Długa, piaszczysta plaża oznaczona Błękitną Flagą
Spokojna, wakacyjna atmosfera z prawdziwym greckim klimatem
Widok na malowniczą wysepkę Thodorou
Tętniąca życiem promenada z tawernami
Bardzo przyjemny kameralny hotel w linii brzegowej plazy piaszczystej. Pokoje przy zameldowaniu zgodne z zdjeciamy , czyste , codzienne sprzatanie pobierzne
Zdjecia zgodne z rzeczywistosci, mila obsluga , blisko plazy , basen hotelowy idealny
Malo lezakow przy basenie
Hotel czysty, kameralne wejścia do pokojów w naszym przypadku 1+2 dzieci dwupoziomowy z dwiema łazienkami, wygodne, z balkonem, klimatyzacja działała bez zarzutów. Sprzątania codziennie, obsługa bardzo miła. Recepcja pomocna. Restauracja z urozmaiconym jedzeniem, codziennie było inne jedzenie greckie kilka rodzajów, owoce, desery. Tylko sałatka grecka była codziennie taka sama :) Bliziutko do morza. parasole i leżaki na plaży płatne dla gości hotelowych 6 euro
Zejście z basenu wprost na plażę piaszczysta, tylko w morzu są wystające skały, na których można pozować do zdjęć :) Blisko do sklepów i przystanku autobusowego KTEL, można bez samochodu ogarnąć wyjazdy do Chanii i innych znanych miejsc.
Dla mnie brak wad. Wypoczęliśmy, polecamy.
Pobyt w hotelu oceniam jako bardzo przyjemny. Kameralna atmosfera pozwala na cieszenie się pobytem na Krecie bez zbędnego stresu czy nerwów. Z hotelu wychodzi się bezpośrednio na plażę, na której można oglądać spektakularne zachody słońca. Plaża jest czysta, z przyjemnym piaskiem. Woda także jest czysta i ciepła. Sam pokój oceniam dobrze. Był w całości wyremontowany. Jedyne wady to klimatyzacja (nieprzyjemny zapach) i brak wentylacji w łazience. Jedzenie raczej przeciętnej jakości, ale da się trafić dobre dania. Ogromnym plusem jest możliwość wynajęcia samochodu w bardzo korzystnych warunkach, co pozwala na zwiedzanie okolicy.
- Przepiękna lokalizacja - Blisko plaży - Kameralna atmosfera - Bardzo miła obsługa - Czyste pokoje, wyremontowane, łazienka także nowa, papier spłukuje się normalnie - Blisko do Chani i innych okolicznych miejsc turystycznych - Możliwość wynajęcia samochodu hotelowego w bardzo korzystnych warunkach
- Bliskość okolicznych klubów - trzeba liczyć się z imprezami do około północy, ale hotel na to wpływu nie ma - Klimatyzacja, z której czasami nieprzyjemnie pachniało - Brak wentylacji w łazience - Jedzenie dość słabej jakości, ale dało się wybrać coś dobrego, przepyszne owoce - Płatne leżaki przy plaży
Hotel bardzo fajny, w bardzo dobrej lokalizacji tuż przy piaszczystej plaży. Na plaży leżaki płatne 6 euro. Basen z ciepłą wodą przed hotelem od strony morza. Przy basenie leżaki bezpłatne. Nie jest ich dużo ale coś się znajdzie. Jak nie przy basenie to na plaży. Widok z plaży jak i z basenu super. Na wprost jest wyspa Św. Teodora gdzie przypływają łodzie i można nurkować. Atrakcją jest zatopiony samolot niemiecki z II wojny światowej. Wracając do hotelu to przy basenie jest bar z napojami i przekąskami. Do godz. 13.00 bar oferuje piwo i lokalne wino. Po 13.00 również lokalne alkohole. Restauracja czynna od 7.30 do 21.00. Jedzenie bardzo dobre, wybór jest całkiem spory. Lokalne potrawy oraz pizza i makarony z włoskimi sosami. Codziennie inna zupa ale do kolacji. Dodam, że codziennie smaczna. W restauracji ekspres do kawy, napoje z automatu oraz piwo I wino (czerwone bardzo dobre w smaku). Przyszedł czas na pokoje. Mieliśmy apartament rodzinny, duże przestronne dwa pokoje, łazienka z wanną oraz aneks kuchenny. Każdy pokój posiada swoją klimatyzację. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, ręczniki wymieni2ane co 2 dni. W jednej sypialni łóżko duże podwójne w drugiej dwa pojedyńcze. W każdym telewizor. W aneksie kuchennym lodówka i płyta elektryczna. W łazience niektóre płytki koło wanny można by wymienić. Obsługa bardzo miła i pomocna. Wracając późno z wycieczki można liczyć na coś do jedzenia a wcześnie wyjeżdżając można zamówić lunch body. W hotelu dostępne do wykupienia wycieczki (...) Podsumowując, wybór hotelu Marvida Chrispy Beach to bardzo dobry ruch. Położenie hotelu, plaża, basen, wyżywienie all inclusive, kilka kroków do centrum miasteczka, gdzie są sklepy i bary oraz blisko do miasta Chania, gdzie jest lotnisko i port. Można odpocząć a także pozwiedzać. Co kto lubi.
Zalety: - położenie hotelu - własna plaża z leżakami - basen z ciepłą wodą - miła obsługa - czysto - dobre jedzenie
Jak na hotel 4 gwiazdkowy to wad brak
To będzie bardzo szczera opinia. Przed rezerwacją koniecznie sprawdźcie, na które lotnisko faktycznie będziecie mieli przylot. W wielu ofertach hotel opisany jest jako położony 29 km od lotniska w Chanii, jednak my wylądowaliśmy w Heraklionie, oddalonym o około 149 km. Transfer do hotelu trwał od 3 do 3,5 godziny (w nocy, bez korków), ponieważ po drodze autokar rozwozi gości do wielu innych hoteli. Dla rodzin z dziećmi jest to naprawdę bardzo męczące. Sam hotel sprawia wrażenie częściowo odnowionego. Widać, że wyremontowano basen oraz sypialnie w pokojach, jednak na tym pozytywy w dużej mierze się kończą. W naszym pokoju znajdowała się stara i brudna część kuchenna z mocno zużytymi meblami. Suszarka była pęknięta i wyeksploatowana, a zasłona prysznicowa niedoczyszczona. Sprzątanie ograniczało się praktycznie wyłącznie do umycia podłogi. Przez cały pobyt nie były myte toaleta, wanna ani umywalka, nie wspominając o wytarciu kurzu. Zdecydowanie nie jest to standard, którego oczekuje się podczas wakacyjnego pobytu. Dużym minusem jest brak butelkowanej wody. Wszyscy goście zaopatrywali się w nią w pobliskim sklepie. W hotelu wodę można nalać samodzielnie jedynie podczas posiłków. Poza godzinami posiłków trzeba ustawić się do jednego baru i czekać, aż barman naleje wodę do małych plastikowych kubków. Kolejki były ogromne, a czas oczekiwania wynosił często 15–20 minut. Przy wysokich temperaturach i pobycie z dziećmi jest to bardzo uciążliwe. Leżaków przy basenie jest zdecydowanie za mało. Jeśli ktoś nie zajmie ich wcześnie rano ręcznikiem, około godziny 9:00 praktycznie nie ma już szans znaleźć wolnego miejsca. Leżaki na plaży są dodatkowo płatne – 6 euro za dwa leżaki i parasol, nawet dla gości hotelu. Jedzenie niestety bardzo nas rozczarowało. Śniadania codziennie wyglądały praktycznie tak samo, obiady i kolacje różniły się jedynie pojedynczymi potrawami. Dania były monotonne i mało smaczne. Najgorsza sytuacja miała miejsce podczas śniadania, kiedy na żółtym serze zauważyliśmy pleśń. Zostało to natychmiast zgłoszone obsłudze hotelu. Największym problemem okazał się jednak klub Havana znajdujący się tuż obok hotelu. Codziennie do około godziny 23:00 słychać bardzo głośną muzykę. Leżąc przy hotelowym basenie słyszy się jednocześnie muzykę z hotelowych głośników oraz jeszcze głośniejszą muzykę z klubu. Tworzy to ogromny hałas, który skutecznie uniemożliwia odpoczynek. Wieczorami osoby wychodzące z klubu mają praktycznie swobodny dostęp do terenu hotelu przez część basenową, co nie daje poczucia bezpieczeństwa. Podsumowując – hotel ma potencjał, ale wymaga jeszcze bardzo wielu zmian.
Sam pobyt w hotelu oceniam ok. Jest to kameralny hotel tuż przy morzu z przepięknym widokiem. Hotel budżetowy co za tym idzie jedzenie nie znacznie się zmienia ale stosunkowo smaczne. Byliśmy w pokoju rodzinnym z wanną widać było, że przechodził odnowienie już jakiś czas temu. Fajny jako baza wypadowa. Brakowało mi trochę uśmiechu u młodej Pani na barze. Obsługa bardzo się stara. Kawa wodnista ale to chyba standard na All in, soki się nie nadawały do picia za słodkie, za bardzo chemiczne, ostro było czuć koncentrat. Za leżaki na plaży płaci się 6 Euro. Plaża czysta. Oceniam hotel na takie 4 w kategorii hotele budżetowe.
Bardzo sympatyczna menadżerka ekipy sprzątającej. Czysto.
Raz w tygodniu przychodziła Pani na aquaareobik wg mnie lepiej żeby nie przychodziła. Nie czuć zaangażowania.
Bardzo czysto, pościel zmieniana codziennie była miłym zaskoczeniem w te upały.
Niewyremontowane łazienki w części wspolnej
Wszystko w porządku . Położenie, wyżywienie, zakwaterowanie
Basen i blisko przyjaznej i fajnej plaży
Wszystko ok
Pobyt w hotelu Marvida Chrispy Beach bardzo przyjemny. Obiekt schludny, a roślinność wokoł wyjątkowo zadbana. Pięknie wokół basenu i na plarzy przy morzu-malowniczy widok na pobliską wyspę. Proszę zwracać uwagę na liczbę nocy, za którą pobierana jest opłata klimatyczna. Wspomnę jeszcze urozmaicone i bardzo smaczne dania na każdy posiłek do skosztowania w estetycznej stołówce. Polecam hotel z całego serca.
Położenie blisko morza, z bezpośrednim dojściem do plaży. Bardzo bezpiecznie.
Warto dobrze policzyć ilość nocy, za które pobrana jest opłata klimatyczna. Czasem przyjezdni zmęczeni po długiej podróży, tracą uważność.
Hotel przy plaży, blisko sklepiki z pamiątkami oraz markety na drobne zakupy. Jedzenie smaczne, urozmaicone.Brak animacji dla dzieci. Możliwość spokojnego odpoczynku. Obok hotelu trochę głośna muzyka z Red Havana. Polecam ten Hotel.Bardzo dobrze będziemy wspominać to miejsce. 🙂
Położenie hotelu i widok
Brak wad
Wspaniały pobyt. Jedzenie różnorodne i smaczne. Pokoje czyste i przestronne. Blisko do morza. Mogłoby być wiecej leżakow i puf przy basenie. Polecam :)
Blisko plaży :) do Chani 20/30 minut autobusem
Hotel kameralny czysty pokoje cidzienne sprzatane
Czysto wkolo hotelu i piekna roslinnosc bardzo zadbana
mala ilosc lezakow przy basenie Brudne smierdzace pufy orzy basenie Napoje z automatu byly bardzo chemiczne w smaku podobnie jaj serwowane lody Jedzenie bylo monotonne ciasta byly z marketu i tylko pokrojone.a desery byly kremowe i roplywaly sie
Hotel pięknie położony, nad samym morzem. Zdjęcia hotelu nie oddają nawet w połowie całego uroku tego miejsca - widać basen i prawie w tej samej linii - morze. Widoki cudne - zachody słońca, stateczki, motorówki itp.; market obok hotelu, blisko autobusy; czysto; miła obsługa; przestronne i ładne pokoje z balkonem - osobne dla dzieci, a nasza sypialnia za ścianą, sejf w cenie, aneks kuchenny dobrze wyposażony - sprzęty, lodówka; na balkonie składana suszarka. W łazience istotne minusy - wanna z zasłonką zamiast prysznica, popsuta pożółkła suszarka do włosów, która prawie rozleciała mi się w rękach, pożółkłe lustro do makijażu, poza tym ok. Jedzenie dobre, ale mógłby być trochę większy wybór. Słabe desery, ciągle te same. Kawa - lura, tylko jedna, żadnego wyboru. Część artystyczna ok - zespół taneczny rozruszał wszystkich, dzień przed naszym przyjazdem był podobno piękny pokaz fajerwerków; aerobik w wodzie. Informatory w języku polskim.
Położenie hotelu piękne - widoki, morze. Lokalizacja - dobre połączenie, blisko market i sklepy. Pokoje - ładne, przestronne, dużo szaf, sejf, aneks kuchenny. Animacje i część artystyczna - bardzo dobra. Informatory w języku polskim. Miła obsługa. Kolacja La carte - super, w cenie, warto brać.
Kawa na stołówce - bardzo słaba i jeden rodzaj. Desery - ciągle te same, mały wybór, niezbyt dobre. Lunch-boxy - poniżej przeciętnej - mój brat dostał pół butelki wody(😲), ja - nadpsute jabłko.
Hotel bardzo fajny, pokoje codziennie sprzątane i po remoncie, jedzenie bardzo dobre obsługa bardzo miła i pomocna ,basen ok , plaża bardzo fajna -piaszczysta widok na morze super .Polecam
Blisko plaży
Nie ma
Ogólnie hotel OK. Cena adekwatna pobytu all inclusive do jakości usług. Godny polecenia dla osób które lubią spacerować po plaży. Dobre miejsce do "wypadów" w inne części wyspy.
Miła obsługa, czysto, komunikacja w języku angielskim na dobrym poziomie. Bardzo blisko plaży. Jest basen ze słodką wodą. Blisko do komunikacji publicznej do Chani. W okolicy sporo wypozyczalni samochodów. Dość dobre jedzenie które można urozmaicić w wielu okoliczych lokalach gastronomicznych.
Bardzo słaba kawa z automatu w ramach all inclusive (jakieś rozpuszczalne pomyje). Za dobrą kawę z ekspresu trzeba płacić. Mała plaża z odpłatnymi leżakami. Nie zawsze jest wolny co utrudnia czasem wypoczynek. Na basenie słabe nagłośnienie jest głośno ale jakość dźwięku podła. Dodatkowo tuż obok jest klub z którym dzięki z systemu audio "konkuruje". Na basenie leżaków też jest nie za dużo. Na dodatek przez naszych rodaków są "okupywane".
Hotel czysty, obsługa miła, jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie
Piękny widok ,nad samym morzem.
Bardzo mało leżaków,jeśli chodzi o ilość gości
Hotel kameralny, pokoje jak i całe otoczenie bardzo czyste, przemiła obsługa, jedzenie bardzo świeże i myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. Miesc zarówno w restauracji jak i przy basenie wystarczająco dla wszystkich.
Prześliczny widok z basenu na morze i pobliską wyspę. Bliskie położenie Ok 10 minut autobusem od jednego z najładniejszych miast na Krecie -Chani. Super widok z tarasu na dachu hotelu.
BARDZO DOBRE JEDZENIE,piekne widoki z lezakow przy basenie, kapiele morskie i powrot na lezak pezy basenie bo tak blisko ,mila obsluga,piekny grecki wieczor z tancami,tylko niektore pokoje na parterze maja slaby widok.No i budowa hotelu na orzeciwko ciagle trwa .
Niektore pokoje na parterze maja slaby widok.No i budowa hotelu na przeciwko ciagle trwa .NO I JESZCZE ZAKŁÓCANIE dobrej muzyki hotelowej ,jakas kiepska,glosna muzyka z hotelu obok.Ktos powinien jednak przekobac hotel sasiedni do sciszenia muzyki
Hotel super nad samym morzem jedzenie bardzo dobre wszędzie czysto polecam w 100%
Bliskość morza
Nie ma
Oceniam hotel na 5. Hotel po kapitalnym remoncie. Wszystko nowe. Pokoje czyste, często sprzatane. Ręczniki wymieniane codziennie. Basen wystarczający. Prosto z basenu wyjście nad morze. Plaża piaskowa. Wyżywienie trochę monotonne, ale każdy może znaleźć coś dla siebie. Przemiła obsługa, szczególnie Pani (...) . Atmosfera w hotelu na luzie. Dla dzieci duża sala zabaw. Polecam.
Czystość, miła obsługa, swoboda. Basen i bliskość plaży.
Nie dostrzegam istotnych wad.