Hotel znajduje się bezpośrednio przy piaszczystej plaży, w centrum turystycznym Sakala.
W pobliżu hotelu restauracje, sklepy, bary.
Dla poszukujących rozrywek i życia nocnego.
Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami
Nie polecam nigdy nikomu tego hotelu, ten hotel to totalna porażka .Dodam, że latam od 20 lat na wakacje Egipcie byłam już 9 razy Nie ma wyboru posiłku,pierwszy raz spotykam się z tym żeby do kolacji nie było podanego picia oczekiwanie na cokolwiek graniczyło z cudem priorytetem w tym hotelu są tylko Rosjanie pokoje chodz opłacone z wyższym standardem z wielkim trudem był wydany na drugi dzień plaża bardzo mała przy basenie miejsca dostępne oczywiście tylko dla Rosjan animacji nawet nie było za bardzo widać i słychać przy popsutym sprzęcie Na sam koniec potraktowano nas okropnie to ze ściągnięto nam bransoletkę rozumiem, ale jakim prawem nie można wyjść z hotelu pilnują cię w lobby siedzieliśmy z dzieckiem bez wyżywienia od 12 godziny do 18.45 aż przyjechał autobus Traktowanie gości na koniec w taki sposób nie zachęca do powrotu . Nie polecam i na pewno tam nie wrócę
Główna ulica
Mały basen ograniczona ilość leżaków Sprzątania pokoju nie było widać Jedzenie Posiłków na plaży brak
Hotel ogólnie jest w porządku, ale ma sporo rzeczy, które psują cały pobyt. Przede wszystkim wszystko jest robione za dodatkowe dolary – nawet zwykła zmiana ręczników. Największe rozczarowanie spotkało nas ostatniego dnia. Wylot mieliśmy o 21:15, a wymeldowanie było o 12:00 – to jest normalne, ale od razu odcięto nam możliwość korzystania z czegokolwiek. Nie mogliśmy wejść na basen, skorzystać z plaży ani zjeść posiłku. Musieliśmy siedzieć na recepcji głodni aż do godziny 19:00. Dodatkowo na recepcji prawie nikt nie rozumie po angielsku, więc dogadanie się graniczyło z cudem. Pobyt sam w sobie był ok, ale takie traktowanie gości na koniec zostawia bardzo złe wrażenie. Nie polecam i na pewno tam nie wrócę.
Hotel przy jednej z głównych ulic z bezpośrednim dostępem do morza. Hałaśliwa klimatyzacja w pokoju . Wyżywienie różne egipskie można dobrać swój smak
Czysty zadbany ładna aleja prowadząca od centrum ośrodka do morza . Leżaki ręczniki bezpłatne .Bary z napojami drinkami i przekąskami.Plaża szer ok 50m czysta bezpieczna kàpiel różne głębokości długi pomost ze schodami do wody
Wi-fi bezpłatne dostępne tylko w lobby recepcji
Hotel nie spełniający standardu z oferty.wakacje.pl. Od Egipcjan dowiedziałam się,ze posiada 3 gwiazdki i dopiero stara się o 4 gwiazdki. Za cenę 4200,00 zł od osoby oczekiwałam co najmniej pokoju z balkonem, natomiast zakwaterowano mnie i mojego męża w pokoju nędznie wyposażonym, z oknem wychodzącym na ścianę w odległości ok. 1,5 metra z parapetem pokrytym fekaliami od gołębi, na dole składowisko nie posprzątanych śmieci po remoncie, w szafie brak półek na garderobę. brak krzesła lub foteliku. Pierwszego dnia nie było wody butelkowej w pokoju pomimo zgłasza- nia w recepcji, brak TV Polonia mimo wielokrotnego zgłaszania nie potrafiono uruchomić programu. Jedzenia słabe, natomiast drinki katastrofalne na bazie bimbru. Z innych biur podróży cena za pobyt w pokoju z balkonem była dużo niższa. Nie polecam tego hotelu, na korytarzy biegały ogromne karaluchy, uważam, że zostałam oszukana. Ewa z mężem.
zalet brak.
mały basen, ograniczona ilość leżaków które były w większości zajęte już od 6 rano. mierne występy.
Wycieczka kupiona jako 4 gwiazdki w rzeczywistości hotel ma 3 i stara się o 4. Pokoje sprzątane codziennie. Generalnie czysto, jedzenie ok. W pokojach codziennie 2 butelki wody.
Ręczniki plażowe za kartę która się dostawało razem z pokojem. Można było oddać mokry i następnego dnia znów wypożyczyć za kartę nowy. Fajnie że w recepcji jest miejsce na książki pozostawione przez turystów (można było pożyczyć i poczytać)
Pokój bez balkonu, zamiana na pokój z balkonem za dopłatą 20 dolarów za dobę. Zakaz wchodzenia na plażę należąca do hotelu przed 6. Za mało leżaków, żeby móc poleżeć w ciągu dnia trzeba było rano biegać i zajmować miejsca.
Hotel bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Spełnił wszystkie moje oczekiwania. Bardzo dobrze zorganizowany (plaża, recepcja, pokoje - dobry i funcjonalny układ, dwie restauracje, które rozluźniają poczucie liczby osób w hotelu, i nie ma poczucia tłumu, zawsze jest miejsce w każdej restauracji, plus są tematyczne ala carte restauracje z których można korzystać). Jedzenie bardzo dobre, gorące, codziennie coś innego, w tym np. zupa krabowa, czy sos z ośmiornicy. Hotel czysty, w pokojach to jak to w Egipcie, jeśli kogoś drażnią krzywe fugi w łazience, no to może mieć problem - poza tym czysto i sprzęt sprawny. Okolica hotelu to miejsce ruchliwe, niedaleko jest Marina, więc jest hałas z ulicy, trzeba o tym pamiętać, jeśli ktoś chce odpocząć w ciszy, może mu to przeszkadzać - ja byłam na to przygotowana. Ogólnie hotel naprawdę w porządku dla niedrogiego wypoczynku.
Bardzo dobre jedzenie
Trochę mało miejsca na plaży, choć zawsze się zorganizował wolny leżak. Mogliby jednak bardziej dbać o usuwanie ręczników, leżaków, które leżały tam kilka godzin, bez użytkowników, mimo że jest informacja, że nie na rezerwacji leżaków, a po godzinie nieużywania będą usuwane. Tu bym wprowadziła solidniejsze reakcje obsługi, ale okej. Nie było tragedii, bo jak mówię, zawsze te dwa leżaki się znalazły.
Pobyt w hotelu bardzo udany.Pokoje wystarczającej wielkości , czyste .W obiekcie winda i klimatyzacja.
Miły hotel niewielkich rozmiarów . W pokojach i holu klimatyzacja, Miła obsługa,zwłaszcza pan sprzątający z 3 piętra. Pracownicy robią wszystko ,aby pobyt był idealny. Jedzenie dobre,picie bez ograniczeń. Na plaży można wypić koktajl ze świeżych owoców . Duża zaleta to lokalizacja. Można wyjść na zewnątrz, zrobić zakupy,poznać prawdziwe życie Egipcjan. Polecam wszystkim ,którzy nie lubią nudy
Shotel spełnil nasze oczekiwania. Super położenie, przy głównej ulicy. Obsługa bez zarzutu, sympatyczna i pomocna. Jedzenie, zawsze dało sie znalezsc coś dla siebie. Pokój od strony ulicy, hałas nie byl bardzo dokuczliwy. Jedyne, co nas nieco zawiodło to zjeżdżalnie. Te fla dorosłych krótkie jak dla dzieci. Za to na pomoście trampolina fo skoków do wody. Dchyba dość rzadka atrakcją. Ogolnie, hotel zapewnia wszystko co niezbędne żeby fajnie spędzić czas.
- położenie, - obsługa.
Zjeżdżanie.
Absolutnie nie polecam! Hotel zaniedbany, nie przygotowany na przyjęcie dużej liczby gości, wszędzie panuje chaos i pośpiech. Począwszy na recepcji, skończywszy na osobach sprzątających brak szacunku do gości. Na każdym kroku chamstwo. Nie polecam przede wszystkim dla kobiet bo traktowane są tu przedmiotowo i złośliwie. Zacznę od początku: * Zameldowanie, godzina 18, brudny nagrzany pokój z niedziałającą klimatyzacją. Moja interwencja/brak reakcji, dopiero po interwencji rezydenta klimatyzacja została naprawiona. Poprosiłam o odpłatną wymianę pokoju, pieniądze przygarnęli, pokój mieli zmienić następnego ranka, niestety tego nie zrobili a pieniędzy również nie oddali. * posiłki bardzo monotematyczne ale to by nie stanowiło problemu gdyby nie fakt, że musiały być spożywane w pośpiechu bo panowie kelnerzy stali nad człowiekiem niezadowoleni, że jeszcze je. Zabierali talerze zanim zdążyłyśmy odłożyć widelec. Restauracje są dwie, na dole mała i brudna, u góry lepsza ale nadal wszystko odbywa się w pośpiechu. * plaża (szkoda komentować), kawałek wielkości dużego ogródka z bardzo małą liczbą leżaków i wszędzie walającymi się śmieciami i niedopałkami papierosów. O 7:30 brak wolnych leżaków. Wszędzie zarezerwowane przez Rosjan, którzy pół dnia i tak się nie pojawiali. * bar na plaży - miły barman pod warunkiem, że 2 x dziennie dostanie napiwek (mogę płacić bo wiem, że tak się funkcjonuje w Egipcie więc tu pana rozgrzeszam) * basen (nie, nie ma 3 basenów, jest 1 plus dwa małe dla dzieci). Jeszcze mniejsza ilość leżaków dostępnych tylko dla Rosjan bo są dogadani z ratownikiem, który po otwarciu im je rezerwuje. Chciałam zapłacić za leżaki, niestety, Polakom ta opcja nie przysługuje. Wielka kartka „nieobecność przez godzinę skutkować będzie oddaniem leżaka innej osobie” dotyczy wszystkich prócz Rosjan. * bar przy basenie masakra. Ciepłe napoje w papierowych kubeczkach, nalewane do połowy. * animacje - codziennie te same i bardzo słabe * piękny i zadbany ogród, który cieszy oczy (chyba jeden z nielicznych plusów) * recepcja - nie znają za dobrze angielskiego, językiem obowiązującym jest rosyjski * Pan od walizek biegający za nami 3 dni i upominający się o prezent (dostał przy zameldowaniu 5$ mimo, że walizki targałyśmy sobie same * przed hotelem ogólny chaos i naciągactwo natomiast nam osobiście taki klimat pasuje i go lubimy więc dla nas był to plus, takie prawdziwe egipskie życie. Sklepikarze bardzo pomocni i naprawdę w porządku. * sprzątanie w pokoju. Pomimo pozostawianych napiwków pokoje sprzątane bardzo powierzchownie. Nie zmieniane ręczniki i nie wycierana podłoga. Łazienki brudne i zaniedbane. Ginęły nam kosmetyki, 2 perfumy i krem. * bar płatny ORA BAR jest jedynym plusem tego hotelu. Miła obsługa (...). Pyszne i niedrogie drinki, bardzo dobre jedzenie i miła atmosfera. Urlop spędziłyśmy głównie w tym miejscu i mimo all inclusive za wszystko płaciłyśmy ale to był nasz wybór więc nie można mieć pretensji do nikogo. Moje ogólne wrażenie! Nie polecam! Byłyśmy w Egipcie kolejny już raz i drugi w tym roku i cieszyłyśmy się, że wyjeżdżamy. Zresztą po 2 dniach miałyśmy ochotę stamtąd uciec. Takie przypadki były na porządku dziennym, że Polacy zmieniali hotel na inny. Przy wymeldowaniu poprosiliśmy o przedłużenie pokoju, niestety nie mieli takiej możliwości, a że nie oferują nawet shower room to dokupiłyśmy inny pokoj za 50$ do godziny 17:00 (transfer 18:50) ale i tak odcięto nam opaskę i nie mogłyśmy już z niczego korzystać poza płatnym barem a jak wyszłyśmy z hotelu zjeść to nie chcieli nas wpuścić z powrotem. Ogólnie odradzam każdemu. Moja wina było to, że nie poczytałam opinii, chciałam hotel w centrum bo wyjeżdżałyśmy z córką na 5 dniowy szybki wypad i zawierzyłam konsultantowi wakacje.pl, że to będzie dobry wybór. Faktycznie hotel jest tani ale biorąc pod uwagę ile trzeba wydać żeby tam jakoś funkcjonować to lepiej dołożyć do wakacji drugie tyle i wybrać coś na poziomie.
Ora Bar Brak plusów
Wszystko
Super położenie hotelu. Z jednej strony prywatna plaża z drugiej strony główna ulica sheraton. 3 małe zjeżdżalnie. I tutaj koniec plusów. Jedzenia bardzo mały wybór. I wszystko bardzo średnie. Przekąski szkoda gadać. Na barze przy basenie nie bylo lodu. Podawali ciepłe napoje. Masakra. Egipt fajny ale nie ten hotel.
Położenie hotelu
Jedzenie , brak lodu
Hotel średniej jakości. Nie polecam. Zyskuje jedynie na lokalizacji Posiłki urozmaicone ale niestety niedoprawione, wysuszone i bez smaku.
Kawa i herbata dostępna w wielu miejscach.
Doba hotelowa skończyła się o 12.00 a wraz z nim zabrano mi opaskę All Inclusive . Transfer na lotnisko miałam dopiero o 22.00. Poprosiłam o przedłużenie możliwości pobytu w pokoju uzyskałam zgodę do 18.00 . Koszt 30$ Dostałam opaskę ograniczającą mnie tylko do obiadu i podstawowych napojów. Kolacja oczywiście dodatkowo płatna.O godz. 18.00 zabrano mi oczywiście opaskę Od 18.00-22.00 musiałam spędzić czas w lobby. Może warto się zastanowić nad taką sytuacją. Posiłki na plazy beznadziejne.
*) Pokój: byliśmy parą z dzieckiem. Łóżeczka nie dostaliśmy, ale pokój był duży. Złączyliśmy łóżka i okej. Czysto, schludnie. Nigdy nie chcemy, by codziennie nam sprzątano. Raz na trzy dni wystarczy. Pan sprzątacz miły, pomocny. UWAGA poduszki to wg nas koszmar, jak kamienie. Warto wziąć swoje. Wielki plus, że do przykrycia jest normalnie kołdra a nie jakieś tam prześcieradło. Telewizor. Czajnik. Dwa biurka. Sofka. Duża szafa w przedpokoju. *) Łazienka. Mała czysta. Odświeżone fugi. Nie ma dozownika na żel, dają w jednorazowych opakowaniach. *) Lokalizacja. Idealna wg nas. Naprzeciwko duży market z cenami na produktach, nie trzeba walczyć o poznanie ceny. ALE! Okna od ulicy to piekielny hałas. Egipcjanie trąbią jak opętani. Ot, jadą i sobie trąbią. Bo tak. *) Plaża. Wspaniale, że piaszczysta, ale i tak zalecam buty do wody. Wąska, ale tłumów nie było w wodzie. Są też zejścia z pomostu na różne głębokości. Jest też trampolina. Plaża czynna do 18. Później "wyganiają". *) Leżaki. Bitew o leżaki nie uprawiam nigdy i uprawiać nie będę. Zawsze jakiś tam leżak się znalazł i można było się rozłożyć. Oprócz leżaków są też kosze a la Jurata. Ręczniki na plażę wydawane są tuż obok. *) Bary. Bar przy plaży czynny tak jak Plaża, do 18. Bar przy basenie głównym czynny 24h. Z alkoholi: rum, whisky, wódka, ouzo, tequila. Te alkohole nie upijają :) nie wiem, ile człowiek musialby się ożłopać, by choćby zaszumiało. Ale robią różne fajne drinki. Mnie tylko boli ogrom zużywanego plastiku. Szkoda, że nie są to naczynia z tworzywa wielorazowego użytku. *) Animacje. Codziennie na plaży, spoko muzyka, można coś tam dla rozruchu pomachać rękami i nogami. Są też popołudniu animacje dla dzieci. Jest scena i pani tańczy z maluchami. *) Sklepy: na terenie ośrodka sklepy: z biżuterią (kupilam, ceny jak w Polsce, po uhandlowanou się), z kosmetykami, z ubraniami i z perfumami. Tuż za hotelem ogrom przeróżnych sklepów, i, ku mojej uldze, nie nagabują jakoś szczególnie. *) Jedzenie. Tak, codziennie to samo, ale nie wierzę, że w domu ktoś ma codziennie 15 rodzajów bułek, 15 rodzajów słodkości, kilka rodzajów płatków, jogurtów do wyboru, warzyw, owoców, omletów, jajek, parówek itd. Kawa: tylko rozpuszczalna. Soki: ananas i pomarańczowy. W restauracjach (są dwie z takim samym asortymentem) nie ma alkoholu. Kto chce pić do kolacji (lub śniadania czy obiadu) musi sobie przynieść (można poprosić kelnera, ale mają taki zajob, że ja nie prosiłam). MINUS w restauracjach panuje ogromny hałas, gwar i chaos. Kelnerzy uwijają się bardzo sprawnie, aż za. Człowiek sobie "sandała" zapina, spuści na chwilę talerz z oka i nie ma talerza :/ Nie ma "nastroju" do posiedzenia i biesiadowania. Jest poczucie pośpiechu i możliwie szybkiego zwolnienia stolika. *) Restauracje dodatkowe, na zapisy. Chińska i włoska. Należy zapisać się natychmiast po przybyciu, później nie ma miejsc. *) Internet. Działa tylko w lobby. I komu działa, temu działa. U mnie nie działał, wiecznie mnie wylogowywało. *) Baseny. Są 4. Główny przy barze. Niespecjalnie duży. Obok basen dla dzieci, 60 cm gł, dalej taki basenik dla maluchów i czwarty, też płytki basen dla starszaków. *) Siłownia. Jest. Co do jakości sprzętu nie mam pojęcia. Nie interesują mnie siłownie.
Hotel idealny, mały ,położony w samym centrum, pokój przestronny, codziennie sprzątany, bardzo miła obsługa ,pomocna w każdej sytuacji.
Położenie, bezpośredni dostęp do plaży ,czysto ,urozmaicone jedzenie, bardzo miły personel
Hotel wspaniały! Położony w samym centrum. Wszędzie czysto, jedzenie bardzo smaczne, jest w czym wybierać. Animatorzy niosą ze sobą dużo radości i fajnie się z nimi bawiłam. Obsługa hotelowa bardzo pomocna . Pokój czysty i przestronny. Plaża dość kameralna, ale zawsze znalazłam wolny leżak. Jest też fajny basen dla dorosłych i osobno dla dzieci ze zjeżdżalnią. Otoczenie hotelu zadbane i urokliwie. Dodam , że nie było tam nachalnych namawiaczy na wycieczki i inne atrakcje, wszystko wyważone i w dobrym tonie.Na prawdę czułam się świetnie. Przyjadę jeszcze nie raz😁 Polecam wszystkim!
Najbardziej podobało mi się położenie hotelu, ładne otoczenie , dobre jedzenie i to że na miejscu jest mała Klinika czynna całą dobę z dyżurującym lekarzem.
Brak wad.
Hotel godny polecenia, czysty, miła obsługa i bardzo dobre jedzenie
Bezposredni dostęp do plaży i sklepy od razu po wyjściu z hotelu
Bardzo późno zaczyna się doba hotelowa,
Pobyt w hotelu bardzo udany, dużo atrakcji, szczególnie dla osób w średnim wieku. Plaża mała, ale każdy się zmieścił, również pływania dla każdego było dość. Polecam animatorkę hotelu Sarę, bardzo pomocna we wszystkim, obsługa bardzo miła, tu wyróżniam Ahmeda, pomoc nie tylko przy walizkach ale też w innych sprawach, np. zagubiona karta od pokoju.
Centrum Hurgady, ale nie słychać ulicy. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Bar w hotelu całodobowy - super, nie jest człowiek ograniczony czasem do 22 i koniec, również jest to bardzo dobre rozwiązanie w sytuacjach nocnych wyjazdów na wycieczki fakultatywne, można się napić kawy a nawet drinka.
W okresie wiosennym za mało osób w średnim wieku.
Pobyt w hotelu oceniam jako dobry, bez luksusów, ścisłe centrum Hurghady. Pokoje czyste, mogą być sprzątane codziennie , to zależy wyłącznie od klienta. Warto zostawiać napiwki ( 1$) ,a będzie sprzątnięty naprawdę wspaniale. Woda uzupełniana na bieżąco, nie brakowało. Pokój, który dostałam był bez widoku , ale o tym wiedziałam, był przytulny i w miarę cichy. W pokoju czajnik, filiżanki, herbata, cukier, kawa rozpuszczalna, telewizor. Jedynie w tym wszystkim łazienka aż prosi o remont , na jej wyposażeniu suszarka. Hotel to dwie części- stara i nowa. Trzeba po prostu uważać jaki się bukuje. Polecam
- centrum miasta - miłe i pomocne osoby obsługujące - dobre jedzenie i duży jego wybór - lunch boksy w momencie gdy klient wyjeżdża na całodzienną wycieczkę - świetna organizacja sylwestra - dominuje język angielski - ochrona w hotelu ( tyle że to już chyba tam norma)
- łazienka wymaga remontu - dość mała plaża jak na taką ilość gości - Internet za darmo tylko w lobby
OK. Poza pokojem widmo, ogólnie spoko. Ale proponuję, żeby biuro podróży zwróciło uwagę na to, że turyści nie po to przylatują do ciepłych krajów, żeby siedzieć w pokoju bez okna (pokoju widmo). To poważny zarzut. Tym faktem jestem rozczarowany. Brak mi komentarza.
Dobra obsługa
Pokój bez okna
To mały jak na Egipt hotel, położony na wąskiej działce z dostępem do małej plaży (piasek, łagodne zejście do morza, pomost z możliwością skakania do wody). Położony przy Sheraton Street, więc umożliwia spacery po centrum i do Mariny. Super atmosfera! Obsługa przesympatyczna! Do animacji. Pokoje czyste, skromne, ale wygodne. Jedzenie bez szału, ale ok. Można tam spędzić miło czas, ale polecam raczej dla imprezowiczów, nie dla szukających spokoju.
Plaża, obsługa, lokalizacja.
dość mały i nie kameralny.
Generalnie jak za te pieniądze nie czujemy się zawiedzeni. Pobyt w listopadzie więc nie było większego problemu z leżakiem nawet koło godziny 9. Jedzenie smaczne i dużo. Śniadania i kolacje mogłyby być bardziej urozmaicone- straszna monotonia. Pokoje czyste aczkolwiek proszą o remont, łazienki trochę gorsze. Jedyny minus za wifi, najpierw chcieli dodatkowej opłaty 5$ za 7 dni później okazało się, że do naszego pokoju wifi nie sięga.