Minos

Świetny hotel, który zdecydowanie przewyższył nasze oczekiwania! Korzystaliśmy z opcji HB (śniadania i obiadokolacje) i przez cały pobyt nie mieliśmy na co narzekać. Ogromnym plusem było to, że mimo przyjazdu już około 7:30 rano dostaliśmy pokój od razu i mogliśmy od razu skorzystać ze śniadania, czego zupełnie się nie spodziewaliśmy. Pokoje były bardzo czyste i dobrze wyposażone, a cały hotel sprawiał wrażenie zadbanego. Do dyspozycji były trzy baseny, w tym duży basen główny z mnóstwem leżaków, spokojniejszy basen w bardziej kameralnym miejscu oraz osobny basen dla dzieci. Dodatkowo na miejscu była siłownia, bilard, ping-pong i mała sala gier, więc naprawdę nie brakowało atrakcji. Jedzenie było bardzo dobre i różnorodne, codziennie było z czego wybierać, a dania były na bieżąco dokładane. Jedyny mały minus to fakt, że niektóre potrawy czasami były letnie, ale nie zmienia to naszej bardzo pozytywnej oceny. Obsługa zawsze była miła, uśmiechnięta i pomocna. Lokalizacja również na duży plus – plaża znajduje się dosłownie 2 minuty spacerem od hotelu, sklep jest tuż obok, a do centrum Rethymno można dojść w około 10 minut. Hotel jest spokojny, bez głośnych imprez, dlatego świetnie sprawdzi się dla par, rodzin z dziećmi i wszystkich, którzy chcą po prostu odpocząć. Zdecydowanie polecamy!

Bardzo mi sie podobało, Czysto , schludnie i milo. Roznorodne sniadania.

Świetny hotel w bardzo dobrej lokalizacji. W pobliżu supermarket, restauracje i przystanek autobusowy, z którego można dojechać do centrum miasta ( choć spacer wzdłuż plaży będzie również świetną opcją). Morze "rzut beretem". Pięcioletnia córka zachwycona mini parkiem wodnym na terenie obiektu ( oczywiście jest również basen dla dorosłych). Miejsce, w którym naprawdę czuć wakacyjną atmosferę, można tu wspaniale odpocząć i smacznie zjeść. Miłym gestem był prezent powitalny -mała butelka wina oraz podarunek pożegnalny - 250 ml świetnej jakości oliwy. Z żalem opuszczaliśmy to miejsce, bo najchętniej zostalibyśmy w nim na kolejnych 7 dni...

sprawdzić możliwość rezerwacji pokoju z widokiem na morze

Hotel całkiem jest OK, ale... Zapłaciliśmy za pobyt w pokoju Superior, a prawie przez cały urlop mieszkaliśmy w pokoju Standard (i jeszcze byli wdzięczni za to!). Na początku zameldowane nas we właściwym większym pokoju (stare meble, brak remontu - nie jak na zdjęciach, ale to nie szkodzi), a w nocy okazało się, że spać niemożliwe zza drżenia i dźwięku technicznych urządzeń na dachu akurat nad nami. W hotelu wszystko było zarezerwowane, dlatego po 2 takich nocowaniach my byli szczęśliwi przeprowadzić się w dowolny nawet mnieszy pokój. Ten już był po remoncie, piękny i CICHY. Personel jest bardzo pomocny i miły. Jedzenie - w porządku, czas od czasu dania się powtarzają, ale to raczej plus (jeśli coś Ci się podobało, to możesz zjeść to kilka razy). Basen - latwo było znaleźć miejsca na leżakach. Lokalizacja jest super: około 20-30 min pieszo do centrum, blisko morza (10 euro za 2 leżaki z parasolem), niedaleko jest supermarket.

od1 939 zł za osobę

Nazwa  Minos
Miejsce  Grecja / Kreta / Rethymnon
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, rowery, parking

Stare Miasto z wenecką fortecą i brukowanymi ulicami

Port z latarnią morską i klimatycznymi tawernami

Plaża miejska z czystym piaskiem i barami

Tradycyjne targi i lokalne produkty na każdym kroku

Wyświetlono 6 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Julia

Pobyt - Czerwiec 2026

Zalety

* Bardzo czyste pokoje i zadbany hotel * Miła i pomocna obsługa * Świetna lokalizacja blisko plaży, sklepów i centrum * Trzy baseny, dużo leżaków i spokojna atmosfera * Smaczne, różnorodne jedzenie * Dużo udogodnień (siłownia, bilard, ping-pong, sala gier) * Możliwość wcześniejszego zameldowania

Wady

* Niektóre potrawy bywały letnie lub chłodne * Hotel raczej dla osób szukających spokoju niż imprez i animacji

Aga

Pobyt - Październik 2025

Bardzo mi sie podobało, Czysto , schludnie i milo. Roznorodne sniadania.

Zalety

Czystosc, codziennie czyste reczniki, uzupelniane zapsykawy, herbaty .

Angelika

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

- blisko morza, -dobra bazą wypadową do zwiedzania wyspy, - czyste pokoje, - przyjazna atmosfera, - świetny mini park wodny dla dzieci, - bardzo smaczne jedzenie, duży wybór dań, - codziennie minidisco dla dzieci oraz ciekawy program animacyjny. -blisko supermarket i minimarket

Wady

- klimatyzacja i lodówka mogłyby działać sprawniej.

Mariusz

Pobyt - Czerwiec 2025

sprawdzić możliwość rezerwacji pokoju z widokiem na morze

Zalety

położenie blisko plaży, w mieście Rethymno 20 min spacerem od starówki

Wady

pokoje nie zawsze odnowione

Dmitry

Ewelina

Bardzo fajny hotel. Super klimat. Pracownicy hotelu bardzo dbają o gości. Miasto Rethymnon jest przepięknym miejsce na wakacje.

Zalety

Czystość(nawet basen bym sprzątany codziennie), pomocni pracownicy hotelu, dobre jedzenie. Mimo tego, że nie dopłacaliśmy do pokoju z widokiem na morze to taki dostaliśmy. Super lokalizacja blisko morza i centrum miasta.

Wady

Monotonne śniadania, obiadokolacje, ale smaczne i duży wybór. Niektóre miejsca w hotelu wymagałyby odświeżenia, nowszego sprzętu.

Minos