MegaSaray Club Belek

4.7

Hotel wyraźnie zmęczony już życiem i sezonem letnim. Wymaga odświeżenia, remontu i porządnego sprzątania. Duży przestronny teren, wymaga sporo chodzenia.. Niby wszystko jest ale jakieś takie byle jakie..

Wraz z rodziną (2+2) spędziliśmy cudowne 10 dni w Megasaray Club Belek! Obsługa i jedzenie są absolutnie niesamowite – naprawdę na wysokim poziomie. Wybór posiłków był znakomity, z szeroką gamą potraw do wyboru, a także doceniłam fakt, że nie należało nosić opasek all-inclusive (wychodząc i wracając na teren hotelu strażnik prosi o pokazanie karty do pokoju). To jeden z najlepszych hoteli, w jakich się zatrzymałam, a była to już moja szósta wizyta w Turcji. Pokoje są świetne – wygodne i czyste. Personel recepcji był wyjątkowo uprzejmy i pomocny. Pomógł nam zmienić pokój z deluxe na standardowy z pięknym widokiem na ogród, co okazało się dla nas idealnym wyborem. Hotel jest bardzo przyjazny dla rodzin z dziećmi w każdym wieku (u nas na pokładzie 7latek i niespełna 2latek). W hotelu jest najbardziej niesamowity klub dla dzieci, jaki kiedykolwiek widziałam - jest nowoczesny, piękny, dobrze wyposażony i ze świetnie działająca klimatyzacją (otwarty w godzinach 10:00-23:00). Kis Club ma absolutnie wszystko! Od boiska do koszykówki w rozmiarach dziecięcych i pokoju z klockami Lego, po salkę z Playstation i z zabawkami dla najmłodszych dzieci. Dodatkowo, jest tam uroczy, zadaszony plac zabaw. Jest wiele basenów i świetny aquapark, ale warto wiedzieć, że dzieci poniżej 120 cm nie mogą korzystać ze wszystkich zjeżdżalni w sekcji dla dorosłych, jest to dość restrykcyjnie sprawdzane, mój starszak (7l) ma perfekcyjnie 120-121cm i to, że zjeżdzał jednego dnia nie wykluczało sprawdzenia go ponownie przez nowych ratowników. Może to być źródłem rozczarowań, ale ja osobiście doceniam pilnowania bezpieczeństwa. Na szczęście jest też oddzielny aquapark dla maluchów z brodzikami, gdzie i mój starszak bawił się fantastycznie. Goście hotelowi to głównie Niemcy i Rosjanie, ale nigdy nie widziałam nikogo, kto widocznie nadużywałby alkoholu. Wszelkie potencjalne konflikty zdawały się pozostawać za bramą hotelu. Dostępne były również różne restauracje à la carte, choć wiązały się z dodatkową opłatą (nie korzystaliśmy z nich). Drobną niedogodnością było to, że nieraz trudno było znaleźć wolny stolik wewnątrz głównej restauracji podczas kolacji, więc czasami musieliśmy chwilę poczekać. Jednak personel był wspaniały — bardzo szybki w obsłudze, przyjazny i zawsze uśmiechnięty. Największym minusem była głośna muzyka w barze przy basenie w nocy (otrzymaliśmy pokój #1244 w pierwszym rzędzie od głównego basenu). Tamtejsze imprezy potrafią być bardzo głośne, z ciężkim basem, który wszystko trząsł do około północy, czasem nawet dłużej. Warto również zauważyć, że hotel jest nieco odizolowany. Jednak tuż za bramą hotelu znajduje się bankomat i przystanek „autobusu”. Minibus zwany dolmuşem kursuje stamtąd mniej więcej co 20 minut do The Land of Legends i na bazar w Kadriye. Na bazarze jest dużo podróbek i bibelotów, choć można też znaleźć trochę lokalnych produktów. Koszt to 50 lirów od osoby. Alternatywnie, można wziąć taksówkę, ale jest to znacznie droższe i kosztuje 25 EUR za podróż w obie strony. Poza tym wszystko było idealne. Zawsze było mnóstwo leżaków przy basenach i na plaży. Gorąco polecam ten hotel!

Mieszane uczucia. (...)Sam hotel jest urokliwy, oferuje mnóstwo atrakcji, korty tenisowe (mączka płatna 15 euro za 1h) aquapark dla starszych i mlodszych, nie jest jakiś duży, są rzutki, lucznictwo, boisko do piłki , boisko do kosza, salon gier play station, mini golf, ping pong. Plaża jest z drobnych kamyczków i resztek muszli także dość ostra, Jedzenie dość urozmaicone, świeże. Wino z all inclusive niestrawne, ale piwo smaczne. POKOJE - nasz 2218 to koszmar akustyczny, sądzę, ze wszystkie pokoje w tej części hotelu to porażka,. Pokój bardzo akustyczny, slychać każdy dźwięk sąsiadów z boku, z góry, każde przejście po korytarzu, głosy krzyki, totalnie nie ma wyciszenia, nie da się spać, bo goście do późna imprezują, albo wstają 5rano bo biura podróży(...) wymyślają sobie, że trzeba być 3 h przed odlotem na lotnisku, w efekcie odbierają ludzi np p 5.30 rano na lot na 10:30 więc codziennie ktoś wyjezdza i hałasuje na korytarzu, nie to nie wina tych ludzi tylko złego wyciszenia... nigdzie nie spotkałam się z taką akustyką i hałasem. Znajomi mieli pokoj w cześci z własnym dojściem do basenu i nie narzekali az tak na hałas. Bylismy tez w restaurcji włoskiej - stek wołowy widoczny na zdjęciu wygląda tak tylko na zdjęciu -w rzeczywistości jest 3 razy cieńszy i średnio wypieczony jest praktycznie surowy, ale ośmiornica ok, i sałatki dobre, wino to samo co w głównej resauracji, czyli nie nadające się do picia (to czerwone wytawne)

Dużo, czysto, smacznie, miło i przyjemnie. Dla rodzin z dziećmi hotel zapewnia wszystko co potrzebne na wakacjach. Zdecydowanie polecam mimo, że preferuję bardziej kameralne miejsca.

Hotel piękny, bardzo czysty, masa atrakcji, zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Przepyszne jedzenie! 🫶🏼 misi Club to w ogóle jakiś kosmos! Wszystko nowe, pachnące! Zdecydowanie to były najlepsze wakacje na jakich byliśmy ♥️

Nazwa  MegaSaray Club Belek
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Belek
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, aquapark, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, rowery, bez paszportu, parking

Luksusowe kurorty z polem golfowym i spa

Plaże z miękkim piaskiem i łagodnym zejściem

Parki wodne idealne dla rodzin z dziećmi

Ruiny miasta Perge w pobliżu do zwiedzania

4.7

Wyświetlono 12 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jacek

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Przestrzeń, dużo basenów chociaż woda zimna, plaża i drewniany pomost z barem po środku. Duży wybór jedzenia aczkolwiek czujesz się jak na szkolnej stołówce. Jakość akceptowalna ale bez szału.

Wady

Brudno.. Części wspólne i klatki schodowe niezamiatane ani razu przez caly tydzień pobytu. Sporo wad i uszkodzeń w architekturze. Wytłuczone płytki, łuszcząca się farba, grzyb na ścianie. Na stołówce brud, smród i hałas. Często brakowało miejsc siedzących w godzinach otwarcia restauracji. W listopadzie zamknięta większość restauracji a la carte ze względu na zimne wieczory. Animacja praktycznie nie istnieje. Wieczorne show na średnim poziomie. Jak na typowe 5* i standardy tureckie to słabo.

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

- 2 aquaparki (dla dorosłych od 120cm i dla mniejszych dzieci) - CUDOWNY kids club, niejedno prywqatne przedszkole w PL tak nie wygląda - piękny zadbany ogród - niesamowite wieczorne "show" na wysokim poziomie - ładnie urządzony pokój typu Garden up - mnóstwo leżaków przy basenach i na plaży - świetne koktajle - zróżnicowane i dobre jedzenie , oraz świeżowyciskane soki do śniadania - lody Algida dostępne w lodówkach od 11 w wielu miejscach - kawiarnia - Bar Alterra przy plaży w klimacie Tulum!

Wady

- głośne imprezy - hotel dość odizolowany, poza hotelem można zapomnieć o spacerach po okolicy (aczkolwiek przystanek dolmusz jest tuż przed bramą hotelu) - nam nie przeszkadzało, ale animacje odbywają się tylko w językach - tureckim. niemieckim i rosyjskim

Pobyt - Maj 2025

Zalety

rozległa oferta dla dzieci, korty tenisowe, jedzenie

Wady

okropna akustyka i hałas przynajmniej w pokojach 2100-2230

Michał

Zalety

Bardzo duży kompleks, w którym każdy znajdzie coś atrakcyjnego dla siebie. Napewno nikt nie wyjedzie stąd głodny. Restauracja chińska na Najwyższym Poziomie a cukiernia na terenie hotelu to rozkosz dla wszystkich fanów słodkości 🔝

Kaska

Zalety

Jedzenie, atrakcje, czystość, obsługa, położenie

Wady

Na prawdę nie ma 🫣

Taras

Wypoczynek w danym hotelu uważam naprawdę udanym. Wszystko na dobrym poziomie. Widać, że hotelu zależy na tym, żeby goście do nich wracali. Dużo atrakcji jak dla dorosłych tak i dla dzieci. Naprawdę rewelacyjny kids club z dużą ilością atrakcji dla dzieci w różnym wieku. Gdyby stał wybór z pewnością jeszcze byśmy raz wybrali ten hotel dla rodzinnego odpoczynku.

Zalety

Duży teren, fajne atrakcje, czysto i zadbano.

Wady

Nie zauważyłem.

Barbara

Pobyt - Grudzień 2023

Byłam wraz z 3 osobami w okresie świąteczno - noworocznym. Pobyt był wyjątkowo udany. Hotel fantastyczny! Pokoje ładne, z widokiem na baseny (3) i morze, z tarasem i codziennie uzupełnianym barkiem. Otoczenie wokół bardzo piękne i zadbane. Możliwość różnych zakupów w sklepach na terenie obiektu. Zakład fryzjerski. Strefa SPA bogata (sauna parowa, sauna sucha, hamam, grota solna, basen, .... itd). Restauracja ogromna z wyszukanymi, wielorakimi daniami i deserami, w ilościach niemożliwych do chociażby spróbowania. Bary serwujące najróżniejsze napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz codziennie inne desery. Obsługa bardzo sympatyczna. Czystość wszędzie idealna. Pokoje sprzątane codziennie łącznie z wymianą ręczników i pościeli. Poza tym pogoda dopisała przez całe 2 tygodnie. Mimo, że był to przełom grudnia i stycznia słońce świeciło ciągle. Plażowaliśmy nad morzem a nawet kąpaliśmy się w nim. Jednak polecam bardzo!

Zalety

Hotel położony wśród zieleni, blisko morza. Zabudowa urozmaicona - kilka budynków, różnej wysokości, z kolorową elewacją przywołującą uśmiech i napawającą optymizmem. Teren dosyć rozległy, co jest plusem a jednocześnie wszędzie jest blisko. Oprócz bogatej strefy SPA można korzystać z kortów tenisowych, golfa i innych plenerowych atrakcji. Ogromny obiekt do zabaw dla dzieci. Wszystko jest w zasięgu ręki. Obiekt zapewnia pełen komfort i wszystkie potrzeby. Opieka lekarska na miejscu.

Wady

Jedyny mankament to to, że hotel położony jest dosyć daleko od centrów handlowych. Poza tym zimą jeden z basenów zewnętrznych mógłby być podgrzewany.

Hotel petarda czysty zielony z pysznym jedzeniem i wieloma atrakcji czyściutka plaża ten hotel odczarował Turcję dla mojej osoby Dioramy dla rodzin byliśmy z 3 latkiem nie było nudy basen dla dzieci mega może troszkę za dużo leje się wody z góry ale okularki na głowę i po problemie dodatkowy atut restauracja kids ułatwiająca posiłki dzieciom naprawdę polecam

Leszek

Ok,chociaż w tej cenie można znaleźć coś lepszego.

Zalety

Odległość do plaży,sporo wolnych leżaków,ciepła woda w basenach.

Wady

Mały wybór piwa.

Grażyna

Pobyt - Czerwiec 2023

Super hotel dla dorosłych i dzieci. Piękne baseny i aquapak, wspaniałe bardzo różnorodne jedzenia. Wspaniałe lody i drinki. Byłam pierwszy raz ale pewnie nie ostatni

Zalety

Hotel ma same zalety od jedzenia po animacje i obsługę

Wady

nie ma wad

Marek

Pobyt - Wrzesień 2021

Byliśmy w tym hotelu we wrześniu. Hotel naprawde fajny do odpoczynku na miejscu lub jako baza wypadowa. Byliśmy akurat nastawieni na odpoczynek i zbytnio nie opuszczaliśmy terenu hotelu i mimo to nie nudziliśmy się. Świetny brodzik dla maluchów, mini akuapark dla młodszych i siedem zjezdżalni dla starszych. Do tego trzy baseny dla dorosłych. Animacje przy basenie standardowe czyli jakiś aerobik, water polo itp. Hotel w typie clubowym czyli wieczorami imprezki, disco czy muzyka na żywo. Dla dzieci wieczorne disco a potem jakieś animacje-całkiem ciekawe. W ciągu dnia oprócz basenów mamy darty, ping pong, mini golfa itp. Bary wszędzie, snack bary z przekąskami na słono czy słodko. Lody, pączki, gofry, sandwicze itd itd. Głodny i spragniony chodzić. Wszędzie kody qr dzięki którym widzimy co gdzie i o której serwują, mamy podgląd na mape hotelu i typowe Q&A czyli co gdzie i jak. Pokój naprawde fajny, czysty i zadbany, łazienka bardzo ładna. W pokoju klima, sejf i bezpłatny mini barek uzupełniany codziennie. Hotel z czystym sumieniem polecam.

Zalety

Duży kompleks z rozbudowaną infrastrukturą. Czysto Dobre i zróżnicowane posiłki Odpowiednia ilość barów Fajne animacje dla dzieci

Wady

Słabe animacje dla dorosłych

Ei

Pobyt - Kwiecień 2018

Mieliśmy pokój deluxe, a wiec nie wiem jak jest w innych np klubowych (które były o wiele tańsze a bardzo przyzwoicie wyglądały i z tego co widziałam to cieszyły się sporym zainteresowaniem) - ręczniki, pościel bielutkie bez dziur i trwałych plam, jak to bywa w różnych hotelach. Duży obszar na jakim położony jest hotel powoduje ze nie odczuwa się tłumów ludzi. Można cudownie odpocząć. Baseny są krystalicznie czyste. Nasze 2letnie dziecko bardzo dobrze się czuło w mini klubie. Animatorki z wielka uwaga dbały o wszystkie dzieci w rożnym wieku. Niestety polskich animacji czy polskojęzycznych opiekunek tam nigdy nie będzie, bo za pieniądze jakie oferuje hotel - Polacy nie chcą pracować - tak się dowiedzieliśmy od jednej z pracownic. Byliśmy przed rozpoczęciem sezonu a wiec o wielu atrakcjach nie mam pojęcia, jednak nie wróciłabym tam (chyba) bo jest wiele innych miejsc na ziemi na spędzenie kolejnych urlopów. Z serca - wszystkim bardzo polecam ten hotel.

Zalety

Bogata infrastruktura hotelu, jest tu wszystko. Możliwość spacerowania z dziećmi w otoczeniu pięknego ogrodu. Czystość. Wszędzie czysto, w hotelu i na dworze. Każdy metr kwadratowy jest zadbany. Pyszne jedzenie. Większość obsługi bardzo przyjemna. Absolutnie nikt nie upomina się o napiwki. Atrakcje dla dzieci. Cukiernia, w której można zamówić różne kawy i wybrać ciasto spośród szerokiego asortymentu. Plaża, molo, trawniki z huśtawkami, hamakami - bajka! Kilka basenów z barami - różnorodność miejsc, zacisznych lub bardziej głośnych do wyboru w zależności od nastroju. W przypadku opóźnień lotów hotel bardzo pomaga gościom - nie koczowalismy w recepcji 10 h z małym dzieckiem. Wróciliśmy do pokoju chociaż teoretycznie powinnismy go już opuścić.

Wady

Błędy na stronie internetowej hotelu, nieścisłości. Niewyszkolona obsługa - myla zamówienia, bywają tez aroganccy barmani/kelnerzy, całe szczęście tylko incydentalnie. Kiepski alkohol w wersji ultra all in.

MegaSaray Club Belek