Krystalicznie czyste wody Morza Egejskiego otoczone piaszczystymi plażami
Starożytne ruiny Asklepionu z zapierającymi dech widokami
Urokliwe wioski z tradycyjnymi białymi domkami i lokalnym rzemiosłem
Dogodne trasy rowerowe prowadzące przez miasto i wybrzeże
(...)Hotel za to wspaniały, tak samo obsługa. Zdecydowanie warto odwiedzić hotel.
Obsługa, bliskość do plaży
Hotel bardzo przeciętny. Pokoje czyste i sprzątane co 2 dni. Obsługa pokoju niestety nie zawsze uzupełnia worki na śmieci czy papier toaletowy.
POŁOZENIE HOTELU SUPER. PLAŻA OK.
Wyżywienie bardzo monotonne i bardzo mało greckie. Potraw pod polaków bardzo mało. Kolejki po nabranie dań jak w szkolnej stołówce a nie w porządnym hotelu.
Super wakacje. hotel czysty sprzątany non stop bez przerwy, łacznie z myciem ścian, pokoje co drugi dzień ale na prosbę i tip codziennie. położenie REWELACJA deptaku i na plaży. cichy i spokojny. jedzienie nie jest restauracyjne, skromne ale każdy coś sobie nakładał... oczywiście były pary które były oburzone stołówką i jej ofertą :) :) ale zawsze się zjada tacy- za tą cenę naprawdę super. nie miałabym nic przeciwko powtórzyć pobytu. leżaki na plazy płatne nawet te hotelowe ale obok knajpy dla swpich klientów oferuja bezpłatne
czystość, położenie, obsługa, przestronne pokoje, boczny widok na morze
nie znalazłam
Sympatyczny , mały hotelik . Piękne położenie i bliskość sklepów, tawern są dodatkowym atutem . Hotel położony dosłownie na plaży , odnowiony , czysty z przemiłą obsługą i panią z Polski w recepcji. Trzeba wiedzieć , że hotel jednak nie jest dla osób wymagających
Bliskość plaży , piekę otoczenie , położony w mieście
Wad nie szukałam ponieważ zalety przeważały
Nie mam żadnych uwag do pokoju..Czyściutki,, przytulny,o dobrym standardzie.☺️
Usytuowanie hotelu-bajka.Własciwie jest on na plaży.Cudne widoki.Mila obsługa.Pani recepcjonistka mówiąca po polsku, służąca radą .
Ja nie mam żadnych zastrzeżeń.☺️
Hotel budżetowy. Zasługuje na swoje 3 gwiazdki. Smaczne jedzenie. Miła atmosfera. Czysto i schludnie.
Doskonałe położenie. Bezpośrednio przy plaży . Bardzo blisko do centrum miasta. Obsługa hotelu super. Ręczniki wymieniane co 2 dni.
Niestety, pomimo własnej plaży hotelowej leżaki są płatne i to w formule all-inclusive. Drzwi do niektórych pokojów w tym moje żle spasowane. Przez co trzeba otwierać przy użyciu siły, co wywołuje duży hałas na korytarzu, zwłaszcza w porze wieczornej lub nocnej . W łazience tylko mydełko w kostce
Nie polecam tego hotelu,a szkoda bo ma doskonałą lokalizację.To tyle z plusów.Zdecydowaliśmy się na tan hotel z uwagi na jego położenie ale nawet to nie rekompensuje pobytu tutaj.Jedzenie okropne.Codziennie kurczak i to niedogotowany czy niedosmażony trudno określić.Owoców brak jedynie arbuz.Stołówka to jakaś kpina z gości.Lada z jedzeniem oddzielona od stołówki taśmą jak na lotnisku.Także stoisz z talerzykiem w gigantycznej kolejce nakładając jedzenie po drodze.Jak doszedłeś do końca lady i nic sobie nie nałożyłeś albo chciałbyś coś z początku lady masz pecha bo musisz wrócić na koniec kolejki.Jak chomik w kołowrotku.Łóżko w pokoju to katastrofa.Luźne deski pod materacem wypadają.Parę razy się zapadło i wylądowaliśmy na podłodze.Pomimo zgłoszenia nic nie zrobiono.Brak ciepłej wody.A wisienką na torcie było to że tynk z sufitu spadł nam do walizki bo szafy też nie ma.Po raz pierwszy cieszyliśmy się z powrotu do domu.To przykre.Człowiek jedzie aby się zrelaksować a wraca sfrustrowany.
Jedynie lokalizacja
Jedzenie, pokój z rozpadającym się łóżkiem, brak ciepłej wody użytkowej
Warunki hotelowe „greckie”. Klimatyzacja działa, w tv trzy kanały polskie (aczkolwiek straszne - telesprzedaż, biesiadne). Kuchnia słaba, ale coś można zjeść. Obsługa hotelowa miła. Leżaki - 10 euro za dzień, słabe to. I oczywiście doba hotelowa skończyła się o 11 rano, odjazd z hotelu na lotnisko o 1.15 w nocy, więc dla chętnych możliwość dodatkowej opłaty za pobyt do godz. 20.00.
Zaletą hotelu jest to, że są wśród gości tylko Czesi, Polacy i Włosi.
Odpłatne korzystanie z leżaków.
Trafił nam się pokój w samym narożniku budynku, więc ściana była pod skosem, a co za tym idzie łóżko też stało pod skosem. Co jakiś czas obijaliśmy się o narożniki łóżka. Jak by tego było mało, to deski pod materacem nie były przymocowane do łóżka i spadały na podłogę robiąc hałas. A tak w ogóle w całym hotelu w pokojach były tylko podwójne łóżka, nie było 2 pojedynczych. Po za tematem łóżka, to było wspaniale. Hotel czyściutki, ręczniki i pościel wymieniane na czas, nie brakowało papieru toaletowego w przeciwieństwie do żelu pod prysznic. Klima działająca bardzo dobrze, duży balkon. Obsługa bardzo miła, pomocna, ale też nie rzucająca się w oczy, dyskretna.
Obsługa profesjonalna, czystość, bufet poprawny, nad samym morzem, wszędzie blisko.
To łóżko, chłopie stelaż mocujemy do ramy, nie kładziemy desek luzem. Jak coś to pokój 119.
Hotel przytulny, czysty. Na recepcji zawsze są osoby chętne do pomocy. Pokoje regularnie sprzątane. Jedzenie też jest zróżnicowane, każdy wybierze coś dla siebie, no chyba, że w domu codziennie gotujecie 12 dań do wyboru. Nie rozumiem jak ktoś pisze, że nie miał co jeść. Są zupy, ryby, makarony, ziemniaki w różnych sosach, frytki, zawsze mięso, owoce i desery. Śniadanie również codziennie można zjeść inne. Dla mnie nic nie brakowało. Barman serwuje nie tylko drinki ale i kawę z rogalikami, ciastem.
Hotel położony dosłownie na piaszczystej plaży, wystarczy przejść przez taras i już są leżaki z parasolami. Bardzo ładna i spokojna okolica, świetna baza do wycieczek samochodem jak i statkiem. Port widać z okna. Piękna okolica do spacerów.
Co mi się nie podobało? Goście...pomimo starań mieliśmy Pana, który "zapłacił" i wlewał w siebie alkohol. Pomimo starań i próśb barmana, managera i obsługi hotelu uparcie wracał do baru i zaczepiał gości, był głośny. Zatem drodzy goście zanim wystawicie negatywną opinię zastanówcie się czy w domu stawiacie na stole tyle samo różnych dań do wyboru, czy sprzątacie co godzinę i codziennie zmieniacie pościel. Pomyślcie czego oczekujecie od hotelu a jak jest w waszym domu
Pobyty dwutygodniowy oceniam bardzo pozytywnie. Osobiście wrócimy tu ponownie.
Zaletą hotelu jest jego umiejscowienie. Personel bardzo miły i pozytywnie nastawiony do wczasowiczów.
Jeśli od przeczytania wszystkich opinii kręci ci się w głowie i dalej nie wiesz czy to będzie odpowiedni hotel dla ciebie, postaram się pomóc. Zaczynając od tego, że hotel dzieli się na dwie części, ta z recepcją jest odnowiona, przestronny hol z wygodnymi siedzeniami natomiast druga część jest za kładką przy basenie. HOTEL: W odnowionej części pokoje są nowsze ale mniejsze, mniej wygodne łóżka, nam trafił się bez widoku na morze, na parterze. Drugi pokój w nieodnowionej części był większy, starszy ale z widokiem i wygodniejszym łóżkiem. JEDZENIE: Najgorszym punktem z jedzenia jest śniadanie, nic się nie zmienia, jeden rodzaj sera i jeden rodzaj szynki, do tego pomidory, ogórki i dodatki w postaci płatków, dżemów, słodkich przekąsek z ciasta francuskiego. Obiady i kolacje są bardzo podobne, ku mojemu zdziwieniu nie był jedynie kurczak! zazwyczaj jest inna zupa na obiad i kolacje, dwa rodzaje sosów do makaronu, ziemniaki, ryż, frytki. Z głównych „dań” była np wątróbka, mousaka, ćwiartka kurczaka, pita. Dodatkowo dwie sałatki w tym grecka i np z tuńczykiem, tzatziki, oliwki, bagietki z serem, beszamelem lub sosem. Dla niewybrednych jest wybór, dla niejadków raczej jedzenie opierało się na dodatkach niż głównych daniach. BAR: Do wyboru ok 8 rodzajów drinków, natomiast prosząc o aperola barman również zrobi ;), z alkoholi ouzo, brandy, wino, piwo, rum. Nie ma limitu drinków na osobę z czym spotkałam się np w Tunezji. Barman bardzo miły, chętny do rozmowy OBSŁUGA: Bardzo miła, na recepcji jest pani polka także kontakt ułatwiony, ale ze wszystkimi da się dogadać po angielsku. PLAŻA: na plaży leżaki płatne 10€-15€ (dwa leżaki+parasol), plaża lekko żwirkowa ale nie jest uciążliwa do spacerów, w morzu są kamienie także koniecznie buty do wody. BASEN: chłodna woda ale po chwilowej kąpieli staje się przyjemna, malutki brodzik, z minusów, basen pomalowany jest białą farbą niedostosowaną do kontaktu z wodą, można się zaskoczyć wychodząc z basenu w białych plamach na stopach. LOKALIZACJA: obok centrum i sklepu manos, na przeciwko możliwość kupienia wycieczek fakultatywnych. INNE: w poniedziałki jest wieczór grecki, nie wiem czy to przypadek ale właśnie w poniedziałek było dużo dań z kuchni greckiej, oprócz tego muzyka na żywo, taniec z obsługą.
Byliśmy wraz z kobietą w tym hotelu przez tydzień czasu, jak mam być szczery to w skali od 0/10 oceniam hotel na 7/10. Pokoje czyste, zadbane w miarę możliwości, łóżko mega skrzypi, materace stare. Toaleta malutką przez co po każdej kąpieli jest powódź. Jednakże, atuty hotelu jest na pewno położenie, blisko plaży i blisko centrum kardameny, jednakże płacąc za all inclusive myśleliśmy, że będzie lepiej niż było. Jedzenie strasznie monotonne, codziennie na obiad/kolację frytki, na śniadanie to samo, nie było tej różnorodności przez co polecam jeść po prostu na mieście. Nie zgodzę się jednak z opiniami wcześniejszymi, że „każdy znajdzie coś dla siebie” otóż nie. Codziennie podawane jest praktycznie to samo, jedzenie puste i nie smaczne. Co do obsługi hotelowej, przylecieliśmy o 6:20 a pokój dostaliśmy dopiero po 12, jeszcze dodatkowo została nam przedstawiona informacja już na miejscu, że nasze świadczenia hotelowe rozpoczynają się o godzinie 15… nie jest nic zgrane a miałem wrażenie, że pokoje są dawane losowo a nie według tego kto kiedy przyjechał i kto kiedy się zameldował. Ludzie którzy przyjeżdżali później dostawali pokoje wcześniej, więc polecam uzbroić się w cierpliwość. Pani (...) Polka, z początku miła później szorstka.
Blisko do plaży i do centrum
Wymienione w opinii.
Spędziliśmy cudowne 7 dni w hotelu, który – choć prosty – okazał się czysty, zadbany i przyzwoity. Ręczniki były wymieniane trzy razy w ciągu tygodnia, a pościel raz – co uważamy za standard w porządnym obiekcie. W pokoju mieliśmy czajnik ,filiżanki i szklanki. Obsługa zasługuje na wielką pochwałę – wszyscy byli bardzo mili, uśmiechnięci i pomocni. Największym atutem hotelu jest zdecydowanie jego położenie – praktycznie przy samej plaży. Jadalnia znajduje się tuż przy brzegu morza, więc codziennie towarzyszyły nam przepiękne widoki, które rekompensowały wszystkie drobne niedogodności. Jeśli chodzi o jedzenie, było w porządku. Co prawda każdego dnia serwowano praktycznie to samo, ale nie narzekaliśmy – zawsze można było znaleźć coś dla siebie. Śniadania miały charakter kontynentalny, ale były też jogurty, coś słodkiego, parówki, jajka. Z owoców najczęściej pojawiał się arbuz, czasem melon i owoce kandyzowane. Drinki były raczej słabe – może za słabe dla panów, ale dla kobiet w sam raz 😉. Do obiadu i kolacji serwowano wino, a przy każdym posiłku dostępna była kawa i herbata. Duży plus należy się za to, że niczego nie brakowało – jeśli coś się kończyło, panie z kuchni natychmiast to uzupełniały. Z wycieczek zorganizowanych nie korzystalismyZdecydowaliśmy się wynająć samochód i rezydentki na 5 dni ( full ubezpieczenie w przeciwieństwie do lokalnych wypożyczalni), co pozwoliło nam zwiedzić tę malutką, ale przepiękną wyspę. Zdecydowanie warto! Większość dnia spędzaliśmy poza hotelem – na plażach, punktach widokowych, w urokliwych miasteczkach. Było też sporo snorkelingu i pływania w morzu – chociaż nie spotkaliśmy zbyt wielu rybek, to udało nam się zobaczyć jeżowce i ryby z kolcami (niestety nie znamy ich nazw). Po powrocie z plaż zawsze czekał na nas ciepły posiłek – jedliśmy to, co było dostępne, ale wszystko smakowało dobrze. Generalnie hotel nie dla osób z dziećmi, ponieważ dla dzieci nie ma atrakcji. Raczej dla par lub małżeństw bez dzieci.
Bliskość plaży
Hotel 3*....jest czysto, jednak ciśnienie wody pod prysznicem bardzo słabe, jedzenie może być, jednak rzeczywiście jest bardzo monotonne (a naprawdę nie jestem wybredna i wymagająca). Lokalizacja świetna. Mały basen, na początku lipca z bardzo zimną wodą. Obsługa bardzo miła.
Lokalizacja - praktycznie na plaży a zarazem blisko miasteczka.
Wyżywienie - ciągle to samo z bardzo małym wyborem. Płatne leżaki na plaży (15/10euro za dzień) a zarazem bardzo (!) mała ilość leżaków przy basenie.
Sam hotel jest raczej budżetowy ale nam w zupełności wystarczył.Pokoj skromny, łazienka bez zasłony prysznicowej ale wiedzieliśmy o tym zanim ten hotel wybraliśmy.Polozenie rewelacja wszystkie posiłki z widokiem na morze.Obsuga bardzo dobrze.
Położenie hotelu przy samej plaży i blisko centrum miasta jakieś 100 metrów.
Jedzenie skromne ale mam wystarczyło Ja na pewno tam kiedyś wrócę.Jestem zadowolona z tego hotelu.
Mimo obaw i naprawdę różnych komentarzy pobyt był wspaniały. Byliśmy we 3 osoby - mielismy pokój w gł. budynku, a w nim wszystko co potrzeba : odnowiona łazienka z suszarką, balkon z widokiem na część basenową i morze, działająca klima i wymiana reczników co 2 dni. Obsługa jest miła i dbająca o czystość. Jedzenie było ok ale było też widać że produkty są średniej jakości - jednakże kucharz i załoga zadbali o to by było ono różnorodne. Śniadania jak to w Grecji monotonne ale to od Ciebie zależy co wybierasz - dla mnie może być codzień pyszny jogurt z miodem, ciasto francuskie z fetą i świeże gorace drożdzowe bułeczki z dżemem nektarynkowym. Więcej opcji obiadowych/kolacyjnych jest tu dla miesożernych - były smaczne i wyjadane (Raz było nawet sushi!). Codziennie inna zupa - najlepsza pomidorowa! Oczywiscie, że zdarzaly się powtórki czy widać bylo, że nie chcąc czegoś marnować tworzyli mix danie, ale pamietajmy że to są 3*. Nie da się tu chodzić głodnym skoro jest salatka grecka, tzatziki czy grilowane bakłażany, a slodyczy doda codziennie arbuz i deserki (była nawet baklawa). Jadalnia jest dość mała, więc może się zdarzyć że zostaniemy poproszeni o chwilkę oczekiwania by nie tworzyc wielkiej kolejki przy talerzach - raz się tak zdarzyło gdy wszyscy po przyjeździe poszli na kolację - jedzenia nigdy dla nikogo nie zabrakło! Najwspanialszym plusem jest polożenie hotelu na samej plaży, piasek z drobnymi kamyczkami i widok na morze z wyłaniajacymi się na horyzoncie wyspami - to jest naprawde magiczne móc jeść codziennie z takim widokiem. Chętnie kiedyś tu wrócimy!
+ hotel NA PLAŻY + z lotniska jedziemy tu 8 MINUT + sympatyczny personel + jedzonko jak na hotel 3* było 7/10 - dobre grilowane mięsa + usytuowanie hotelu bardzo na plus - kawalek od "brytyjskich pubs" ale też blisko portu, szlaku na zamek Antimachia - jest gdzie pochodzić
- bardzo słabe napoje w jadalni - jedynie piwo dobre, a wino mocne - słaba kawa - lepiej kupować sobie w kawiarni/sklepie lub zabrać coś ze sobą - śniadaniowe sery, wedliny, parówki baardzo słabe - żadne z nas tego nie jadło
Bardzo udane wakacje. Hotel godny polecenia ze względu na jego genialne położonie. Doskonała baza wypadowa do zwiedzania wyspy. Pokoje skromne ale wystarczające. Jedzenie bardzo smaczne. Obsługa bardzo pomocna. Basen czysty,zadbany. Kawa przy bajecznym wschodzie słońca i posiłki na tarasie przy szumie morza to coś najlepszego.
Zdecydowanie hotel wygrywa położeniem. Bliżej plaży się nie da . Pokój z widokiem na morze to bajka. Kilka kroków od hotelu jest port z którego można wykupić rejsy np na Nissyros, są sklepy i tawerny. Chętnie wrócę ponownie bo wyspa i jej okolice warte ponownego odwiedzenia .
Jesteśmy zadowoleni z pobytu. Hotel czysty, smaczne jedzenie , miła obsługa, świetna lokalizacja, bardzo blisko do centrum miasta
Położenie blisko plaży, sklepów, przystanków autobusowych. Nigdzie nie trzeba było daleko chodzić wszystko pod ręką.
Za mała ilość leżaków przy basenie, brak wieszaków w łazience
Bardzo przyjazny hotel, obsługa bardzo miła. Pani Marzenka nieoceniona a jej pomoc i zaangażowanie bezcenne. Jedzenie dobre, hotel przy samej plaży w centrum miejscowości w pobliżu wiele sklepów i restauracji. Pokoje czyste i zadbane. Dla mnie jedynym minusem były leżaki przy basenie, walczących o leżak nie brakowało.
Hotel położony przy samej plaży, centrum miejscowości w pobliżu sklepów i barów.
Mała ilość leżaków przy basenie, płatne leżaki na plaży.