. pl brzydko mówiąc totalnie nas olewa. Zostaliśmy tu sami sobie. Sprawę nagłośnimy przez telewizję. A Państwa ostrzegam przed tym totalnym dnem jakim jest portal wakacje.pl
Plaża
Muszę zacząć od tego, że na początku bardzo długo zastanawialiśmy się nad wyborem tego kierunku na wakacje, mam na myśli bezpieczeństwo. Jednak podjęliśmy decyzję - lecimy (nie bez znaczenia była też promocyjna cena oferty. Podróżowaliśmy z dwójką dzieci. Na miejscu czuliśmy się bezpiecznie, to za sprawą policji i wojska na ulicach. Teraz po powrocie, możemy ten kierunek polecić innym. Nam udało się odkryć i podziwiać uroki Tunezji. Hotel mieliśmy dobry, także pobyt w nim należał do przyjemności, piękna plaża, ciepłe i czyste morze. Bar przy plaży serwował śniadania i obiady, przekąski , napoje, kawę, piwo wino. Wieczorem można było skorzystać z animacji, głownie w języku francuskim i rosyjskim, ale tutaj akurat znajomość języka nie była najważniejsza. Nasz pobyt to nie tylko pobyt w hotelu, skorzystaliśmy z kilku wycieczek. Pierwsza z nich to 2 dniowa wyprawa na Saharę. Mimo ponad tysiąca przejechanych kilometrów nie była bardzo męcząca, jakby mogło się wydawać . Co 100 km postój , zwiedzanie, kolejny punkt wycieczki. Pięknie zachowane koloseum w El Jem , Matmata, miasteczko z Gwiezdnych Wojen, wizyta w domu Berberów, oaza na pustyni, jazda na wielbłądach, jeepami, wschód słońca nad Słonym Jeziorem, meczet w mieście Kairuan. Zwiedzanie oazy, o ile można tak powiedzieć robi ogromne wrażenie, palmy pośród piasków pustyni, kaniony, wspaniałe widoki. Wycieczka na Saharę to naszym zdaniem obowiązkowy punkt programu, można zwiedzić, albo po prostu obejrzeć jak żyją ludzie w miastach mijanych po drodze. Kolejna nasza podróż to stolica Tunezji - Tunis. Tam oczywiście wspaniałe mozaiki w Muzeum Bardo, następnie ruiny starożytnej Kartaginy i cudowne, chyba najbardziej urokliwe miasteczko w Tunezji - Sidi Bou Said, zwane tunezyjskim Santorini, a to za sprawą biało-niebieskich domków malowniczo położonych nad morzem - Grecja w Tunezji - koniecznie trzeba to zobaczyć. Hotel niezbyt duży i nie najnowszy ale zasługuje na pozytywną ocenę. Pokoje bez dodatkowej opłaty z widokiem na morze lub na baseny i scenę, gdzie odbywały się wieczorne animacje . My otrzymaliśmy nawet dwa duże pokoje, ponieważ byliśmy z dwójką dzieci, W pokojach lodówka, czajnik, wygodne duże łóżka. Codzienna zmiana pościeli, wymiana ręczników, nawet pani sprzątająca codziennie zaskakiwała nas nowymi formami, kształtami, np. łabędzi z ręczników, piżam itp. Czystość na dobrym poziomie. Obsługa miła, sympatyczna, pomocna, zwłaszcza w barze na plaży oraz na basenie. Duży plus za bar na plaży, nie trzeba było specjalnie chodzić do restauracji głównej na obiady, w barze było piwo, wino, napoje, pizza, obiady, naleśniki, owoce, ciasto, kawa. Plaża bardzo ładna, drobny piasek, woda w morzu ciepła i raczej czysta, chociaż zdarzały się różne śmieci, foliówki itp., a także meduzy. Ogólnie plaża dobra. Z leżakami pod parasolkami różnie bywało, czasem trzeba było wcześniej wstać i rezerwować te bliżej morza, samych leżaków i materaców nie brakowało. Drinki tylko w barze głównym i na basenie. Całkiem niezłe. Jedzenie dość urozmaicone, każdy mógł znaleźć coś dla siebie, smaczne zupy i lody. Hotel dobrze położony, w samym centrum, taksówki pod hotelem, także wieczorem można było wyjść na miasto (czuliśmy się bezpiecznie zarówno na plaży jak i na mieście). Polecamy 2 dniową wycieczkę na Saharę - piękne widoki i niezapomniane przeżycia oraz wycieczkę do Tunisu. My również wybraliśmy się pociągiem ( 1 dinar od osoby) - do Monastyru też warto, wstęp do mauzoleum darmowy, ale czynne tylko do południa. Ogólnie wakacje bardzo udane, zobaczyliśmy i zwiedziliśmy wszystko co najważniejsze i najciekawsze w Tunezji. Niezdecydowanym serdecznie polecamy.
-położony w centrum miasta -wifi w pokojach -bar na plaży -pierwsza linia brzegowa
- zacinające się windy
Bardzo ładny hotel, mila i ladna okolica. Przyjaźni pracownicy, wesola atmosfera :) Bardzo udane wakacje we dwoje :)
Bardzo miła obsługa, pokoje nie są nowe, ale bardzo schludne. Codziennie zmiana ręczników, sprzątanie, dolozone mydełka oraz papier toaletowy. Jedzonko bardzo dobre i świeże :) Piekna piaszczysta plaża, bar przy plaży z napojami i przekaskami, ktore rano byly na sniadaniu :) Alkohol w barze dobry, tylko whisky maja chyba jakas swoja lokalna, bo smakowala zupełnie inaczej, ale dla mnie byla okej :)
Maly problem z lezakami na plazy i przy basenie. Trzeba bylo rezerwowac przed pójściem na sniadanie. Jeszcze mielismy maly problem z zakwaterowaniem, ponieważ pokoj mial byc gotowy na dana godzine jak przyjechaliśmy, a musieliamy czekac poltorej godziny, by go posprzatali :(