Hotel przy długiej, piaszczystej plaży
Dużo udogodnień dla dzieci m.in plac zabaw, mini klub, dyskoteka
Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami
Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów
Było super pokój Ok naprzeciwko basenu tylko klima nie działa jedzonko dużo można się najeść obsługa na piątkę polecam
Mamy osobne wejścia nie ma tłoku super
Wymaga troszkę remontu
Pierwszy raz w Egipcie ale z doswiadczeniem w Europie.Potwierdzilo sie ze 4* w Egipcie to 3* w Europie.Bo bywalismy w Europie w hotelach 3 gwiazdkowych o lepszym standarcie pokoju.Widac ze wszystko ma swoje lata-pewnie z 20.Z drugiej strony bylo dosc czysto i WSZYSTKO dzialalo.Klima chlodzila(choc troche za glosna) i byla regulowana.Lozka nie skrzypialy,materace twarde ale nie wybite.Lazienka tez ok.Co dzien sprzatane ale ...one dolar byl:) Komplex hotelowy to ok.400X200m.Wiec kto mial pecha to do posilkow mial 300m.Ale posilki obfite a stolikow nigdy nie brakowalo.A za''one dolar''to kelnerzy o nas dbali.Brak wieprzowiny ale kurczak i ryba co dzien.Swietne ciasta i do oporu.Piwo moglo byc,alkoholi mocniejszych nie pijemy.Jedno i drugie dostepne 10-18 w barach przy basenie i plazy.Z basenu nie korzystalismy.Na plazy NIGDY nie brakuje lezakow bo jest tam trzech chlopa obslugi i pilnuje porzadku.A za one dolar:) ma sie lezaki i reczniki czysciutkie.Plaza posiada rafe koralowa w kilku punktach-sa to takie wysepki koralowe 20X30m.Nic wielkiego w porownaniu to snorkowania na wycieczkach ale...jest i to spora zaleta. Przy hotelu wypozyczalnia sprzetu wodnego i nauka nurkowania. Trzeba sobie zdawac sprawe ze hotel jest na uboczu i poza nim nie ma co zwiedzac na miejcu bo jest tylko klikanascie sklepikow z ciuchami,pamiatkami itp.Za to do Luxoru blizej wiec wycieczka trwa krocej niz z Hurghady.Ale jest i minus bo transfer z i do lotniska w Hurghadzie trwal 1.5h. Recepcja mowi biegle po angielsku i jako tako po niemiecku.W czasie naszego pobytu w Wielkanoc polacy,rosjanie,czesi i niemcy w mniej wiecej rownych ilosciach. Reasumujac;od czerwca do wrzesnia wolimy Balkany ale...w Wielkanoc tam 30'C i 24st C w morzu nie bedzie. Nastepnym razem wolimy cos blizej Hurghady.
Jw
jw
Otoczenie rewelacyjne, pokój- po pierwszym sprzątaniu lepiej niż było, obsługa przesympatyczna, cisza, spokój. Polecam.
Hotel dla chcących odpocząć.
bardzo fajnie super obsluga czysto dobre jedzenie blisko basen i morze
blisko morze basen bary
nie zauwazylismy
Otoczenie piękne super plaża dobry serwis standart pokoi bez luksusu ale wystarczający
Plaża duża stołówka codzienne animacje brak problemu z porozumiewaniem się sympatyczna animatorka z Polski
Mało potraw w stylu europejskim dla miłośników przysmaków lokalnych słabe zainteresowanie rezydenta
Pobyt w hotelu oceniam dobrze. Hotel znajduje się na samym końcu Hurgady, obok Safagi, wieczorami raczej nie ma co liczyć na wieczorne spacery po mieście. Sam hotel jest przyjemny, bardzo fajnie położony nad samą plażą, ale ze względu na to że to prywatna plaża i nie można przejść się na długi spacer plażą, pozostaje tylko ten kawałek plaży nad którym hotel się znajduje. W hotelu wszyscy mili i uprzejmi, pokój czysty, przydał by się mały remont łazienki. Jedzenie smaczne, zawsze każdy znajdzie coś dla siebie. Jak na ten czas nie było problemów z leżakami, ale w sezonie przypuszczam że jest. Basen zewnętrzny był nie czynny.
Plaża i otoczenie.
Słabe animacje dla dorosłych i dzieci. Brak informacji o posiłkach i atrakcjach w hotelu.
Miałem niedawno przyjemność spędzić wakacje w hotelu i ogólnie moje wrażenia są bardzo pozytywne. Obsługa hotelu była niesamowicie uprzejma i pomocna przez cały pobyt. Od recepcji, przez restauracje, aż po serwis sprzątający – każdy pracownik dbał o to, aby nasz wypoczynek był jak najlepszy. Mimo drobnych niedogodności (standard łazienki i czystość plaży), ogólne wrażenie z pobytu było bardzo pozytywne. Hotel zasługuje na dobrą ocenę dzięki rewelacyjnej obsłudze i urokliwemu położeniu.
Hotel położony jest w pięknej i spokojnej okolicy, idealnej na relaksujące wakacje. Otoczony zielenią i pięknymi ogrodami, które dodają mu uroku. Blisko plaża, na ternie również jest basen. Pokoje były przestronne i komfortowe, zapewniając wszelkie wygody niezbędne do wypoczynku.
Niestety, łazienki wymagają już remontu, ponieważ wyraźnie widać ślady zużycia. Choć były czyste, to konieczna jest już wymiana wyposażenia. Kolejnym minusem jest plaża, której brak regularnego sprzątania. Mam nadzieję, że zarząd hotelu wkrótce zainwestuje w modernizację łazienek lepsze utrzymanie plaży, co z pewnością podniesie komfort pobytu gości.
Byliśmy gośćmi tego hotelu na przełomie grudnia 2024 i stycznia 2025. Obsługa zasługuje na najwyższą ocenę, przyjaźni, życzliwi ludzie, poza barmanem w barze na plaży, który rzucał "szklankami" i pokazywał swoje niezadowolenie, że musi pracować. Nalewał bardzo mocne drinki żeby mieć klienta z głowy na dłuższy czas. Nieprzyjemne odczucia w tym miejscu. Plaża piaszczysta, bardzo ładna, długa, łagodne zejście do morza i małe rafki z niewielką ilością rybek dla miłośników snurkowania. Pokoje hotelowe czyste choć już wysłużone ale nam to nie przeszkadzało. Bardzo twardy materac w łóżku stał się jednak uciążliwy po kilku nocach. Jedzonko baaaardzo dobre i urozmaicone. A to co było przygotowane na sylwestra to mistrzostwo świata! SPA hotelowego absolutnie nie polecam. Brudna i tłusta woda w jacuzzi, ręczniki wielorazowego użytku aż ciężkie od tłustych olejków- baaaardzo dawno nie prane. Mieliśmy wykupione po 4 masaże dla 3 osób więc sporo... Byliśmy masowani jednocześnie w jednym pomieszczeniu i to jedyny plus.... każdego dnia ludzie, którzy nas "masowali" (bo to absolutnie nie byli masażyści, potrafili tylko głaskać nieudolnie) rozmawiali miedzy sobą, śmiali się, wychodzili sobie w trakcie masażu, jeden z nich był chory miał straszny kaszel i kasłał bezpośrednio na klienta. Nie było to relaksujące doświadczenie. Wręcz przeciwnie. Od razu po pierwszej wizycie tam, zgłosiliśmy, że woda jest brudna itp. Niestety niczego to nie zmieniło, pozatym, że nie włączali już więcej świateł w wannie...skończyło się to wszystko wysypką skórną... Dużą niedogodnością był też brak podgrzewanego basenu, w sezonie zimowym to bardzo ważne...różne biura i strony podają sprzeczne informacje na ten temat. Dość dużym problemem było też to, że w jedynym czynnym wieczorem barze Cactus, było aż czarno od dymu papierosowego, zarząd hotel nie powinien na to pozwalać. Cena obejmująca imprezę sylwestrową była równa dwóm standardowym pobytom w 5* hotelu w Egipcie ,sporo jak na taki standard. Raczej nie adekwatna cena do jakości.
Uprzejmość obsługi, plaża, dobre jedzenie
Brak podgrzewanego basenu, SPA, nieuprzejmy barman w barze na plaży
fajny czysty przyjemny cichy z wystarczającą infrastrukturą
j,w
Bardzo sympatyczny hotel. Bardzo dobra obsługa, nienamolna, pomocna. Dużo miejsca na plaży, plaża zresztą długa i szeroka. Pokój w dobry, jakkolwiek bez luksusów. Spory balkon. Jedzenie w porządku, ale korzystałem skromnie, więc trudno mi ocenić szerzej. Hotel na dużym obszarze, budynki najwyżej jedno piętro. Generalnie, dużo miejsca. Fajnie, że naprzeciw hotelu jest również trochę zabudowań, takie małe osiedle, można tam znaleźć jakieś knajpy i sklepy.
Otoczenie. Dużo miejsca, sympatyczna obsługa, świetna plaża, niezłe bary, nawet nienajgorsza miejscowa whisky, trochę normalnego miasta w okolicy, to nie resort w środku niczego.
Kiedyś blisko plaży była rafa i mnóstwo kolorowych rybek. Niestety, już tego nie ma.
Bardzo dobrze zarzadzany hotel, mila obslugi, obfita I smaczna kuchnia, czyste pokoje, ladna plaża, z mala rafa. Polecam.
Sprawna obsługa, bardzo dobra kuchnia, bezpośrednio przy pisszczystej plaży.
Pokuj deluX jest ok. Otoczenie super. Czysto. Osługa be zastrzeżeń, dobre jedzenia.
Nisa zabudowa duzy teren , blisko duza plaża z rafami. Duzo zadbanej zieleni.
Z oferty hotelu Menaville korzystałem 6 lub 7 razy. Decyzja zawsze wynikała z przyzwoitej ceny za pobyt oraz bliskości centrum nurkowego, z którego usług korzystałem. Głównym celem moich pobytów było nurkowanie, a nie względy turystyczno-wypoczynkowe.
Kameralny charakter hotelu, cisza, brak wysokiej zabudowy, dużo bardzo dobrze utrzymanej zieleni, duża prywatna plaża z białym piaskiem i świetną plażową infrastrukturą, znakomite kąpielisko z ogrodami koralowymi na płytkiej wodzie. W tym roku hotel był po remoncie. Standard pokoi, lobby hotelowego, infrastruktura plaży były dużo lepsze i wyższe, niż podczas poprzednich pobytów. Na specjalne wyróżnienie zasługuje osoba Barmana z Beach Baru - Adela. Profesjonalista i świetny Gość!
Jedzenie w hotelu Menaville jest totalną porażką. Kuchnia wypuszcza potrawy bez smaku. Dotyczy to pieczywa, surówek, sałatek, dań głównych. Potrawy nie zawierają przypraw: soli, pieprzu, żadnych lokalnych specjałów. Wołowina w gulaszach zazwyczaj jest piekielnie twarda, kurczaki podawane codziennie, są podzielone na porcje według nieznanych zasad kulinarnych - bez smaku. Ryby podawane codziennie są jednego gatunku i również - bez smaku. Przyprawy podane do użycia są zwietrzałe, bez aromatu.
brud, smród i robactwo. w pokojach jest tak brudno, że nawet znany z młodości standard młodzieżowego schroniska, to przy tym, co tam zastaliśmy, istny Hilton. nie byłam w Egipcie ani po raz pierwszy, ani piąty, więc z całą odpowiedzialnością przestyrzegam wszystkich przed tym miejscem, pokąsały nas pluskwy, wróciliśmy chorzy, a gdyby ktoś mial pomysł mnie pozywać, to posiadam na dowód powyższego dokumenację medyczną . to był horror a nie wakacje, a proces leczenia będzie trwać jeszcze kilka tygodni.
Pobyt jak najbardziej pozytywny, pokój zgodny z opisem, czysty, wygodny, bezpieczny, darmowy sejf osobisty, łazienka z wanną i funkcją prysznica, słowem wszystko co potrzeba do spędzenia kilku dni na wczasach.
Położenie przy plaży, wydzielona strefa dla dzieci, codzienne sprzątanie, szeroki wybór posiłków, lekarz i klinika na terenie ośrodka, piękna plaża i rewelacyjna niewielka rafa koralowa kilka metrów od brzeg, na terenie hotelu ścieżki i park umożliwiający spacery i odpoczynek w cieniu. Koło basenu tylko przechodziłem, nie korzystałem więc nic nie opiszę, ale ratownicy są obecni i na plaży i przy basenie, codzienne różne animacje wieczorne i w ciągu dnia dla chętnych.
WiFi tylko w budynku recepcji w lobby i na głównej restauracji
Hotel sklada sie z ciagów parterowych lub jednopiętrowych białych budynków rozmieszczonych na rozleglym terenie. Budynki wymagają lekkiego odświeżenia. Teren jest zadbany, codziennie pracują tam osoby dbające o zieleń. Goście i bagaże są dowożeni do pokoi meleksami. Obsługa bardzo uprzejma, choć oczywiście oczekująca napiwków😉 W lobby bankomat Bank of Cairo. Położenie hotelu 45 km od Hurghady i 5 od Safagi moze być i zaletą i wadą, aczkolwiek wokół hotelu są apteki, sklepiki, bary oraz inny hotel., a w nim bankomat z niską prowizją przy wypłatach. Do morza kilka kroków, na terenie basen (nieduży). Generalnie chętnie wrócilibyśmy tam ponownie🙂
Rozlegly teren powoduje, że mimo dużej liczby gości nie ma sie wrażenia, że hotel jest zatłoczony. Na plaży zawsze znalazły się wolne leżaki. Nie bylo nadmiernego nagabywania na dodatkowe atrakcje. Jedzenie w all było smaczne, różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie, i mięsożerca i wegetarianin. Codziennie 2 zupy, do wyboru ryż, kurczak, zapiekane ziemniaki lub frytki, grilowane i surowe warzywa, lokalne potrawy.Na śniadanie pyszne pieczywo, na życzenie naleśniki i omlety. Owoce i ciasta.
Pokoje i łazienki wymagają odświeżenia, chociaż tragedii nie ma. Jest wszystko czego potrzeba.
Sam pobyt oceniam dobrze. Teren hotelu ładny ,zadbany lecz same pokoje - proszą o remont. Personel miły i uprzejmy.
Cisza spokój. Daleko cywilizacji. Dobre jedzenie.
Niesamowity wyjazd! Zacznę od tego, że cała organizacja wycieczki ze strony Wakacji.pl jak i Anexu była wzorowa. Hotel Menaville to wybór dla wszystkich, którzy cenią sobie spokój i ciszę. Opcja zakwaterowania Beachfront deluxe w niskim domku przy samej plaży spełniła wszystkie nasze oczekiwania. Widok na Morze Czerwone przepiękny. Standard hotelu przyzwoity. W domku indywidualnie sterowana klimatyzacja, działająca perfekcyjnie. Pokój sprzątany codziennie. Serwis bardzo się stara. Każdego dnia wymiana pościeli, ręczników. Najmniejszy problem, zaraz po telefonie na recepcję, zjawia się ktoś do pomocy. Jedzenie w porządku, myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Nikt z nas się nie zatruł, więc jakość też na dobrym poziomie. Restauracja ładna, klimatyzowana, lobby z WiFi również. Obsługa miła i zawsze gotowa pomoc. Sam hotel bardzo kameralny. Mimo tego, że był to środek sezonu, brak tłumów. Przekrój gości od rodzin z dziećmi, po młodych i starszych ludzi, ale naprawdę było kulturalnie i cicho. Goście to głównie Polacy, Rosjanie i Niemcy. Basen mały, ale nieskorzystaniem więc wspomnę tylko, że jest i wiele osób wolao korzystać z niego niż z kąpieli morskich. Jednak to co zachwyca najbardziej to niesamowita rafa koralowa z kolorowymi rybkami i żółwiami. Jeśli lubisz snorkowac lub zamierzasz nurkować to Menaville jest miejscem dla Ciebie. Jeśli szukasz relaksu na plaży bez tłumów i hałasu to też. Ale jeśli zamierzasz się bawić, to wiedz, że Menaville ma bardzo skromną ofertę animacyjną, ta dla dzieci jest szczególnie uboga, ale osoby, które prowadzą animacje są przesympatyczne i zaangażowane. Cóż więcej? Wyjeżdżaliśmy z poczuciem, że za krótko. Totalny relaks i chcieć powrotu w przyszłym roku na naukę nurkowania. Polecam!
Kameralnie, cicho, profesjonalna obsługa, piękna plaża i rafa koralowa. Możliwość uprawiania sportów wodnych.
Według mnie brak.
jedzenie jest okropne, codziennie to samo, szklanki bardzo brudne, te, które rozdają na plaży są okropne...
(...)
Hotel czysty obsługa miła. (może z wyjątkiem jednego kelnera który ignorował klientów nie dających napiwków) Kelnerki za to miłe i uśmiechnięte. Pokoje czyste i sprzątane dziennie. Wyżywienie jak to w Egipcie ale wołowina kurczaki i rybki zawsze dostępne. Śniadania mało urozmaicone. Omlet serki i ichnie ,,wędliny" Falafele trochę za suche. Barmani mili i z niewymuszonym uśmiechem choć zasuwają w upale cały dzień (bar przy plaży)
Droższe pokoje z widokiem na może są bardzo blisko plaży. Plaża piaszczysta z krystaliczną wodą i jest kilka małych raf na płyciźnie tak że nawet dzieci mogą zobaczyć kolorowe rybki. Animacje prowadzi polka p. Magda i nieźle jej to wychodzi potrafi zadowolić każdą grupę wiekową i narodowościową.
Dość mało urozmaicone śniadania.